iPhone 11 Wi-Fi hız sorunu

themir1905

Asistan
Reaksiyon puanı
41
Merhaba,

iPhone 11 telefonumda evimizdeki Wi-Fi'dan tam verim alamıyorum. İnternetimiz 20 - 30 arası Mbps sunuyor. Ama telefonum sadece 2 - 3 arası Mbps çekiyor.

Ağ ayarlarını sıfırladığımda sorun çözülüyor ama sonradan tekrar aynı sorun oluyor. Farklı modemlere bağlandım, böyle sorun yaşamadım. Sadece evimizdeki Wi-Fi'da böyle bir sorun yaşıyorum.

Edit; Android cihazımda böyle bir sorunda yaşamadım hiç.

Telefonum en güncel sürümde. Yardımcı olabilir misiniz?

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Merhaba,

iPhone 11 telefonumda evimizdeki Wi-Fi'dan tam verim alamıyorum. İnternetimiz 20 - 30 arası Mbps sunuyor. Ama telefonum sadece 2 - 3 arası Mbps çekiyor.

Ağ ayarlarını sıfırladığımda sorun çözülüyor ama sonradan tekrar aynı sorun oluyor. Farklı modemlere bağlandım, böyle sorun yaşamadım. Sadece evimizdeki Wi-Fi'da böyle bir sorun yaşıyorum.

Edit; Android cihazımda böyle bir sorunda yaşamadım hiç.

Telefonum en güncel sürümde. Yardımcı olabilir misiniz?
Yedek alıp İtunesdan Dfu mod ile sıfırlamayı dene.Sorun devam ederse Apple destek ile görüş.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
IOS 15.3.1 e güncellerimizde ben de benzer bi sorunla karşılaşmağa başladım. Normalde bulunduğum mesafede 20 Mbps i görürken şu an 5-6 dan yukarı çıkmıyordu. Ağ ayarlarını sıfırladım düzeldi gibi.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Kablonetlerde yaygın yaşanan bir sorun. Kablonet mi kullanıyorsunuz ona göre çözümü uygulayalım.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Kablonetlerde yaygın yaşanan bir sorun. Kablonet mi kullanıyorsunuz ona göre çözümü uygulayalım.
Asus DSL n16 var bende. Ağ ayarlarını sıfırlanınca düzeldi. Şu an 30 kara kadar çıktı hız. Kablonun modemlerinde uygulanan çözüm nedir?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Asus DSL n16 var bende. Ağ ayarlarını sıfırlanınca düzeldi. Şu an 30 kara kadar çıktı hız. Kablonun modemlerinde uygulanan çözüm nedir?
Kablosuz ayarlarında gelişmiş ayarlara girip oradan XPress Teknolojisi kısmını Devre Dışı bırakın düzeliyor. iPhone 11 serisi ve SE 2020'de Intel modem kullanılıyor diye biliyorum. Bu da XPress açık iken uyumsuz çalışıyor.

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,870
Kablosuz ayarlarında gelişmiş ayarlara girip oradan XPress Teknolojisi kısmını Devre Dışı bırakın düzeliyor. iPhone 11 serisi ve SE 2020'de Intel modem kullanılıyor diye biliyorum. Bu da XPress açık iken uyumsuz çalışıyor.
Bu yönteme ek olarak WiFi kanal ayarını 1,6 veya 11 yapıp deneyin. Maksimum iletim gibi bir ayar varsa devre dışı bırakın, 2.4 ve 5 GHz'yi birbirinden ayırın.

themir1905

Asistan
Reaksiyon puanı
41

Bu yönteme ek olarak WiFi kanal ayarını 1,6 veya 11 yapıp deneyin. Maksimum iletim gibi bir ayar varsa devre dışı bırakın, 2.4 ve 5 GHz'yi birbirinden ayırın.
Geç yanıtlıyorum kusura bakmayın. Dediklerinizin hepsini yaptım fakat sorun devam etmekte. Başka bir çözümü var mıdır?

Kablonet kullanıyorum.