Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
merhaba. çalıştırdıgımız programın gorev cubugundaki simgesine sag tıkladıgımızda o programın gecmıste actıgı dosyalar gozukuyor. bir nevi "Geçmiş". bu dosyaları sag tıklayıp "bu listeden kaldır" diyerek tek tek silebiliyoruz. hepsini bir anda silmenin yolu varmı acaba? şimdiden tesekkurler

Görev çubuğuna sağ tıklayıp;
yola devam etmemiz kafi...

nv8nib.jpg

2qs06q1.jpg

Rise verdigin linkteki sürücüleri uyumluluk modundada denedim yine aynı hatayı verdi.bu arada istedigin resmi koydum:
Aşağıdaki ekranı yazmayı unuttum :
resimdeki komut ile,

21lkg8n.jpg

bu ekranı da görebilir miyiz?

30mo4ya.jpg

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@çağlar522 ekran kartınız bütünleşik bir kart o yüzden kendi belleği yok ve sistem belleğinizden kullanıyor. Bu yüzden ayrılmış video belleği 0, sistem video belleği 64mb gözüküyor. Anakartınızın üzerine ekran kartı belleği takamayacağınıza göre 0 gözükmeye de devam edecek :) Anakartınızın bios ayarlarında var ise sistem belleğinizden kullandığı miktarı arttırabilirsiniz ama performans anlamında hiçbir getirisi olmayacaktır.

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@çağlar522 ekran kartınız bütünleşik bir kart o yüzden kendi belleği yok ve sistem belleğinizden kullanıyor. Bu yüzden ayrılmış video belleği 0, sistem video belleği 64mb gözüküyor. Anakartınızın üzerine ekran kartı belleği takamayacağınıza göre 0 gözükmeye de devam edecek :) Anakartınızın bios ayarlarında var ise sistem belleğinizden kullandığı miktarı arttırabilirsiniz ama performans anlamında hiçbir getirisi olmayacaktır.

bilgilendirme için saol ama yinede arttırmak istiyorum belki oyunlarda pir faydası olur.mesela fifa 2009 oynayabiliyorum ,ama pes 2009 oynayamıyorum.ekran kartı yüzünden bir şekilde arrtırmaya çalışıyorum...........
rise buda istedigin resim:
ekranalntszbx.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
...
rise buda istedigin resim:
ekranalntszbx.jpg
Herşey normal görünüyor..
Ekran kartının desteklediği oyunları oynayabilirsiniz.
Ekran çözünürlüğünü,
1280 x 800
1200 x 768
gibi düşük çözünürlüğe getirerek daha iyi verim alabilirsin.

ozgurfeci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows7'yi her açtığımda uzun süre bekleyip ekran karardıktan sonra Window7'yi aktifleştirmek istermisiniz diye soru çıkıyor. Daha Sonra diyerek tıkladığımda ise ekran açılırken DOS sayfası açılarak yaklaşık 8-10 dosyayı bulamadığını söyleyerek hata veriyor. Bu sorunları nasıl aşabilirim?

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
merhaba...
ses kartımı yüklerken %65lerde reset atıyor hata veriyor nasıl halledebilirim...
ses kartım creative

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
selam arkadaşlar :) bir video denemesi yapmak için wmp açtım ve wmp ayarlarını yaptı :) ama ben kmplayer kullandığım için her videoyu kmpden açmıyor bazı videoları wmp açıyor :) bunu düzeltmek için kmplayerın dosya türlerini yakala bölümünden ayarlarını yapıyorum ama bir türlü her videoda ayar tutmuyor bazı videoları wmpden açıyor :) yani microsft kendi programı wmp'e kıyak geçiyor :) bunu nasıl düzeltebilirm :)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
merhaba...
ses kartımı yüklerken %65lerde reset atıyor hata veriyor nasıl halledebilirim...
ses kartım creative

Tam modeli nedir kartin?
ayrica hangi versiyonu windows'un.
Ve donanim bilgileriniz neler?

selam arkadaşlar :) bir video denemesi yapmak için wmp açtım ve wmp ayarlarını yaptı :) ama ben kmplayer kullandığım için her videoyu kmpden açmıyor bazı videoları wmp açıyor :) bunu düzeltmek için kmplayerın dosya türlerini yakala bölümünden ayarlarını yapıyorum ama bir türlü her videoda ayar tutmuyor bazı videoları wmpden açıyor :) yani microsft kendi programı wmp'e kıyak geçiyor :) bunu nasıl düzeltebilirm :)

KMPlayer'in ayarlar menusunde File Types ( Dosya Turleri ) ayari mevcut,
Eger oradan yapamadiysaniz, hangi dosya tipini kmplayer ile acmak istiyorsaniz o dosya turune sag tiklayip birlikte ac dedikten sonra.
KMPlayer'i secin, actiginiz pencerede bu dosya turu icin surekli bu programi kullan gibi bir secenek olacaktir o nu da secili yapin.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

Alternatif öneri olarak;
Denetim Masası üzerinden hangi dosya türünü hangi programla açmak
istiyorsak, tercihlerimizin hepsini aynı pencere içerisinde düzenlemek de
mümkün.

2elqwrd.jpg

2qta9e8.jpg

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
modeli: CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 24 BIT
windows7 7600 RTM 32 bit (x64)

intel core 2 duo cpu e7200 2.53 ghz, 4gb ram

32 bit mi 64 bit mi?

Creative'in orjinal Windows7 suruculerini denediniz mi?
Bende de Creative SB Audigy2 ZS var ama sorun yasamadim.
yine olmadiysa PCI slotu degistirip kurmayi deneyin.

/▌
/ \

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0

32 bit mi 64 bit mi?

Creative'in orjinal Windows7 suruculerini denediniz mi?
Bende de Creative SB Audigy2 ZS var ama sorun yasamadim.
yine olmadiysa PCI slotu degistirip kurmayi deneyin.

/▌
/ \

32 bit yanlış yazmışım x84 olacaktı...
evet kurdum dün gece biraz daha uğraştım sadece 2 hoparlörüm çalışıyor şuanda diğerlerinden ses gelmiyor ayarlara girdiğimde hata veriyor açılmıyor

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
32 bit yanlış yazmışım x84 olacaktı...
evet kurdum dün gece biraz daha uğraştım sadece 2 hoparlörüm çalışıyor şuanda diğerlerinden ses gelmiyor ayarlara girdiğimde hata veriyor açılmıyor
Son verdigim surucuyu mu kurdun ( x86-x64 karisik ) yoksa vista suruculerini mi denedin?
Eger vista suruculeri kurduysan kaldir,
Daha once bu baslikta Windows Ses yapilandirmasini anlatmistim ararsan bulabilirsin.

/▌
/ \

Abyss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Son verdigim surucuyu mu kurdun ( x86-x64 karisik ) yoksa vista suruculerini mi denedin?
Eger vista suruculeri kurduysan kaldir,
Daha once bu baslikta Windows Ses yapilandirmasini anlatmistim ararsan bulabilirsin.

/▌
/ \

vista sürücüsünü kurmadım 7 sürücüsünü kurdum fakat dediğim gibi oldu... baktım fakat göremedim sanırım atladım bi daha gözden geçireyim sayfları.. tşkrler

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
KMPlayer'in ayarlar menusunde File Types ( Dosya Turleri ) ayari mevcut,
Eger oradan yapamadiysaniz, hangi dosya tipini kmplayer ile acmak istiyorsaniz o dosya turune sag tiklayip birlikte ac dedikten sonra.
KMPlayer'i secin, actiginiz pencerede bu dosya turu icin surekli bu programi kullan gibi bir secenek olacaktir o nu da secili yapin.

/▌
/ \

Alternatif öneri olarak;
Denetim Masası üzerinden hangi dosya türünü hangi programla açmak
istiyorsak, tercihlerimizin hepsini aynı pencere içerisinde düzenlemek de
mümkün.

arkadaşlar iki yöntemide biliyorum zaten :) ben hepsini bir anda halleebilecek bir yöntem var mı ?? diye sormuştum :) ikiside tek tek uğraştırıyor insanı :) artık programların yeni sürümü çıkasaya kadar devamlı izlediğim dosya türlerini klasik yöntemle ayarlıcaz :) ah ah ah koskoca windows böyle bir şeyi nasıl düşünememiş :)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar iki yöntemide biliyorum zaten :) ben hepsini bir anda halleebilecek bir yöntem var mı ?? diye sormuştum :) ikiside tek tek uğraştırıyor insanı :) artık programların yeni sürümü çıkasaya kadar devamlı izlediğim dosya türlerini klasik yöntemle ayarlıcaz :) ah ah ah koskoca windows böyle bir şeyi nasıl düşünememiş :)

Hepsini bir arada halledecek yontem rise'in soyledigi yontemdir.
Ben sana tek bir dosya turu icin soyledim, toplu degistirmeler icin rise'in soyledigi yontemi kullanman gerek.
Alternatif olarakta hemen her multi media programinin kendi icerisinde ayari mevcut hangi programla neleri acmak istiyorsan o programin ayarlarindan yapabilirsin.

Baska bir yontem ben duymadim, gormedim :D

/▌
/ \

XenTriC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar RC den RTM'e upgrade geçtim RC de makinam çok hızlı çalışıyordu şimdi açılırken kapanırken çok yavaş kapanıyor ve makinada bir yavaşlama hisettim sizce neden olabilir

thexx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaşlar benim donanım normal ama kurulum esnasında hata veriyor.

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
arkadaşlar windows 7 7600 rtm kullanıyorum ve windows updateyle durmadan aynı gncelleme geliyor ,yüklesem bidaha geliyor,bunu nasıl düzeltebilirim.
Ayrıntılar böyle:
Definition Update for Windows Defender - KB915597 (Definition 1.63.1684.0)

Yükleme boyutu: 1,3 MB

Güncelleştirme türü: Önemli

Install this update to revise the definition files used to detect spyware and other potentially unwanted software. Once you have installed this item, it cannot be removed.

sizde böyle bir güncelleme var mı? bu sorunu nasıl çözcecegim?

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
arkadaşlar windows 7 7600 rtm kullanıyorum ve windows updateyle durmadan aynı gncelleme geliyor ,yüklesem bidaha geliyor,bunu nasıl düzeltebilirim.
Ayrıntılar böyle:
Definition Update for Windows Defender - KB915597 (Definition 1.63.1684.0)

Yükleme boyutu: 1,3 MB

Güncelleştirme türü: Önemli

Install this update to revise the definition files used to detect spyware and other potentially unwanted software. Once you have installed this item, it cannot be removed.

sizde böyle bir güncelleme var mı? bu sorunu nasıl çözcecegim?

Bu sorun değil güncelleme bir nevi virüs programı...:wink:

ninnos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sayın arkadaşlar
bir sorunum var
asus p5q deluxe marka anakartım var ddr2 bellek olarak 1200e kadar desteklediği yazıyor kitapçığında ve ben ddr2 1066 bellek takmak istedim 2x2gb, fakat bellek çakışma yapıyor ve windows 7 veya xp açılmıyor. sadece tek bellekle 2 gb ile açılıyor o da 1066 değil 800mhz gösteriyor
acaba neden ve ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden teşekkürler

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
sayın arkadaşlar
bir sorunum var
asus p5q deluxe marka anakartım var ddr2 bellek olarak 1200e kadar desteklediği yazıyor kitapçığında ve ben ddr2 1066 bellek takmak istedim 2x2gb, fakat bellek çakışma yapıyor ve windows 7 veya xp açılmıyor. sadece tek bellekle 2 gb ile açılıyor o da 1066 değil 800mhz gösteriyor
acaba neden ve ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden teşekkürler

Oncelikle sorunun donanimsal,
Yani bu baslikla biraz alaksiz olmus :D

Sorununa gelince,
DDR2 1066 bellek almissin guzel ama hangi marka, aldigin bellekler normal hiz'in ustunde oldugu icin Anakartin destek verip vermedigini bulmalisin.
Bazen anakartlar bazi bellek chiplerine destek vermiyor.
Eger belleklerin dusuk zamanlamali ise ve islemcine overclock yaptiysan bu sorun yaratabilir.
Bunu asmak icin bellek hizini auto ya cevirmen gerek,
Bunu bios ayarlarinda bulabilirsin.
Eger hala sorun yasiyorsan bellek modullerinde problem olabilir.

/▌
/ \

dostmusun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arklar win 7 yi indirdim winrar da actim ama sifre ostiyo yardim edebilirmisiniz tsler

ninnos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sayın sivasspor
aldığım bellekler ocz 2x2 gb 1066 mhz (2 modül)
anakart 1200mhz desteklediğini yazıyor ve kitapçığında da aldığım marka bellek üzerindeki rakkamlara varıncaya kadar aynı
2gb ile çalışıyor hiç sorun yok ama 800mhz gösteriyor (1066 göstermiyor)
4gb yapınca çakışma yapıyor ve win yüklenmiyor
işlemcim 2.8 mhz intel core duo 2
ovlok yapılmamıştır yani (biosta autoda)

daha önceki bellekler 2x2gb 800 mhz hiç problem olmadan çalışıyordu 4gb görüyordu

nuhro00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 7 7600 rtm yükledim baslangıcta iyiydi fakat bir süre sonra ekran gitmeye basladı siyah ekran uzerinde mavi kutucuklar cıkıyor ve tekrar xp yi kurmak zorunda kaldım acaba bunun hakkında bana yardım edebilir misiniz bir çözümü varmı ?

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
sayın sivasspor
aldığım bellekler ocz 2x2 gb 1066 mhz (2 modül)
anakart 1200mhz desteklediğini yazıyor ve kitapçığında da aldığım marka bellek üzerindeki rakkamlara varıncaya kadar aynı
2gb ile çalışıyor hiç sorun yok ama 800mhz gösteriyor (1066 göstermiyor)
4gb yapınca çakışma yapıyor ve win yüklenmiyor
işlemcim 2.8 mhz intel core duo 2
ovlok yapılmamıştır yani (biosta autoda)

daha önceki bellekler 2x2gb 800 mhz hiç problem olmadan çalışıyordu 4gb görüyordu
64 bit işletim sistemi denemeyi denedin mi ?