Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
111me.jpg

Bu Sürücü Hangisi Driver Scanner ile Tarattim bişe Bulamadım

USB 2.0 da Desteklemiyor Bu Arada Flash Belleğimi Tüm yuvalara Taktim USB 2.0 Desteklenmiyor

Anakartım Asus M2N-MX

Kendi Sitesinde Uptade Dosyası var Oda Setup a Tıklıyorum Açılmıyor

Yardım Lütfen

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2

USB 2.0 da Desteklemiyor Bu Arada Flash Belleğimi Tüm yuvalara Taktim USB 2.0 Desteklenmiyor

Anakartım Asus M2N-MX

Yardım Lütfen

Bazen chipset suruculeri buna sebep olabiliyor, bazi ureticilerin windows 7 uyumlu chipset suruculeri bulunmakta.
Chipset modeline gore deneme yapabilirsin.

Ote yandan bazi anakartlarda nadir de olsa usb suruculeri uretici firma tarafindan yapilir ve windows ile hazir gelmez.
Sorun bu da olabilir, hangi tur USB chipseti kullandiginizi bulmak gerekebilir.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Windows 7N kurdum.. Bilindiği gibi Windows Media Player ve Internet Explorer artık sistemle beraber gelmiyor.. Bende de gelmedi :D ve Media Player 11 Windows 7 de çalışmıyor.. Windows Media Player 12 de setup olarak bulamadım.. Ne zaman yayınlar microsoft bi bilgisi olan var mı ?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu ekranda görünüyorlarsa kurulabilir

2m4o9rt.jpg

emred07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
20090615083438200906121.jpg

bu ekrandayken oturum açılırken bu ekranda siyah kısmda sağdan sola doğru yeşilimsi bir çizgi beliriyor acaba neden olabilir.

adszdxp.png

driver yüklemek için cd'yi taktım çalıştır dediğimde ise bu hatayı aldım.Bunların nedeni nedir?

adszed.jpg

bu uyarıları almamak içinde ne yapmalıyım?
Son olarakta yetersiz disk alanı uyarısını kapatmak nasıl yapılır?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
111me.jpg

Anakartım Asus M2N-MX

Yardım Lütfen

Ne yaptıysam Olmadı Yokmu Ehil Biri Yardım Edecek
Aynı Bilgisayarda XP de Kurulu Onda Sorunsuz
Tamamen Windows 7 Yazılımı ile alakalı !:(

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38

Dostum Asus M2n-mx Se seriside bende var.. Ama bende öle bir sürücü bulmadı.. Acaba diyorum başka bi aygıt bağlıda onun sürücüsünü mü bulamadı.. Çünkü benim anakartta sorunsuz tüm driver'ları kendi tanıdı..

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
ya deli olacam bu dosya görünümlerini değiştiriyorum kayıt etmiyor.listele falan yapıyorum kapatıp açıyorum ayrıntılar olarak geri dönüyo neyi denediysem olmadı çözüm bulabilcek biri var mı?

emred07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu iexplorer da gariplik var.Belli bir süre aynı sayfa kalıp, yeni iex açmadan yeni sekmelerle dolaştığımda cpu kullanımı %100 lerde oluyor ve yanıt vermiyor.Bazı sitelerde film posterleri slayt olark geçiyor.Onu bile geçirirken hata yapıyor sayfa yenilenip duruyor.Ne garip windows çıktı bu ya.Acaba bu sorunları giderecek bir çözüm var mı? Bundan öncede bir kaç sorum vardı yazdım onlarnıda cevabını bekliyorum.

toluen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 7 ultimate kullanıcısıyım, masaüstü arka plan değişmiyor. Masaüstü tek renk halinde. Ayrıca klasör içerisinde fotoğraf formatında olan dosyalar; görünüm bölümünde büyük simgelerdeyken fotoğraf görünmüyor. masaüstü üstü arka planını değiştirmek istediğimde ise bu resim duvar kağıdı olarak ayarlanamaz. bir iç hata oluştu diye uyarı alıyorum. bu konuda bilgisi olan var mı ?

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
wındows 7'ye

wındows 7 denen bir güncelleme gelmiş 1.6 mb ne içeriyor bu...?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
wındows 7'ye

wındows 7 denen bir güncelleme gelmiş 1.6 mb ne içeriyor bu...?

KB?????? numarası ile yazarsan ayrıntıya bakabiliriz.
Şu anda yazdığım RC 7100 için bu güncelleştirme yok.
Build 7600 Enterprise TR üzerinden de kontrol edeceğim.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Yazilim ve oyun uyumunun gelistirilmesi ile alakali imis.

USB donanimlarindan biri olabilir, internette bu sorunu yasayan pek kimse yok o anakart ile.
Chipset surucusunu vista uyumluluk modu ile kurmayi denedinmi?

/▌
/ \

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Alttaki ek bilgi linkini tıkladığımız zaman bu güncelleştirme ile ilgili sayfaya yönlendiriyor..
The Windows 7 and Windows Server 2008 R2 Application Compatibility Update is a software update that improves the compatibility experience in Windows 7 and Windows Server 2008 R2. Microsoft regularly releases Windows 7 and Windows Server 2008 R2 Application Compatibility Updates.

http://support.microsoft.com/kb/974332

Kısaca bazı yazılımlar ile uyumluluk sorunlarını gidermek için bir güncelleme bu.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Evet önerilen kategorisinde yer almış bu güncelleme.

Düzenleme :
Enterprise Türkçe açıklmasını yaptı bile; buyrun..

oif41g.jpg

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
az önce ben bu güncellemeyi yükledim. (otomatik güncelleme olarak geldi)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Yazilim ve oyun uyumunun gelistirilmesi ile alakali imis.

USB donanimlarindan biri olabilir, internette bu sorunu yasayan pek kimse yok o anakart ile.
Chipset surucusunu vista uyumluluk modu ile kurmayi denedinmi?

/▌
/ \

usb Aygıtım Hiç Yok Sivasspor Kesinlikle USB HUP Veya Kuzey Köprüsü ile Alakalı Bir Durum

Ama Dediğim Gibi XP kurulu Aynı Sistemde Ondan Açtığım Zaman Hiç Bir Sorun Yok ! Bütün USB yuvalarıda Tıkır Tıkır Çalışıyor

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
usb Aygıtım Hiç Yok Sivasspor Kesinlikle USB HUP Veya Kuzey Köprüsü ile Alakalı Bir Durum

Ama Dediğim Gibi XP kurulu Aynı Sistemde Ondan Açtığım Zaman Hiç Bir Sorun Yok ! Bütün USB yuvalarıda Tıkır Tıkır Çalışıyor

O zaman USB View yada PC WIZARD ile detayli bir donanim incelemesi yap,
Eger birsey bulamazsan ve imkanin var ise XP ile ayni programlari calistir.
Butun USB aygitlarina bak,
Mumkunse ciktisini al, windows 7 kurdugunda ne eksik anlayabilirsin.
Kart okuyucular, kart okuyucu yazicilar da bazen buna sebep olabilirler.
Aslinda bunlar USB aygitlari altinda gorunur ama HUB ozelligi olan bir donanimin varsa bu da sebep olabilir.

Enterprise ne oluyor abi ultimadan fazlası ne.:D

En ust Windows 7 versiyonu ULTIMATE'tir.

/▌
/ \

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Sağol sivas bilgi için..:)

tamas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
son zamanlarda dosya kopyalama hızım çok düştü.8 mblık bir dosyayı 20 saniyede 400 kb hızla yüklemeye başladı.sizin görüşünüz nedir ?

edım32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Karşılaştığım bir sorun ise internet bağlantısının kesilmesi. Bilgisayarımı kapatıp açtığımda internet bağlantısı olmayabiliyor. Nedenini bulmaya çalıştım bir yerde ethernet bağlantısı Realtek ise windows 7 de sorun yaratabileceği Realtek ethernet için hazırlanan güncelleme paketi hatalı ve sizin internetinizin kesilmesine neden olabilir. diye bahsetmiş. Denedim yerel ağ bağlantısı özellikler yapılandır sürücü sürücüye geri dön dediğimde komut sonrası internete bağlanıyor. Ben hep böylemi yapacağım bilgi verirseniz.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Karşılaştığım bir sorun ise internet bağlantısının kesilmesi. Bilgisayarımı kapatıp açtığımda internet bağlantısı olmayabiliyor. Nedenini bulmaya çalıştım bir yerde ethernet bağlantısı Realtek ise windows 7 de sorun yaratabileceği Realtek ethernet için hazırlanan güncelleme paketi hatalı ve sizin internetinizin kesilmesine neden olabilir. diye bahsetmiş. Denedim yerel ağ bağlantısı özellikler yapılandır sürücü sürücüye geri dön dediğimde komut sonrası internete bağlanıyor. Ben hep böylemi yapacağım bilgi verirseniz.

Once uyumlu realtek suruculerini bulup indirin internetten ve arsiv ise kolayca bulacaginiz bir dizine cikartin.
Yeniden baslatin...
Bilgisayar acilirken bios ekrani gectiginde F8 tusuna surekli basin menu gelene kadar,
Gelen menu'den Guvenli Kip'i secin.
Denetim masasi -> System acip aygit yoneticisinden ag bagdastiricinizi bulup kaldirin.
Daha sonra internetten indirdiginiz realtek ag suruculerini kurup yeniden baslatin.
Sorununuza cozum olabilir bu yontem.

/▌
/ \

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar sorunuma hala çözüm bulabilmiş değilim

sorunuma daha önceki mesajlarımda da değinmiştim;
sony DCR-HC53E kameram var. bilgisayardaki aynı donanımla winXp de USB üzerinden sorunsuz video capture edebiliyordum ancak win7 kurduktan sonra capture esnasında 3-5 saniye sonra video donuyor. (webcam dan capture ettiğimde donma olmuyor)

ulead video8 kurdum olmadı ulead X2 kurdum yine donuyor move maker kamerayı algılamıyor nero visionda ve vegas 8 de de sorun aynı 3-5 saniye sonra video görüntüsü donuyor görev yöneticsinden bakıyorum işlemci kullanımı %30-40 civarı ram kullanımı 700-800Mb. civarı arkadaştan 2 adet kingston ram daha getirdim taktım ram miktarını 4*512 yaptım yani 2 Gb. yine donma var. herşey çaılışıyor ama video görüntüsü donuyor işin içinden bir türlü çıkamadım.
yardımlarınızı bekliyorum.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
arkadaşlar sorunuma hala çözüm bulabilmiş değilim

sorunuma daha önceki mesajlarımda da değinmiştim;
sony DCR-HC53E kameram var. bilgisayardaki aynı donanımla winXp de USB üzerinden sorunsuz video capture edebiliyordum ancak win7 kurduktan sonra capture esnasında 3-5 saniye sonra video donuyor. (webcam dan capture ettiğimde donma olmuyor)

ulead video8 kurdum olmadı ulead X2 kurdum yine donuyor move maker kamerayı algılamıyor nero visionda ve vegas 8 de de sorun aynı 3-5 saniye sonra video görüntüsü donuyor görev yöneticsinden bakıyorum işlemci kullanımı %30-40 civarı ram kullanımı 700-800Mb. civarı arkadaştan 2 adet kingston ram daha getirdim taktım ram miktarını 4*512 yaptım yani 2 Gb. yine donma var. herşey çaılışıyor ama video görüntüsü donuyor işin içinden bir türlü çıkamadım.
yardımlarınızı bekliyorum.

1zgxi0y.jpg

2hs5eer.jpg

İşaretli sürücü kurulu mu acaba, CCleaner ekranından bakabilir miyiz?

Sürücü elinizde yoksa buradan indirebilirsiniz. (Sadece 2.20 MB)