Soru Bu Bilgisayarı alayım mı ?

Enkaren

Asistan
Reaksiyon puanı
57
Lise çağında bir öğrenciyim Bilişim Teknolojileri bölümünde Veri tabanı programcılığı okuyorum ve şu anki bilgisayarımla daha fazla ilerleme kaydedemiyorum bu yüzden yeni bir bilgisayar almaya karar verdim. Genelde Blender,Microsoft Visual Studio ve Phyton gibi uygulamalar kullanıyorum fakat bilgisayarım artık bu programları bile açmakta zorlanmaya başladı, bir tane bilgisayara karar vermiştim ilk başta GTX 1660S ekran kartlı + i5 10400F ekran kartı olan bir bilgisayardı 9bin lira idi sonra yükselip 10bin oldu sonra birdaha yükseldi 11-12bin'e çıktı mining zamanlarında şu anda sadece ekran kartı 10bin tl olduğu için ekran kartını düşürmeye karar verdim ve buda şu anki almayı düşündüğüm sistem:

işlemciyi AMD Ryzen 5 3500X ile değiştirdim
Ram'i de Corsair Vengeance LPX 16GB 3000mhz DDR4'e yükselttim
şu anki fiyatı 9856tl
bu bilgisayarı almayı düşünüyorum ama öncesinde bir danışmak istedim.
birde dolar düşünce belki fiyatlar düşer diye almamıştım bilgisayarı şu anda düşmedi hala yüksek tavsiyem benim gibi bilgisayar alıcaklar varsa şu anda alsınlar yoksa bunlar düşecek gibi değil.

SteeLl

Asistan
Reaksiyon puanı
72
işini görür fakat işlemciyle ram aynı kalabilir boşuna masraf etmene gerek yok

Enkaren

Asistan
Reaksiyon puanı
57
işini görür fakat işlemciyle ram aynı kalabilir boşuna masraf etmene gerek yok
Hocam, aynı zamanda oyunda oynayacağım için ram'i 16'ya yükselttim "AMD Ryzen 3 1200AF" hakkındada iyi şeyler okumadım ondan dolayı değiştirdim.

SteeLl

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Hocam, aynı zamanda oyunda oynayacağım için ram'i 16'ya yükselttim "AMD Ryzen 3 1200AF" hakkındada iyi şeyler okumadım ondan dolayı değiştirdim.
birde en önemlisi depolama birimini degiştirmelisin şuan hardisk var onun yerine ssd almalısın ssd ve harddisk arasında daglar kadar fark var

birde anakartını 27 tl farkla asus yaparsan senin için daha iyi olur

Enkaren

Asistan
Reaksiyon puanı
57
birde en önemlisi depolama birimini degiştirmelisin şuan hardisk var onun yerine ssd almalısın ssd ve harddisk arasında daglar kadar fark var

birde anakartını 27 tl farkla asus yaparsan senin için daha iyi olur
ah doğru birde onu değiştirmiştim yazmayı unutmuşum Crucial MX500 1TB Sata alıcam ssd biraz fazla pahalı olduğu için pek düşünmüyorum.

SteeLl

Asistan
Reaksiyon puanı
72
ah doğru birde onu değiştirmiştim yazmayı unutmuşum Crucial MX500 1TB Sata alıcam ssd biraz fazla pahalı olduğu için pek düşünmüyorum.
onun yerine 500 gb ssd alırsanız sizin içi çok daha iyi olur
ssd çok şeyi degiştirir
bilgisayarın açılış hızı sata da 20 sn ise ssd'de 3 sn olur
oyunlardaki performansıda çok etkiler

Enkaren

Asistan
Reaksiyon puanı
57
onun yerine 500 gb ssd alırsanız sizin içi çok daha iyi olur
ssd çok şeyi degiştirir
bilgisayarın açılış hızı sata da 20 sn ise ssd'de 3 sn olur
oyunlardaki performansıda çok etkiler
Evet, ssdnin yararlarını biliyorum şu anki bilgisayarımdada var tabi ama hafızadan kar etmeye değer.

SteeLl

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Evet, ssdnin yararlarını biliyorum şu anki bilgisayarımdada var tabi ama hafızadan kar etmeye değer.
siz bilirsiniz.
sistem bu şekilde alınabilir birde anakartı degiştirirseniz sizin için çok iyi olur

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
3500X e boşuna o kadar fark vermeyin. Aynı güçte, 1600AF var. 650 TL daha ucuz.GTX 1650 gibi ,neredeyse 2 kartı bile çalıştırır.

Ekran Alıntısı.PNG