Mandalı Bırakırsan Ölürsün(Şehit Askerler İçin Şok İddia)

ESES35

Asistan
Reaksiyon puanı
1
askerlik dedigin ot yolmak izmarit toplamak taşa selam vermek paspas yapmaktan ibarettir (doguda yapılan hariç)buna vatan görevi denir canının seni sevenlerin özlediklerinin kendini rambo sanan bu tegmenlerin gözünde degeri yoktur(sıkıyosa kandile gitsinlerde bu komutanlar pim nasıl çekiliyomuş bi de orda çeksinler)zavallı mehmedim mekanın cennet olsun canına maal olanların hesabı allaha havale...

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ben Tüm Askerliğim Boyunca En Ufak Küfüre Maruz Kalmadım Küfür Edelinede Duymadım . Size Her kim Söylüyorsa Ve nerden Duyuyosanuz Tamamen Yalan . Eğer Size Küfür Eden Bir Komutanınız Varsa Onuda Onun Bir üstüne Şikayet Edin Bakın Görün neler oluyor.! Askerleri Süründürmek Komutanın icdihabı değil Askerin Eğitimidir Her Fırsatta Süründürebilir Ceza için Eğitim için . Biz Acemi Birliğinde Şortlarla Sürünüyoduk "Dizi Kanayan" Kalksın diyorlardır . Bizde Dizimiz Kanaya Kadar sürünüp Kalkıyorduk Akşamda herkes Birbirine Tendürdiyot Sürüyordu . Askerlik Öyle Şu Saçma Bu Saçma Şu Böyle Olmaz Bu Sıcak ta Kim Koşar , Bu Pislikte Kim sürünür , Bu Bomba ile ne yapar Diyebileceğiniz Bi yer Değildir
Nerde bu askerlik Türkiyeden bahsetmiyorsun sanırım.İstanbulun göeğinde yaptım olup bitenleri anlatmaya gerek yok. :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Ordu düşmanları yine başlamış saldırmaya :)
İddialar doğruysa tamamen üzerine gidilmeli bu olayın..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265

Ordu düşmanı değil eleştirenler

Eleştiri yapanlar en az snein kadar Türk odrusuna güvenen ve seven kişiler.Uğradıları hayal krıklıklarını ifade ediyorlar..Askerde kendilerine yapılan kötü ve onur kırıcı sözlerden bahsediyorlar.

Olan bir şeyi dile getirmek neden ordu düşmanlığı olsun.?

Biz ordumuzu seviyoruz ki böyle hoş olmayan durumları hayal kırıklığı içerisinde dile getiriyoruz.

Askerliğini yapanlar bilir göreve yeni başlayan Teğmen rütbeli subaylar ilk yıllarında egolarını tatmin etmekle uğraşırlar..

İstisnaları da vardır elbet.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
66
Nerde bu askerlik Türkiyeden bahsetmiyorsun sanırım.İstanbulun göeğinde yaptım olup bitenleri anlatmaya gerek yok. :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Bende istanbulun göbeğinde yaptım askerliği bende küfür yemedim fırça yemedim çünkü adam gibi durdum,devriyelerimde defalarca uyurken yakaladım adamları uyandırıp geçtim adamların işi 2 saat nöbet tutmak onu bile doğru dürüst yapmıyorlar,kürtçe konuşarak ısrarla türkçe bilmediğini söyleyen adamın bi tokat da türkçe konuşmaya başladığınıda gördüm?şarjör almadan nöbete giden adam oldu ya,bu adam dayak da yer küfür de yer başka türlü bu kadar insanı disiplin altına alamazsın bu adam nöbette uyudu diye koğuşta yatan adamın günahı ne?gelip kesseler kafasını kim suçlu olacak?Göğsünü gere gere askere gidiyorsa bi zahmet adam gibi yapsın görevini,herkes kuralına uygun davranırsa hiçbir şekilde şiddet küfür vs .olacağını zannetmiyorum.
Bu yazdıklarımın açılan konuya istinaden yazmadım sadece kendi gördüklerimi paylaşmak istedim...

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bu Ülkede birşeyler oluyor ama ne ?
Türkiye nin menfaatine olmadığı kesin...

Keşke o Asteğmenin yanında patlasaydı.:)

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
eğer bu haber doğruysa yazıklar olusn diyorum başka bir şey demiyorum

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131

Acemi Birliğimi Hatay /Serinyol'da

Usta Birliğimide Şenoba Taktik Alayı/Ortabağ Üst Merkezi/Uludere'de Yaptım

Hiç Bir Askere Küfür Edildiğini ne Gördüm nede Şahit Oldum . Eğitimin En Zorlusu vardı Ama . Hakaret Yoktu . Eğer Bir Rütbeli Size Küfer Ederse Özelliklede En Mukaddes Saydığınız Annenize .!Kurmay Ünvanlı Birinin Emir Erine Veya Emir Subayına Şikayet Edin . Görün Bak neler Oluyor.!

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Arkadaşlar olayı büyütmeye gerek yok...
Adam uyumuş ve bomabayı kaptırmış...
Ondan sonra ona en güzel hediye verilmiş...
Teğemen gereğini yapmış...
Eğitim zayiatı olur böyle şeyler...
Ayrıca küfür hakedene edilir kimse kimseye durduk yerde küfür etmeZ<...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Askerde eğitim olmasın demiyoruz. Böyle sakat mantıklarla kayıplar olmasın diyoruz. ayrıca askerde dayak yoktur lafı bizim bölükte en büyük espri idi :D doğru askerde dayak yemeyen yoktur diye uyarırlardı. Şanslıymışsın vesselam. Ayrıca bu eleştirilerimiz ile Silahlı Kuvvetlerimizi yıpratmak gibi bir niyetimiz olamaz. İlk olarak Silahlı Kuvvetlerin birer mensubuyuz. Bir savaş olması durumunuda her Türk kendini asker gibi görmektedir. Bu isyanımız, sevgimizden. Başka bir şey değil!!!!

Senin Yaklaşımını Saygıyla Karşılıyorum Doğru Konuşuyorsun Gökhan kardeşim

NikeSteel, nerede yaşıyorsun sen arkadaşım? :) Eğer Ankara'da GenelKurmay yakınlarında askerlik yaptıysan belki ondan küfür duymamışsındır. Hatta o bile zor bir ihtimal. Yedek subaylık sınavında "topluluk içinde küfür eder misiniz" diye soru bile var ya. :)

Ayrıca "yalan" derken dikkatli olmanı öneririm, binlerce kişinin birinci ağızdan anlattığı şeyden, kendi gördüğümüzden bahsediyoruz. ;)

Asıl Siz nerde Yaptınız Askerliğinizi Merak ettim . Ben Ortabağ Üst Merkezi ULudere/Şırnakta MGKK olarak yaptım Yani "Muharebe Güçlü Keşif Kolu"
Sınır Tim'iydik . Ben ne Acemiliğimde nede Usta Birliğimde Küfür Duymadım . (Lan .öt .bne. p.şt ) Gibi Küfürler Olmuştur ama .Anneye Akrabaya Olmamıştır

Askerde küfr yk mu dedin?

Bunu askerlik yaptığım Piyade Tugayında söylesem bütün tugay bi yeriyle güler..

Kendi yaşadığınız dünyadan ibaret değil hayat.

Valla Olmuştur illa olamaz Demiyorum Ama . Anneye Filan Küfür Edildiğine Heleki Askerde ihtimal Vermiyorum.!

sen bedelli falanmıydın :D
sen hiç komutanın karısını alıpta alışverişe götürdünmü
yada eşşyalarını taşıyıp yatak odasını kuranı duydunmu ben duydum
bunlardamı eğitimin parçası
karısına kızıpta bölüğün canını okuyanıda biliyorum
yediği tokattan suratı kızaranıda biliyorum
adamın boyu iki karıştır ama rütbesi senden fazla diye 1.90 lık adama eğil lan diyip tokatı vuran komutanlar yokmu yani :D
yapmayın allah aşkına soruyorum tüm foruma askere gidipte iiki tokat olsun yemeden dönen varmı ?

Yok Bedelli Değildim 1982/3 Olarak Şırnak ta Sınır Tim'iydim . Sadece Gider Sınır Ötesi Pusu Atar 3 gün 4 gün 1 hafta 15 gün . Döner Gelirdik üst Merkezine 1-2-3 gün ıstırahat eder Tekrar Dağa Çıkardık.! Komutan Karısını bırak tek Sivil bile Görmedim . Bizde Çarşı izni diye bişeyde yoktu , Acemilikten Çarşı Kağıtlarını Usta birliğine götürdüğümüzde de Gülmüşlerdi :)

Yalan yok 1 Kere Tokat yedim Acemi Birliğinde . Oda Sürekli Mıntıka Dan Kaçıyordum En Sonunda Yakalandım :)

Benim düşüncem Budur . Anneye Akrabaya Küfür Edildiğini Hiç ihtimal Vermiyorum

Ve Bu Haberdeki Olay içinde Yorumu Daha Önce Yazdım .! Olay Tamamen Rütbelinin değil Askerinde Hatası . O El Bombasının Mandalını Saatlerce Tutabilirsin . Sanırım Askerimiz Patlamıyacağını Düşünmüş Veya Kendi Bırakmış Bombayı .! Mevzisinde Dursa Hiç Bişey Olmayacaktr. Hem Nöbette uyumak Demek Tüm Arkadaşlarına ihanet Demektir . Hava Karardıktan Hava Aydınlanana kadar Nöbet Tutuyoduk . Gözünü Kırpan bilmem Bizim Timde .! O Kadar da Zor Şartlarda olduğumuz Halde. Ama Askerliği Ciddiye Almayan Askercilik oynayan arkadaşların Durumudur Bu Durum .

Bakın Kısa Bişey Anlatayım . Pusuda Yön Belirlenir "Bu Taraftan Gelen Dost Bu Taraftan Gelen Düşmandır" Diye . Şimdi Mevzilerden Birinin Askeri Tuvalete Gidiyor Hiç Bir Arkadaşına Haber Vermeden . Tuvaletten Gelirkende O İstikametten Geliyor. Dağ Başında Bezemik Yaylasında Dur Çekermi asker . Kendi Arkadaşını Görür Görmez Terörist Sanıp Basmış Öldürmüş Arkadaşını .!

30.000 Şehidimiz Varsa Bunların Yarısı Tamamen Askerimizin Kendi Febri Haraketindendir . !!

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Görev uğrunda feda edilen tüm canlar makamında şehittir! Biz onları zayiat olarak göremiyoruz malesef! Bu konudan normal bir meselemeymiş gibi bahsetmenin ve şehitlerimize eğitim zayiatı olarak bakmanın, Türk askerine hakaretten ne farkı kalıyor ki!

Sırf olayı haklı çıkarmak için şehitlerimize zayiat olarak bakılması her Türk bireyinin onuruna dokunur.Ne demek eğitim zayiatı!? Bu nasıl bir eğitim zayiatıdır ki, ceza verirken -afedersin eğitim diyecektim- bir kişinin yanında 3-4 kişi daha şehit oluyor!

Büyütmeyelim evet, büyütmeyelim. Orada ölen sadece 4 asker. Onların ağlayan anası yoktur, babaların bağrı yanmaz alıştık nasıl olsa. 30 yıldır artık sesimiz çıkamaz hale gelmiş! Nede olsa şehit analarının feryadları artık aynı! "Vatan saolsun", "Bir oğlum daha olsa yine şehit veririm" diyen analar var nasıl olsa değil mi??!!!

Rahatlığınıza şaşıyor, insafa davet ediyorum! Tabi yapabilirseniz!

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Bazı haberleri askeriyeyi kötülemek amacıyla büyüttükçe büyütüyorlar. Tabiki askeriye içinde de bozuklar olacaktır. Önemli olan bunu en alt seviyede tutabilmektir. Sonuçta komutanlarda insan onlarında iyisi kötüsü olacaktır. Hatasız kul olmaz.

O komutan için gereken herşey yapılacaktır zaten. Öyle sadistleri sanıyor musunuz ki askeriye aferim gülüm diye karşılayacak?

Ayrıca başka bir açıdan da bakmak gerekiyor. Oradaki uyuyan askerlerde suçludur. Tabiki bu şekilde ağır bir ceza olmaz ancak orada uyuyarak tüm askerleri tehlikeye atıyorlar. Bir komutan için tüm TSK'ya laf söylenmeye başlarsa ki bunu taraf gazatesinin başlığıyla yaparlarsa bir karalama kampanyası olduğuna imzamı atarım.

Taraf gazetesinin "Sen işine bak general" şeklinde laf söylemesi de saygısızlıktır. Nasıl ki belirli değerlerimiz var o değerlere terbiyesizlik yapıldı mı söz çıkartmamız gerekir.

O komutanın cezalandıracağına şüphem yok. Her ne kadar askeriye içinde de çürük yumurtalar çıksa da sonuç itibariyle Türkiye de hala en çok güvenilir kurum askeriyedir.

ESES35

Asistan
Reaksiyon puanı
1
karcx ya çok cahilsin yada piskopat insan hayatı bukadar ucuzmu o şehitlerin annesi babası çocugu eşi ne durumda hissetmedigin kesin seningibi merhametsizlerede merhamet etmek lazım allah şehitlerimize rahmet ailelerine sabır milletimize birlik beraberlik versin

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
O teğmenden bir farkın yok bence.Teğmen olmuş ama insan olamamış.Komutanlık askerler üzerinde deneme yapmakla olmuyor.Böyle bişiye kimsenin hakkı yok.Ne demek askere bomba veriyorsun.O asker oyuncak değil anaların emaneti.Biz televizyonda asker şehit olduğunda içimiz cız ediyor.Böyle kendini bilmez adamlar askerler üzerinde deneme yapıyor.Düşmana ne gerek var böyle 10-15 tane daha komutan bulun tamam işte.Ne günlere kaldık.

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
yok daha neler iyi o zaman bi asker uyudu diye bi asker emre itaat etmedi diye biri ictimaya gelmedi diye bombalayalım kurşunlayalım öldürelim gitsin düşünün bakalım bu ölen asker kardeşimiz sizin veya bizim kardeşimiz olsaydı o zaman ne düşünürdünüz terörist köpeğiyle savaşarak ölse vatanı için canını böyle feda etse ne mutlu rabbim herkese şehitlik nasip etmez böle kendini bi boq sanan rütbeliler yokmu ben bunların en alasını gördüm benim yaptığım yerdeki askerliği kıbrıs/14 zh tugay/gökhan taburunda yapanlar çok iyi bilirler doğuda asker teröristle çarpışarak şehit olurdu bizim orda eğitimden eğer bir kitaba yazsaydım çektiklerimizi en az bi 70-80 sayfa olurdu ama sözün kısası askerde her türden insan vardır askeri kendi çocuğundan kardeşinden ayırmayanıda askeri düşmanından farklı görmeyenide...

İLHAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sana da oyle yapıp egıtım zayıyatı deselerdı gorurdum o zaman senı :devil2:

öztürk27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu adam nöbette uyudu diye koğuşta yatan adamın günahı ne?gelip kesseler kafasını kim suçlu olacak?Göğsünü gere gere askere gidiyorsa bi zahmet adam gibi yapsın görevini,herkes kuralına uygun davranırsa hiçbir şekilde şiddet küfür vs .olacağını zannetmiyorum.
Bu yazdıklarımın açılan konuya istinaden yazmadım sadece kendi gördüklerimi paylaşmak istedim...

sonuna kadar katılıyorum . bende acemi birliğimi Manisa kırkağaç usta birliğimide şırnak 1. jan. kom. tugayında yaptım. bende her iki yerdede küfür görmedim ama çok dayak yedim. ha yediğim dayaklarda benim doğuda hayatta kalmam içindi. sonuçta eğitiminizi sağlam alırsanız hayatta kalırsınız. doğuda askerlik yapanlar bilir. çocuk oyuncağı değilidr oralar. verilen eğitimi ciddiye almazsanız en iyi ihtimal ya bir kurşun yer sadece siz ölürsünüz yada sizin yanı sıra arkadaşlarınızıda öldürüsünüz.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Değerli arkadaşlar o Teğmen arkadaşın yaptığı bir eğitimdir....
Ancak eğitimi aşırı uzatmış olabilir...(Teğmen bu konuda hatalı ve gereği yapılacaktır...)
O asker bombanın pimi çekili iken patlayacağını biliyordu ancak yinede diğer mevzilere giderek diğer günahsız arkadaşalarının ŞEHİT olmasına sebebp olmuştur...

Öyle hemen olayı anlamadan yorum yapmayın...
pkk ile mücadelede nöbet tutan askerin uyuması nedeni ile kaç tane vatan evladı şehit düşmüştür..Bunu da unutmayınız...
Olayı basite indirgemeyelim...
taraf gazetesinin hangi amaçlara hizmet ettiğide bilinen bir gerçektir...
İyi akşamlar...
İslamiyet Ruhumuz!!!
Türklük Bedenimizdir...
Su uyur düşman uyumaz..........

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25

son derece normal yani bi askerin elne bombe verilip bekletilmesi
o asker insn değil dimi sence askeriyenin bi sandalyesi masası gibi bişy bozuldu bizde attık
nekadar normal karşılıyosun 4 aasker piskopat bi komutan yüzünden pisipisine ölüyor ne ders verdim aferin iyi ders vermişin çokta önemli değil nasılsa onlardan daha çok var biri ölür diğeri gelir onuda dikeriz tankla ateş ederiz eğitim zahiyatı der çıkarız şehit bile demeyiz ne olucak canım zaten çok bile yaaşamış 20 li yaşlara gelmiş o gitsin diğeri gelsin brawoo sana

ESES35

Asistan
Reaksiyon puanı
1
KARCX ruhunda islam olan allahın yarattıgına merhamet eder içinde türklük olan kendisine emanet adilen vatan evladının eline pimi çekik bomba vermez o şehitlerin senin kardeşin oldugunu düşün öp öz aynı anadan babadan kardeşin halamı vatan millet edabiyatı yaparsın lütfen biraz vicdan biraz insaf

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
eses35 pkk nedeni ile 15000 insanımız şehit düşmüştür....
bunların sebebi olan sözde insanlar hapishaneler de rahat rahat yatmaktadır...

Bunun merhametle ne alakası var biri hata yapmış bir diğeri ise hata için ceza veririken oda hata yapmış...
Sonuçta bir kaza meydana gelmiş ...
Askerlik yaptın mı?
OLayı abartmaya gerek yok............
Hatası olanlar yaptıkları işin cezasını çekeceklerdir...
Sanan tavsiye hani TSK destekli bir film vardı ya onun fragmanlarını izle...
filmin adı NEFES

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
son derece normal yani bi askerin elne bombe verilip bekletilmesi
o asker insn değil dimi sence askeriyenin bi sandalyesi masası gibi bişy bozuldu bizde attık
nekadar normal karşılıyosun 4 aasker piskopat bi komutan yüzünden pisipisine ölüyor ne ders verdim aferin iyi ders vermişin çokta önemli değil nasılsa onlardan daha çok var biri ölür diğeri gelir onuda dikeriz tankla ateş ederiz eğitim zahiyatı der çıkarız şehit bile demeyiz ne olucak canım zaten çok bile yaaşamış 20 li yaşlara gelmiş o gitsin diğeri gelsin brawoo sana

Olayı çarpıtmanın çok alemi yok bence. Bir askerin eline bomba verilip eğitim verilmesi gayet normal ama komutan ağır uygulamış. Kesinlikle hatalı ve cezası zaten verilecektir.

Ancak tek bir komutanın yaptıklarını tüm askeriyeye mal etmek büyük bir ayıp olur.

Ayrıca oradaki askerinde hatası var. Nöbette uyunmaz. O kadar canı o askerin de nöbet zamanında emanet ediyorsun. Adam gidip yatıyor. Bu da çok normal birşey değil ancak cezası bu şekilde olmamalıydı.

Dediğim gibi bu haber taraf gazetesinde yayınlanmıştır. Adamların istediği üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu için millete gaz verip tüm askeriyeyi milletin gözünden düşürmeye çalışmaktadır.

mcmhammer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende istanbulun göbeğinde yaptım askerliği bende küfür yemedim fırça yemedim çünkü adam gibi durdum,devriyelerimde defalarca uyurken yakaladım adamları uyandırıp geçtim adamların işi 2 saat nöbet tutmak onu bile doğru dürüst yapmıyorlar,kürtçe konuşarak ısrarla türkçe bilmediğini söyleyen adamın bi tokat da türkçe konuşmaya başladığınıda gördüm?şarjör almadan nöbete giden adam oldu ya,bu adam dayak da yer küfür de yer başka türlü bu kadar insanı disiplin altına alamazsın bu adam nöbette uyudu diye koğuşta yatan adamın günahı ne?gelip kesseler kafasını kim suçlu olacak?Göğsünü gere gere askere gidiyorsa bi zahmet adam gibi yapsın görevini,herkes kuralına uygun davranırsa hiçbir şekilde şiddet küfür vs .olacağını zannetmiyorum.

Sana yüzde yüz katılıyorum. Bende Tatvan'da kısa dönem askerlik yaptım. bırak 2 saat nöbet tutmayı, adamlar fidan dikmeden bile kaçtılar. kişi başı 1 fidan düşüyordu. Onu bile angarya saydılar. Bide askere giderken konvoylar oluşturup kahraman edasıyla askere uğurlanırlar. verilen ceza çok ağır olabilir. Ama uyumayacak kardeşim, nöbette uyumayacak. O uyursa millet nasıl uyusun.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar.

Göründüğü kadarıyla olay şahıs boyutuna indirgeniyor. Halbuki falan ya da filan komutan değil, bu bir "politika"dır. Eleştirilen de ordunun kimliği değil, ordunun yönetimidir.

Arkadaşım o halde sen de ordu düşmanısın. Çünkü "bu olayın üzerine gidilmeli" demişsin. :) Biz de "halk" olarak tam da senin söylediğini yapıyoruz zaten şu anda.

bu adam nöbette uyudu diye koğuşta yatan adamın günahı ne?gelip kesseler kafasını kim suçlu olacak?Göğsünü gere gere askere gidiyorsa bi zahmet adam gibi yapsın görevini,herkes kuralına uygun davranırsa hiçbir şekilde şiddet küfür vs .olacağını zannetmiyorum.

Peki Sivas'ta dağın başında 6 kişilik karakolda tepenin en görünen yerinde nöbet tutan askerin suçu günahı ne? Komutanlar kendilerine bizim paramızla golf sahaları yapıp maç yaparken Aktütün'de terör bölgesinde derme çatma bir karakolda kimsesiz bırakılan üç beş tane gencin suçu günahı ne? Ya da Dağlıca'da şehit olan asteğmenin "kime hizmet ettiğimizi bilmiyorum teröristler önümüzde mevzilenip ağır silahlar kuruyorlar ve komutanlarımız görmezden geliyor" diye günlük kaydederken düşündükleri hissettikleri ne? Bu çocuklar, yani bizim askerimiz bilerek ölüme terk ediliyor. Sen Aktütün'de istediğin kadar "kuralına göre" davran, bilerek ölüme terk edildikten sonra küfür yesen ne yemesen ne?

Yarın senin çocuğun aynı şekilde eğitim zayiatı olduğunda eminim farklı düşünürdün. Zaten o askerler bizim çocuklarımız, bizim babalarımız değil.. Git eğitim zayiatını 3 aylık bebeyken babasını kaybeden çocuklara sor! Alçak bir adamın canice insan öldürmesinin neresi eğitim? Çocuk korkudan bombayı bırakamamış bile. Eminim ölme tehlikesi nedeniyle bombayı başka yere atsaydı o zaman askerliği de yanardı.

Ben Ortabağ Üst Merkezi ULudere/Şırnakta MGKK olarak yaptım.

Çok doğru, Şırnak'ta tabi ki küfüre rastlamazsın. Çünkü sıcak bölge, her an terör saldırıları oluyordu kısa süre öncesine kadar. Dolayısıyla askerler sürekli baskı ve korku altında orada. Sen sürekli can korkusu taşıyan bir adama istesen de küfür edemezsin. Doğuda askerlik yapıp da dönen birçok kişiden "çatışma çıksa ilk komutanımı vururdum" dediklerini kendim duydum. İşte bu tür caniler orada askerin psikolojisini bildiklerinden "canım-cicim"li davranmaya çalışıyorlar ve bu sadece terör bölgelerine has.

Valla Olmuştur illa olamaz Demiyorum.

Halbuki önceki mesajında "kim söylüyorsa yalan" demiştin, şimdi ise "olmuştur olamaz demiyorum" diyorsun arkadaşım.

Sanırım Askerimiz Patlamıyacağını Düşünmüş Veya Kendi Bırakmış Bombayı .! Mevzisinde Dursa Hiç Bişey Olmayacaktr.

Sen nasıl eğitim aldıysan o da eğitim aldı. "Patlamayacağını düşünmüş" olabilir mi? Patlayacağını bilmeyen adam korkudan tüm bölükte pim aramaya çıkar mı, korkudan eli terler mi?? Üstelik eğer patlamayacağını zannediyorsa, bu demektir ki eğitim almamış. Eğitim almamış birinin eline pimi çekilmemiş bile olsa bomba veren komutan onu bilerek öldürmüş sayılır. Can korkusu taşıyan insanlar her zaman "beklenen" davranışlar göstermezler. Mevzisinde patlamaya hazır bir bombayla sürekli durmasını beklemezsin herkesten. Herkes o kadar güçlü iradeye sahip, yetişkin ve aklı başında bireyler olsaydı zaten o komutana gerek olmazdı.

Hem Nöbette uyumak Demek Tüm Arkadaşlarına ihanet Demektir . Hava Karardıktan Hava Aydınlanana kadar Nöbet Tutuyoduk . Gözünü Kırpan bilmem Bizim Timde .!

Evet sizin timde gözünü kırpan olmaması çok normal, çünkü can korkusu. Her an terörist saldırıya maruz kalma endişesi.. Bu seninle ilgili bir şey değil, hangi bölüğe gidersen git, doğuda askerler kendiliklerinden daha canlı ve dikkatliler.

O asker bombanın pimi çekili iken patlayacağını biliyordu ancak yinede diğer mevzilere giderek diğer günahsız arkadaşalarının ŞEHİT olmasına sebebp olmuştur...

Yani diyorsun ki yerinde kalıp tek başına ölmeliydi? Diğer arkadaşlarının yanına "canını kurtarmak" için gittiği halde, sen bu çocuğu onları öldürmekle suçluyorsun; ama pimi çekilmiş bombayı bile bile çocuğa verip onu öldürene ise "eğitim yapmış" diyorsun. Neyse ki o askerin arkadaşları senin kadar duyarsız değillermiş de "defol kendi başına öl" dememişler ve pim aramışlar arkadaşları için. Mekanları cennet olsun, Allah onlara rahmet etsin.

pkk ile mücadelede nöbet tutan askerin uyuması nedeni ile kaç tane vatan evladı şehit düşmüştür..

Nöbet tutan askerin uyumasından dolayı şehit düşen bir tek asker gösterebilir misin? PKK karakolun dibinde senin uyumanı beklemez, saldıracaklarsa günler önceden plan yapıp baskın yapıyorlar, öyle bir önbetçinin uyuması için belgesel çeker gibi beklemiyorlar. Nöbetçinin uyumasından dolayı şehit olunan bir vaka bile duymadım. Ama ordunun ihmalinden ötürü şehit olan binlercesini duydum. Aktütün gibi, Dağlıca gibi derme çatma ve tam hedeflik konumlarda yüzlerce asker bilerek ölüme gönderildi. Sivas'ın en ücra yerindesin, tepenin başındasın. Karakolun her tarafı spotlarla aydınlatılmış ama etrafta heryer karanlık.

Dolayısıyla nöbet tutan asker etrafta hiçbir yeri göremiyor ama dışarıdaki herkes onu görebiliyor. Yani PKK'lılar gelip o nöbetçinin gözü önünde halay çekseler nöbetçi onları göremez. Üstelik 10 dönüm arazi üstünde karakol, ama koca karakola sadece 6 asker verdikleri için karakolun sadece tek bir yerinde nöbet yeri var o da nizamiye.. Terörist herhalde kapıdan gelip "merhaba ne haber" demeyecek sana? Şimdi 10 dönümlük karakolun arkasından uçaksavarla bile saldırsalar o tek nöbetçi ne yapabilir?? Üstelik de koca karakoldaki tek nöbetçinin silahı bile yokken! Çünkü alçak komutan "siz tilkiyi bile vuramazsınız" deyip o şartlardaki karakola çocuğu boş şarjörle gönderiyor! Bunların hepsi yaşanmış ve tecrübe edilmiş şeyler! Sonra saldırı olsa diyecekler ki "hain terör".. Evet terör hain, ama ondan daha hainleri bu çocukları bu şekilde ölümen gönderenlerdir. Sırf orduda bir kaç kişi prim yapabilsin diye bilerek teröre yem veriliyor bu çocuklar!

Olayı çarpıtmanın çok alemi yok bence. Bir askerin eline bomba verilip eğitim verilmesi gayet normal ama komutan ağır uygulamış. Kesinlikle hatalı ve cezası zaten verilecektir.
...
Ayrıca oradaki askerinde hatası var. Nöbette uyunmaz. O kadar canı o askerin de nöbet zamanında emanet ediyorsun. Adam gidip yatıyor. Bu da çok normal birşey değil ancak cezası bu şekilde olmamalıydı.

Askerin eline bomba verip eğitim yapmak gayet normal evet. Ancak pimi çekilmiş bir bomba verip saatlerce bekletmek normal olmayı bırak, insanlık dışıdır, cinayettir. Evet tek bir komutanın yaptığıyla askeriyenin tümünü suçlamak doğru değil; ama sen de tüm askeriyeyi temize çıkarmak için bu cinayeti normal karşılıyorsun. Ayrıca yatmak ve uyuklamak çok farklı şeylerdir ve o ağır şartlarda herkes iradesinin dışında böyle bir şeye maruz kalabilir. Şimdi istediğin kadar "cezası böyle olmamalıydı" diye anlat onlara, şehit olan 4 can geri gelecek mi?

Nedense olay hep şahsişeltiriliyor; arkadaşlar, biz burada o komutanın şahsını değil ordunun politikasını eleştiriyoruz. Çünkü o komutandan bir tane üç beş tane yok, binlerce var. Bizim burada ordumuzun kimliği ile bir sorunumuz yok, biz ordumuzu seviyoruz. Ordu dediğin zaten biziz; uzaydan gelmiş kişiler değil onlar. Ki vatanda canımızı, malımızı ve şerefimizi korumak için hepimiz canımızı veririz. Bizim eleştirdiğimiz ordunun kinliği değildir, ordunun başına geçmiş ve orduyu bilerek kötü niyetlerle yöneten bazı kimselerin yönetim politikasıdır. Milyonlarca lira golf sahalarına harcanırken Aktütün'de ölen askerler için "gönderecek uçak yoktu paramız yoktu" denilmesinedir bizim eleştirimiz ve düşmanlığımız. Yani bunu anlamalısınız, bunu bir tek komutan yapmıyor, bu tür şeyler özellikle yaptırılıyor!

astronash

Asistan
Reaksiyon puanı
1
taraf gazetsinin çıkardığı uydurma bi haber alet olmayın arkadaşlar bu yalanlara..

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Sanırım 4 tane de uyduruktan ölü var? Arkadaşım 4 asker şehit oldu, uydurmadan mı öldü onlar?

Taraf gazetesinin TSK'yı kötülemek için olayı büyüttüğünü düşünüyorum. Kendilerinin zaten ne taraftan olduğu belli iken güven duymuyorum. Ayrıca Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanına ülkenin gözbebeği olan askerlere "İşine bak general" diyebilecek kadar saygısız, terbiyesiz ve kendi milli değerlerini kötüleyecek kadar onursuz bir gazetedir.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Sayın Elmacik Arkadaşım Alıntı Yapmadan Tek Tek Cevap Vereyim Benden Alıntı Yaparak Cevapladıklarına .!

1 - Bu Dediğin Doğru Orda Rütbeli Asker Olayı Pek Yok . Hepimiz Arkadaş Gibiydik Tim Komutanımız Teğmendi . Bizim Gündüzcüye ( Gündüzcü: Gece Yatar Gündüz Tim Yatarken Nöbet Tutar,Gündüz Ayaktaki Tek Kişidir Dürbünü varsa Nicon Kullanır Telsizinde Görüntü Aldığı Zaman Tek Yapması Gerekn Telsizindeki Kırmızı Tuşa Basmasıdır.O Tuş Tüm Taburu Harakete Geçirir) Operasyon Dönüşü tüm Mühimmati Taşıma Cezası Vermişti (El Bombaları , Comet, Bomba Atar Mühimmati, Launcher ve G3 Roketleri) Eğer Yolda O Gündüzcü Düşse Ayağı Kaysa Parçasını Bulamazdık .! Ceza Sebebi ise Mühimmatları Bir Araya Toplamış Kendi Yanına Almış Mevzilerden!
2- Ben İstisnaii Durumlar için Söyledim . ve Günlük Kullandığımız Argo Kelimeler Söylenmiş olabilir . Altını Çizmek istedim Ana Bacı Küfürleridir . Sen bunu Demiştin Şimdi bunu Diyosun Diyerek Benim Savunduğumu Çürütmekle Konuya Hiç Faydası Olmaz.Tavrım nettir Yazılarımda da bu Bellidir

3-Bomba Eğitimini En Son Haddede Gerçek El Bombaları ile Yapılıyor . Eğitim Bombaları Sadece Orta Şiddetli Bir Ses Çıkarır . Sadece Kulağında Çınlama Yapar. Taarruz ve Savunma tipi El Bombalarında 100lerce Şarapnel parçası vardır . Bomba Patladığında O Şarapnel Parçaları Öldürür Zaten . Askerimiz de Eğitim El Bombası Sanmış olabilir .Veya Düşürmüş Veya Stres Altında kalıp Bırakmış . Yoksa El Bombasını Parmağını Kesseniz O Mandalı Bırakmaz.!

4-Benim Olduğum yerde Değil Heryerde Nöbette uyuyan Askerin Kanından Şüphe Ederim . Onca Silah Arkadaşının Canı Sana Emanet . Bişey Olmaz Deyip Yatanlara ben Asker bile Demem Zaten.!

Genel Görüşüm ise : Teğmenin Fırsat Eğitimi Bence Son Derece Doğrudur,Yapılabilir Ve Defalarcada Yapılmıştır . Dağa Çıkarken Üzerimizde Onlarca Mühimmat Oluyor . Düşsek Bi yere Takılsak da Patlar O Mühimmat . O Zaman O Mühimmati Bize Verenlerde Yargılanmalı . Askerde Patates Taşımıyorsun Heleki Doğuda Ona Göre Haraket Ediceksin.! O Askerimizde "Ruhu Şaad Olsun" Tamamen Febri Davranmış . Teğmen'den Çok O Askerimizin Suçudur . O Kadar Eğitim Alıyor Askerimiz Ama Bir El Bombasını Zabt Edemiyorum . Çünkü Önemsemiyolar Çünkü Askercilik Oynuyolar . Çünkü Vatan ne Millet ne bu topraklar nasıl Alındı Önemsemiyorlar.! Ama En Çok Dikkatimi Çeken ise diğer Arkadaşlarının Yanına ne Gidiyorsun . Madem Mandalı Serbest Kaldı Fırlat El Bombasını .! 15 Saniye Sonra Patlıyor zaten . Taarruz tipi ise 8 Saniye .! Alman Yapımı Taarruz ise 6 Saniye . Aldın Hepsinin Eğitimini .! Çok Yazık Oldu Askerlerimize Çoook Yanarım Yanarımda Buna Yanarım.!

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
Taraf gazetesinin TSK'yı kötülemek için olayı büyüttüğünü düşünüyorum. Kendilerinin zaten ne taraftan olduğu belli iken güven duymuyorum. Ayrıca Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanına ülkenin gözbebeği olan askerlere "İşine bak general" diyebilecek kadar saygısız, terbiyesiz ve kendi milli değerlerini kötüleyecek kadar onursuz bir gazetedir.

büyütülmicek gibimi sence bu olay sıradan oldu da biti maşallah diyip geçilecek kadar basitmi
ayrıca elmacık ın dediği gibi asker kötüde komutanlar çokmu iyi
hayatında eline silah almamış kişileri şşırnak van sivas gibi doğuya sürüyolar
göz göre göre uydudan bile izlenen teröristlerin askerin burnun dibine kadar sokulmasına göz yumuyolar dağın başına 5 6 askeri bikaç mermiyle bırakıyolar
adamlar sınırdan agır silahları geciriyolar ama ses etm,yolar göz göre göre yem ediyolar bile bile ses etmiyolar
birside çıkıp bu budur böyle yapıyolar dedndiğinde ise yook külliyen yalan diyip hasır altı ediyolar
4 len asker ne için öldü acaba madem komutanın bi sucu yok :cursing:
bu hainliktir teröristin hainliği başka askerin askere yaptığı hainlik ise daha bi başka bu daha kötü
ordunun güvenilir olduğunada kesinlikle inanmıyorum güvenmiyorumda başta aktütün baskınıda olmak üzere hainler burunlarının dibine kadar bilmem kaç yüz kişiyle sırtalrında silahlarla sokuluyo ama bizim ordunun elindeki teknolojile uydudan topragın altı bile incelenebiliyoken buadamların girdikleri vurdukları nasıl oluyoda engellenemiyo bırakın allah aşkına