ne işe yarayacağını bilmiyorum. ilk olarak böyle bir konu açmışsın. üyelerin bilgilerini sorguluyorsun anlaşılan. eğer profil bilgilerin doğruysa böyle bir soru sormak için biraz temel bilgin var diye düşünüyorum. hocalarımız bize "devreler" sayesinde program yazdıklarını, bizimse MsDos modunda çalışan editörler ve derleyiciler ile çalıştığımız için çok şanslı olduğumuzu söylerlerdi. Onlar yanlış bir delme işlemi yaptıklarında düzeltmek için bir haftaları gidiyormuş. çünkü aynı karttan bir tane daha hazırlayıp punch ile delip "bilgisayar" a yerleştirebilmek için bir iki gün sıra beklerlermiş. daha detaylı olarak anlatmak isterdim konuyu fakat vaktim yok. yetiştirmem gereken işlerim var. eğer temel anlamda bu işlemlerin nasıl yapıldığını merak ediyorsan burada sana kimse bu cevabı veremez. çünkü bu konular başlı başına bir "ders" olarak okutuluyor. yoksa "transistörlerin icadı" na kadar inmen gerekebilir. bu konuyu herkesin anlayacağı bir duruma indirgeyebilirsen bende memnun olurum. zira anlatırken zorlanıyoruz