Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar arkadaşlar. . Bir problemle daha sizlerleyiz :D

500GB'lık hard disk'in 50gb'ını windows xp için bir 50gb daha olan bölümünü windows 7 için 400gb'ınıda yedekler için kullandım. .

İlk olarak windows xp'yi ayrılmış 50gb'lık bölüme kurdum. .
2. olarak windows 7'yi ayrılmış olan 2. 50gb'lık bölüme kurdum. .

Windows 7 kurulum bittiğinde.. başlangıç ve kurtarma ayarlarında. . eski windows sürümünü(windows xp) seçip tamam dedim. . ve sistem tekrar başladığında. . normal olarak winxp başladı. . ancak. . tekrar başlatma ve kurtarma seçeneklerine geldiğimde windows 7 gözükmedi. .+ boot ekranındada herhangi bir işletim seçme seçeneği sunmadı. . yani anlıyacağınız. . windows 7 ortadan yok gibi gözüküyor. . Bunu Düzeltmek için ne yollar izlenmeli. . Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. .

Bu programi indirip Windows7 ye kur boot duzenlemesi yapar.
Bununla duzeltebilirsin ayrica multi-boot ayarlari da yapabilirsin.

Not: Soru sormadan once eski cevaplara bakarsaniz sordugunuz sorularin bazilarinin cevaplarinin zaten verilmis oldugunu gorursunuz.
Saygilar.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Merhabalar arkadaşlar. . Bir problemle daha sizlerleyiz :D

500GB'lık hard disk'in 50gb'ını windows xp için bir 50gb daha olan bölümünü windows 7 için 400gb'ınıda yedekler için kullandım. .

İlk olarak windows xp'yi ayrılmış 50gb'lık bölüme kurdum. .
2. olarak windows 7'yi ayrılmış olan 2. 50gb'lık bölüme kurdum. .

Windows 7 kurulum bittiğinde.. başlangıç ve kurtarma ayarlarında. . eski windows sürümünü(windows xp) seçip tamam dedim. . ve sistem tekrar başladığında. . normal olarak winxp başladı. . ancak. . tekrar başlatma ve kurtarma seçeneklerine geldiğimde windows 7 gözükmedi. .+ boot ekranındada herhangi bir işletim seçme seçeneği sunmadı. . yani anlıyacağınız. . windows 7 ortadan yok gibi gözüküyor. . Bunu Düzeltmek için ne yollar izlenmeli. . Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. .
(XP ya da 7 de farketmez..)
Bilgisayarım>sağ tık>özellikler ile aşağıdaki ekrana gelerek işletim sistemleri öncelikleri ve bekleme süresi gibi ayarları yapabilirsiniz.

1zl38zr.jpg

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
az önceki sorunum hala devam ediyor ona bi çözüm bulamadık ama şimdiki arkadaşın olayı dikkatimi çekti bu son verilen cevapta tarif edilen olay bendede oldu yani boot ekranının kaybolması ve win 7 de aynı resimdeki gibi ayar yaptığım halde hiç boot ekranı gelmeden direkt yazılım başlıyordu ona bende bi çare bulamadım galiba bu windows 7 yi hakkını vererek kullanamıyacağız acaba diyorum bu sorunlar sadece internetten indirdiğimiz win 7 iso larından dolayımı oluyor yani win 7 satışa çıktığında parasını vererek aldığımız win 7 de bu sorunlar olmayacakmı yani demek istediğim yasal olarak alınan win 7 ile netten çekilen win 7 arasında fark olabilirmi acaba tüm bu sorunlar bundanmı kaynaklanıyor

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
az önceki sorunum hala devam ediyor ona bi çözüm bulamadık ama şimdiki arkadaşın olayı dikkatimi çekti bu son verilen cevapta tarif edilen olay bendede oldu yani boot ekranının kaybolması ve win 7 de aynı resimdeki gibi ayar yaptığım halde hiç boot ekranı gelmeden direkt yazılım başlıyordu ona bende bi çare bulamadım galiba bu windows 7 yi hakkını vererek kullanamıyacağız acaba diyorum bu sorunlar sadece internetten indirdiğimiz win 7 iso larından dolayımı oluyor yani win 7 satışa çıktığında parasını vererek aldığımız win 7 de bu sorunlar olmayacakmı yani demek istediğim yasal olarak alınan win 7 ile netten çekilen win 7 arasında fark olabilirmi acaba tüm bu sorunlar bundanmı kaynaklanıyor

Tavsiye ettigim program ucretsizdir ve kesin cozum saglar deneyin sorununuz cozulur.
Flash konusunda size bir kac oneride bulunmustum denediniz mi?

/▌
/ \

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
TugiForum ve ramboberk;
Tavsiyemiz bir işletim sistemini tercih ederek onu kullanmanızdır.
Aynı anda iki işletim sistemi zaman kaybından başka birşey değildir..(bana göre)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
TugiForum ve ramboberk;
Aynı anda iki işletim sistemi zaman kaybından başka birşey değildir..(bana göre)

Aynı anda iki işletim sistemi iki kadınla birden evli olmak gibidir''

Bu atasözünü bir gün Rise den duydum ve o hataya düşmedim:)

Yalnız bu sözü söyleyen atamız hala yaşıyor;)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Aynı anda iki işletim sistemi iki kadınla birden evli olmak gibidir''

Bu atasözünü bir gün Rise den duydum ve o hataya düşmedim:)

Yalnız bu sözü söyleyen atamız hala yaşıyor;)
ZorhaK gene yaptın yapacağını :lol:

TugiForum

Asistan
Reaksiyon puanı
2

TugiForum

Asistan
Reaksiyon puanı
2
TugiForum ve ramboberk;

aynı anda olan birşey değilki ayrı bölümlere kurulmuş birşey sonuça boşuna windows başlangıç seçeneği vermemiş. hangi sistemle başlayalım diye

TugiForum

Asistan
Reaksiyon puanı
2
(XP ya da 7 de farketmez..)
Bilgisayarım>sağ tık>özellikler ile aşağıdaki ekrana gelerek işletim sistemleri öncelikleri ve bekleme süresi gibi ayarları yapabilirsiniz.

1zl38zr.jpg

Bu ayarları zaten biliyorum ve sorun içeriğinde belirttim. . windows 7'yi göstermiyor başlangıç seçeneği olarak sadece winxp home edition var

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
çok doğru söylüyorsunuz ama benim bunu yapmamdaki amacım kendime en iyi işletim sistemini kurmak ve onu en az 5 yıl kullanmak ama şu durumda win 7 çok kullanmak istememe rağmen habire sorun çıkarıyor keza pardus desen oda aynı ubuntuyu hiç sormayın bu bağlamda şu an benim beklentilerimi eskide olsa xp pro karşılıyor ama onunda desteğini microsoft kesti kesicek sivasspor arkadaşımın söylediği şekilde yaptım ama yine devam ediyor maalesef ben yinede merak ediyorum ve yine soruyorum siz benden çok daha iyi anlıyorsunuz pc işlerinden benim ortalama sayılan bi pc var (asc anakart/ati hd 3450 512 mb paylaşımlı ekran kartı /1024 mb ram/320 gb samsung ata hdd/19 inc lg ekran/exper kasa ) yani sizin anlayacağınız kampanyalı aldım ve üzerinde vista starter vardı baktım pc tuhaf tuhaf davranıyo bazı oyun ve programlarda sorun çıkarıyo ikide bir donuyo kasım kasım kasılıyo bende üzerinde denemediğim yazılım neredeyse kalmadı en az 7 8 kez format attım xp home dan ubuntuya pardustan win 7 ye kadar ama şu ana kadar en iyi sonucu sadece xp pro sp 3 verdi ama onada destek bitti bitecek ya arkadaşlar bana bi işletim sistemi tavsiye edin ama hiç bir sorunu olmasın windows yada linux farketmez inanın mutlaka yüklerim ee internette ne ararsan var sonuçta lütfen benim sistemime göre ve beklentilerime göre işletim sistemi mutlaka vardır beklentilerim şunlar (çok fazla oyun takıntım yok bu yüzden oyun sorun değil stabil çalışıcak ve ram miktarımdan dolayı sşistemimi zorlamıyacak yani çok az ram kullanacak virüs derdi olmasa iyi olur ama olsada zaten avast 4.8 kullanıyorum ziyadesiyle memnunum bunu yüklerim idare ederim ) işte beklentilerim özetle bunlar sistemime gelince tekrar yazayım (asc anakart/ati hd 3450 512 mb paylaşımlı ekran kartı /1024 mb ram/320 gb samsung ata hdd/19 inc lg ekran/exper kasa) merakla önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar teşekkür ederim

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu ayarları zaten biliyorum ve sorun içeriğinde belirttim. . windows 7'yi göstermiyor başlangıç seçeneği olarak sadece winxp home edition var
Önce XP yi sonra 7 yi kurduysanız resimdeki seçeneklerin 2 tane olması gerek.

TugiForum

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Önce XP yi sonra 7 yi kurduysanız resimdeki seçeneklerin 2 tane olması gerek.

Rise Arkadaşım. . winxp kurdum sonra win7 kurdum açtım baktım vardı gözüküyordu. ve xp olanını seçtim. . işte ne olduysa ondan sonra oldu. . xp açıldı tekrar başlangıç ve kurtarmaya geldiğimde sadece win xp home edition olan. . gözüküodu. .

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Rise Arkadaşım. . winxp kurdum sonra win7 kurdum açtım baktım vardı gözüküyordu. ve xp olanını seçtim. . işte ne olduysa ondan sonra oldu. . xp açıldı tekrar başlangıç ve kurtarmaya geldiğimde sadece win xp home edition olan. . gözüküodu. .

Sen benim onerdigim programi kurup denedin mi arkadasim?
simdiye kadar sorunun cozulurdu bence... :yes:

/▌
/ \

kerem2018

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Windows 7 de internet explorer 7 yi kullanabiliyormuyuz? explorer 8 i kaldırdıktan sonra ie7 türkçe kurulum dosyasından normal kurulumu gerçekleştirebilirmiyiz? teşekkürler

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows 7 de internet explorer 7 yi kullanabiliyormuyuz? explorer 8 i kaldırdıktan sonra ie7 türkçe kurulum dosyasından normal kurulumu gerçekleştirebilirmiyiz? teşekkürler
Daha güncel olan IE 8 varken IE 7 yi kullanmak istemenizin sebebi nedir?
IE7 o kadar güncellemeye rağmen hâlâ hatalar ve açıklar içeren bir sürüm.

Hiç denemedim.
Yine de isterseniz IE 8 i kaldırıp IE 7 kurmayı deneyebiliriz.

keyman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ie7 yi kullanmak gereksiz olur çünkü artık güvenlik yamaları bir süre sonra ie7 için artık çıkmayacak bu da ie7 nin hacker lara karşı savunmasız kalacağı anlamına gelir.

kerem2018

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Daha güncel olan IE 8 varken IE 7 yi kullanmak istemenizin sebebi nedir?
IE7 o kadar güncellemeye rağmen hâlâ hatalar ve açıklar içeren bir sürüm.

Hiç denemedim.
Yine de isterseniz IE 8 i kaldırıp IE 7 kurmayı deneyebiliriz.

İe8 çok ağır bir program. Sistemi kasıyor, ram i yoruyor. ie7 ise çok daha hızlı. Benim bu zamana kadar ie7 den hiçbir şikayetim olmadı. Bende herkes gibi ie7 kullanmak istiyorum. Ama sormak istediğim soru şu : 8 i kaldırınca 7 yi kurabilirmiyiz? sistem kabul eder mi? bütün mesele bu.

sarsarhos

Asistan
Reaksiyon puanı
6
İe8 çok ağır bir program. Sistemi kasıyor, ram i yoruyor. ie7 ise çok daha hızlı. Benim bu zamana kadar ie7 den hiçbir şikayetim olmadı. Bende herkes gibi ie7 kullanmak istiyorum. Ama sormak istediğim soru şu : 8 i kaldırınca 7 yi kurabilirmiyiz? sistem kabul eder mi? bütün mesele bu.

kabul eder herhalde sorun olacağını sanmam. ama tavsiyem ie kullanma. opera, firefox veya chorme'u dene. ben firefox kullanıyorum :thumbup:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Deneyip sonucu yazmak için yola çıktım bile. :yes:

Düzenleme:
Bütün alternatif yolları denedikten sonra aldığımız yanıt budur :

jhqwra.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Yani olumsuz. Teşekkürler
Maalesef olmadı.. Ben de IE 8 i kaldırmış oldum..
Rica ederim.

rise abicim temanı merak etttim ben de alabilirmiyim? sanırım uxpatcher ile yaptın bi sorun çıkmadı değilmi ? ben tema ve windows 7 rtm için uxpatcher'i istiyorum zahmet olmassa :mrgreen:
Yüklediğim herhangi bir tema ya da uyguladığım bir patcher yok.
Denemek için kısa süreliğine kurduğum Windows 7 nin içine yerleştirilmiş hepsi..

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Ben sanal bilgisayarıma kurdum.Aygıt yöneticisine baktığımda 2 tane tanıyamadığı aygıt vardı.Ethernet denetleyicisi ve temel sistem aygıtı.Bu nedenle internete bağlanamıyorum.Fakat xp de böyle sorunum yoktur.Bende anakartın cd sinden yükleyeyim dedim kabul etmedi.Acaba asıl bilgiasayarıma kursam böyle bir sorun yaşarmıyım?

YapmaAsuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar
Windows update ile istege bagli olan;
Realtek - Network - Realtek RTL8168B/81111B Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0 ) - 68 Kb. olan
guncellemesini yaptigimda internet baglantim ethernet kartindan bagli bir nedenle kesiliyor. Sistem geri yukleme ile geri sararak sorunu duzeltiyorum bu guncellemeyi yapmadigim takdirde bir sorunla karsilasir miyim?

Ayrica Ati Radeon 3650 modeli ekran kartimin son driveri ni yukledigin halde Knight Online adli oyundan cikarken PC reset atiyor. Bu durumlar hakkinda bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim. Iyi calismalar.

sarsarhos

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ben sanal bilgisayarıma kurdum.Aygıt yöneticisine baktığımda 2 tane tanıyamadığı aygıt vardı.Ethernet denetleyicisi ve temel sistem aygıtı.Bu nedenle internete bağlanamıyorum.Fakat xp de böyle sorunum yoktur.Bende anakartın cd sinden yükleyeyim dedim kabul etmedi.Acaba asıl bilgiasayarıma kursam böyle bir sorun yaşarmıyım?

sanal bilgisayarın her şeyi sanaldır :D kendi pcne kursan sorun yaşamassın sürücüleri vista sürücüleri ile uyumludur

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Selamlar
Windows update ile istege bagli olan;
Realtek - Network - Realtek RTL8168B/81111B Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0 ) - 68 Kb. olan
guncellemesini yaptigimda internet baglantim ethernet kartindan bagli bir nedenle kesiliyor. Sistem geri yukleme ile geri sararak sorunu duzeltiyorum bu guncellemeyi yapmadigim takdirde bir sorunla karsilasir miyim?

Ayrica Ati Radeon 3650 modeli ekran kartimin son driveri ni yukledigin halde Knight Online adli oyundan cikarken PC reset atiyor. Bu durumlar hakkinda bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim. Iyi calismalar.
Hoşgeldiniz..
Güncellemeyi zaten seçmeliler arasına koyuyor farkettiyseniz.
Kurmazsak da bir şey olmaz..
Ati sürücüsü için de Ati resmi sitesinden temin edeceğiniz Windows 7 sürücülerini yüklemelisiniz..

YapmaAsuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hoşgeldiniz..
Güncellemeyi zaten seçmeliler arasına koyuyor farkettiyseniz.
Kurmazsak da bir şey olmaz..
Ati sürücüsü için de Ati resmi sitesinden temin edeceğiniz Windows 7 sürücülerini yüklemelisiniz..

Windows 7 icin olan 9.9 surumundeki son driverlari kurdum. Ama oyunlardan cikarken Bilgisayar restart atiyor. Bu sorun icin yardiminiz gerekli. Tesekkurler.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Windows 7 icin olan 9.9 surumundeki son driverlari kurdum. Ama oyunlardan cikarken Bilgisayar restart atiyor. Bu sorun icin yardiminiz gerekli. Tesekkurler.

Oyunu uyumluluk modunda calistirip sonucu bir yazabilirmisiniz?

/▌
/ \