Windows 7 gercekten farkli bir vista deneyimi.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Benim elimde Q9550 islemci, 4 GB DDR2 800 bellek, var.
Islemciyi cok pahali olmayan bir sogutucu ile 3.4 ghz@400 de kullaniyorum.
Dogasi geregi bu islemci 450+ FSB cikabilir,ama yapmiyorum cunki bana bir suru ek masraf getirecegi gibi faydasinida goremeyecegim.
simdiye kadar 4 gb bellekten hic bir zarar gormedim ( 4 x 1 g )
FSB:Memory ayarlari 1:1 oldugu icin bellegi hizlandirmam icin FSB yukseltmem gerekiyor yada oran degistiriyorum ve bu sefer bellekler iyi olmadigi icin agir yuk altinda cuvalliyor.
Mavi ekran kac defa geldi sayisini unuttum :D
Yani sirf 50/100 mhz icin gidip 2 gb DDR2 1200 almam ki budurumda bile 1200 bellek kullanamayacagim.

Demek istedigim,
Elindeki islemci 2.4/6 ghz gectikten sonra super calisan bir islemci,
arsiv ve bazi muzik kodlamalari disinda fazla bir kar getirmez uzeri hizlar.
Belirli bir noktadan sonra durmasini bilmek gerek.
Hizi biraz dusur, belleklerin dogal hizi 900 ise ( ki sanmiyorum ) latency kazanacam diye o kadar voltaj verme bence.
Zaten 100 mhz kazanmissin ki o bellekler CL7 falanmi calisiyor?
cok olsa CL5/CL6 yaparsin ki oda cok iyiyse bellekler.

Dedigim gibi uyumluluk modunu bir dene, DX march release de cok buyuk bir degisiklik gormedim ben acikcasi hatta DarkSector de fps dustu.
November release kur Win7 yada Vista'ya.
Bellek konusunda'da, yani cok fazla etkilemez demek istedim.

Ve su ekran kartindan kurtul artik :D

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) Bellekler yukarıda da yazdığım gibi D9 Micron Chip'li Team Xtreme yakın zamanın meşhur ram'leri CL4 800 mhz çalışıyorlar 2.1v da (4-4-4-10) Mantıklı bir düşünme aşamasından sonra işlemciyi 2.5 ghz'e çektim ram'ler yine 900'de kaldı 1:1 oranında 720 mhz olduğu için. Bellekleri bilerek iyi aldım işlemciye darboğaz yapmaması açısından. Tamamen overclock odaklı bir toplama yani. (Anakarttan belli olmuyor mu :]) İşlemcinin çarpanı 8 dahi değil 7 çünkü. Sendeki bellekler value ram sanırsam. Ama işlemcin kurtarıyor. Ben yatırımımı ram'den yana yapmıştım :) Gençliğin de verdiği hovardalıkla allah ne verdiyse vurdurdum, halen güncel işlemcilerle yarışabilecek seviyede birşey çıktı ortaya ama artık duruldum. Gün bu gündür (speedstep açık vaziyette 2160mhz'e kadar geriledi) :)

DX herhangi bir release'i bendeki kadar büyük ölçüde fark yaratmayacaktır sanırım ufak tweak'lerle zaman kaybetmeye gerek yok o zaman.

Ekran kartından kurtulabilirim ya da sistemi komple kardeşime verebilirim. Ona alınması planlananın üstüne yatmak suretiyle. Zaman gösterecek :P

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
:) Bellekler yukarıda da yazdığım gibi D9 Micron Chip'li Team Xtreme yakın zamanın meşhur ram'leri CL4 800 mhz çalışıyorlar 2.1v da (4-4-4-10) Mantıklı bir düşünme aşamasından sonra işlemciyi 2.5 ghz'e çektim ram'ler yine 900'de kaldı 1:1 oranında 720 mhz olduğu için. Bellekleri bilerek iyi aldım işlemciye darboğaz yapmaması açısından. Tamamen overclock odaklı bir toplama yani. (Anakarttan belli olmuyor mu :]) İşlemcinin çarpanı 8 dahi değil 7 çünkü. Sendeki bellekler value ram sanırsam. Ama işlemcin kurtarıyor. Ben yatırımımı ram'den yana yapmıştım :) Gençliğin de verdiği hovardalıkla allah ne verdiyse vurdurdum, halen güncel işlemcilerle yarışabilecek seviyede birşey çıktı ortaya ama artık duruldum. Gün bu gündür (speedstep açık vaziyette 2160mhz'e kadar geriledi) :)

DX herhangi bir release'i bendeki kadar büyük ölçüde fark yaratmayacaktır sanırım ufak tweak'lerle zaman kaybetmeye gerek yok o zaman.

Ekran kartından kurtulabilirim ya da sistemi komple kardeşime verebilirim. Ona alınması planlananın üstüne yatmak suretiyle. Zaman gösterecek :P

Ramler value degil XMS'de 833 ustunu kaldirmiyor :D
Ben bu islemciyi binbir guclukle buldum ES ve E0 revision, ben bunu alinca herkes C1 kullaniyordu :)
Core i7 confidental 940'tan haber beklemedeyim, bir sey cikarsa gecis baslayacak benim icinde.

Sistemine gelince;
sen dedigimi dinle o sistemi biraz yavaslat, hem anakartin, belleklerin hemde islemcilerinin omru uzar.
Yeni PC yapacaksanda i920 yada 940 oneririm :D

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ram'leri yapan amcalar 800 mhz de CL4 çalışır diye garanti veriyorlar birşey diyemem :) Koray7 (Core i7)' ye geçiş benim için zor görünüyor. Donanım fiyatları tavan yapıyor maşallah vergi indirimi falan da kesmiyor. Aslında bilgisayarla ne yaptığını bilmiyorum ancak sana da Q9550 uzunca bir süre yeter diye düşünüyorum. En azından Corei7'nin Q8550'ye attığı ahım şahım bir fark yok.

Sistemin overclock seviyesini azalttım 2.5 ghz takılıyoruz şu an. Stres testi yapacağım gündüz vakti bir zaman gece 2000 devir fan sesi Arctic Cooling de olsa pek çekilmiyor :)

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sanal Bilgisayar'a kurup denedigim Windows7 build 7077 ekran goruntuleri.

2n68312.png

dcbrj4.png

2wfpv1s.png

2ut29zr.png

sp7zpy.png

303d07t.png

s419a1.png

Gorsel anlamda bir degisiklik beklemeyin ben farkedemedim :D
Bellek kullanimi biraz artmis gibi sanki tam emin degilim normal Bilgisayarimda x64 kullandigim icin orda test etmek daha mantikli olurdu.
Driver destegi genislemis, artik ses karti sanal pc'de bile otomatik kuruluyor ama hala network baglantisi olmuyor :)

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
7105 bu hafta düşecek yüksek ihtimalle. Beklemedeyiz ;)

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
7105'i daha ruslardan baska indiren olmadi malesef ve buyuk ihtimalle Fake olacak.
Ve bunu yayanlar rezil olacaklar gibi duruyor.
Microsoft, dediklerine gore karar degistirip RC1'i ( Escrow ) 10 Nisan'da sunacakmis.
O zaman anlayacagiz dogrumu yalanmi.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
2 gün kaldı hayırlısı...:)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
7105'i daha ruslardan baska indiren olmadi malesef ve buyuk ihtimalle Fake olacak.
Microsoft, dediklerine gore karar degistirip RC1'i ( Escrow ) 10 Nisan'da sunacakmis.

Çıktımı acaba...?

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0

bugün 10 nisan ama tık yok varmı bişler ??

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaslar zaten cikti RC kurulumda koskoca Release Candidate yaziyor.
Yanliz bu public RC degil, yani Microsoft henuz dagitimina baslamadi.
Normalde bu takvim 9 mayis'ta baslayacak lakin bazi sitelerde Microsoft un 10 Nisand'da RC cikaracagini soyluyordu, su anda bir gelisme olmasada Build 7077 RC surumdur, bunu kurulumda gorebilirsiniz.

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
7077'yi public beta olacağı vakit 7105 olarak adını değiştirip süreceğini söylüyorlarmıştı. Ama yeni bir build kompile etmişler 7079 sürüm numarası ile. Tahminler boşa çıktı yani.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Public beta olmayacakti,
Beta sureci tamamlanip RC sureci baslayacakti ki bu oldu,
build 7077 RC1 surumudur,
7105 yalandan ibarettir,
7079 beta degil RC derlemesidir Ve devami gelmesi tabiki normal yani RC cikti diye derlemeler bitecek degil.

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RC kastetmiştim. Beta değil. Ama yazdığım hikaye doğrudur.

Wzor is once again reporting that the Windows 7 winmain_win7rc branch has reached 7079.

Yesterday build 7077 leaked via BitTorrent and we speculated this could be the build that would be "renamed" to 7100 for the RC. It appears that isn't the case and Microsoft has built 7078.0.090406-1758 and 7079.0.090407-1902 over the last few days.​

Edit: Pardon speküle edilmiş. Affedin.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Her dedikoduya kulak asmamak lazim,
Ben surekli en az 10-15 site takip ediyorum,
Yayinlanir yayinlanmaz indirir kurarim :D
Eger dedikodularla hareket etsem bende RC 1 cikacak diye bekler dururdum.
Oysa kurup kullananlar bile malesef RC1 ne zaman cikacak diyebiliyor.
Bu asamadan sonraki derlemelerin RC2 cikana kadarki donemi ( bu donem buyuk ihtimalle olacak ) daha cok performans artisina yonelik olacaktir, gorsel degisiklik olsada cok buyuk ihtimal degil.
Ama yinede Microsoft'tan hersey beklenir :mrgreen:

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rc2 safhasında sadece "polishing" denilen işlemlerin uygulanacağını düşünüyorum.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bu simdilik kesin degil.
Microsoft surprizlerle dolu, bekle ve gor mantigi :D
Sahsi fikrime gorede Windows7'ye surpriz bir kac ozellik yakin zamanlarda eklenecektir.
RC2 surecinde'de yine eminim Arayuz bakimindan bir kac degisiklik yasanacak.
Aero Flip ozelliginin gelistirilecegini belkide degistirilecegini dusunuyorum cunki Aero ozellikleri icinde en kullanissiz olan ozellik o :D

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aero aslında hala çok yavan. Linux'da compiz vs. kullanan arkadaşlar demek istediğimi anlayacaktır. Ne görselliği çok iştah kabartıcı ne de fonksiyonelliği ön planda. Microsoft'un şu ana kadar sızdırdığı işlevsel yenilikçi bir özellik de kulağımıza gelmediğine göre Windows 8'e anca (:

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Vista'daki Aero ozelliklerini cok sevmistim, Windows7 dekiler bagimlilik yapti ( kullanim kolayligi )
Pencerelere dans ettiriyoruz resmen :)

wetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 7 Build 7068 İndirdim cd sini nasıl hazırlarım arkadaşlar
Yardım lütfen

Robert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu indirmelerin olduğu konunun linkini verirsen sevinirim. Forumda kendim bulamadım da :S

Düzeltme: Tamamdır. Zaten mevcut kullanmakta olduğum Creative'in belalısı daniel_k'nın driverlarıymış. :) Merak edenler için link: http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=soundblaster&thread.id=135215

Ek: Audigy, Audigy2 ve Audigy4 sahiplerini ilgilendiren bütün işletim sistemleri için mevcut en güncel sürücü paketi linkleri: http://forums.creative.com/creative...hread.id=135324&view=by_date_ascending&page=1

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Windows 7 build 7106 cikti ayrintilar birazdan bekleyin :D
Su anda sadece cin'ce surumu verilmis, bu gece ingilizce cikabilir.
rc55wh.jpg

2mwgo5f.jpg
windows-7-build-7106-chinese-version.jpg

Ayrintilari bekleyin.
X86 Chince
X64 Chince

☻/|sDn|
/▌
/ \

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sonuç: Bir sonraki derlemeye dikey geçiş..

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Linkler bugun/gece cikabilecek 7107/7108 olasiligi ve ceviri sonunda ciddi performans kaybi olmasi sebebiyle kaldirilmistir.

Videosunu izlememis olanlar icin Windows Messenger ve Hizli baslat nasil ayarlanir videosu

YouTube - SDN windows7 yardim video.

Ilk chince kurulum kareleri Windows7 BruceLee edition :D
346rz41.png

Son dakika:
Windows 7 Build 6.1.7107.0.winmain.090409-184 ve Build 6.1.7108.0.winmain.090410-17 derlenmis,
Bazi cevrelerde bu gece torrentlerde gorebilecegimiz soyleniyor,
soylentiler bunun aslinda ingilizce ve rusca olan 7106 oldugunu soyluyor, gelismeleri paylayasacagim.

☻/|sDn|
/▌
/ \

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sabaha kadar az kalsın çince yi söküyorduk. :D
Güneş doğmadan önce biz bittik o bitmedi.
Umutlar bir sonraki derlemeye kaldı.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Windows 7 acilis ( Logon screen ) kisisellestirmenizi saglayacak bir program yaziyorum.

Bütün çözünürlükler için aynı resmi kullan.
Açılış ekranını değiştir.
Açılış ekranını yedekle.
Orjinale geri dön.
Başarıyla değiştirildi.
Ekran değiştirilemedi.
Başarıyla yedeklendi.
Yedekleme yapılamadı..

rise tarafindan Turkcelestirilmistir, kendisine tesekkur ediyorum.

Program Ekran Goruntusu:

10ggvht.jpg

☻/|sDn|
/▌
/ \

peace_346

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar bir win7 takipcisi olarak benimde onemli bir sorum olacak. Hem dizustu hemde masaustu bilgisayarımda win7 kullanıyorum. fakat cozemedigim bir problem var. Dizustunde boot ekranı yeni win7 ile gelen ekran masaustunde ise vistanın boot ekranı var. Bunu nasıl yenisiyle degistirebilirim?