Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Sunucu bilgisayarda tanımladığım kullanıcı adı ve parolasını kullanıyorum fakat ; kullanıcı adı şifre giriş penceresi tekrar geliyor.

SERVER\DOMAIN\KULLANICI ADI
DOMAIN\SERVER\KULLANICI ADI

Bu iki kullanıcı adını girdiğimde erişme izniniz olmayabilir, kullanıcı adı geçersiz diye uyarı veriyor.
sanırım bunun 'SERVER\DOMAIN\KULLANICI ADI' tamamını kullanıcı adı olarak görüyor.

O ikisi satirin anlami, Etki alani yoneticisi parolasi falan varmi diye soruyor.
Ama ev ve is agi yapilandirmalarinda.
Eger Calisma grubu yerine Etki alani sectiyseniz bu etki alani da gerekli.

Kullanici adini ve sifresini yazdiginizda parola yanlis mi diyor acaba?

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O ikisi satirin anlami, Etki alani yoneticisi parolasi falan varmi diye soruyor.
Ama ev ve is agi yapilandirmalarinda.
Eger Calisma grubu yerine Etki alani sectiyseniz bu etki alani da gerekli.

Kullanici adini ve sifresini yazdiginizda parola yanlis mi diyor acaba?

/▌
/ \

ekranalnts.png

o iki satırı resimde de göründüğü gibi kullancı adı parola girilecek yerde kendiliğinden etki alanı olarak kendi pc adım yazmasından dolayı kullandım.

Etki alanı seçmedim, çalışma gurubu onun ismide DOMAIN
kullanıcı adı ve şifresini bir çok defa değiştirdim. onda sorun olacağnı sanmıyorum.

Mesela bağlanmaya çalıştığım SERVER'da belirlediğim bir kullanıcı adı ve şifresi ile tüm pc'lerden istediğim zaman sorunsuz bağlanıyorum. Ama win7'den bir türlü server'a bağlanamadım. Hatta yeni bir kullanıcı daha oluşturdum yine olmadı.

Ama ağdaki diğer pc'lere kendi üzerlerinde oluşturulmuş bir kullanıcı adı ve parolası ile sorunsuz girebiliyorum. Sorun sadece win2000 server yüklü olan makinada.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Etki alani yerel aglar icin gerekli bir islem degil,
Birden fazla ag grubu kullanmadiginiz surece, butun yapilandirmayi is grubu olarak degistirin.

346xfz8.jpg

/▌
/ \

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Etki alani yerel aglar icin gerekli bir islem degil,
Birden fazla ag grubu kullanmadiginiz surece, butun yapilandirmayi is grubu olarak degistirin.

346xfz8.jpg

/▌
/ \

Evet biliyorum ve tüm ayarlarım bu şekilde..

Server'dan win7 olan pc'ye girebiliyorum ama win7'den win200 yüklü server'a giremiyorum :)

Tşk ederim ilgin için

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Evet biliyorum ve tüm ayarlarım bu şekilde..

Server'dan win7 olan pc'ye girebiliyorum ama win7'den win200 yüklü server'a giremiyorum :)

Tşk ederim ilgin için

Senin sunucu bilgisayarin guvenlik ayarlarini kontrol et bence, sonucta windows server kullaniyorsun.
Merak ettigim ana makineye neden windows7 kurmuyorsun?
Klasik tema ile Windows7 home isini gorecektir.

/▌
/ \

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Wındows 7 Realtek R.2.30 çıkmış...:)

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
arkadaşlar kmplayer winxp uyumluuuk modunda çalıştırıyorum ve her video açtığımda onay istiyor :) bu onayı bu program için özel kaldıramazmıyız :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
arkadaşlar kmplayer winxp uyumluuuk modunda çalıştırıyorum ve her video açtığımda onay istiyor :) bu onayı bu program için özel kaldıramazmıyız :D
Onay istediği uyarı penceresini görsek daha iyi olurdu.
RC 7100 kullanıyorsanız daha yeni bir build kurmalısınız.
Windows 7 üzerinde uzun zamandır KMPlayer kullanıyorum, bende problem yok.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2

Sag tikla - > Ozellikler -> Uyumluluk
Uygun uyumluluk sekmesinin altinda Bu programi yonetici olarak calistir kutusunuda secili yapin.

/▌
/ \

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Sayın sivaspor
Windows 7 RTM finalmi demek oluyor ?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Sayın sivaspor
Windows 7 RTM finalmi demek oluyor ?

Bir anlamda oyle de denilebilir fakat RTM test edenlere ve ureticilere gonderilir.
Ureticilerden gelen geri bildirimler yuksek oranda kabul edilirse minor guncelleme daha yapilmaz.
Asil final dedigimiz satisa baslandigi tarihe kadar o surum son surum kabul edilir.
Yanliz RTM OEM ve Retaillerden farklidir, kendine has ozel bir lisans sistemi oldugu icin bir sure sonra timebomb denilen bir yontemle deneme suresini bitirir bu beta ve RC'de de vardir fakat RC ve beta'dan farkli olarak isteyen lisans alarak kullanabilir.
Yanliz RTM urunlerin garanti suresi OEM ve Retail kadar uzun degildir.

/▌
/ \

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Bir anlamda oyle de denilebilir fakat RTM test edenlere ve ureticilere gonderilir.
Ureticilerden gelen geri bildirimler yuksek oranda kabul edilirse minor guncelleme daha yapilmaz.
Asil final dedigimiz satisa baslandigi tarihe kadar o surum son surum kabul edilir.
Yanliz RTM OEM ve Retaillerden farklidir, kendine has ozel bir lisans sistemi oldugu icin bir sure sonra timebomb denilen bir yontemle deneme suresini bitirir bu beta ve RC'de de vardir fakat RC ve beta'dan farkli olarak isteyen lisans alarak kullanabilir.
Yanliz RTM urunlerin garanti suresi OEM ve Retail kadar uzun degildir.

/▌
/ \
Teşekkürler bilgilerin için,Ozaman sanal olarak kurarız Win7 yi car curt uğraşamam :D

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Onay istediği uyarı penceresini görsek daha iyi olurdu.
RC 7100 kullanıyorsanız daha yeni bir build kurmalısınız.
Windows 7 üzerinde uzun zamandır KMPlayer kullanıyorum, bende problem yok.
final sürümünü kullanıyorum :) kullanıcı hesap denetimi pencerisi çıkıyor (uac) :) ekran görüntüsünü çekince net görüntü alamadım :)şöyle bir yazı var "bilinmeyen yayıncıya ait bu programın bilgisayarınızda değişiklik yapmasına izin veriyormusunuz?" diyor :)

Sag tikla - > Ozellikler -> Uyumluluk
Uygun uyumluluk sekmesinin altinda Bu programi yonetici olarak calistir kutusunuda secili yapin.

/▌
/ \

hocam onuda yaptım olmadı :)

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
arkadaşlar benim sorunum denetim masasına bazen tıklıyorum bikaç şey yapıyorum ,ileri geri filan hızlı şekilde yapınca bazen beyaz bir sayfa çıkıyor ve ortasında sayfa bulunamadı yazıyor.. ve geri tuşuna tıkladıgımde explorer çalışmayı durdurdu diye hata veriyor.yanlız bu her zaman olmuyor.bu sorunla karşılaşan başka biri varmı .

2.sorunum ie explorerde google araç çubugu dogru düzgün çalışmıyor.zırt pırt bağlantı hatası yanlış sayfa gibi hatalar veriyor.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
final sürümünü kullanıyorum :) kullanıcı hesap denetimi pencerisi çıkıyor (uac) :) ekran görüntüsünü çekince net görüntü alamadım :)şöyle bir yazı var "bilinmeyen yayıncıya ait bu programın bilgisayarınızda değişiklik yapmasına izin veriyormusunuz?" diyor :)

hocam onuda yaptım olmadı :)

UAC'in seviyesini biraz dusur istersen ( aslinda insanlar niye UAC kullanir anlamiyorum :D )

arkadaşlar benim sorunum denetim masasına bazen tıklıyorum bikaç şey yapıyorum ,ileri geri filan hızlı şekilde yapınca bazen beyaz bir sayfa çıkıyor ve ortasında sayfa bulunamadı yazıyor.. ve geri tuşuna tıkladıgımde explorer çalışmayı durdurdu diye hata veriyor.yanlız bu her zaman olmuyor.bu sorunla karşılaşan başka biri varmı .

2.sorunum ie explorerde google araç çubugu dogru düzgün çalışmıyor.zırt pırt bağlantı hatası yanlış sayfa gibi hatalar veriyor.

Isletim sisteminde ya virus yada bir programdan kaynaklanan hata yasiyorsunuz gibi.
Virus soz konusu degil ise;
Sistem geri yukleme yaparak en yakin stabil calistigi tarihe almayi bir deneyin isterseniz.
Sorunun kaynagi bilgisayarinizda ki virusler ise temiz bir kurulum en temiz yoldur.

/▌
/ \

erken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler en son vista ultimate kullanıyordum.Sayenizde win7'ye geçtim.Vistada bilgisayar complate yedekleme vardı.Bilgisiyarımızı istediğimiz zaman yedeklediğimiz zamana geri döndürebiliyorduk.Bunu win7 de göremedim.Acaba farklı biryerde de benmi göremedim.Yardımlarınız için teşekkürler.
Not:Bu işlem sistem geri yüklemeden çok daha prof. uygulamaydı.

drprens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar öncelikle burada cevap yazanlara çok teşekkür ederim yardımlarını kimseden esirgememişler tebrik ederim...

benim sorunum ise 7100 yüklü acer 5520g laptopta bilgisayara programları yüklüyorum herşey normal çelışıyor daha sonra 2 tane program çalıştırıyorum veya üç neyse bilgisayar kasılıyor ve yeniden kendine geliyor fakat kendine geldiği zaman bilgisayarın c sürücüsünde yüklü bütün programlar içerikleri ile beraber siliniyor.sadece kısayolları kalıyor .sadece programlarda değil normal internettten indirdiğim dosyalarıda siliyor c de hiç bir şey yok yani :((((((((( morelim çok bozuldu yeter artıık yaa yardımınızı bekliyorum

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
İyi günler en son vista ultimate kullanıyordum.Sayenizde win7'ye geçtim.Vistada bilgisayar complate yedekleme vardı.Bilgisiyarımızı istediğimiz zaman yedeklediğimiz zamana geri döndürebiliyorduk.Bunu win7 de göremedim.Acaba farklı biryerde de benmi göremedim.Yardımlarınız için teşekkürler.
Not:Bu işlem sistem geri yüklemeden çok daha prof. uygulamaydı.

Bu yedeklemeden mi bahsediyoruz ?

2e4hyit.jpg

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sivaspor ve rise sorum sizlere çevap verirseniz memnun olurum
sorum oyunpiyat sitesine firefox ve operailede giriş yapıyorum java saatin yanında gözüküyor sayfa yükleniyor diyor oyun sayfası açılmıyor opera sayfasınada yazdım ama birşey degişmedi.resmi aşagıda :

okey.PNG

beyaz gulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhaba dostum sana bir sorum olacak ben windows 7600 kurdum fakat kafama dakilan birsey var Bu windows ozelliklerini ac veya kapat yani bu nasil olmali kactanesini isaretlemeliyiz bazilarinin ici dolu zaten gersi nasil olmali mumkunse resimli anlatirsan makbule gecer yoksa boyle nasil yuklediysem oylemi devam etmeliyim tekrar tesekur ederim.

akordion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazı yazarken imleçte yada farede sıçrama oluyor , bu sorun nasıl halledilir. yazarken bi kaç satır geri gidiyor imle. yazılar karışıyor sonra

mrtgkce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Windows 7 RTM - 64bit kullanıyorum. Kablosuz modemimden internete sorunsuz giriyorum ama bilgisayar "Bağlantı Yok - Sınırlı Bağlantı" diyor. Oysa sorunsuz giriyorum!

Fikri olan var mı? Broadcom 802 11g wireless kartım.

Win 7 yi ilk kurduğumda YoutubeJacker kurmuş, ardından işe yaramayınca kaldırmıştım. Bir ilgisi olabilir mi bilmiyorum.

Ayrıca wireless kartımın sürücüsünden kaynaklanan bir problem olduğunu zannetmiyorum çünkü kurduğum ilk gün, ilk anlarda problem yoktu ne olduysa ondan sonra oldu. YoutubeJacker ile ne kadar alakssı var bilmiyorum.

Yardım ederseniz sevinirim.

adszbuh.jpg

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
merhaba dostum sana bir sorum olacak ben windows 7600 kurdum fakat kafama takilan birsey var Bu windows ozelliklerini ac veya kapat yani bu nasil olmali kactanesini isaretlemeliyiz bazilarinin ici dolu zaten gersi nasil olmali mumkunse resimli anlatirsan makbule gecer yoksa boyle nasil yuklediysem oylemi devam etmeliyim tekrar tesekur ederim.

Oyle devam et, ileri duzey kullanim amaclari icin o ozellikler.

yazı yazarken imleçte yada farede sıçrama oluyor , bu sorun nasıl halledilir. yazarken bi kaç satır geri gidiyor imle. yazılar karışıyor sonra

Ne ile calisirken oluyor?
Word? Excel? IExplorer, genel bir sistem hatasi ise, virus olasiligi mumkun, daha fazla detay vermeniz iyi olurdu.

Arkadaşlar Windows 7 RTM - 64bit kullanıyorum. Kablosuz modemimden internete sorunsuz giriyorum ama bilgisayar "Bağlantı Yok - Sınırlı Bağlantı" diyor. Oysa sorunsuz giriyorum!

Fikri olan var mı? Broadcom 802 11g wireless kartım.

Win 7 yi ilk kurduğumda YoutubeJacker kurmuş, ardından işe yaramayınca kaldırmıştım. Bir ilgisi olabilir mi bilmiyorum.

Ayrıca wireless kartımın sürücüsünden kaynaklanan bir problem olduğunu zannetmiyorum çünkü kurduğum ilk gün, ilk anlarda problem yoktu ne olduysa ondan sonra oldu. YoutubeJacker ile ne kadar alakssı var bilmiyorum.

Yardım ederseniz sevinirim.
Windows tusu + R kombinasyonu yada Calistir menusune cmd yazin
Bu komutlari pes pese uygulayin.

sc config NlaSvc start= auto
sc start Nlasvc

/▌
/ \

akordion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne ile calisirken oluyor?
Word? Excel? IExplorer, genel bir sistem hatasi ise, virus olasiligi mumkun, daha fazla detay vermeniz iyi olurdu.

foruma yazarkende oluyor, msn dede heryerde yapıor kısacası.klavyeyi kullanmam yeterli. virüs olacağını sanmıyorum çünkü işletim sistemini ilk kurduğum anda yapıyor. ayrıca eset smart security ile taramada yapıyorum

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
foruma yazarkende oluyor, msn dede heryerde yapıor kısacası.klavyeyi kullanmam yeterli. virüs olacağını sanmıyorum çünkü işletim sistemini ilk kurduğum anda yapıyor. ayrıca eset smart security ile taramada yapıyorum

Donanimsal bir ariza da olabilir, surucu hatasi da, USB ile mi baglaniyor?

/▌
/ \