Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
YapmaAsuman;

Sürücü ve sisteminiz hakkında bilgileri ayrıntılı yazbilir misiniz ?..
Oyun içerisinde video ayarlarını da doğru yaptığımızdan emin olmak gerek.
Not: Oyuna girmeden önce "Windows 7 Temel" temasını seçip bakabilir miyiz?

hussmen

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar windows 7 yükledim ama ekranda titreme var. Ekran yenileme sıklığını Win xp'de 85Hz yapabiliyordum ama win 7'de sanırım 60Hz sanırım çünkü 2 saat monitöre bakamıyorum gözlerini yoruyor insanın. Seçeneklerini bile göremiyorum "varsayılan donanım ayarını kullan" yazıyor sadece, başka seçenek yok. :blink:
Monitör ve ekran kartınının kendi donanım programlarını yüklemeyi denedim ama kabul etmedi bu Win7.
Nereden ayarlayabilirim bu ekran yenileme sıklığını ?

Ekran kartı nvidia Fx 1550 (128Mb)
Monitör BenQ V773

Ekran kartının sitesinden uyumlu güncel sürücüyü indirdim ama zaten ekran bağdaştırıcısı güncel diyip kurmadı !

Ne yapmam gerekiyor ?
Win7 mi büyük ben mi ?

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
açılışta iki tane win7 yazıyor. bunlardan birini seçmek için 30 sn gerektiğini söylüyor. nasıl kaldıra bilirim birini teşekkürler.
bilgisayr/özellikler/gelişmiş sis ay./başlangıç ve kurtarmadan halledemedim

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
açılışta iki tane win7 yazıyor. bunlardan birini seçmek için 30 sn gerektiğini söylüyor. nasıl kaldıra bilirim birini teşekkürler.
bilgisayr/özellikler/gelişmiş sis ay./başlangıç ve kurtarmadan halledemedim
Bu program ile boot düzenlemesi yapabilirsiniz.
http://en.kioskea.net/remote/download_get.php?ID=126

Benzer sorun için birkaç sayfa öncesinde incelenmiş.
http://forum.shiftdelete.net/windows-7/86198-windows-7-sorun-cozum-basligi-82.html

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
win 7 kurdum gayet güzel çalışıyor ancak 2 sorunum ortaya çıktı xp de çalışan fotoğraf makinam ve kameram şimdi win7 de çalışmıyor.
fotoğraf makinam trust 750 ve video kameramı sony DCR HC53E bir türlü USB den makinamı tanıtamadım. sürücülerini yükledim ama USB den makinayı gördüğü halde ulead video 8 cannot capture yazıyor yani capture yapmıyor windows live movie maker daha önce(XP de) usb den makinayı görüyor şimdiwin7 de görmüyor. acil çözüm önerisi bekliyorum

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
win 7 kurdum gayet güzel çalışıyor ancak 2 sorunum ortaya çıktı xp de çalışan fotoğraf makinam ve kameram şimdi win7 de çalışmıyor.
fotoğraf makinam trust 750 ve video kameramı sony DCR HC53E bir türlü USB den makinamı tanıtamadım. sürücülerini yükledim ama USB den makinayı gördüğü halde ulead video 8 cannot capture yazıyor yani capture yapmıyor windows live movie maker daha önce(XP de) usb den makinayı görüyor şimdiwin7 de görmüyor. acil çözüm önerisi bekliyorum
Donanımlarınız açık/bağlı haldeyken resimdeki pencerede gözükmüyorsa başka programlar tarafından da algılanmazlar..
Bu ekran üzerinden sorun gidermeyi deneyebilirsiniz..

2ut1c0l.png

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
USB bileşik aygıt olarak görünüyor. usb kablosunu çektiğimde bu simgede kayboluyor zaten ama nedense bir türlü movie maker dan ulaşamıyorum ulead videoda ise cannot capture hatası veriyor. anlamadım gitti doğrusu
adszwn.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Kamera olsa deneyip çözeceğim.
Fakat bende sadece Web kamera ve Sony DSC-W35 fotoğraf makinası var ve sorunsuz çalışıyorlar..
Mesela Sony Vegas 9 içerisinden Web Kamera ile sorunsuz kayıt yapıyorum.
Sony sürücü CD sinde bulunan Sony USB driver ı kurdunuz mu?
Kamerayı bağlayıp sürücü CD sini taktıktan sonra sürücü kurma işlemlerini de resimde olduğu şekliyle başlatabilirsiniz.

351e8pc.jpg

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sürücüsünü kurdum, cd. den de kurdum yeni driver indirip onuda kurdum olmadı web cam da çalışmamıştı onunda yeni sürücüsünü indirerek çözüm bulmuştum ancak kamerayı görmesine rağmen capture etmemesi beni şaşırtıyor resimlerde anlattığınız şekilde yapıyorum zaten

EDİT:

nasıl yaptım bilmiyorum ama sadece fotoğraf makinasını tanıttım ama sony kamerayı hala tanıtabilmiş değilim
aygıt sürücüsünde ve yukarıda attığım resimde görünmesine rağmen hala capture yapmıyor

TugiForum

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Windows 7'li Kablolu Bağlantılı(Masaüstü) Bilgisayarla. . Windows xp'li Kablosuz Bağlantılı(laptop) iki bilgisayar arasında Dosya paylaşımı yapmak istiyorum. . Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. .

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sonunda kamerayı ulead videoda ve nero visionda capture yapmayı başardım ancak bu kezde başka bir sorun ortaya çıktı görüntü donuyor.

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar sanırım benim bilgisayarımda IRQ çakışması var bunu nasıl halledebiliriz ?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows 7'li Kablolu Bağlantılı(Masaüstü) Bilgisayarla. . Windows xp'li Kablosuz Bağlantılı(laptop) iki bilgisayar arasında Dosya paylaşımı yapmak istiyorum. . Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. .
Ev grubu kurabilirsiniz. Windows sizi yönlendirecektir. sorun olan kısımları yazarsanız yine buradan cevaplandırmaya çalışırız.

33ooeiw.jpg

sonunda kamerayı ulead videoda ve nero visionda capture yapmayı başardım ancak bu kezde başka bir sorun ortaya çıktı görüntü donuyor.
Özellikle Sony Vegas v8 veya v9 kullanmanızı öneririm.

Arkadaşlar sanırım benim bilgisayarımda IRQ çakışması var bunu nasıl halledebiliriz ?
PCI veya PCI-E aygıtların hepsini çıkartıp birer birer takarsanız ve her aygıttan sonra yeniden başlatma yaparsanız sorun çözülebilir.
TV kartı ya da ses kartı var ise onları başka bir slota almanız gerekebilir.

ihty

Asistan
Reaksiyon puanı
12
windows7 msdn kullanıyorum.pc her açılışta masaüstü simgeleri kayboluyor yalnız sidebar daki saat ve cpu ram kullanımı açılıyor.
pc açıldıktan sonra her seferinde Masa Üstüne=Sağ Tık>simgeler Yerleştir>simgeler Göster yapmak zorunda kalıyorum.çözüm için
yardımlarınıza şimdiden teşekkürler...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
windows7 msdn kullanıyorum.pc her açılışta masaüstü simgeleri kayboluyor yalnız sidebar daki saat ve cpu ram kullanımı açılıyor.
pc açıldıktan sonra her seferinde Masa Üstüne=Sağ Tık>simgeler Yerleştir>simgeler Göster yapmak zorunda kalıyorum.çözüm için
yardımlarınıza şimdiden teşekkürler...

Bahsettiğiniz resimdeki menü ise aynı şekilde ayarlayıp yeniden başlatabilir miyiz ?

15cg6qw.png

ihty

Asistan
Reaksiyon puanı
12
cevap için teşekkürler. evet bu menu aynısını yapıyorum yeniden başlatınca bazen normal açılıyor ama çogunlukla simgeler kayboluyor.virüsle ilgili olabilir diye nod 32 ile avastla tarattım birşey çıkmadı.zaten yeni formatladım internetim olmadıgı için ordan virüs sorunu olabileceginide düşünmüyorum.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Virüs ile ilgili olması çok zayıf bir ihtimal.
Yine de söz açılmışken tavsiyem Nod32 yerine başka bir güvenlik çözümü kullanmanızdır.
Nod32 nin varlığı ile yokluğu arasında -bana göre- hiçbir fark yok :)

sarsarhos

Asistan
Reaksiyon puanı
6
merhaba arkadaşalr dx sürümüm realtek yöneticisinde ve dxdiag uygulamasında farklı gösteriyor, açıklama yapabilirimisiniz ?

balksz1qo.jpg

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
realtek 2.33 kurulu bende ikisinde de DX11 gösteriyor.Realtek sürücünüz güncel mi?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu farklılık problem değil

2nj99pw.jpg

sarsarhos

Asistan
Reaksiyon puanı
6
realtek 2.33 kurulu bende ikisinde de DX11 gösteriyor.Realtek sürücünüz güncel mi?

sanırım güncel değil.şimdi windows update'e baktım da realtek güncellemesini yapmamışım teşekkürler :turned:

@rise sana da teşekkürler sanırım proplem güncellemede

edit: evet sorun güncellemedeymiş teşekkürler küçük bi detay olan güncellemeyi atlamışım nası olduysa :D. sorun düzeldi 11 gösteriyo artık ;)

Madagasgar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
About Windows nasil Bakıyoruz bu Windows 7 de
Aşağıdaki resimdeki Gibi sürüm numarasına Bakmak istiyorum ama nasıl

20090712iyiblogcu52.png

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Başlat>Çalıştır
winver.exe

tamas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim sistemde ekran kartımın xp driverını yükledigimde 1.0 puan veriyor ancak çözünürlügüm standart 1280x800 ve oyunlarda kasma yok.ancak vista driverını kurdugum zaman puan 3.0 ancak çözünürlügüm 1024 e düşüyor ve oyunlar feci kasıyor.bu durum nedir :biggrin:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
arkadaşlar benim sistemde ekran kartımın xp driverını yükledigimde 1.0 puan veriyor ancak çözünürlügüm standart 1280x800 ve oyunlarda kasma yok.ancak vista driverını kurdugum zaman puan 3.0 ancak çözünürlügüm 1024 e düşüyor ve oyunlar feci kasıyor.bu durum nedir :biggrin:
Sisteminiz hakkında kısa bilgi ve ekran kartı marka modelini yazarsanız daha ayrıntılı bakabiliriz..

tamas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sistem biraz emektar olsada bir kaç ayarla xp den daha stabil.

2gb ram
celeron 1.87
128 paylasımlı sis vga ekran kartı.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Xp sürücüsü kurulmuş hali ile devam etmenizi öneririm.
Puan çok önemli değil.
___

tamas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki teşekkürler.zaten 3b hariç diğerleri 4 puan civarında.ama anlamamıstım bunu :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Rica ederiz.
Aynı sistem ile vista ve Windows 7 nin farkı ortada.
Kolay gelsin.