Netbook Almak Istiyorum Tavsiyeleriniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mitoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mitoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese Selamlar...

Kardeşime doğum günü hediyesi olarak netbook almak istiyorum bunun için Asusun EEE Pc 900 modelini düşünüyorum öncelikle sizlere sormak istediğim birkaç soru var yardımcı olursanız sevinirim.

Sorular biraz saçma olabilir netbook konusunda bilgim "0".

1- Notebook ile netbook arasındaki fark nedir ?
2- Smart-on işletim sistemi nedir ne amaçla kullanılır?
3- Netbook'a direkt sim kartımı takıp internete girebilir miyim yada neler yapabilirim?

Yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden tşk.ediyorum.

system_burak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
acer aspire 5920G serisini kullanıyorum yaklasık 2 yıldır bir kez bile mavi ekran yada benzeri problemler yasamadım, ısınma problemide yok.
içinde modem barındıran cep tel. var ise hattınla internete baglanabilrsin tel ve laptop arasında baglantı kurarak.
zaten işletim sistemi içinde gelecek ve problemsiz calısıyor gerek duymassın baska bir işletim sistemine yavaslık konusuna gelince vista okadarda yavas calısmıyor yeterli olacaktır kardesine..
asus ee türü alarak kardesinin gözlerini yormaktan baska bi faydasını görmessin ;)
kolay gelsin......

mitoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
acer aspire 5920G serisini kullanıyorum yaklasık 2 yıldır bir kez bile mavi ekran yada benzeri problemler yasamadım, ısınma problemide yok.
içinde modem barındıran cep tel. var ise hattınla internete baglanabilrsin tel ve laptop arasında baglantı kurarak.
zaten işletim sistemi içinde gelecek ve problemsiz calısıyor gerek duymassın baska bir işletim sistemine yavaslık konusuna gelince vista okadarda yavas calısmıyor yeterli olacaktır kardesine..
asus ee türü alarak kardesinin gözlerini yormaktan baska bi faydasını görmessin ;)
kolay gelsin......

Zaman ayırıp fikrini paylaştığın ve yardımın için tşk.ederim. Cep telefonundan bağlantı yapıldığını biliyorum hatta şu an o şekilde internete giriyorum ancak asıl merak ettiğim konu netbooklarda bir simkart modülü olup olmadığıydı. Olmadığını da öğrendim bu arada onuda yazayım , sabırsız biri oluşumdan dolayı tanıdığım bütün teknoloji delilerini arayıp kendimi rezil ettim :D

Bence netbook üreticileri bu özelliği yeni çıkarıcakları modellere eklemeliler. Satış patlaması yapıcaklarına eminim.

Saygılar...

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
kolay gelsin......

Arkadaşım system_burak senin bahsettiğin Acer Aspire 5920G Notebook dur.Yanlış anlaşılmasın mitoz Arkadaşım Netbook almak istiyor

''NetBook küçük dizüstü bilgisayarlara verilen addır.
Asus EEPC, MSI Wind, Casper Mini Book, Datron Mobee, Acer Aspire One vs.. isimleriyle piyasaya sunulan, genelde intel'in atom işlemcilerini barındıran, hafıza şekli çoğunlukla ssd disc şeklinde olan küçük dizüstü bilgisayarlara verilen isim. 10 inch veya daha küçük boyutta lcd ekrana sahip olup genelde optik sürücü olmadan satılırlar. Sistem olarak Linux veya Windows XP işletim sistemini kullanmakla beraber daha çok internet kullanımı ve küçük boyutları nedeniyle daha çok taşınabilir olmaları nedeniyle bu tür bilişim ürünleri ilk kez intel firması tarafından Şubat 2008http://tr.wikipedia.org/wiki/2008 tarihinde bu isimle anılmaya başlanmıştır.''

Kaynak

mitoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
remixes tşk. verdiğin bilgiler için
ben bu simkart modulunu kafaya taktım arkadaşlar gerçekten yok mudur böyle bir model ?

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşım senin için böyle bir haber buldum...;)
HP Invent Teknoloji firmaları bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nü tam bir ürün şenliği olarak değerlendirmeye hazırlanıyorlar. Ekonomik açıdan durgun geçen 2009 yılında önemli bir satış fırsatı olan 14 Şubat hatırına bir çok firma yeni ürünler hazırlamış, bu firmalardan birisi de HP.

HP, 14 Şubat'ı baylar için Compaq Mini 700, bayanlar içinse HP Mini 1000 Vivienne Tam Edition netbook'larla karşılamaya hazırlanıyor. Modacı Vivienne Tam'ın bahar koleksiyonundan esinlenilerek üretilmiş olan HP Mini 1000 Vivienne Tam Edition, "Çin Şıklığı" adı verilen bir tarzı yansıtıyor. Ürünün şakayık çiçekleriyle bezeli kırmızı dış yapısını, benzer çizgideki duvar kağıdı grafikleri ve tasarıma uygun koruyucu kılıf gibi aksesuarlar destekliyor. 10.1" ekran ve dahili web kamerasıyla gelen bu modelin fiyatı 699 dolar + KDV olarak belirtilmiş.

Baylara yönelik Compaq Mini 700 PC ise yerleşik web kamerası ve mikrofonu, WLAN, Bluetooth ve isteğe bağlı WWAN olanağı ile her yerden video sohbet ya da video konferans olanağı sunuyor. 10,2" boyutlu ekranı bulunan bu netbook için SIM kart içeren versiyonu 699 dolar + KDV, SIM kartsız modeli 549 dolar + KDV olarak fiyat belirtilmiş.

compaq700_k.jpg
hp_viviennetam_k.jpg

Kaynak

mitoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
remixes süpersin çok tşk. ederim bunu nerde bulucağımı araştırmaya başladım bile.