Web Sitesi Almadan Önce...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Yazar: Ali Arslan

Bu yazıda web sitesi almadan önce birkaç tavsiye isteyenlere önerilerde bulunmaya çalışacağım.

Çok zamandır bekliyorsunuz web dünyasına isminizi yazdırmak için; fakat hiç düşündünüz mü sitenizde ne olacak?

Boşa vakit geçirmek istemeyen ve hostunu, domainini boşa harcamak istemeyenlere işte bazı tavsiyeler:

1- Sitenizi almadan önce domain adresinizi iyice bir düşünün. Hangi amaçla kuruyorsunuz bu web sitesini; genele hitaben mi, yoksa kişisel tarzda bir blog mu?

2- Sitenizin bir haritasını oluşturmayı unutmayın. Neler yayınlayacaksınız? Ne olacak sitenizde? Bunun bir tartışmasını yapın, yoksa siteniz dünyada sayısı yaklaşık 10 milyona ulaşan siteler gibi boş mu olacak?

3- Her şey tamam diyorsunuz? Host ve domain kaldı sadece. Hostunuzu ve domain adresinizi 1-2 siteye bakıp almayın. Unutmayın ki, ucuz diye aldığınız hostların bir çoğu çok yavaş çıkıyor. İleride pişman olmayın. Gerekirse paraya biraz daha kıyın ve "Ucuz etin yahnisi yenmez" sözünü unutmayın.

4- Piyasayı iyi arayın. Aldığınız hostun özelliklerine dikkat edin. PHP işlemleriniz için Linux serverleri tercih edin ve hostcunuzla irtibata geçin, internette firmanın bir taramasını yapın.

5- Bu işlerin hepsi tamam diyorsanız işe başlamanızı tavsiye ederim. Hedefinize ulaşmak için hiç yılmayın. Ben asla ümit etmezdim bir gün sitemin PageRank'ının 3 olacağını, fakat oldu. Sabır acı meyvesi tatlıdır.

Kaynak

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler... Uzunca bir süre daha bir siteye sahip olamıyacam ama... :D

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ek olarak bu işe yeni başladıysanız en az 1 sene sitenizden herhangi bir gelir beklemeyin.
çünkü çömezsiniz.

Allah'a Şükür Şu An Birşeyler Kazanmaya Başladım.

Faydalı Bilgilerdi Saol Dostum ;)

VolqaN

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bana göre başlık yanlış olmuş. Web sitesi alınmaz yapılır ! Alınan şey host ve domaindir :)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Bana göre başlık yanlış olmuş. Web sitesi alınmaz yapılır ! Alınan şey host ve domaindir :)

Burda zaten domain'den felan bahsediyoruz arkadaşım Ve Web tasarım işine yeni girecekler için Biilmem anlatabildim mi ?
Host, Domain diye başlık atsak ne kadar yararlı olabiliriz yenilere sence ?