Ne Mutlu Türküm diyene etnik ayrımcılık!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ouslu77

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kanımca, yüce Atatürk'ümüzün dediği "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözü güncelliğini yitirmiştir. Asıl olan Türkiye'li olmaktır. "Ne mutlu Türkiyeliyim diyene ! "

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
natoda askerlik yaptım bosnada bir çok ülkeden insan gördüm kökeni yaşadıgı ülke olmayan ,,,sordum nerelisin almanım, finliyim, canadalıyım, amerıkalıyım,böyle uzamakta liste en başta bunlar söylendi ve ardından ama şu veya bu kökenliyim dediler muhakkak ve bunları söyleyen avrupalılar şimdi ne saçmalamakta anlamadım,,, ama böyle koyun sürüsü şeklindeki aziz nesinlik ülkeye yaptıkları ve söyledikleri az bile etnik savaş için iç ve dış piyasayı çökeerttiler halkı bitirdiler sıra bunda artık daha çok göreceksiniz bu hükümetle böyle şeyleri alışın seçin yine başımıza ne diyelim

silurdas

Asistan
Reaksiyon puanı
3
sadece gülüyorum =) Atatürk boş yere mi demiş bu lafı ? Atatürk kürtsen lazsan bu ülkeyi terk et dememiş.Kökenin başka bi yer olabilir ama birisinin karşısına çıkıp " Ben Türk'üm" diyebiliyosan işte bu önemlidir

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
İlk olarak kimse Ne mutlu Türküm Diyene sözünü söylemek zorunda değildir.Biri böyle demek zorundasın derse ırkçılı yapmış olur.

İkincisi; bu topraklarda yaşayan biri olarak ne mutlu Türküm dememiz gerekir.Çok şükür ki durumumuz iyi.Çok kötü değil.Çok iyi olmasada mutluyuz.Biz burda rahat yaşıyor isek bunu söylemek gerekir.Teşekkür babında

Üçüncüsü;Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammerberg dediklerinde haklılık payı var ancak niyetinin çok yi olduğu kanısında değilim.Demek istediğim Avrupa,Amerika,İsrail gibi ülke ve topluluklar -siyaset bazında diyorum kişisel değil- bize karşı sürekli kuyu kazma bölme çabası içinde oldular bunu çok değişeceğini sanmıyorum.
Bizim onlara karşı böyle bir çabamız yok ama nedense onların genelde oldu oluyorda.Ordaki kişiler kişisel olarak böyle düşünmeyenler tabiki vardır ancak üst kademeye geldiğimizde bu değişiyor nedense.O yüzden böyle şeyleri iyi değerlendirmek lazım.

Sonra Ne Mutlu Türküm sözüde rejim değişiklüinin olduğu sıralarda söylenne bir sözdürçBu birazda insanlara daha çok Türklüğü sevsin diye söylenmişitir bence.Sonuçta yeni bir rejimin oturması gerekiyordu.Biraz içinde aşırılıkta olsa.

Sonuçta birlik ve beraberliğimiz koruyalım.Kimin dost kimin düşman olduğunu iyi ayırt etmek lazım.Aşırılıktanda kaçınalım.Niyetlerimizi hep iyi tutalım sevelim sevilelim

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
atatürkün türk tanımını incelerlerse ırkçılık ile alakası olmadığını anlarlar.
ayrıca türkiye bir ulus devletidir. ordusu da bir milli ordudur. yani türk ordusu türklerden oluşur. dolayısıya "Ne Mutlu Türküm Diyene"

LORDTEK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim her iki tarafa da bir çift sözüm olacak...

Birileri ülkesini sevmede yaşadığı zaaflardan dolayı belediyelerin mallarına (banklara, çevreye...) zarar verir. Konuşurken bile duyduğu rahatsızlıktan dolayı TC der. Ve sair daha birçok şey...

Diğerleri de K**t kelimesini duyunca elektrik çarpmışçasına titrer. Onları asil ırkın bir seviye altı olarak görür. Diyarbakır'a giden otobüsü taşlar. Bir mevkiye geldiğini görünce "bak K**t buraya gelmiş" der. 20 yıl önce onlar yoktu, 1000 yıl boyunca onlar sadece Türkçe konuşuyorlardı der.

Arkadaşlar önce her iki taraftaki bu nazileri törpülememiz lazım. Yoksa korkarım ki her iki taraftaki bu kin ve nefret büyürse tatsızlıklar artacaktır...

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benimki çkmamıs ya cokmu acık ve sivri eleştirdimde yok

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bence bu söz gibi avrupalıların o kadar çok sözü var ki onlara gelince etnik ayrımcılığa girmiyor da bize gelindce giriyor. O zaman amerikada şöle bir söz var tanrı amerikayı kutsasın ben de popomdan bu lafı öle bir çekerim ki tanrı amerikayı kutsasın diğerlerini de cehennemin dibine göndersin bu da ayrımcılık o zaman.

aslında bu kadar net durum. Bizler "Ne Mutlu Türküm diyene" diyince ayrımcılığa giriyor. Özgürlükleri engelliyoruz.

ama nedense yurdumda diğer vatandaşlarım, alt kimlikleri ile ( kavramı sevmesem de kullanıyorum ) konuştuklarında -kimi kast ettiğim açık herhalde ama diğerleride dahil bu ortama- onlar demokratik haklarını kullanıyorlar.

Hadiyin oradan sizi gidi arsızlar sürüsü.

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Öncelikle anlaşılması gereken daha doğrusu Türkiye'nin hem vatandaşlarına hem de tüm dünyaya anlatması gereken birşey var. "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sözündeki Türklük bir etnik kökeni temsil etmemektedir. Anayasamızda Türklük'ün tanımı çok güzel bir şekilde yapılmıştır.

"Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür."

Yani bu ne demek? Türkiye'de yaşamakta olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her tür etnik kökenden gelen insanlar Türk'tür. Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Abaza'sı veya herhangi başka bir etnik kökenden olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysa o bir Türk'tür. Bu ayrımı net bir şekilde yapmak lazım. Eskiden bazı etnik kökenler reddedilmiş olabilir ama bugün kimse herhangi bir etnik kökeni inkar etmiyor. Yani kimse etnik anlamda Türk olduğu için bir ayrıcalığa veya Kürt olması nedeniyle bir ayrımcılığa maruz kalmıyor artık. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili de Türkçe'dir. Doğal olarak devlet dairelerinde Türkçe dışındaki bir dilin de kullanılmasını istemek son derece saçmadır ve de karmaşıklığa neden olacaktır.

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
yorumlara baktığımda cahil cahil yorumlar görüyorum....atatürkün büyük sözünü kabullenbeyenler bu ülkeden gitsin.
atatürkü sevmeyenlerin allah gani gani belasenı versin......

metalok

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İşin acı tarafı bu tür açıklamalara altında ne yattığını bilmeden balıklama atlayanların hiç de azımsanmayacak kadar çok olmalarıdır.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Atatürk'ün sarfettiği veciz ifade bır ırkın öğülmesini yansıtmaz oradaki kavram türkiyeli olma kavramıdır ki bu kavram avrupalıya aittir
genelde tanışmalarında memleketlerini sorarlar
where are you from...ile başlayan muhabbet kavimleri değil geneli kapsar
türkü kürdü veya diğer boyları ayırmak emperyalist avrupalının işidir 3000 senelik bir yazılı kanıtlanmış beraberlik vardır
onların istediği kardeşi kardeşe vurdurmak bop ni yürürlüğe koymaktır
eğer gerçekten insan hakları varsa ve oralarda uygulanıyorsa
irlandanın dini etnik ayrımcılığı
italyan korsika soreunu
ispanya bask-eta
her karış toprağında barbar avrupalının işgali yatar avrupada ve yöresel halka aşırı baskı zulüm vardır işin b.kunu çıkarmışlar meshepler dahi katliama gerekçe gösterilmektedir