baaydin
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 7
bende merak ettimtürkan saylanın tavrını çok doğru bulmuyorum ama fetullah gülenin burs verdiği mini etekli kız varmı merak ettim şimdi?

bende merak ettimtürkan saylanın tavrını çok doğru bulmuyorum ama fetullah gülenin burs verdiği mini etekli kız varmı merak ettim şimdi?
Kaynağa bakın, Bugün gazetesi.Başka bir şey yazsa şaşardım zaten.
Olayların gerçekliği araştırılmadan hemen galeyana gelmeyin, bunlar adamın kendi düşünceleri.Bir kez okumayla sizin düşüncelerinizmişcesine kabullenmektense, öncelikle doğruluğunu araştırın.
Böyle mesnetsiz, çirkin açıklamalara destek vermeyin.
Hadi iran'a naş.Türkiye laik kalacak.
Çalışan insan üreten insandır. Üreten insan toplumunu geliştiren insandır. Ayrıca beni saydırmakla uğraşma ama çalışan pek çok Cumhurbaşkanı ve başbakan eşi vardır. Sadece tek bir örnek veriyorum ki iddian çürüsün:
"Türkiye'nin 10'uncu cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in öğretmen eşi Semra Sezer Ankara'ya 18 Eylül 1975 tarihinde naklen geldi. Çankaya İlköğretim Okulu'nda görev yapan Semra Sezer, Şubat 2000'nde emekliye ayrılmak üzere dilekçe verdi. Bayan Sezer dilekçesinde “eşinin sağlık durumunun, uzun soluklu bir bakım gerektirdiğini'' gerekçe göstererek emeklilik talebinde bulunduğu ileri sürüldü. Semra Sezer'in dilekçe verdiği dönemde, Ahmet Sezer, by-pass ameliyatı geçirmişti. Semra Sezer'e, görevinden ayrılırken, okuldaki başarısı nedeniyle okul yönetimince bir maaş ikramiye ödül verildi. Ankara Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı görev yapan Semra Sezer, 1/4 kadro derecesinden emekli oldu."
Başını kapatan insanın özgürlüğü savunması nasıl bir ironidir? Başınızı kapatmakla özgürlüğünüzden feragat ediyorsunuz ya...
"Şahsen ben hem kapalı bir bayan hemde eğitimli bir bayan istiyorum, ne olacak o zaman hadi? Söylesene bana?"
İşte asıl sorun bu zihniyet.... Ben istiyorum. Ben erkeğim, isterim. Kadınlara soran? yok...
"Bizim buralarda bir söz vardır, " Hatun gerek ki , Bey doğura " yani eğitimli, ahlaklı bir insan istiyorum ki, ileride çocuklarımı da bu hayat felsefesi ile yetiştirsin."
E işte yine aynı zihniyet!!! Yani kadın erkek doğursun diye lazım!
Osmanlı Devleti şeriatla yönetilen modern bir devlet olsaydı, çağındaki yeniliklerden geri kalmazdı ve bugün varlığını devam ettiriyor olurdu.
Bir şeyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz.Eğitim alanında türbanın yasak olması yüzünden -başını gerçekten Allah inancı için kapatanlardan bahsediyorum- türbanlı kızların üniversiteye girememesi vahim bir durum.Ama diyelim ki üniversitelerde türbana izin verildi.Türbanlı arkadaşlar gittiler, okudular, meslek sahibi oldular ve kamuda bir görev edindiler.Gelecekler kamu kurumuna türbanlarıyla, 'buraya böyle giremezsiniz' diyecek birisi.'Nasıl olur' diyecek türbanlı arkadaş.'Ben üniversite eğitimimde bile çıkarmadım türbanımı'.'Olmaz' diyecek adam 'çıkarmalısın'.Bu kez türbanlı arkadaş türban kamu kurumlarında serbest kalsın diye isyan edecek.Anlamak istemediğiniz nokta türban üniversiteler ile sınırlı kalmayacak.Öyle olsa ben de serbest kalmasından yanayım, çünkü biliyorum ki serbest kalırsa elinizde türban diye bir koz kalmayacak.Ama ileriyi görebilmek lazım.
Emine Erdoğan başının babası tarafından zorla kapatıldığını ve bu yüzden günlerce ağladığını söylemişti.Allah inancı için başını kapatanlara lafım yok.Peki zorla başı kapatılanlara ne diyeceksiniz? Hani dinde zorlama yoktu.
Bazı arkadaşlarda cemaat evlerini olağan bir şeymişcesine anlatıyor.Meşrulaştı cemaat evleri yani öyle mi? Yapmayın arkadaşlar, bu kadar da olmaz.
Ayrıca insanlar sizin düşüncenizde değiller diye onları cahillikle suçlayarak bir yere varamazsınız.Benden söylemesi.
Birde Mehmet Akif bilimsel bir kaynakmış gibi, herkes onun şiirlerini alıntılamaya başladı.Ben de büyük üstad Neyzen'den bir şiir alıntılayayım o zaman.
Be Hey Dürzü
Ne ararsın Tanrı ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın
Hakikaten gözün yoksa haramda
Başı açığa niye türban sorarsın
Rakı, şarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararım; içerim
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim
Esir iken mümkün müdür ibadet
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et
Senin gibi dürzülerin yüzünden
Dininden de soğuyacak bu millet
İşgaldeki hali sakın unutma
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Sen anandan yine çıkardın amma
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz
Neyzen Tevfik
Bu cümlenin neresinde Neyzen Tevfik ile Mehmet Akif kıyaslanıyor işgüzar arkadaşım.Gelipte bana Mehmet Akif'in biyografisini anlatma.Üniversite sınavı dolayısıyla istesem de istemesem de hepsinin biyografisini ezberlemiş durumdayım.Birde Mehmet Akif bilimsel bir kaynakmış gibi, herkes onun şiirlerini alıntılamaya başladı.Ben de büyük üstad Neyzen'den bir şiir alıntılayayım o zaman.
Dünya üzerinde Şeriat, Dört Halife döneminin ardından sonra bitmiştir. Yani baktığımız zaman ne Osmanlı gerçekten Şeriat ile yönetildi ne de İran veya diğerleri yönetiliyor, İran'ın kuralları sert olabilir, bu onun kurallarıdır, sırf Müslüman bir ülke diye bu sertlik Şeriat ile bağdaştırılamaz. Bu sadece bazı şeylere düşmanlığı gösterir.
İki, bugün İran'ın katılılığından ve sertliğinden bahsedenler, Rusya veya Çin'den neden bahsetmiyorlar? Bu ülkeler, özellikle bazılarının ata yerine koyduğu Lenin ve Stalinler, İran'ın sert yönünden daha mı yumuşaktı? Yoksa burada ki dert aslında başka birşey mi?
Bu gün bazıları, bazılarına "hadi sen İran'a" deme gibi bir küstahlığa giriyor. Kimi kimin ülkesinden kovuyorsunuz? Bu ülkenin bir evladıysa, başı kapalıda olsa, koyu dincide olsa, başı açık olsa, mini etek giyse, ateistte olsa bu ülke üzerinde istediği gibi yaşama hakkı vardır. Ama sizin görüşleriniz, bu ülke sadece bizim gibi düşünenlerin yeridir demekten öteye gidemiyor. Farklılıkları hazmedemiyorsunuz.
Bugün burada başörtüsü altında bazı şeylere kinlerini kusanların, merak ediyorum, 100 yıl önce ailelerinde yaşayan insanlar nasıllardı? Acaba onlarıda mı yoktan sayıyorlar? Onlar belki kapalıydı belki açıktı ancak onların şöyle bir özelliği vardı "Karşısındakine saygı gösteriyordu." Sizde olmayan birşey.
Mehmet Akif Ersoy, Cumhuriyet döneminin en büyük şair ve ilim adamlarından birisidir. Kişilik ve ahlakını bir köşeye bırakalım bu ülke için verdikleri takdire şa'yan bir insandır. Arnavut kökenli olmasına rağmen en Türk milliyetçisiyim diye geçinenden daha milliyetçidir. Şairliğinin yanında bir Öğretmendir, üniversitelerde "Türkçe" eğitimi veren bir öğretmen. Onun gibi yüksek bir şahsiyeti, Neyzen Tevfik gibi biriyle kıyaslamanız, Akif'e değil, edebiyata yapılan bir saygısızlıktır. Açın okuyun Akif'in onlarca şiirini, verilen mesajları irdeleyin. Orada kullanılan güzel Türkçe'yi, verilen mesajları, efendiliği ve alçak gönüllülüğü inceleyin. Tevfik'in yazdığı adı sözde şiir diye anılan, ancak üç beş kelimenin yan yana gelip hakaret ve küfür içeren boş cümleler olduğu gerçeğini dışarıda tutarak.
Tevfik'e cevap olarak yazmış birisi, hoşuma gitti.
Ne ararsın Tanrı ile aramda .................................ne işim var tanrın? ile aranda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?.........................kefereye oruç mu sorulur aptalmısın
Hakikaten gözün yoksa haramda..........................hakikaten gözün yoksa karıda kızda
Başı açığa neden türban sorarsın?......................çağdaş göbeği açığa niçin kudurmuş gibi bakarsın
Rakı, şarap içiyorsam sana ne...............................çatlayıncaya kadar iç banane
Yoksa sana bir zararı, içerim..................................zararın olamaz bana laf atma karıya kıza fena döverim
İkimiz de gelsek kıldan köprüye.............................paraşüt taksan bile şaşkın kefereye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim................dene bir bakalım biraz gülelim eylenelim
Esir iken mümkün müdür ibadet............................hadi şimdi hürsün yapsana ibadet?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et....................................yatıp kalkıp ALLAH'A dua et
Senin gibi dürzülerin yüzünden.............................senin gibi dinsizlerin yüzünden
Dininden de soğuyacak bu millet...........................ibret alıyor bu millet ibret.
İşgaldeki hali sakın unutma.....................................rakıya su katmayı unutma
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.................................atatürkü sahiplenme şerefsiz
Sen anandan yine çıkardın amma..........................anan belli değil baban belli değil
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz! ......................... yinede tahmin ederiz ey salak dinsiz.
neyzen teyfik............................................ ...................teyzen değil !!
neyzen tevfik ile Mehmet Akif kıyaslanabilir mi? neyzen tevfik'in tüm benliği Akif'in sadece adı karşısında yitip gider. kıyasa hiç gerek yok gerçekten,neyzenin Akif karşısında kıyas kabul edilebilecek bir ağırlığı yok.Al birde burdan yak.
Bu cümlenin neresinde Neyzen Tevfik ile Mehmet Akif kıyaslanıyor işgüzar arkadaşım.Gelipte bana Mehmet Akif'in biyografisini anlatma.Üniversite sınavı dolayısıyla istesem de istemesem de hepsinin biyografisini ezberlemiş durumdayım.
Sorun şu ki ben kıyas yapmadan sen yapmışım gibi göstererek üste çıkmaya çalışıyorsun.Okuduğunu anladıktan sonra gel seninle konuşalım.
Şiire gelince, tamamen uydurmaca olmuş.Orjinali kadar iyi olmadığını kabul et.
Al birde burdan yak.
Bu cümlenin neresinde Neyzen Tevfik ile Mehmet Akif kıyaslanıyor işgüzar arkadaşım.Gelipte bana Mehmet Akif'in biyografisini anlatma.Üniversite sınavı dolayısıyla istesem de istemesem de hepsinin biyografisini ezberlemiş durumdayım.
Sorun şu ki ben kıyas yapmadan sen yapmışım gibi göstererek üste çıkmaya çalışıyorsun.Okuduğunu anladıktan sonra gel seninle konuşalım.
İlk önce "işgüzar" gibi sıfatlarınızı rica ediyorum kendinize saklayınız.
Mehmet Akif'e atıfta bulunup, Tevfik'in sözde şiirini; alın sizde o varsa bizde bu var gibi bir sunumla önümüze bırakırsanız buradan alınacak sonuç sadece kıyaslamadır. Ayrıca, Tevfik'in şiirimsisinin edebiyat açısından hiçbir değeri yok, düz yazı olsa bile kaliteli değil. Onun için o metne cevap olarak yazılmış yazıda (benim tarafımdan yazılmayan) kalite aramanız abesle iştigal olur, öyle bir yazıya ancak öyle bir cevap verilebilir.
İşgüzar : Gereği yokken, daha çok kendini göstermek için işe karışan.
Mehmet Akif'e gelince, herkes 'medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' dizesini sanki bilimsel bir temeldeymişcesine kullanırken buna karşı olduğum duruşunu ortaya koydum.Yani tepkim şaire değil, bir şair dizesinden kanun gibi bahsedilmesineydi.sizde o varsa bizde bu var
sonuç = işlerine geldiği gibi konuşup otarafa çekiyolar gelmeyenide hadi naş naş gidip kovamya çalışıyolarBir takım ahmaklar atasözlerinin dahi zahirine bakıyorlar. Herhalde "ağaç yaşken eğilir" denildiği zaman, "tabi büyüyünce eğemeyiz kırılır" diye yorum yaparlar..
Bu noktadan sonra o kimseye ancak şeftali mi yoksa kayısı mı büyüyünce daha iyi eğilir onu anlatırsın.
Ama o ahmaklara şunu söyleyebiliriz, çünkü kendilerinin metodu böyle;
Başı kapalı görmek istemiyorum diyenler, hadi Almanya'da naş! Sakın zorunuza gitmesin, Neyzen Tevfik o şiiri kurtuluş savaşında cephede okusaydı, ilk kurşunu Mehmetçikten yerdi, bir de "senin babanı Atatürk mü belirledi" diye laf da işitirdi.
Yazı desem yazık değil, hayret desem ki ne hayret.. Sizin babalarınız Atatürk'ten sonra mı belli olmaya başladı? Kendinize ne kadar çirkin bir şeyi yakıştırıyorsunuz.. Biz bunlardan beriyiz, rahatsız olduysanız Fransa'ya gidin, ABD'ye gidin.. Bu ülke bizim. Çanakkale'de büyük dedem, Adana'da küçük dedem, Kore'de büyük dayım, Kıbrıs'ta küçük dayım bu ülke için savaştılar. Ama gel gör ki 90'lı yıllara kadar aynı dedem namaz için toplanıldığında "polis gelip fakirlere dağıtmak için pişirdiğimiz çorba kazanlarını devirirdi" diyor. Doğru veya yanlış bulursunuz umurumda değil; sürekli hadi İran'a gidin, hadi Arabistan'a gidin diye bizi kovmaya kalkışanların, bu ülkeyi sahiplenmelerine hak olarak sayılabilecek hiç bir şeyleri yok.
Ne diyelim, Neyzen'i de sizleri de göreceğiz kıldan köprüde, hepimiz aynı yerin yolcusuyuz madem.
Bir de İran nedir ki, iki günde tozla duman olur diyor. "Kum Fırtınası" isimli belgeseli izlemenizi tavsiye ederim. ABD'nin İran operasyonunun nasıl facia ile sonuçlandığını, operasyondan vazgeçmek zorunda kaldığını, bir daha oraya girmekten korktuğu için Irak'ı (Saddam'ı) güçlendirip İran'ın üstüne sırf bu yüzden saldığını, ne karadan ne denizden oraya yaklaşamadığını hatırlatırım. Üstelik tüm dünyada en büyük düşmanı İran olmasına rağmen neden bugüne kadar giremedi oraya?
Merak etmeyin, bu kadar gıcık olduğunuz İran da yıkılacak.Ama sizlerin bunu sevinçle karşılayacağınız bir ortamda değil, o zaman sizler de deyim yerindeyse tırsınızdan saklanıyor olacaksınız. Çünkü forum ortamında yaptığınız bu cengaverlik ile ülkedeki sahtekarlık, dolandırıcılık, fuhuş vb şeyleri karşılaştırdığımızda hiç gerçekçi görmüyoruz sizin bu kahramanlığınızı...
Bir de "ülkemizde çok huzur var ne olur yıkmayın" diyorlar. Yahu siz değil miydiniz her siyasi konuda "ülke batıyor, kriz var, terör şöyle böyle" diyenler. Anlaşılan işimize gelince "cumhuriyetiz huzur var", işimize gelmeyince "akp şeriat getiriyor huzur yok". İkisi bir arada, kepeğe karşı da etkilidir bu kesin.![]()
Kabul etsenizde etmesenizde işgüzarlık yaptınız.
Öncelikle ben toplumu siz, biz diye ayırmıyorum.Ayrımcılık yapan görüldüğü gibi sizlersiniz.
Mehmet Akif'e gelince, herkes 'medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' dizesini sanki bilimsel bir temeldeymişcesine kullanırken buna karşı olduğum duruşunu ortaya koydum.Yani tepkim şaire değil, bir şair dizesinden kanun gibi bahsedilmesineydi.
Madem şairlerin dizelerini kanun sayıyorsunuz, buyrun size şiir demek istedim.Siz anlamak istediğiniz gibi anladınız ve buna devam ediyorsunuz.
Neyzen Tevfik büyük bir ustadır, türk edebiyatında hiciv türündeki en başarılı örnekleri veren şairlerden biridir, siz kabul etsenizde etmesenizde.
Al birde burdan yak.
Bu tartışma beni aşar... (Bu cümleden alıntı yapıp komik anlamlar çıkarmayın ama)
Türbanı kadınlar takar. Ben erkek olarak kadınların haklarını bir yere kadar savunabilirim gerisi herkesin kendinin bileceği iş... İsteyen takar, istemeyen takmaz.
İran'la ilgili olarak da ölmez sağ kalırsak bir iki yıl sonra tekrar İran'ın füzesini, uçağını, dünyaya kafa tutuşunu tekrardan konuşuruz. Tabi öyle bişeyleri kalırsa. Bu adamlar 10 yıl Irak'la savaşıp yenişemediler. Amerika Irak'ı 3 ayda dümdüz etti. İran dediğiniz mollaistan iki lokmalık beyler... Sadece o kadar. Ama dünya gözü ile gördüğüm güzelim İsfahan'ın harab olmasını elbette istemem.
Dünyaya kafa tutmak değil dünya ile bir olmak lazım... Çoluğu çocuğu olmayanlar için atıp tutmak kolay... Umarım bir gün kollarınızda kanlar içinde bir ana, baba, evlat tutmazsınız. O zaman anlarsınız bazı sataşmalar ölümle biter!
Irak ile iranı birbirine Benzetme ırak karma insan topluluğunun olduğu bir ülke Başta içten satıldılar ırak hükümetine bakarsak ırakın ne denli kolay alındığını anlıyabiliriz ama İran %80 Şii olan bi toplum Ve iran ırak ile savaşmadan önceki iran değil Daha güçlü Ve daha teknolojik silahlara sahip artık Amerika aslında ırakda baya kayıp verdi afganistana bile natodan asker istiyor İsrail Amerikanın sonu iran ile rusyanın elinde...