Bazı şeyleri kabullenelim

MrLiver2021

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Ben Xiaomi Mi 10T kullanıyorum ve Xiaomi'nin yazılım konusunda diğer markalardan geride olduğuna kanaat getirdim. Buraya @Erenist2020 hocamı çağırmak istiyorum benim teknoloji bilgimi ne kadar küçümsemiş olsa da kendisinin haklı olduğuna inanıyorum
M51 gibi orta segment bir cihaz Koskoca Mi 10T Pro'yu video tarafında tokatlıyor

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681
Ben Xiaomi Mi 10T kullanıyorum ve Xiaomi'nin yazılım konusunda diğer markalardan geride olduğuna kanaat getirdim. Buraya @Erenist2020 hocamı çağırmak istiyorum benim teknoloji bilgimi ne kadar küçümsemiş olsa da kendisinin hakkı olduğu kanaatindeyim
M51 gibi orta segment bir cihaz Koskoca Mi 10T Pro'yu video tarafında tokatlıyor
Mi 10T donanım olarak üst bir cihaz yazılım olarak ise alt seviye bir cihaz.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Konfigürasyon

Hocam ben de farkına vardım ve şuan açıkçası Mi 10T aldığıma bin pişmanım
Hocam almışsınız artık. Pişman olunacak kadar kötü bir cihaz değil. Keşke almasaydınız ama kötü bir telefon değil yani. Bakarsınız güncelleme gelir, telefon düzelir.

MrLiver2021

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Yeniden kavga çıkabilir konuyu uzatmayalım
Uzatmaya gerek yok zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam almışsınız artık. Pişman olunacak kadar kötü bir cihaz değil. Keşke almasaydınız ama kötü bir telefon değil yani. Bakarsınız güncelleme gelir, telefon düzelir.
MIUI 12.5 iyi diyorlar inşallah öyledir

One UI zaten, Samsung'un :)
Pardon, ben Oneplus'in OxygenOS ile karıştırdım

Fakat tokatladığına katılmıyorum M51 bir HDR tarafında önde diye Mi 10T Pro'nun videosu kötü olmuyor.
Hocam şundan dolayı tokatlıyor dedim Mi 10T bir amiral gemisi, M51 ise orta segment cihaz

Hocam donanıma diyeceğim yok 10 numara ama deneyimi aktaran yazılım olduğu için ben mesela içindeki SD 865 işlemcisini tam gücüyle kullanamıyorum

Son düzenleme:

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Hocam şundan dolayı tokatlıyor dedim Mi 10T bir amiral gemisi, M51 ise orta segment cihaz
Amiral gemisi değil işte burada yanlış anlaşılma var amiral gemisi dediğimiz şey bir markanın en tepe modelidir mesela Mi 11 Ultra. Mi 10T Pro uygun fiyata yüksek performans sunmayı amaçlayan bir model.

MrLiver2021

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Amiral gemisi değil işte burada yanlış anlaşılma var amiral gemisi dediğimiz şey bir markanın en tepe modelidir mesela Mi 11 Ultra. Mi 10T Pro uygun fiyata yüksek performans sunmayı amaçlayan bir model.
Üst segment diyelim o zaman

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Her telefonun fiyat performans olarak tercih sebebi vardır Xiaomi genel olarak fiyat açısından birçok rakibini geride bırakarak öncelikli tercih sebebi olabiliyor. Kamera yazılımı daha iyi olabilirdi, orta segmenti iyi idare etse de üst segment telefonlara kamera yazılımı yetersiz kalabiliyor.
M51 ise gerçekten beğendiğim bir cihaz ve param olsa daha üst seviyeye çıkmaz M51 alırdım çünkü birçok alanda benim kriterlerime uyuyor. Yazılım kıyası yapılacak olursak Samsung ve Huawei gibi firmalar yazılım konusunda eskiden beri çağ atlamış kendini kanıtlamış ve sürekli geliştirmiş firmalar.
Bir Redmi kullanıcısı olarak Xiaomi'nin yazılım konusunda geliştirmesini gerçekten istediğim bir marka. Yine de son zamanlarda ticari kaygıları ön plana alıp kuruluş amacından sapmaya başlaması beni biraz kaygılandırıyor

MrLiver2021

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Her telefonun fiyat performans olarak tercih sebebi vardır Xiaomi genel olarak fiyat açısından birçok rakibini geride bırakarak öncelikli tercih sebebi olabiliyor. Kamera yazılımı daha iyi olabilirdi, orta segmenti iyi idare etse de üst segment telefonlara kamera yazılımı yetersiz kalabiliyor.
M51 ise gerçekten beğendiğim bir cihaz ve param olsa daha üst seviyeye çıkmaz M51 alırdım çünkü birçok alanda benim kriterlerime uyuyor. Yazılım kıyası yapılacak olursak Samsung ve Huawei gibi firmalar yazılım konusunda eskiden beri çağ atlamış kendini kanıtlamış ve sürekli geliştirmiş firmalar.
Bir Redmi kullanıcısı olarak Xiaomi'nin yazılım konusunda geliştirmesini gerçekten istediğim bir marka. Yine de son zamanlarda ticari kaygıları ön plana alıp kuruluş amacından sapmaya başlaması beni biraz kaygılandırıyor
Ben paramı kazanayım kafasında yani

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Ben Xiaomi Mi 10T kullanıyorum ve Xiaomi'nin yazılım konusunda diğer markalardan geride olduğuna kanaat getirdim. Buraya @Erenist2020 hocamı çağırmak istiyorum benim teknoloji bilgimi ne kadar küçümsemiş olsa da kendisinin haklı olduğuna inanıyorum
Ben bu forumda Mi 10t yı eleştirirken benimle alay etsinler yada beni Xiaomi düşmanı yapsınlar diye eleştirmedim.Hiçbir markaya düşman değilim, hiçbir markanında fanı değilim.Ben kendim cihazı mağazada baya inceledim.Fotoğraf çektim,internette takıldım,You tube da video açtım.Cihazın hem ülkemizde hemde yurtdışı inceleme videolarınıda izledim.Cihazda yazılımsal hatalar var.Kamera tarafında Fotoğraf çekiyorsun saçma sapan renkler sunuyor,videoda hdr çok kötü.Mağazada 144hz a alıp ayarlara girdiğimde kaydırırken cihazın hafif takıldığını gördüm.Benim sana kızdığım nokta araştırmadan, detaylı incelemelere bakmadan Dxomark gibi Çinli firmaları birinci yapmaya bayılan balon siteye göre yorum yapman ve işi ukalalığa götürmen.Bu forumda ben dahil kimse anasının karnında teknoloji kurdu olarak doğmadı.Bilmeyebilirsin buda ayıp değil ama araştırmaman bilmediğin konuda bilen birini tiye almaya çalışman yanlış olan bu.Umarım anlatabilmişimdir.

MrLiver2021

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Ben bu forumda Mi 10t yı eleştirirken benimle alay etsinler yada beni Xiaomi düşmanı yapsınlar diye eleştirmedim.Ben kendim cihazı mağazada baya inceledim.Fotoğraf çektim,internette takıldım,You tube da video açtım.Cihazın hem ülkemizde hemde yurtdışı inceleme videolarınıda izledim.Cihazda yazılımsal hatalar var.Kamera tarafında Fotoğraf çekiyorsun saçma sapan renkler sunuyor,videoda hdr çok kötü.Mağazada 144hz a alıp ayarlara girdiğimde kaydırırken cihazın hafif takıldığını gördüm.Benim sana kızdığım nokta araştırmadan, detaylı incelemelere bakmadan Dxomark gibi Çinli firmaları birinci yapmaya bayılan balon siteye göre yorum yapman ve işi ukalalığa götürmen.Bu forumda ben dahil kimse anasının karnında teknoloji kurdu olarak doğmadı.Bilmeyebilirsin buda ayıp değil ama araştırmaman bilmediğin konuda bilen birini tiye almaya çalışman yanlış olan bu.Umarım anlatabilmişimdir.
Hocam ben ezbere gidiyordum ondan

Kaan_M

Doçent
Reaksiyon puanı
1,884
Biraz ben de konuşayım, kimisi aynı sürümde aynı telefonla farklı deneyim alabiliyor. Kimisi harika derken kimisi stabil değil diyor. Her 2 taraf da haklı ve garip olan ise aynı yazılım aynı modelde farklı sonuç çıkarması. Aslında Xiaomi tarafında aldığınız aynı model donanımlar tamamen aynı parçalara sahip olmayabiliyor. Mesela en popüler örneklerinden Note 8'deki ekran 2 çeşitti. Biri Tianma diğeri Huaxing paneldi. Tianma panellerinin önemli kısmında hayalet ekran olurken Huaxing sorun yaratmadı. Mesela adını hatırlamadığım bir modelde depolama olarak farklı türler bulunuyordu ve bir sorun yaratmıştı (normal kullanıcılar için değil). Açıkçası aynı modellerde bile fark olabilir. Bu da belli bir kesim için kötü yazılım, belli bir kesim için de iyi bir deneyim yaşatması sebebi olabilir. Baktım da ne uzun yazmışım beee...

MrLiver2021

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Biraz ben de konuşayım, kimisi aynı sürümde aynı telefonla farklı deneyim alabiliyor. Kimisi harika derken kimisi stabil değil diyor. Her 2 taraf da haklı ve garip olan ise aynı yazılım aynı modelde farklı sonuç çıkarması. Aslında Xiaomi tarafında aldığınız aynı model donanımlar tamamen aynı parçalara sahip olmayabiliyor. Mesela en popüler örneklerinden Note 8'deki ekran 2 çeşitti. Biri Tianma diğeri Huaxing paneldi. Tianma panellerinin önemli kısmında hayalet ekran olurken Huaxing sorun yaratmadı. Mesela adını hatırlamadığım bir modelde depolama olarak farklı türler bulunuyordu ve bir sorun yaratmıştı (normal kullanıcılar için değil). Açıkçası aynı modellerde bile fark olabilir. Bu da belli bir kesim için kötü yazılım, belli bir kesim için de iyi bir deneyim yaşatması sebebi olabilir. Baktım da ne uzun yazmışım beee...
Katılıyorum bunu şöyle de açıklayabiliriz gekbench testlerinde her Mi 10T farklı sonuçlar veriyor

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
arkadaşlar ucuz etin yahnisi yavan olur rakiplerinden çok daha düşük fiyata aynı performansa sahip donanımda bir cihazda bi eksiklikler olmalı bence :)

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
arkadaşlar ucuz etin yahnisi yavan olur rakiplerinden çok daha düşük fiyata aynı performansa sahip donanımda bir cihazda bi eksiklikler olmalı bence :)
Ya Redmi markası bu yüzden kuruldu ama Xiaomi markasında bari yapmasınlar Xiaomi elit bir markaydı insanı üzüyor bu durumlar

MrLiver2021

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Redmi Note 8 bile 3 yıl MIUI desteği alıyor adamlar sattıkları cihazların hepsini bir tutuyorlar madem aynı desteği vereceksin niye fazladan para veriyorum

Ya Redmi markası bu yüzden kuruldu ama Xiaomi markasında bari yapmasınlar Xiaomi elit bir markaydı insanı üzüyor bu durumlar
Aslında şu saçma arayüz özelliklerini Samsung gibi sade yapsalar daha stabil olmaz mı?

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Bunu çok gıcık bir arkadaşım demişti.

Keşbiş olsun aşkoğğğm.

Neyse iş işten geçmiş artık. Eğer memnun değilsen elden çıkartmayı deneyebilirsin.

MrLiver2021

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Bunu çok gıcık bir arkadaşım demişti.

Keşbiş olsun aşkoğğğm.

Neyse iş işten geçmiş artık. Eğer memnun değilsen elden çıkartmayı deneyebilirsin.
Denedim ama cihaz yurtdışı olduğu için çok az teklif ettiler 2000 civarı teklif etti telefoncu