Mustafa Kemal Atatürkiyeli

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
"Bi Alman, bi Fransız, bi İngiliz, bi Türk, bi adaya düşmüşler, Türk olanı ‘Bundan sonra fıkralarınızda bana Türk demeyin, Türkiyeli deyin’ demiş...”

*

Gel de gülme birader.

*

“Ne mutlu Türk’üm diyene” deyince, ırkçılık, faşistlik filan oluyormuş, “Türkiyeli” diyecekmişiz...

*

Alman de.

Fransız de.

İngiliz de.

Aman diim, Türk deme.

*

Türkiyeli bayrağı de, mesela.

Türkiyeli silahlı kuvvetleri.

Türkiyeli havayolları.

Türkiyeli milli takımı.

Türkiyeli lirası.

*

CNNTürkiyeli.

*

Tarihi de baştan yazmak zorunda kalacağız anlaşılan, Jöntürkiyeliler falan... Veya, Kuzey Kıbrıs Türkiyeli Cumhuriyeti... Türkiyelimenistan.

*

Türkiyeli hamamı.

Türkiyeli lokumu.

Hidayet Türkiyelioğlu.

Beyazıt Öztürkiyeli.

Fenerli Semih Şentürkiyeli.

Türkiyelian Şoray.

Türkeş mevzuuna, hiç girmeyeyim!

*

Alt kültür, üst kültür diye paldır küldür dalarsan meseleye, altını üstüne getirirsin memleketin işte böyle... Ve, “Tabii canım, doğrusu ne mutlu Türkiyeliyim” diyene sorarım; etnik kökeni ne olursa olsun, var mı artık “mutlu” olan hiç kimse, bu zihniyetin yönettiği ülkede?

okaliptus01

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Türk denilmesin denmiyor

Türk üst kimliğinde birleşilsin deniliyor

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Kaynak ya da alıntı yok.. Kim yazmış?

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Kim yazacak Yılmaz Özdil üslübu

okaliptus01

Doçent
Reaksiyon puanı
9
1-Adam söylemek istemiyosa zorlamı söyleteceksin söylemezse söylemesin Türkiyeliyim desin varsın

2-Zaten Türküm demek isteyene kimse bişey demiyor değilmi sonuçta

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Atatürk'ün bu cümlesini değiştirmeye kalkanlar
vatan hainidir

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Atatürk'ün bu cümlesini değiştirmeye kalkanlar
vatan hainidir

O zaman Atatürk'ün o cümlesinin sağını solunu kesenler de vatan hainidir...

Bir daha o cümleyi kullanırken TAM KULLAN :hammer:

Türk Demek Türkçe Demektir. Ne Mutlu Türküm Diyene...
Cümlenin orjinali budur...

Ama sen baştakini kesersen anlam çok değişir...
Okuma dersi görenler bunu bilirler...

Türk demek Türkçe demektir dediğin zaman bu ülkede Türkçe konuşan Kürt de Çerkez de Arap da Ermeni de Yahudi de Türk olmuş oluyor...

Türklük kavramı Irk anlamı değil bu ülkede yaşayan Tüm 72 000 000 milleti kapsıyor...

Ancak Sen Türk demek Türkçe Demektir bölümün çıkarıp sadece ne Mutlu Türküm diyene bölümünü bırakırsan bunda kasıt aranır...

Burda nerden bileceğiz Ne Mutlu Türküm diye içindeki Türklüğün Irksal bir anlam taşımadığını?

Bunu bilebilmemiz için cümlenin sağını solunu bilmemiz gerekmekte...

Ama Bu ülkede birileri Atatürk ün bu cümlesini yontarak diğer milletleri ikinci sınıf vatandaş yerine koymaya çalışmıştır...

Türkçe Konuşuyorum... O halde Türküm...
Ne Mutlu Türküm diyene...

Ortalığa lap diye atlayıp vatan hainidir diye ahkam kesmek yerine sen de biraz bilgili ol Atatürk ün cümlesinin aslına sadık kal...

Kimsenin haddi değil Atatürk'ün cümlesinin başını keserek ondan başka anlam çıkarılmasına sebebiyet vermek...
:hammer::hammer::hammer:

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Türkiye Cumhuriyeti 'ni kuran Türkiye halkına Türk Ulusu denir. "Ne mutlu türk olana" diye algılayan bazı komik bilinçler sürekli ırkçılık olarak değerlendirir.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Sen eğer her yere Ne Mutlu Türküm yazıyorsan önce o cümlenin tam halini yazacaksın...
Yok ben sadece orasını sevdim Sadece orayı yazacağım diyorsan önce bu cümledeki Türk kelimesinin Türkiyede yaşayan tüm milletleri kapsadığını bu halka anlayabilecekleri bir şekilde açıklayacaksın öğreteceksin...

Ama sen bunu yapmazsan.. Bu cümleyi açıklamazsan...
Bu kökten Irkçıların bir sloganı haline gelirse ister istemez bu ülkedeki diğer etnik unsurlar bu cümle karşısında bir bocalama yaşar...

Atatürk bu cümleyi tüm Türkiye yi birleştirmek kucaklamak için söylemişken birileri KASITLI olarak cümlenin sağını solunu kesmiş Atatürk u cümleyle ne anlatmak istemiş onu halka anlatmamış bunda iyi niyet aramak mümkün mü?

Kim diyebilir ki ilkokulda Üniversiteye kadar Ne Mutlu Türk'üm Diyene cümlesinin ne anlama geldiğini derslerde açık açık uzun uzun anlatıldı bu cümlenin bir ayrıştırıcı değil birleştirici unsur olduğunu kim söyledi...

Kusura bakmayın herkes bizim kadar okumuş herkes biizm kadar neyin ne olduğunu bilmiyor...

Bilmediği için bu cümle karşısında bocalıyor...
Ben Arabım ama ben Mutlu olmayayım mı? Arap olmak Türk olmaktan daha mı kötü gibi bilinçsiz düşüncelere kapılıyor...

Arkadaşlar bir İDEALLER vardır bir HAYATIN GERÇEKLERİ
Bir TEORİ vardır bir PRATİK

Bu cümle ne yazık ki gerçek hayatta tam olarak anlatılamadı bu topluma...
Türkle gururla söylerken bu cümleyi Türk olmayanlar hep bir mesafeli yaklaştı...
Rejimden Devletten korktukları için belki bunu yüksek sesle dile getiremediler ama içlerinde bu garip yaklaşım vardı...

Şimdi söyleyin bana Bu CÜmlenin tamamının eksiksiz söylenmesini beklmek... Bu cümlenin Türk ırkını değil Tüm 72 Milyon Türk Ulusunu Kapsadığının anlatılmasını beklemek de haksız mıyım?

Allah Aşkına slogan atmak yerine biraz bilgileri konuştursak...
Sen bildiğini söylesen ben bildiğimi söylesem ortak doğruya ulaşmaya çalışsak kötü mü olur...

Ama ben bunu diyince hemen VATAN HAİNİ diye yaftalanıyorum...
Bana Vatan Haini diyen de kimse üstüne alınmasın cahil takımının önde gideni...

Slogan atmaktan başka bir şey bilmeyen toplasan 3 kitap okumamış vatan millet sakarya sloganından başka bir şey bilmeyen sokak tayfası...

Yazık günah değil mi bu ülkeye...

ahnetverel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elbruz46 üç kuruşluk aklınla çıkarımlar yapacağına git millet için hayırlı işler için harca kendini , senin gibiler ancak internette bütün gün caka satıyor. Gerçek hayata gelince sus pus kedi ciğere bakar gibi. =]

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Elbruz46 üç kuruşluk aklınla çıkarımlar yapacağına git millet için hayırlı işler için harca kendini , senin gibiler ancak internette bütün gün caka satıyor. Gerçek hayata gelince sus pus kedi ciğere bakar gibi. =]

kişinin özü ve sözü kendisinin aynasıdır...
Sen herkesi kendin gibi sanma...
Sen beni sen mi sandın ki tanımadığın biri hakkında ahkam kesiyorsun...
Senin gibilere bu mesaj bile çok...
Tanımadığın bilmediğin görmediğin insanlar hakkında fikir sahibi olmak Bilgili erdemli kaliteli kişilerin işi değildir... Onlar bir insanı tanımak için kimisi uzun bir zaman beraber geçirmek gerektiğini söylemiş, kimisi uzun biryolculuğa çıkmak gerektiğini söylemiş, kimsi de ona bir emanet bırakmak gerektiğini anlatmış...

Şimdiki eli tesbihli sivri ayakkablı çoluk çocuk da forumda gördüğü bir mesaja bakıp karakter analizi yapar olmuş...

Herkes haddini bilecek... :thumbdown:

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
Arkadaşın konuya katkısından çok istifade ettik, çok aydınlandık... Bu bilgilerinden bizleri mahrum etmediği için ne yapsak acaba ?

11.gif

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
1-Adam söylemek istemiyosa zorlamı söyleteceksin söylemezse söylemesin Türkiyeliyim desin varsın

2-Zaten Türküm demek isteyene kimse bişey demiyor değilmi sonuçta

Türküm diyene ırkçı diyen birisi;

türk sıfatı bir irk sıfatı değildir.
türk sıfatı bir millet sıfatıdır.

batıkça batıyorsun... Seni cehaletinle (ırkçılığınla) başbaşa bırakıyorum... Takdiri sdn okurlarına bırakıyorum.
Son söz bu topraklarda diğerleri olduğu gibi, kürt'te vardır.. Dağa taşa yazmakla ve forumlarda ahkam kesmekle onları türk yapamazsın...

Yıldırımlar yaratan bir irkın ahvadıyız : )

bu ne şimdi ne saçma bir yazı yahu

Ah sindirilmesi zor gerçekler =)

He bu arada Rolmodel Yıldırımlar yaratan bir irkın ahvadıyız değil ırkın ahvadıyız. Neden öyle denildiğini çok yakında açıklayacağım merak etme.

http://www.youtube.com/watch?v=8IYAd2sdUlE

Onu beğenmezseniz bu var bir de =)

http://www.youtube.com/watch?v=kUas2OCm5to