ASUS P5KPL anakarta HD7850 DirectCU takılır mı?

bySoulmy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba.

Sistemimi yenilemeye karar verdim. Ama şu anki bütçem sistemimi tamamen yenilememe yetmiyor. Ben de bu yüzden parça parça güncelleyeyim diyorum. Şu anda en çok canımı sıkan parça ekran kartı olduğu için ondan başlayacağım. Çünkü 5-6 senedir kullanıyorum ve çıkardığı ses çok sinir bozucu. Belli bir noktadan sonra baş ağrısı yapıyor.

Ancak sorun şu ki, sistemim biraz eski (Konunun sonunda sistemimi paylaştım zaten.) Şimdi bu sisteme 7850 takarsam dar boğaz oluşturacağı kesin ve benim 2-3 ay içinde anakart, işlemci, ram vs alma şansım olmayacak. Merak ettiğim soru şu, yaşayacağım performans kaybı ne kadar olur?

Almayı istediğim ekran kartı bu: (ASUS HD7850 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı)

http://www.vatanbilgisayar.com/asus...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62066

Sistemim:

İşlemci: Intel Core Duo 2 E6750
Anakart: ASUS P5KPL
Ram: 2*1gb DDR2 ram
Ekran kartı: 8500GT MSI OC Edition
Monitör: BENQ G2220HDA (FULL HD)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
@bySoulmy Çok fazla olmaz. Kartın %70 performansını verir. En iyi parçanız ekran kartı olacak ama işlemcinizde onu tamamen sınırlayacak kadar kötü değil. Tabiki Performans için dengeli bir sistem gerekir. 790 ekran kartı taksanızda işlemci ram gibi parçaların sınırına takılıp tam performans veremeyecek. Dolar bu ara yuksek. Parça almayın, bekleyin. Dolar düşene kadar para biriktirin, sonra anakart işlemci ram ekran akrtını beraber alın. Ucuzlamısta olur. Ama para elinizde oldukca parça alırsanız hem kısıtlı performans alırsınız hemde pahalı almıs olursunuz. 6 ay sonra ürünler ucuzlar (yeni ekran kartlarıda çıkıcağı için bunların fiyatı düşer) o zaman tüm parçalarınızı alırsınız

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hem almışken 2gb alın. Artık oyunlar 2gb istemeye başlıyor yavaş yavaş. ilerde sıkıntınız çıkabilir.
Eksende 2gb lık versiyonu hem daha ucuz.
http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=96552

bySoulmy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerli yorumlarınız içn teşekkürler. @lBLacK

Ben sabırlıyımdır, beklerim sorun değil. Ancak ekran kartım; yemin ediyorum 1 senedir iman gücüyle ayakta. Şöyle anlatayım: PC'yi açtığımda fan hiç dönmüyor. Elimle hafifçe dürtüyorum, ondan sonra dönmeye başlıyor. Özellikle son 2 haftadır, masaüstündeyken bile anormel derecede ses çıkarmaya başladı. Evin salonundan bile duyuluyor ses, o derece yani. :D Sonuç olarak ben 6 ay beklerim ama ekran kartım beklemeyecek maalesef.

Dolar konusuna gelince, ben çok düşeceğini zannetmiyorum.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Değerli yorumlarınız içn teşekkürler. @lBLacK

Ben sabırlıyımdır, beklerim sorun değil. Ancak ekran kartım; yemin ediyorum 1 senedir iman gücüyle ayakta. Şöyle anlatayım: PC'yi açtığımda fan hiç dönmüyor. Elimle hafifçe dürtüyorum, ondan sonra dönmeye başlıyor. Özellikle son 2 haftadır, masaüstündeyken bile anormel derecede ses çıkarmaya başladı. Evin salonundan bile duyuluyor ses, o derece yani. :D Sonuç olarak ben 6 ay beklerim ama ekran kartım beklemeyecek maalesef.

Dolar konusuna gelince, ben çok düşeceğini zannetmiyorum.

Eksenden alın parçaları o zaman daha ucuz :)

bySoulmy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eksenden alın parçaları o zaman daha ucuz :)

Tamam Eksen'den alrım. Linki öylesine örnek vermiştim zaten.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Diğer forum üyelerinin de yorumlarını duymak isterim. :)

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
önce ramleri yükselt sonra al bu ekran kartını ama şöyle bir nokta da var psu yeterli mi ? yeterli değilse onu da almak zorundasın kaç watt psu var şu an

bySoulmy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önce ramleri yükselt sonra al bu ekran kartını ama şöyle bir nokta da var psu yeterli mi ? yeterli değilse onu da almak zorundasın kaç watt psu var şu an

PSU dan yana bir sıkıntım yok. :)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
amp olmasan bile gerek kalmadan 660, 7850 den daha üstün bir kart. Şahsen ben 7870 yerine 660 seçtim.

bySoulmy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Pardon ya. Google'dan bakarken ZOTAC GTX660 Ti AMP olanına bakmışım. 700 tl diyordu. :)

amp olmasan bile gerek kalmadan 660, 7850 den daha üstün bir kart. Şahsen ben 7870 yerine 660 seçtim.

Performans testlerine bakıyorum da. Pek de fark yok aslında. 660, 7850'den sadece 1 basamak üstünde.

http://www.videocardbenchmark.net/common_gpus.html

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18