Mandalı Bırakırsan Ölürsün(Şehit Askerler İçin Şok İddia)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
26 Ağustos 2009 10:04​

Taraf'ın haberine göre Elazığ'da dört askerin ölümüyle sonuçlanan patlamanın, nöbette uyuyakalan bir erin komutanı tarafından cezalandırılmak istenmesi sonucu yaşandığı ortaya çıktı.
Tarih, 17 Ağustos 2009. Haber ajansları, abonelerine, Elazığ'ın Karakocan ilçesinde bir askerin elinde bulunan bombanın kazayla patlaması sonucu dört askerin şehit düştüğünü geçiyordu. Haberlere göre Er İbrahim Öztürk'ün elindeki bombanın kazara patlaması nedeniyle kendisi ve yanındaki arkadaşları İbrahim Yaman, Ali Osman Altın ve Mesut Bulut şehit olmuştu.
Ancak Tarafın ulaştığı ifade tutanakları, olayın, bir kaza sonucu değil, nöbette uyuyakalan Er İbrahim Öztürk'ün, komutanı Teğmen Mehmet Tümer tarafından cezalandırılmak istenmesi nedeniyle yaşandığını gösterdi. Teğmen, pimini çektiği el bombasını Er Öztürk'e verdikten sonra, "Mandalı bırakırsan ölürsün, bırakmazsan yaşarsın" dedi. Ama pimi almak için çok uğraşan Öztürk, saatler sonra bomba patlayınca üç arkadaşıyla birlikte hayatını kaybetti.
Tarafın ulaştığı görgü tanıklarının ifadelerine göre, 17 Ağustos 2009'da devriye görevi yapan Uzman Çavuş Şakir Akçan, 05:00-07:00 devriyesini saat 06.00'da attı.
Öztürk ve arkadaşı Ahmet Şensoy'un nöbet yerinde uyuduğunu gören Çavuş Akçan, askerlerden Öztürk'ün mevzideki el bombasını, Şensoy'un ise silahının alev gizleyenini aldı. Amacı askerlerin uyuduğunu kamtlamasıydı. Sabahın erken saatlerinde de nöbetçi askerlerin uyuduğunu söyleyip komutanı Teğmen Mehmet Tümer'e el bombası ve alev gizleyenini verdi.
PİMİ ÇEKTİ BOMBAYI VERDİ
Teğmen Tümer vakit kaybetmeden, İbrahim Öztürk'ün nöbet tuttuğu mevziye gitti. Er Öztürk'e el bombasının nerede olduğunu sordu. Er öztürk, mevziye bakmasına rağmen bombayı bulamadı. Teğmen Mehmet Tümer, "Akşam uyuduğun için alındı" diyerek elindeki el bombasını asker İbrahim öztürk'e gösterdi. Ardından da pimini çekerek
kendisine verdi. "Mandalı bırakırsan ölürsün, bırakmazsan yaşarsın" demeyi de ihmal etmeyerek mevziden ayrıldı.
KOMUTAN PİMİ GERİ VERMEDİ
Elinde pimi çekilmiş el bombası bulunan Er Öztürk, Teğmen Tümer'in bulunduğu mevziye giderek, "25 yaşına geldim. 75 gün askerliğim kaldı. Beni öldüreceksiniz" dedi ve pimi kendisinden istedi. Ama Komutan Tümer, "Nöbet yerine git, ben gelip takacağım zamanı biliyorum" karşılığını verdi. Bunun üzerine Öztürk, çevredeki diğer mevzilere, pim aramaya arkadaşlarından yardım istemeye gitti. İkinci kez komutanının yanına geldiğinde yine aynı cevapla karşılaştı.
Tekrar mevziler arasında dolaşmaya başladı. Olayın üzerinden çok geçmeden de arkadaşları Mesut Bulut, İbrahim Yaman ve Ali Osman Altın'ın bulunduğu mevziye geldi. Bu sırada Öztürk'ün elleri terlediği için bomba büyük bir gürültüyle patladı, Öztürk ve üç arkadaşı olay yerinde yaşamını kaybetti.
Böyle bir eğitim yok
Başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Teğmen Mehmet Tümer, fırsat eğitimi kapsamında el bombasının pimini çektiğini, mandalı bırakmadığı sürece bombanın patlamayacağını şehit Er İbrahim Öztürk'e söylediğini ileri sürdü. Ancak ifadesi alınan sekiz tanık, birlik içinde pimi çekilmiş bir şekilde el bombası eğitimi verilmediğini vurguladı.
GÖRGÜ TANIĞI ERLER OLAY ANINI ANLATTI
Piyade Çavuş Yiğit Acar: Şakir Uzman çantasından alev gizleyen ve el bombası çıkarıp, uyuyan askerlerden aldığını söyledi. El bombası ve alev gizleyeni Mehmet Teğmen'e verdim. O da 15-20 dakika sonra İbrahim Öztürk'ün yanına gitti ve geri geldi. Kütüklüğünden bir el bombası pimi çıkardı. El bombasından çıkarıldığını anlayan Soner Astsubayla Şakir Uzman, 'ne yaptınız diye sordu. Mehmet Teğmen 'ona iyi bir ders olsun' dedi.
P. Uzman Çavuş Şakir Akçan: Devriyede İbrahim Öztürk'ün gözetleme yapması gerekirken uyuduğunu tesbit ettim. Yanındaki el bombasını aldım. Amacım sonradan uyuduğunu inkâr etmesini önlemekti. Ayrıca Emrah Göz'ü de uyurken gördüm ve onun da silahının alev gizleyenini almıştım. Mehmet Teğmen saat O9:3o'da uyandığında durumu kendisine bildirdik. Mehmet Teğmen, malzemeleri alıp yanımızdan ayrıldı. 15-20 dakika sonra Mehmet Teğmen ardından da İbrahim Öztürk mevziye geldi. Teğmen, İbrahim'in mevziden ayrılmamasını, birazdan gelip pimi takacağını söyledi. Bombanın piminin çıkartıldığını anladık. 15-20 dakika sonra da patlama oldu.
Piyade Er Recep Koyuncu: Mehmet Teğmen, İbrahim'in mevzisine geldi. 10 dakika oturdular. Teğmenin elinde el bombası vardı, bombasının pimini çekip, İbrahim'e verdi. "Mandalı bırakırsan ölürsün, bırakmazsan yaşarsın" dedi ve havan mevzisine gitti. İbrahim, teğmenden pimi vermesini istedi. "25 yaşındayım. 75 günüm kaldı, beni öldüreceksiniz" dedi. Mehmet Teğmen mevzisine gitmesini, zamanı gelince pimi takacağını söyledi. İbrahim daha sonra tekrar teğmenin yanına gitti. Pimi istedi. Teğmen yine vermedi. 5-10 dakika sonra da patlama oldu.
BOMBAYI VERDİM BEKLE DEDİM
Mehmet Teğmen'in ifadesinden: Fırsat eğitimi kapsamında el bombasının pimini çekerek "Mandalını bırakmadığın sürece patlamaz" deyip bombayı İbrahim'e verdim.
Dört askerin hayatını kaybettiği olayla ilgili 8. Kolordu Komutanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Teğmen Mehmet Tümer'in ifadesi şöyle: "17 Haziran 2009 tarihinde de taburun geçici olarak görevlendirildiği Elazığ-Karakoçan Nohuttepe Üs Bölgesi'ne katıldım. 16 Ağustos 2009 tarihine kadar Tim Komutanı olarak görev yaptım. Tabur Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'nın harekât ve komutasına verilmişti.
16 Ağustos 2009 tarihinde Nohuttepe Üs Bölgesi'nden timimle birlikte saat 20:30 civarı ayrıldım. Yaya intikalle Düztepe mevkiine gittik. Saat 23:00 civarı geçici üs bölgesi tesis ettik ve sabaha kadar gözetleme yaptık. Saat O9:3o'da uyandığımda Uzman Çavuş Şakir Akçan Bixi mevziinde görevli İbrahim Öztürk ve Ahmet Şensoy'un uyuduğunu tesbit ettiğini ve İbrahim Öztürk'ün el bombasını aldığını bildirdi.
İBRAHİM'E BOMBASINI SORDUM
Saat 10:30 civarında İbrahim Öztürk'ü mevziinde ayakta gördüm, yanına gidip el bombasının nerede olduğunu sordum. Bu sırada Ahmet Şensoy istirahat için uyuyordu. İbrahim el bombasını mevzii içinde aradı, bulamadı.
Halen el bombasının alınmış olduğundan haberdar değildi. Normalde mevziye yerleştiklerinde el bombalarını mevzi içinde ulaşabilecekleri bir yerde muhafaza etmeleri gerekir. El bombasını bulamayınca beraberimde götürdüğüm bombayı göstererek 'burada, gece uyuduğun için alındı' dedim. Fırsat eğitimi kapsamında el bombasının pimini çekerek 'mandalını bırakmadığın sürece patlama' deyip bombayı eline verdim. Bundan maksadım, el bombasının önemini kavraması idi. Mevziinden ayrılmamasını emrederek mevziime döndüm. İki mevzi arasında yaklaşık 15 metre kadar mesafe vardır.
Mevzide iken İbrahim Öztürk'ün, kendi mevziinin batısındaki roket mevziine gittiğini gördüm. Bu iki mevzii arası takriben 20 metre kadardır. Uyarıp mevziisinde beklemesini emrettim. Yanıma geldi. Pimi istedi. Gelip takacağımı söyleyip mevziisine gitmesini istedim. Mevziine döndü, bir iki dakika sonra tekrar roket mevziine gittiğini fark ettim. Bu kez yanıma çağırdım, tekrar mevziine gidip oturmasını, pimi gelip takacağımı söyledim. Bu sırada ben kendi mevziimde idim.
DÖNDÜM VE PATLAMA SESİ DUYDUM
Yanımda Yiğit Acer, 5 metre kadar yakınımda Soner Süvari Astsubay ile Şakir Akçan Uzman Çavuş vardı, İbrahim mevziine döndü. Ben de Şakir Uzman ile Soner Astsubay'ın yanına gittim. Yaklaşık 15 dakika kadar sonra patlama sesi duyuldu. Saati hatırlamıyorum, 11:00-11:30 arası olabilir. Sonradan duyduğuma göre İbrahim elindeki el bombasıyla benim göremeyeceğim şekilde üç mevzi dolaşmış, üçüncü mevzide patlama gerçekleşmiş. Patlama sesini duyunca koşarak sesin geldiği yere gittim. İbrahim'in mevziinin önünde şiarın üzerine yüzükoyun yığıldığını gördüm..

KaynaK

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
zorhak bende tam aynı konuyu verdim sen benden hızlı davranmışsın.. moderatörler artık benim konu açılmadan kilit vurabilirler :D
iddia ise dehşet verici.. ama Türkiyede herşey normal..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Askerliğini Asteğmen olarak yapmış birisi oalrak bu iddiaların hiç uçuk olmadığını söyleyebilrim.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu doğrulanırsa forumda içimi dökeceğim. Sadece gözlerim yaşardı. Yazıklar olsun doğruysa

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
teröre ne gerek var ki?
bu bir idda değil bence bunun gibi daha neler vardır kim bilir...

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Askerde kendini bilmez o kadar komutan vardır ki analtılmaz.Dünyadan hiçbir haberleri yok ve kendilerini çok zeki sanıyorlar.
Bu sene Ocak 15te kısa dönem olarak bitirdim.Hayatımın en iğrenç bölümüydü.İnsaın şeref ve onuruna hiç umulmadık kelimeler sarfediyorlar.
Tek kelimeyle yazık olmuştur.
O komutanın eline de pimi çekilmiş birkaç bomba vermek lazım.

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
en merak ettiğimde iddialar ne derece araştırılacak (maalesef geçmişte bu tür olaylar hep halının altına süpürüldü ) ve bunu yapan komutan nasıl bir yaptırımla karşılaşacak?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Askerde kendini bilmez o kadar komutan vardır ki analtılmaz.

Askerde "kendini bilen"i komutan yapmazlar. Yoksa nasıl hepsi aynı kafadan ve her denileni yapan, hepsi de ağzı bozuk insanlar olabilir? "Ordu"nun "siyaset"i.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
eğer bu olanlar doğruysa harbi ürktüm arkadaşlar, nasl böyle bir şey olabilir ya insan hayatı bu kadarmı ucuz.

cem62

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BOMBAYI VERDİM BEKLE DEDİM
Mehmet Teğmen'in ifadesinden: Fırsat eğitimi kapsamında el bombasının pimini çekerek "Mandalını bırakmadığın sürece patlamaz" deyip bombayı İbrahim'e verdim.

bu canilikten başka birşey değil...

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Çok uç bir cezalandırma bu açıkçası. Ordu ve yöntemleri hakkında uzun soluklu tartışmalar başlatacaktır mutlaka. Felaketin boyutunu büyüten şey ise askerin elinde bomba ile mevziileri dolaşması olmuş. Mevziide bekleme emrine de itaat etmemiş.
Bir de şu var ki arazide konumlanmış bir tim var ve bu timin iki nöbetçisi de uyuyor. Ya bu time saldırı olsaydı ve biliyorsunuz ardından birçok kişinin şehit düşmesi vs. bu durumda sorumlu kim olacaktı.
Fakat neden ne olursa olsun ceza gerçekten çok ağır ve sonuçları da öyle olmuş.

mcmhammer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende sizler kadar tiksindim komutanlardan. Ama uyuyan askere ne demeli. Buyrun izleyin

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/aHEp-pFcSTQ&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/aHEp-pFcSTQ&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sanırım doğru, askeriyeden yalanlama gelmedi.
Halka bırakılıp linç edilmesi lazım *******

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Çok uç bir cezalandırma bu açıkçası. Ordu ve yöntemleri hakkında uzun soluklu tartışmalar başlatacaktır mutlaka. Felaketin boyutunu büyüten şey ise askerin elinde bomba ile mevziileri dolaşması olmuş. Mevziide bekleme emrine de itaat etmemiş.
Bir de şu var ki arazide konumlanmış bir tim var ve bu timin iki nöbetçisi de uyuyor. Ya bu time saldırı olsaydı ve biliyorsunuz ardından birçok kişinin şehit düşmesi vs. bu durumda sorumlu kim olacaktı.
Fakat neden ne olursa olsun ceza gerçekten çok ağır ve sonuçları da öyle olmuş.

Yani sen elinde pimi çekilmiş bir bomba ile rahat rahat durabileceğini söylüyorsun? Kardeşim elinde patlamaya hazır seni öldürme ihtimali olan bir bomba var (ki öldürmüş de) ve sen hala emirlerden bahsediyorsun. Adamı bile bile ölüme yollamış.

Nöbette uyuma olayına bence hiç girmeyelim, ülkemizde gençlerin askere gitmeden önceki "vatan-millet" kavramı ile askere gittikten sonraki "vatan-millet" kavramı çok değişiyor. Toz pembe vatan şiirleri yerine gerçeklere bakmalıyız biraz. Bizi buraya neyin getirdiğine.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
hammer youtube linklerini direk vermen yeterli. herhangi bir kod kullanmana gerek yok.

haber insanın kanını donduruyor. o komutanın yeri akıl hastanesidir. sanki elinin altında ki askerler özel yetişmiş komandolar. sıradan askere böyle bir şey yapılır mı? askerime de üzüldüm. niye elinde gezdiriyorsun ki, git at bir yere. boşu boşuna 4 tane vatan evladı gitti. Yazık çok yazık...

mcmhammer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hammer youtube linklerini direk vermen yeterli. herhangi bir kod kullanmana gerek yok.

haber insanın kanını donduruyor. o komutanın yeri akıl hastanesidir. sanki elinin altında ki askerler özel yetişmiş komandolar. sıradan askere böyle bir şey yapılır mı? askerime de üzüldüm. niye elinde gezdiriyorsun ki, git at bir yere. boşu boşuna 4 tane vatan evladı gitti. Yazık çok yazık...

YouTube - Nefes Filminden Güzel Bir Sahne ( Uyumayacaksınız !) UYURSAN OLURSUN!!

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Benim Anlayamadığım Elinde Bomba ile Tahminen 30 Dakika Geçirmiş O Mandal O kadar Sert Değil Ya Tek Parmağınla Avucunla kavuştururak bile saatlerce Tutabilirsin . Artı Pim in yerine biseyde sıkıstırabilirsin veya Mandalı Bantlayabilirsin veya bir ip veya benzeri Şeyle Bağlayabilirsin .
- Benim Tahminim Çoçuk Stres Altında kalınca Komutanda pimi Vermeyince Sinirlenip Gevşetmiş Bombayı (Bombanın Patlamayacağını Bunun bir Eğitim El bombası olduğunuda Sanmış olabilir )

Ben Şenoba Taktik Alayı/ Ortabağ Üst Merkezi /ULUDERE'de askerlik yaptım

Yani el bombası ne Mevzii ne Bixi Mevzii ne iyi bilirim !

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
neden uzakta bi yere atmamış yada bantlamamış yada bğalamamış koskaoca taburda bi elbombası pimi bulunmamasıda ayrıca değişik bi konu
ama belki çocuk komutandan tırsmıştır bikere uyuduk elimize el bmbası tutuşturdu bide bu dediğini yapmazsam tank mermisi yapıp ıraka atar diye düşünmüştür
doğrululuğu kanıtlanırsa o komutan 4 kişinin katili olarak yargılanmalı bu komutnanında yağtığı pkk nın yaptığından farklı değil bu şekilde değerlendirmeli
küfretmeyi askerin onuruyla oynamayı dayak atmayı egitim sayan karısıyla kavga edip hıncını emrindeki erlerden çıkaran karısına lafı geçmeyipte askerleri süründürmeyi erkeklik eğitim komutanlık sayan zihniyet bitmeli

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
neden uzakta bi yere atmamış yada bantlamamış yada bğalamamış koskaoca taburda bi elbombası pimi bulunmamasıda ayrıca değişik bi konu
ama belki çocuk komutandan tırsmıştır bikere uyuduk elimize el bmbası tutuşturdu bide bu dediğini yapmazsam tank mermisi yapıp ıraka atar diye düşünmüştür
doğrululuğu kanıtlanırsa o komutan 4 kişinin katili olarak yargılanmalı bu komutnanında yağtığı pkk nın yaptığından farklı değil bu şekilde değerlendirmeli
küfretmeyi askerin onuruyla oynamayı dayak atmayı egitim sayan karısıyla kavga edip hıncını emrindeki erlerden çıkaran karısına lafı geçmeyipte askerleri süründürmeyi erkeklik eğitim komutanlık sayan zihniyet bitmeli

Ben Tüm Askerliğim Boyunca En Ufak Küfüre Maruz Kalmadım Küfür Edelinede Duymadım . Size Her kim Söylüyorsa Ve nerden Duyuyosanuz Tamamen Yalan . Eğer Size Küfür Eden Bir Komutanınız Varsa Onuda Onun Bir üstüne Şikayet Edin Bakın Görün neler oluyor.! Askerleri Süründürmek Komutanın icdihabı değil Askerin Eğitimidir Her Fırsatta Süründürebilir Ceza için Eğitim için . Biz Acemi Birliğinde Şortlarla Sürünüyoduk "Dizi Kanayan" Kalksın diyorlardır . Bizde Dizimiz Kanaya Kadar sürünüp Kalkıyorduk Akşamda herkes Birbirine Tendürdiyot Sürüyordu . Askerlik Öyle Şu Saçma Bu Saçma Şu Böyle Olmaz Bu Sıcak ta Kim Koşar , Bu Pislikte Kim sürünür , Bu Bomba ile ne yapar Diyebileceğiniz Bi yer Değildir

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ben Tüm Askerliğim Boyunca En Ufak Küfüre Maruz Kalmadım Küfür Edelinede Duymadım . Size Her kim Söylüyorsa Ve nerden Duyuyosanuz Tamamen Yalan . Eğer Size Küfür Eden Bir Komutanınız Varsa Onuda Onun Bir üstüne Şikayet Edin Bakın Görün neler oluyor.! Askerleri Süründürmek Komutanın icdihabı değil Askerin Eğitimidir Her Fırsatta Süründürebilir Ceza için Eğitim için . Biz Acemi Birliğinde Şortlarla Sürünüyoduk "Dizi Kanayan" Kalksın diyorlardır . Bizde Dizimiz Kanaya Kadar sürünüp Kalkıyorduk Akşamda herkes Birbirine Tendürdiyot Sürüyordu . Askerlik Öyle Şu Saçma Bu Saçma Şu Böyle Olmaz Bu Sıcak ta Kim Koşar , Bu Pislikte Kim sürünür , Bu Bomba ile ne yapar Diyebileceğiniz Bi yer Değildir

Askerde eğitim olmasın demiyoruz. Böyle sakat mantıklarla kayıplar olmasın diyoruz. ayrıca askerde dayak yoktur lafı bizim bölükte en büyük espri idi :D doğru askerde dayak yemeyen yoktur diye uyarırlardı. Şanslıymışsın vesselam. Ayrıca bu eleştirilerimiz ile Silahlı Kuvvetlerimizi yıpratmak gibi bir niyetimiz olamaz. İlk olarak Silahlı Kuvvetlerin birer mensubuyuz. Bir savaş olması durumunuda her Türk kendini asker gibi görmektedir. Bu isyanımız, sevgimizden. Başka bir şey değil!!!!

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
NikeSteel, nerede yaşıyorsun sen arkadaşım? :) Eğer Ankara'da GenelKurmay yakınlarında askerlik yaptıysan belki ondan küfür duymamışsındır. Hatta o bile zor bir ihtimal. Yedek subaylık sınavında "topluluk içinde küfür eder misiniz" diye soru bile var ya. :)

Ayrıca "yalan" derken dikkatli olmanı öneririm, binlerce kişinin birinci ağızdan anlattığı şeyden, kendi gördüğümüzden bahsediyoruz. ;)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265

Askerde küfr yk mu dedin?

Bunu askerlik yaptığım Piyade Tugayında söylesem bütün tugay bi yeriyle güler..

Kendi yaşadığınız dünyadan ibaret değil hayat.

cem62

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Şehit babaları Taraf'ın haberiyle yıkıldı!

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 17 Ağustos 2009 tarihinde şehit olan Tarsuslu er İbrahim Öztürk'ün babası Hacı Öztürk, oğlunun şehit olduğu olayla ilgili bir gazetede yer alan iddialara tepki gösterdi.
Hacı Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 17 Ağustos 2009 tarihinde bir askerin elinde bulunan bombanın patlaması sonucu 4 askerin şehit olduğu olayla ilgili bir gazetede yer alan ''Pimini Çekip Bombayı Verdi'' başlıklı haberin kendisini ikinci kez yıktığını söyledi.
Gazetedeki haberi okuduktan sonra üzüntüsünün bir kat daha arttığını ifade eden Hacı Öztürk, haberin çok çirkin bir iddia olduğunu belirterek, şunları söyledi:
''Böyle haberler yapılmasın. Böyle haberlerin yer alması bizi daha çok kahrediyor. Bizim yüreğimize kor düşürüp yakıyor. Güçlükle ayakta duruyorum. Benim tek erkek evladım şehit olmuş, yüreğim yanıyor zaten. Haberi okuyunca ilk şehit haberini aldığımdan daha çok üzüldüm ve kahroldum.''

"DEVLET GÖREVİNİ YAPAR"

Gaziantepli er Mesut Bulut'un babası Sinan Bulut, olayla ilgili bir gazetede yer alan iddialara tepki göstererek, ''Devletin yargısı var, onlar görevlerini yapar'' dedi. Sinan Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 17 Ağustos 2009 tarihinde bir askerin üzerinde bulunan bombanın patlaması sonucu 4 askerin şehit olduğu olayla ilgili bir gazetede yer alan ''Pimini Çekip Bombayı Verdi'' başlıklı haberin kendilerini çok üzdüğünü belirtti.
Oğlunu davul ve zurnayla vatani görevini yapmaya gönderdiğini dile getiren Bulut, şunları söyledi: ''Oğlum Mesut'un, 75 gün kalan terhisini beklerken, bir tabutun içinde cenazesi geldi. Şehit oğlum Mesut'un komutanının bir askerin eline bomba vererek, bombanın patlaması sonucu şehit olduğu iddia ediyorlar. Ben oğlum Mesut'u 'vatan görevini yapsın' diye askere gönderdim. Eğer duyduğumuz gibi bir olay varsa devlet büyüklerimiz var. Ben görmedim, bilmiyorum. Devletin yargısı var, onlar görevlerini yaparlar. Ben ne söyleyeyim? Benim oğlum şehit oldu, yüreğim yanıyor. Ben Türk adaletine ve yargısına güveniyorum, oğlum nasıl şehit olduysa, en iyisini yetkililerimiz, devlet büyüklerimiz bilir.''

Şehit babaları Taraf'ın haberiyle yıkıldı! GÜNCEL haberler haberleri haberi haber- Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri - Bu noktada haber var

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bu noktada şuanda açılıma karşı tüm hışmıyla saldıran milliyetçi oldugunu idia eden kimselerden bir tepki görebilecekmiyiz acaba en kutsallarımızdan askerlik kurumunu yıpratan gençlerimize böyle muamelelerr yapılmasından milli endişe duyalacakmı yoksa yokmuş gibi yada tam aksine olur böyle mevzular biri gider biri gelir mi denecek....

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Hic Şaşırmam %89 Gerçekği Yansıtıyor!

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
sen bedelli falanmıydın :D
sen hiç komutanın karısını alıpta alışverişe götürdünmü
yada eşşyalarını taşıyıp yatak odasını kuranı duydunmu ben duydum
bunlardamı eğitimin parçası
karısına kızıpta bölüğün canını okuyanıda biliyorum
yediği tokattan suratı kızaranıda biliyorum
adamın boyu iki karıştır ama rütbesi senden fazla diye 1.90 lık adama eğil lan diyip tokatı vuran komutanlar yokmu yani :D
yapmayın allah aşkına soruyorum tüm foruma askere gidipte iiki tokat olsun yemeden dönen varmı ?