Ne mutlu Türküm diyene Psikolojisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92

Övünme ve öykünme ihtiyacı

Kendisi ile barışık her insan sahip olduğu şeylerden mutlu olur ve şükran ifadesi olarak ifade eder. Fakat ifade biçimi çok önemlidir. Sahip olmayanın kendini kötü hissedip hissetmediğine dikkat etme sosyal empatidir.
Varlıklı bir insan “Zengin olduğum için çok mutluyum” diyebilir ama bunu yoksullar arasında söylerse ve sergilerse servet ve semaye düşmanlığını başlatır. Kapitalizmin yoksula yok gibi davranması bunun için komunizmi doğurmuştu.

“Ne mutlu German ırkından olana”

Bir Alman bir zamanlar Hitler’in de yaptığı gibi “Ne mutlu German ırkından olana” diyebilir. Fakat daha sonra yaşanan iki dünya savaşının psikohistorisinde bu gerçek savaş nedenleri arasında vardı.
Hitler ırklar hiyerarşisinde Alman ırkının kan bağında birleşmeyi amaçladığı için diğer ırkları yok etmeyi hakkı gibi gördü. Diğer ırklar için ‘mantarlaşmış ırklardır dünyadan temizlenmelidir’ görüşü Hitler’in ‘Kavgam’ isimli kitabında mevcuttur.

Savunma ve direnme duygusu uyandırır

Hakim olan bir ırkın diğer ırklara yok gibi davranması kültüründen soğutmaya çalışması yok olmak istemeyen ırk için savunma ve direnme duygusu uyandırır.
Resmi ideoloji Osmanlı’nın savunduğu ortak değerleri değiştirmek istedi. Cumhuriyetin ilk yıllarında dünya ile eşzamanlı milliyetçilik akımları Türkiye’de de güçlendi. Cumhuriyet ideolojisini oluştururken dil,din ve kültür bağı yerine kan bağını koydu.
İki dünya savaşından sonra kan bağının kavga ve savaş nedeni olduğunu bütün Avrupa savaş travmasının sonunda öğrendi. Sadece siyasiler değil ortalama avrupalı da ırkçılıktan korktu.
Fakat Türkiye savaş travması yaşamadı resmi ideoloji savaşları doğru okuyamadı. Türkiye batının demokrasiye geçişini gerekçelerini bilmeden kabul etti. Çünkü Türk siyasileri Stalinden korkmuştu.

Kan bağı politikası sonuç vermedi... Yazının devamı>>>

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
N.Tarhan'nın yazdığı yazıları mantıklı nedenlerle açıklaması ve gerektiğinde bilimden yararlanması gerçekten çok güzel durum.Boş edebiyat yapmayan nadir yazarlardan.
Yazdığı her konuda olması gereken neyse onu yazıyor.
Burda bence anlamak isteyen varsa tabi;durumu çok güzel anlatmış.
Yazdığı kitaplar da bir o kadar değerli.

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
“Ne mutlu German ırkından olana”

Bir Alman bir zamanlar Hitler’in de yaptığı gibi “Ne mutlu German ırkından olana” diyebilir. Fakat daha sonra yaşanan iki dünya savaşının psikohistorisinde bu gerçek savaş nedenleri arasında vardı.
Hitler ırklar hiyerarşisinde Alman ırkının kan bağında birleşmeyi amaçladığı için diğer ırkları yok etmeyi hakkı gibi gördü. Diğer ırklar için ‘mantarlaşmış ırklardır dünyadan temizlenmelidir’ görüşü Hitler’in ‘Kavgam’ isimli kitabında mevcuttur.

İyice tarihi lastik yaptılar. Atatürk bu politikasını Hitler tek başına iktidar olmadan önce başlatmıştır. Kimse bir şeylere inanmak zorunda değil eleştirebilirde artık şu tarihi meselleri de oyuncak yapmasınlar. Atatürk faşist devletlere hiç bir zaman gülümsemedi bile.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Miliyetçilik var bir de Atatürk milliyetçiliği var karıştırmamak gerek :)

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Milliyetçi ruhunu kaybeden bir millet yok olmaya mahkumdur.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! SONUNA KADAR! çok şükür aklım başımda ve kimsede karıştıramaz!!!

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ne mutlu yere çöp atana!
Ne mutlu sigara içene!
Ne mutlu yolda geçen kızlara küfür edip laf atana!
Ne mutlu vergi vermeyene!
Ne mutlu haline şükretmeyene!
Ne mutlu insanım diyene!
Ne mutlu milliyetçiyim diyip geçinenlere!
Ne mutlu ülkücüyüm diyip geçinenlere!
Ne mutlu ben Atatürkçüyüm diyip kendini birşey zanneden ama konuşmak ve fikir vermekten başka birşey yapmayan Atatürkçülere!
Ne mutlu anasına bacısına küfredenlere!
Ne mutlu yardım etmeyene!
Ne mutlu ben okuyorum adam oldum diyene!
Ne mutlu laik bir devletiz diye çıplak gezen kızlara! (Türban başörtüsü taksın demiyorum adabıyla giyinmeyi bilmeyenler)

Çöp atanda vatanını kirletmiş sayılır sigara içende. Nerde milliyerçiliğiniz ülkücülüğünüz Atatürkçülüğünüz.

Siz daha çevrenize sahip çıkamıyorsunuz Ülkeye sahip çıkmak ne haddinize?

Ne mutlu Türküm Diyene!

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Burda vurgulanan NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! sözünün anlamsızlığı değildir arkadaşalar. Bence kendi fikirlerinizi haykırmak yerine biraz dinlenin ve karşı tarafı biraz anlamaya çalışın.

Eğer mola verdiyseniz ip ucu vereyim:Hoşumuza giden ve bizi mutlu eden hata bizi var eden değerleri her yerde söylememeyiz.örnek:zengin fakirin yanında "ben zenginim" dememeli.

Daha da basite indirgersek: Zengin olmak suç değil hata çok güzel bir değer.. Tıpkı NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! sözünün kötü bir söz olmaması gibi. Ama zengin fakirin yanında zengin olduğunu vurgular yada bunu ima ederse servet ve semaye düşmanlığını başlayabilir.Yani Türk her yerde NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! derse bu bazılarını rahatsız edebilir. buda bizi birbirimize kırdırmak isreyen kişilerin ekmeğine yağ sürmek demek :flowers:

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Burda vurgulanan NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! sözünün anlamsızlığı değildir arkadaşalar. Bence kendi fikirlerinizi haykırmak yerine biraz dinlenin ve karşı tarafı biraz anlamaya çalışın.

Eğer mola verdiyseniz ip ucu vereyim:Hoşumuza giden ve bizi mutlu eden hata bizi var eden değerleri her yerde söylememeyiz.örnek:zengin fakirin yanında "ben zenginim" dememeli.

Daha da basite indirgersek: Zengin olmak suç değil hata çok güzel bir değer.. Tıpkı NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! sözünün kötü bir söz olmaması gibi. Ama zengin fakirin yanında zengin olduğunu vurgular yada bunu ima ederse servet ve semaye düşmanlığını başlayabilir.Yani Türk her yerde NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! derse bu bazılarını rahatsız edebilir. buda bizi birbirimize kırdırmak isreyen kişilerin ekmeğine yağ sürmek demek :flowers:

Kıyaslama çok yanlış!
Birisi seviye meselesi, diğer ortak nokta! karıştırılmaması gerekir.

Türk heryerde NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE der ve hakkıdır! üstelik Türk Topraklarında en fazla hakkıdır! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE derken etnik kimliklere sizde Türk olacaksınız demiyoruz herkes kendi düşüncesini yaşayabilir ama TÜRKİYE CUMHURİYETİ sınırları içerisinde bu andımızdan rahatsız olacaklar varsa kusura bakmasınlar birileri rahatsız olacak diye özümüzden ve kimliğimizden heleki Atatürk'ün bile gururla söylediği ve bizlere emanet ettiği bu andımızı hiç bırakmayız! Bu sözleri söyleyebilmek için bizler binlerçe şehitler verdik yıllarca dış düşmanlarla bütünlüğümüzü ve beraberliğimizi korumak için savaştık! bizler ise bayrağı taşıyoruz! Gerekirse bizlerde bu andımız için her an canımızı ortaya koyarız tıpkı şehitlerimizin canını verdiği gibi ama andımızdan vazgeçiremez bizi kimse daha doğrusu artık asilime olmayacağız!!!

Milli kimlik ile etnik kimlikleride karıştırmayalım!!!

Atatürk'ün Gençliğe hitabesini bir kere daha okumanızı öneririm!

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE Kelimesini Kendi Türk Gören Türk Hisseden Herkes Tarafından Söylenebilir Asıl Ben Bundan Rahatsız Olanları Anlamıyorum.! Nerde Yaşıyon Arkadaşım Sen Mezopatamyadamı Derler Adama Bu Sözden Rahatsız Olana.!
İsmi Gibi iyi Oku TÜRK-İYE

astronash

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Atatürk milliyetçiliği ve Türk milliyetçiliği gibi 2 ayrı kavram yoktur. Türk milliyetçiliği vardır. Asıl bu ' Ne Mutlu Türküm Diyene' sözüne düşman olma psikolojisi nedir anlamak zor.

'Biz doğrudan doğruya vatanperveriz ve türk milliyetçiyiz'
'Ne Mutlu Türküm Diyene'
K.Atatürk

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Atatürk milliyetçiliği ve Türk milliyetçiliği gibi 2 ayrı kavram yoktur. Türk milliyetçiliği vardır. Asıl bu ' Ne Mutlu Türküm Diyene' sözüne düşman olma psikolojisi nedir anlamak zor.

'Biz doğrudan doğruya vatanperveriz ve türk milliyetçiyiz'
'Ne Mutlu Türküm Diyene'
K.Atatürk

Peki sizin düşüncenize göre kürt,laz,cerkez,arap ayrımı yapmadan bu vatanı seven, uğruna herşeyi göze alabilen, vatanına canı ile kanı ile bütünleşmiş bir insan size göre Türk müdür?

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Ne Mutlu Türküm diyene, ^^ne mutlu kürdüm diyene^^, ^^ne mutlu lazım, çerkezim, arnavutum, cavurum diyene ^^ diyenlerede saygı gösterelim değilmi, onlar da o kimlik olarak kendini daha huzurlu hissediyorlar, zorlan millete ne mutlu türkim diyene dedirtemeyiz

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Ne mutlu her ay 5 bin TL kazanana, Ne mutlu üretiyorum diyene,

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ne Mutlu Türküm diyene, ^^ne mutlu kürdüm diyene^^, ^^ne mutlu lazım, çerkezim, arnavutum, cavurum diyene ^^ diyenlerede saygı gösterelim değilmi, onlar da o kimlik olarak kendini daha huzurlu hissediyorlar, zorlan millete ne mutlu türkim diyene dedirtemeyiz
Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!

Daha ötesi yok bunun...

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!

Daha ötesi yok bunun...
Nokta konmuş.
Bu sözün gerçek anlamının aşikar olmasının yanı sıra bunda başka anlamlar aranmasını ve çıkarımlar yapılmaya çalışılmasını saçma buluyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde muhacir var, rum var, yahudi var, ermeni var, laz var, çerkez var, kürt var, boşnak var, pomak var, zaza var, ve belki benim bilmiyor olduğum birkaç etnik köken daha var. Fakat tüm bu etnik kökenleri birbirine bağlayan şey aynı coğrafyada yaşayıp aynı ülkenin vatandaşlığı altında yaşamalarıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı - (Türklük). Kişi kökeni ne olursa olsun bu ülke toprağında yaşadığı için Türk'tür. Dolayısıyla "Ne Mutlu Türküm Diyene". Yok bundan memnun değilse efendim gidip istediği bir ülkenin nüfusunda istediği kökenin propagandasını yapabilir.

selam77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar neden oyle diyorsunuzki?
bilmiyormusunuz ki osmanli devleti ittihat ve terakki partisinin yaptigi turkculuk yuzunden yikildi.nedenmi? diger milletlerede ornek oldu o yuzden.araplarda milliyetcilik yapti,sirplarda,ermenilerde,rumlarda ve ruslarda. sonunda her taraftan cekistirip osmanliyi yiktilar.
ben turk degilim ama turkiyede yasiyorum neden ne mutlu turkum demeliyim?Ama ben kurdum ve Allah'in beni kurt olarak yaratmasindanda mutluyum.
ben turkiyede yasayan her milleti seviyorum egerki muslumanlarsa.cunku muslumanlar kardestir.egerki musluman degilse benim kendi kardesim bile benim icin onemli degildir.
lutfen sovenizm yapmayalim ve birlik olalim.

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
İnadına ve sonuna kadar NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.. bundan rahatsız olanlardan gün gelir kanun önünde hesap sorulur. bu memleket kanal7 ve onun gibilere bırakılmayacak. Hiç kendilerini yormasınlar. Er veya geç onların devri kapanacak. Zaten ne oldukları deniz feneri hırsızlığında meydana çıktı

astronash

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Peki sizin düşüncenize göre kürt,laz,cerkez,arap ayrımı yapmadan bu vatanı seven, uğruna herşeyi göze alabilen, vatanına canı ile kanı ile bütünleşmiş bir insan size göre Türk müdür?

Ben çerkesim kardeşim.. Nasıl 'Ne Mutlu Türküm' diyebildiğimi düşünme anlayamazsın..

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Birine göre ben Türk'üm birine göre değilim :)
her iki durumda da çok sevdiğim bir forum arkadaşımsın, yani türk olup olmamanın bir bezelye tanesi kadar önemi yok.. önemli olan iyi bir insan olmaktır
o yüzden; ne mutlu türküm diyene:thumbdown:

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bu vatanı Atatürk kurdu ve bir kaç kural getirdi, bu kuralları kabul edenler vatan topraklarında kaldı kabul etmeyenler gitti, yine söylüyorum Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini bir kere daha okuyun, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE andımız Atatürkün bu kuralları dahilindedir, Türkler milli kimliktir, esasen bakıldığında etnik kimliklerin milli kimlik olarak kabul edildiği devletler olabilir oradada biz hak talep etmeyiz bu işin doğrusu budur. Burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ!!! bu isim bu vatan kolay alınmadı, binlerce şehit verdik, kolayda kaybetmez sizler savaşmaya devam edin isterseniz!!!

25 yıl önce Iraktan Türkiye'ye kaçan sızan ve sadece 25 yıldır aramızda bulunan kürtler bile vatan için beraber savaştık diyorlar Türk Milleti bu kadar safmı bunu yesin!

Rahatsız olmaya kimsenin hakkı yoktur, örnek olarak boşnaklar (boşnak dedim diğerleride aynı sınırdadır ama onlar gündemde olduğu için isimlerini vermeyi doğru bulmadım) bu andı istemiyoruz diyemezler o zaman derler adama kendi vatanınızda yaşayın kimseyi yalvar yakar bu topraklarda tutmuyoruz, eğer savaşta bizimle birlikte savaşmışlarsada yine bu vatanın birliği beraberliği içiersinde kendi vatanlarında yaşamayadıkları kadar mutlu ve huzurlu yaşayabildikleri için ve bunu korumak içindir, kimse bizi asimile edemez bunada hakkı yoktur.

NE MUTLU TÜKÜM DİYENE derken mutlu oluyorum böyle bir ecdadın evladı ve torunu olduğum için gururluyum! ve Türkler dünyanın en adaletli ve güçlü kimliğidir ama şu an büyük sınav veriyoruz kimliğimizi yok etmeye çalışanların oyunana gelmemek için! ve bunuda kazanacağız evellah çünkü bizler yüzyıllardır bu hainliklerle çok savaştık ve ayaktayız bundan sonrada böyle olacak. Kimse Türkiye Cumhuriyeti ni etnik kimliklere ayrıştıramaz, herkesin etnik kimliğine saygılıyız sonuna kadarda haklarını savunuyoruz ama milli kimliğimiz söz konusu olursa kimse kusura bakmasın o kadar uzun boylu değil!!! ne yazıkki en güvendiğimiz parti akp bizi bu hale getirdi bir iki ay öncesine kadar kürt arkadaşlarımla aramız gayet iyiydi şimdi birbirimize şüpheyle bakıyoruz daha ileri gittiğinde ise birbirimizin yüzünü dahi görmek istemeyeceğiz bunu biliyorum! artık insanlarımızda kendi meshebinden başka mesheple evlenilmemesi konusundada düşünceler hakim olmaya başladı daha neler çıkacak ortaya bu gidişat durdurulmazsa, akli salim olup doğruyu görmeye çalışalım biraz!

Onkolik

Asistan
Reaksiyon puanı
7
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! bu sözde herşey açık ve net ne mutlu türk olana değil Ne mutlu Türk üm diyene diyebilenedir. O yüzden Kimileri demesede olur biz değil onlar kaybeder...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Gfbercan

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Milliyetçi ruhunu kaybeden bir millet yok olmaya mahkumdur.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! SONUNA KADAR! çok şükür aklım başımda ve kimsede karıştıramaz!!!

Bu sözü neye dayanarak söylediniz acaba ?

Bence kim olursa olsun milliyetçilik yapan insandan kendi ırkını diğer ırklardan üstün tutan insandan kimseye hayır gelmez.

Türk milliyetçileri ne ile övünüyor ; çanakkale de kurtuluş savaşı yıllarıda
taa osmanlı döneminde hep türk insanı korkusuz mert ve adil idi ama onların bu özellikleri ırkından dolayı değil yürklerindeki iman gücünden geliyordu evet şimdiki milliyetçilerde türk ama çoğunda iman gücü eksik

Yüce Mevlam kimseyi milliyetçi yapmasın

Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir." (Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850; Ebû Dâvud, Edeb 121; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3948; Nesâî, Tahrim 27, 28)

"Asabiyet (kavmiyetçilik) dâvâsına kalkan, onu yaymaya çalışan, bu dâvâ yolunda mücâdeleye girişen Bizden değildir." (Ebû Dâvud, Edeb 112)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Ne mutlu sosyal hukuk devletinde yaşayanlara

Ne mutlu ihracatı ithalatından büyük olan ülkenin vatandaşına

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ben çerkesim kardeşim.. Nasıl 'Ne Mutlu Türküm' diyebildiğimi düşünme anlayamazsın..

Arkadaşım keşke alıntı yapmadan önce niçin onu yazdığıma baksa idin. Arkadaşın ifadesini netleştirmek istedim sadece. Ben de Arabım ama "Ne mutlu Türküm diyene!" :)

her iki durumda da çok sevdiğim bir forum arkadaşımsın, yani türk olup olmamanın bir bezelye tanesi kadar önemi yok.. önemli olan iyi bir insan olmaktır
o yüzden; ne mutlu türküm diyene:thumbdown:

Kesinlikle kardeşim :)

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
Ne mutlu türküm diyeneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bu sözü neye dayanarak söylediniz acaba ?

Bence kim olursa olsun milliyetçilik yapan insandan kendi ırkını diğer ırklardan üstün tutan insandan kimseye hayır gelmez.

Türk milliyetçileri ne ile övünüyor ; çanakkale de kurtuluş savaşı yıllarıda
taa osmanlı döneminde hep türk insanı korkusuz mert ve adil idi ama onların bu özellikleri ırkından dolayı değil yürklerindeki iman gücünden geliyordu evet şimdiki milliyetçilerde türk ama çoğunda iman gücü eksik

Yüce Mevlam kimseyi milliyetçi yapmasın

Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir." (Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850; Ebû Dâvud, Edeb 121; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3948; Nesâî, Tahrim 27, 28)

"Asabiyet (kavmiyetçilik) dâvâsına kalkan, onu yaymaya çalışan, bu dâvâ yolunda mücâdeleye girişen Bizden değildir." (Ebû Dâvud, Edeb 112)

Güzel kardeşim Milliyetçiliğin ne olduğunu anlamanız için ATATÜRK'ün Gençliğe Hitabesini okumanızı tavsiye ediyorum!!!
Etnik kimliğine sahip çıkmakta bir nevi milliyetçiliktir, geçmişini ve özünü unutan milletler özellikle Milliyetçiliğini yitiren toplumlar yok olmaya mahkumdurlar bizler bu ruhumuza zarar verenlere karşı her zaman dik duracağız ve koruyacağız siz istediğiniz gibi düşünebilirsiniz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...