PC Oyuncusunun Alet Çantası

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Oyun oynamanız için gerekli yazılımları bir araya getirdik. Bunlar olmadan oyun keyfi, hep eksik kalıyor.

Konsol sahipleriyle PC'ciler arasında büyük bir fark var. Konsolcunun kafası rahat olur, upgrade ile, ekran kartı sürücüsüyle, grafik ayarlarıyla filan uğraşmaz. Oyunu takar ve çalıştırır. Ancak PC'de böyle mi? Bilgisayar kullanıcısının oyunu çalıştırana kadar göbeği çatlar. Herhangi bir yapımı çalıştırmış olmanın, problemlerin sonu olmadığını iyi bilir PC kullanıcısı. Çünkü performans diye bir şey vardır! Grafik ayarlarına yumulmak gerekir. 3-4 yıl önce öcü gibi gelen "Low" ve "Medium"lar, artık yapımı oynanabilir bir performans ile oynatmak için dost gibi görünmeye başlar...

wow-sp1249643751.jpg

Her oyun için ayrı ayrı onlarca ayarla cebelleştikten sonra, sanal dünyaların kapıları aralanmaya başlar. Ancak ardınıza baktığınızda, kaybettiğiniz sürelerin geri dönüşü yoktur. Hele ki konsolcular, oyunları takıp çalıştırırken... Madem PC'cilerin önünde bir takım engeller var, öyleyse bir oyuncu için gerekli olacak yazılımları bir araya getirelim dedik. İşte oyunun makinesinde mutlaka bulunması gerekenler...

:: Bu listeye ekleyebileceğiniz yazılımlar nelerdir?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eline saglık oldukca işme yariyacak Ez Makro programı :yes:

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Amd işlemcisi olanlar için Amd fusion

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Game Booster Olmadan Olmaz Bu Çantada

43349.png

Bilgisayarınızın oyun performansını artırmak ister misiniz?

Game Booster, bilgisayarınızda arka planda çalışan bazı servisleri geçici olarak kapar, sistem hafızasını temizler ve işlemcinizi optimize eder. Bu şekilde bilgisayarınızın hafıza ve işlemci kullanımı bir miktar düşerek oynadığınız oyun için daha fazla sistem kaynağı kullanabilirsiniz ve oyun esnasında sisteminizden daha iyi bir verim alabilirsiniz.

Programın kullanımı çok basit. Sadece bir tuşa tıklayarak aktif hale getirebiliriniz. İleri derecede teknik bilgi gerektirmiyor.

Üstelik son derece de güvenli. Ne sisteminize hış aşırımı (overclock) yapar, ne sistem ayarlarınızı veya sistem kütüğünüzü (registry) değiştirir. Sadece oyun oynama esnasında kullanmayacağınız servisleri kapatır.

Programı çalıştırdığınızda servisleri durdurduktan sonra arka planda çalışan bazı uygulamalarınızı da (antivirüs vs.) kapatıp kapatmamak istediğinizi sorar. Dilerseniz bunları da oyun esnasında geçici olarak kapatabilirsiniz. Veya bu uygulamaları kapatmamayı da seçebilirsiniz.

Program XP, Vista ve Windows 7 uyumlu, ücretsiz ve Türkçe destekli. Kurulum ekranları ingilizce, ancak çalıştırdığınızda Türkçe olarak çalışıyor.

Buradan İndirebilirsiniz

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Günün yarısını oyun oynayarak geçiren ben için çok güzel programlar ve ayrıyetten teşekkürler Salt Okunur

Ayrıyetten NikeSteeL dediğin programı hemen kuruyorum :) tam benlik gereken birşey

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
AMD Fusion game boosterla aynı işi mi görüyor?Hangisi daha iyi amdnin sitesinde anlattığına göre game booster gibi.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Oyun oynamadığım için birşey söyleyemem..:)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Orjinal oyunun imajını bilgisayara kaydetmek suç değilmiydi ?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ya ama ben temin fusionu çalıştırdım expert dedim start profile dedim ne bulursa kapattı explorer dahil pcyi yeniden başlattım düzeldi game booster böyle yapmıyordu.Of ya bende zannettim fusion performansı arttıran birşey falan.

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
game boosterı ben yükledim sevmemiştim fusion ne bulursa kapatıyor ben oyun oynamadığım zamanlardada çalıştırıyorum bence fusion daha iyi ama test filan yapmadım kişisel düşüncem.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Daemon Tools yerine Powerİso gelmeli

ugur.capar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ez macros güzelmiş :) . Street Fighter'da combo yapıcam diye parmaklarım kopacaktı nerdeyse.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
fraps işime yaradı..

Bu güzel makale için teşekkürler...

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Orjinal oyunun imajını bilgisayara kaydetmek suç değilmiydi ?

Hayır değil.Elinizdeki orijinal bir oyun,film veya program dvdsini neyse artık, yedeklemek amaçlı 1 kopyasını çıkarabilirsiniz. Bu durumda siz kopyayı bilgisayarda bulundurduğunuz için suç falan değildir.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yazıyı okurken aşağıdaki cümle dikkatimi çekti.

Örneğin NVIDIA logosu gördüğünüz bir oyunda, bilin ki bu firmanın ekran kartıyla daha iyi performans alırsınız.

Hayır !!! Nvidia logosu olması Nvidia nın oyun firmasına para vererek kendi reklamını yapmasıdır. Oyuncularda haaa Nvidia diyo gidelim alalım mantığıdır. Ben yıllardır ati kullandım ve atix1550 ile gta 4 öncesi tüm oyunları oynadım. Crysis seriside buna dahil. Nvidia bu taktiği uyguluyor ve kazanıyor millette sanıyor ati oyunlarda kötü hayır alakası yok.

Not: Bu cümleyi herhangi bir yerde okusaydım bu kadar önemsemezdim ama sdn gibi bir yerde sdn editörleri tarafından açılan bir konuya bu cümle hiçte hoş değil.

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Yazıyı okurken aşağıdaki cümle dikkatimi çekti.

Örneğin NVIDIA logosu gördüğünüz bir oyunda, bilin ki bu firmanın ekran kartıyla daha iyi performans alırsınız.

Hayır !!! Nvidia logosu olması Nvidia nın oyun firmasına para vererek kendi reklamını yapmasıdır. Oyuncularda haaa Nvidia diyo gidelim alalım mantığıdır. Ben yıllardır ati kullandım ve atix1550 ile gta 4 öncesi tüm oyunları oynadım. Crysis seriside buna dahil. Nvidia bu taktiği uyguluyor ve kazanıyor millette sanıyor ati oyunlarda kötü hayır alakası yok.

Not: Bu cümleyi herhangi bir yerde okusaydım bu kadar önemsemezdim ama sdn gibi bir yerde sdn editörleri tarafından açılan bir konuya bu cümle hiçte hoş değil.

Yanlış düşünüyorsun Özkan. Dediğin gibi bu bir reklam anlaşması fakat işin aslı o kadar basit değil. NVIDIA logolu oyunlar, NVIDIA markalı ekran kartlarına göre optimize ediliyor. Bu konuyu dilediğin gibi araştırabilirsin.

"Ben yıllardır ati kullandım ve atix1550 ile gta 4 öncesi tüm oyunları oynadım. Crysis seriside buna dahil" demişsin. Zaten yazıda bu logoya sahip oyunları, diğer kartlarla oynayamazsınız demedim. Küçük de olsa performans ve yorumlama farkı oluyor. Eğer imkanın varsa, şu son çıkan Batman: Arkham Asylum'un demosunu (Aklıma yekten başka bir örnek gelmedi) her iki firmanın ekran kartıyla dene. Bu kez performanstan bahsetmiyorum. Oyunun başlarında ufak bir koridorda, açılan kapıdaki duman efekti dikkatini çekecek. Bunu orta/üst seviye NVIDIA markalı ekran kartıyla görebilmiş olmama karşın, üst sınıf ATI ile göremedim.

Bu tür küçük farklar hemen hemen her oyunda bulunur. Bu konuyu da İnternet'ten araştırabilirsin. Oyunların farklı ekran kartlarıyla, nasıl gözüktüğü hakkında birçok resim sitelerde dolanıyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. SDN ekibi olarak ilgin için teşekkür ederiz.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yanlış düşünüyorsun Özkan. Dediğin gibi bu bir reklam anlaşması fakat işin aslı o kadar basit değil. NVIDIA logolu oyunlar, NVIDIA markalı ekran kartlarına göre optimize ediliyor. Bu konuyu dilediğin gibi araştırabilirsin.

"Ben yıllardır ati kullandım ve atix1550 ile gta 4 öncesi tüm oyunları oynadım. Crysis seriside buna dahil" demişsin. Zaten yazıda bu logoya sahip oyunları, diğer kartlarla oynayamazsınız demedim. Küçük de olsa performans ve yorumlama farkı oluyor. Eğer imkanın varsa, şu son çıkan Batman: Arkham Asylum'un demosunu (Aklıma yekten başka bir örnek gelmedi) her iki firmanın ekran kartıyla dene. Bu kez performanstan bahsetmiyorum. Oyunun başlarında ufak bir koridorda, açılan kapıdaki duman efekti dikkatini çekecek. Bunu orta/üst seviye NVIDIA markalı ekran kartıyla görebilmiş olmama karşın, üst sınıf ATI ile göremedim.

Bu tür küçük farklar hemen hemen her oyunda bulunur. Bu konuyu da İnternet'ten araştırabilirsin. Oyunların farklı ekran kartlarıyla, nasıl gözüktüğü hakkında birçok resim sitelerde dolanıyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. SDN ekibi olarak ilgin için teşekkür ederiz.

Merhaba
bilgi için teşekkürler. Öncelikle söyleyeyim ekran kartım ne olursa olsun hiç bir oyunu full ayarlarda oynamam :) Oynasam bile o dumanlar yada ona benzer efektler ilgimi çekmez. Oyunun normal ayarlarında oynarım.
Bu arada dün nvidia nın bir ekran kartını aldım. Yani sadece Ati taraftarı değilim şuanda hem ati hem nvidia bilgisayarım var. Bunu da bir ati mi nvidia mı polemiği başlamaması için söyledim. mazallah ateşle barut yanyana gelince kötü şeyler olur :)

Sonuç olarak ilgin ve bilgilendirmen için teşekkür ederim. Eğer sert bir kavram kullanmışsam affola :)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Merhaba
bilgi için teşekkürler. Öncelikle söyleyeyim ekran kartım ne olursa olsun hiç bir oyunu full ayarlarda oynamam :) Oynasam bile o dumanlar yada ona benzer efektler ilgimi çekmez. Oyunun normal ayarlarında oynarım.
Bu arada dün nvidia nın bir ekran kartını aldım. Yani sadece Ati taraftarı değilim şuanda hem ati hem nvidia bilgisayarım var. Bunu da bir ati mi nvidia mı polemiği başlamaması için söyledim. mazallah ateşle barut yanyana gelince kötü şeyler olur :)

Sonuç olarak ilgin ve bilgilendirmen için teşekkür ederim. Eğer sert bir kavram kullanmışsam affola :)

Oynasam bile o dumanlar yada ona benzer efektler ilgimi çekmez.

Garip ...

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34

Oynasam bile o dumanlar yada ona benzer efektler ilgimi çekmez.

Garip ...

Aslında değil. Demek istediğim o duman yüzünden karşımdaki düşmanı görmem zorlaşıyor ama düşman dumandan etkilenmediği için üstünlük onun eline geçiyor. O dumanın yada efektin olmaması yada az olması benim leyhime :)
Tabi kimiside dumanı sonda gözgözü görmeyen efektlerden hoşlanıyor zevk meselesi :)