Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
benim ki sorun degil ama bişey danışmak istiyorum kaspersk int.sec.2010 kullanıyorum ve güvenli duvarı var,windowsun da güvenlik duvarı var ve bu ikisi çakışıyor olabilir mi? pc de bi yavaşlama söz konusu,hangisini kapatayım?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
benim ki sorun degil ama bişey danışmak istiyorum kaspersk int.sec.2010 kullanıyorum ve güvenli duvarı var,windowsun da güvenlik duvarı var ve bu ikisi çakışıyor olabilir mi? pc de bi yavaşlama söz konusu,hangisini kapatayım?

Windows güvenlik duvarını kapatmalısınız.
Ayrıca KIS 2010 değil;
Kaspersky' ın Windows 7 için çıkardığı RC sürümünü tavsiye ederiz.

w7_toplogo.gif

meluh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar ;
benim sorunum sıcaklıkla ilgili. Önceden Xp kullanıyordum bilgisayarımın(Lenovo y530) sıcaklığı 48-49 derecelerde oluyordu.Ancak oyun,photoshop gibi programlar açarsam 54-55 dereceyi görüyordu.Xp'de en fazla 60 dereceyi gördüm.Windows 7'ye geçtiğimden beri bilgisayarımın sıcaklığı 55 dereceden aşağı inmiyor(şu an 58 derece ki sadece Chrome açık.Windows 7'de en fazla 69 oldu.).Fan deli gibi dönüyor önceden sesini duymadığım fanın sesini artık duyar oldum.
Yüklü olan Windows 7 sürümü:Windows 7 Release Candidate 7100.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
merhabalar ;
benim sorunum sıcaklıkla ilgili. Önceden Xp kullanıyordum bilgisayarımın(Lenovo y530) sıcaklığı 48-49 derecelerde oluyordu.Ancak oyun,photoshop gibi programlar açarsam 54-55 dereceyi görüyordu.Xp'de en fazla 60 dereceyi gördüm.Windows 7'ye geçtiğimden beri bilgisayarımın sıcaklığı 55 dereceden aşağı inmiyor(şu an 58 derece ki sadece Chrome açık.Windows 7'de en fazla 69 oldu.).Fan deli gibi dönüyor önceden sesini duymadığım fanın sesini artık duyar oldum.
Yüklü olan Windows 7 sürümü:Windows 7 Release Candidate 7100.

RTM yi ya da en azından build 7264 ü kurmanızı tavsiye ederiz..

Windows 7 7600 ~ 7100 32/64Bit İndirin! - Paylaşım başlığı

meluh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki kurarken yada yükseltirken dosyalarıma herhangi bir zarar gelecek mi?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
peki kurarken yada yükseltirken dosyalarıma herhangi bir zarar gelecek mi?

Yükseltmeyi tavsiye etmiyorum.
Tavsiyemiz biçimlendirdiğimiz diske kurulum (temiz kurulum) dur.
Temiz kurulum yapmadan önce (varsa) yedeklememiz gereken dosyalarımızı başka disklere ya da DVD media vs. yerlere alırsak hiçbir sıkıntı yoktur.
Örneğin C:\ sürücüsüne kuracaksak;
Belgelerim, masaüstü vb. kişisel klasör veya sistem klasörlerinde bulunan kişisel dosyalarınızı varsa D:\ , E:\ ... gibi diğer bir harddiske ya da CD/DVD ye aktarmalısınız.
Kolay gelsin..

meluh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yükseltmeyi tavsiye etmiyorum.
Tavsiyemiz biçimlendirdiğimiz diske kurulum (temiz kurulum) dur.
Temiz kurulum yapmadan önce (varsa) yedeklememiz gereken dosyalarımızı başka disklere ya da DVD media vs. yerlere alırsak hiçbir sıkıntı yoktur.
Örneğin C:\ sürücüsüne kuracaksak;
Belgelerim, masaüstü vb. kişisel klasör veya sistem klasörlerinde bulunan kişisel dosyalarınızı varsa D:\ , E:\ ... gibi diğer bir harddiske ya da CD/DVD ye aktarmalısınız.
Kolay gelsin..

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim sanırım bu akşam kuracağım.:thumbup:

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bu RTM yani 7600 çıkıcak olan sürüm ile aynı demi bi farkları yok ?

pollatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar benim laptop 5520g acer.
Dün kadıköyden windows 7aldım kurulunca sürümünün 7100 olduğunu gördüm.
Bütün driverleri full yükledim.
Fakat ekran kartım belli aralıklarla siyah ekran verip 2 -3 saniye sonra normale dönüyor.
Sİyah ekren verip normal ekrana geçtiğinde aşağıdaki hatayı veriyor.

Ekran kartının sürücüsünü kaldırdığımda standar vga ya dönüyor hata vermiyor.Ama driveri yüklemedende görüntü iyi olmuyor film ve oyunlarda.

Buna bir çözüm öneriniz varmıdır.Googleyi alt üst ettim bulamadım yardımınızı bekliyorum.

graphic1f.jpg

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Merhaba arkadaşlar benim laptop 5520g acer.
Dün kadıköyden windows 7aldım kurulunca sürümünün 7100 olduğunu gördüm.
Bütün driverleri full yükledim.
Fakat ekran kartım belli aralıklarla siyah ekran verip 2 -3 saniye sonra normale dönüyor.
Sİyah ekren verip normal ekrana geçtiğinde aşağıdaki hatayı veriyor.

Ekran kartının sürücüsünü kaldırdığımda standar vga ya dönüyor hata vermiyor.Ama driveri yüklemedende görüntü iyi olmuyor film ve oyunlarda.

Buna bir çözüm öneriniz varmıdır.Googleyi alt üst ettim bulamadım yardımınızı bekliyorum.

graphic1f.jpg
bendede aynı sorun vardı uac gelince pc zor kurtuluyordu ve bazen sendeki hatayı veriyordu ,bendeki driverden kaynaklıymış şimdi düzgün hata almıyorum...

pollatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim ekran kartım nvidia 8400m g modeli bendeki driver ile bu hatayı veriyor.Arkadaşın dediği güvenlik duvarını kaldırıp deniycem şimdi olmaz ise sendeki driveri verebilirmisin.
Nvidianın kendi sitesinden denemediğim kalmadı.

pollatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Windows Duvarını kapattım şu anda bir sorun gözükmüyor elimde ki driver ile... yanlız sağ alttaki eylem merkezinde duvaru aç uyarısı var.Açmadığım sürece bu sorunu yaşamam değil mi? ve açmamamın bir sakıncası olabilirmi?

Fakat
Arkadaşlar kişiselleştirmeden saydamlık ve diğer areo efektleri ile ilgili sorun gidere bastığımda bu yazılar geliyor.

Aero
Yayımcı ayrıntıları
Bulunan sorunlar
Video kartı sürücüsü Aero efektlerini desteklemiyor
Geçerli video kartı sürücüsü Windows Ekran Sürücüsü Modeli (WDDM) ile uyumlu değil.

Düzeltilmedi

Not Fixed
Video kartınızın sürücüsünü güncelleştirin

Informational
Kontrol edilmiş olası sorunlar
Yansıtma sürücüleri Aero efektlerini desteklemiyor
Çalışmakta olan bir program Aero masaüstü deneyimi ile uyumlu olmayan bir yansıtma sürücüsü (ekran sürücüsü türü) kullanıyor.

Issue not present

Bu Windows sürümü tarafından desteklenmeyen Aero efektleri
Saydamlık gibi bazı Aero özellikleri bazı Windows sürümlerine eklenmemiştir.

Issue not present

Windows Deneyimi Dizini hesaplanmamış
Windows Deneyimi Dizini taban puanı bilgisayarınızın donanım ve yazılım yapılandırmasının yeteneklerini ölçer ve Aero masaüstü efektlerinin çalışıp çalışmayacağını belirleyen pek çok etkenden biridir.

Issue not present

Bulunan sorunlar
Algılama ayrıntıları
5
Düzeltilmedi

Not Fixed
Geçerli video kartı sürücüsü Windows Ekran Sürücüsü Modeli (WDDM) ile uyumlu değil.
Video kartınızın sürücüsünü güncelleştirin
Informational
Contact the manufacturer of your computer or video card for a WDDM-compatible driver.
Kontrol edilmiş olası sorunlar
Algılama ayrıntıları

Issue not present

Çalışmakta olan bir program Aero masaüstü deneyimi ile uyumlu olmayan bir yansıtma sürücüsü (ekran sürücüsü türü) kullanıyor.

Issue not present

Saydamlık gibi bazı Aero özellikleri bazı Windows sürümlerine eklenmemiştir.

Issue not present

Windows Deneyimi Dizini taban puanı bilgisayarınızın donanım ve yazılım yapılandırmasının yeteneklerini ölçer ve Aero masaüstü efektlerinin çalışıp çalışmayacağını belirleyen pek çok etkenden biridir.

Algılama ayrıntıları

Expand
Koleksiyon bilgileri
Bilgisayar Adı: MELO-PC
Windows Sürümü:
6.1
Mimari:
x86
Saat:
27 Ağustos 2009 Perşembe 13:46:08
Yayımcı ayrıntıları

Expand
Aero
Saydamlık gibi Aero efektlerini göster.
Paket Sürümü:
1.0
Yayımcı:
Microsoft Windows
Aero
Saydamlık gibi Aero efektlerini göster.
Paket Sürümü:
1.0
Yayımcı:
Microsoft Corporation

pollatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güvenlik duvarını kapattıktan sonra uzun bir süre gelmedi ama tekrardan aynı hatayı vermeye başladı ekran siyah olduktan sonra tekrar normale dönüyor ve

hatasını veriyor.İnternette baya aradım birşey bulamadım sanırım bir ben yaşıyorum alternatif çözüm yolları olan varsa çok sevinirim.Bu durmadan açıp kapanması ekranın canımıs sıkıyor kafayı atıcam ekrana şimdi :D
Ekran driverini kaldırınca düzeliyor driver problemi olabilrim?

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
windows 7 nin updatele gelen driver'ını deneyin

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
aygıt yöneticisine gir ekran kartını kaldır ,yeniden başlat ,kendisi bulacaktır.bulamassa elle yükle.

ilteris07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar win.7 7100 kullanıyorum. I.explorer ile iş bank int şubesindeki güvenlik çemberini yükleyemiyorum?

pollatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 7 nin updatele gelen driver'ını deneyin

Şu anda 30 adet isteğe bağlı güncelleme var hepside dil seçenekleri ile ilgili bunların dışında bir güncelleme yok.

aygıt yöneticisine gir ekran kartını kaldır ,yeniden başlat ,kendisi bulacaktır.bulamassa elle yükle.

Normalde kendi orjinal driverini yükleyince bu hatayı alıyorum.Ama kaldırdığım zaman normal Standar VGA Grafik Bağdaştırıcısı oluyor ve hata verimiyor ama film ve oyunlarda kare kare bozuyor görüntüyü.

Bir çok defa kaldırdım kurdum değişik driverlr denedim ellede dahil ama bendeki driver dışında kabul etmiyor bendekini edince bu hatayı veriyor hep.

Ne yapıcam bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum..

pollatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rise verdiklerini şimdi indirmeye başladım
umarım işe yarar yoksa yine bekliyorum yardımını :D
Teşekkür ederim.

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 deneme sürümü yapı 7100 TR kurdum.
Ağ bağlantılarında tüm bilgisayarlara bağlanabiliyorum fakat SERVER'a bağlanmak istediğimde kullanıcı adımı ve şifremi kabul etmiyor.

Kullanıcı adımı ve şifremi girdiğim ekranda etki alanı olarak kendi PC adımı yazıyor fakat ağ yapılandırması yaparken etki alanı kullanılmıyor seçeneğini işaretledim.

Kullanıcı adımı şifremi girdiğimde SERVER'a bağlanamıyorum ama diğer tüm pclere rahatlıkla bağlanabiliyorum.
mutlaka bir yerde bi ayarı var ama nerede bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 630x313.
ekranalnts.png

İlginç bir şekilde sorun hala devam ediyor. Birkaç güne kadar win2000 yüklü olan server win2003 olacak bakalım o zamanda böyle yapacak mı ?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
@pollatt;
Rica ederim, çözülünceye kadar elimizden geleni yapmaya çalışırız..

@champion;
Bize server üzerindeki Active directory>Users sekmesinde iken bir resim alman mümkün müdür?

ilteris07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar win.7 7100 kullanıyorum. I.explorer ile iş bank int şubesindeki güvenlik çemberini yükleyemiyorum?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

RC 7100 üzerinden gece saatlerinde cevap yazabilirim.
Şu an vereceğimiz cevap yanlış ve eksik olur..
...
UAC ve antivirüs/güvenlik duvarı ayarlarını kontrol etmenizde fayda var.

35i6ouf.jpg

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1578Ekran_Alintisi.PNG

Gördüğüm birçok yerde yukarıdaki görüntü sayfaların önizlemesi olarak görünüyor. Bende ise sadece sayfa isimleri yazıyor sayfa önizlemelerini de nasıl aktif hale getirebilirim.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
1578Ekran_Alintisi.PNG

Gördüğüm birçok yerde yukarıdaki görüntü sayfaların önizlemesi olarak görünüyor. Bende ise sadece sayfa isimleri yazıyor sayfa önizlemelerini de nasıl aktif hale getirebilirim.

Sizde aero kapali.
Baslat menusunde calistir'a sc start uxsms yazin...
Eger bu komuta ragmen duzelmediyse ekran kartiniz aero desteklemiyordur.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

pollatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Acerin kendi sitesinden verilen chipset dosyası" bu verdiğin bende vardı ekran kartı ile ilgili değil sanırım ethernet smsbus felan ayarlıyor. Onları tanıttım sorun yok.

İkinci verdiğiniz indirdim kurdum kabul etti bu sefer şükür :)

Şu anda bir sorun kalmadı yaklaşık 20 30 dk dır uyarı vermiyor sanırım düzeldi çok teşekkür ederim emeğin için.

Birşey daha sorucam ben bu windows 7 niin sürümleri olduğunu kurunca alttaki verdiği build 7100 yazısını araştırınca gördüm.
En son çıkan sürümü 7600 ü mu kurmalıyım daha iyi performans için yoksa 7100 yeterlimi.
Yeterli değilde 7600 kurmam gerekiyorsa bu son sürümü indirip dvd ye çekipteki kurmam gerek elimde yok ta :D

Ve son olarak bu kurduğum sistem orjinalmı oluyor yoksa deneme sürümü felanmı crack aktivasyon yapmama gerek varmı? BU alttaki build 7100 yazısı kopya olduğundan mı duruyor.
Yardımlarınız için teşekkür ederm.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
1578Ekran_Alintisi.PNG

Aero destekli ve sürücüleri doğru yüklenmiş bir ekran kartımız varsa
başka birşeye ihtiyaç kalmadan resimdeki görüntü kendisi geliyor.

2pt9np5.jpg

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sizde aero kapali.
Baslat menusunde calistir'a sc start uxsms yazin...
Eger bu komuta ragmen duzelmediyse ekran kartiniz aero desteklemiyordur.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

Aero destekli ve sürücüleri doğru yüklenmiş bir ekran kartımız varsa
başka birşeye ihtiyaç kalmadan resimdeki görüntü kendisi geliyor.

Teşekkür ederim.. Ekran kartı desteklemiyor o vakit

Edit: :) Bir süre sonra aktif hale geldi bu özellik. beğendim bu özelliğide..

tekrar teşekkür ederim arkadaşlar