Fen lisesinde Mat dan düşük almak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkess
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Ağlarken elim titreye titreye yazıyorum, fen lisesine gidiyorum ve matematik den 50 gibi bi not alıyorum telafi sınavı alabilir miyim bu durumda hoca nın insiyatifine kalmış bir şey mi bu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok mu bilen biri

Son düzenleme:

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,294
Tekrar telafi yapıcağını sanmam.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Bu arada fen lisesinin puanı yüksekse, 50 almak normal. Emin ol bu eğitim, üniversite sınavında çok işine yarayacak. Benim gibi yeni liseye başladın galiba. İlk defa düşük alınca şok geçirmişsin. Normal, kaygılanacak bir şey yok. Annen-baban çok üstüne gitmez umarım. Güzelce açıkla bu durumu. El-ayak titreyecek bir durum yok.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,294
Din öğretmenimiz düşük alan öğrenciler için telafi sınavı yapmıştı yani hocaya kalmış bir şey mi bu
Bizde öyle birşey olmadı ama olucağını sanmıyorum yinede :)

Bu arada fen lisesinin puanı yüksekse, 50 almak normal. Emin ol bu eğitim, üniversite sınavında çok işine yarayacak. Benim gibi yeni liseye başladın galiba. İlk defa düşük alınca şok geçirmişsin. Normal, kaygılanacak bir şey yok. Annen-baban çok üstüne gitmez umarım. Güzelce açıkla bu durumu. El-ayak titreyecek bir durum yok.
Bende 9um şuan kimya ve biyoloji çok sıkıntılı geçti :(

Son düzenleme:

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
10. Sınıfa gidiyorum da en sevdiğim dersden bu kadar düşük almak ... 2. Sınavlar olsa bu kadar takmazdım düzeltirim diye de 2. Sınavlarda yok çok stresliyim çok2 gündür geceleri bunu düşünmekten kalbime ağrı giriyor uyuyamıyorum

10. Sınıfa gidiyorum da en sevdiğim dersden bu kadar düşük almak ... 2. Sınavlar olsa bu kadar takmazdım düzeltirim diye de 2. Sınavlarda yok çok stresliyim çok2 gündür geceleri bunu düşünmekten kalbime ağrı giriyor uyuyamıyorum
Pandemi dönemideyiz
umarım hocam yardımcı olur yeni gelen bir hoca olduğu için tavrını da bilmiyorum

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
2. sınavlar var merak etme. 29 marttan sonra başlıyor.

mahmut ince

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Telafi sınavı yapmıyorlar genelde ama yapınca da zor soruyorlar genelde.

@Overclocked, ın dediği gibi muhtemelen ilk defa bu kadar düşük alıyorsunuz ve de matematikten.
Ben de fen lisesine gidiyorum 10. Sınıfta 25 almıştım matematikten. Ailem hocayla falan konuşmuşlardı.
Tavsiyem durumu büyütmeyin. Utanıyorsanız notunuzdan 1 hafta sonra yalnızca siz hatırlayacaksınız. Not kaygınız varsa sıralama şu şekilde olmalı ayt >tyt > okul notları 1 düşükten hiç bir şey olmaz korkmayın.
Ailenize karşı mahçup olduysanız ilerideki sınavlarınızı yüksek tutun.

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Telafi sınavı yapmıyorlar genelde ama yapınca da zor soruyorlar genelde.

@Overclocked, ın dediği gibi muhtemelen ilk defa bu kadar düşük alıyorsunuz ve de matematikten.
Ben de fen lisesine gidiyorum 10. Sınıfta 25 almıştım matematikten. Ailem hocayla falan konuşmuşlardı.
Tavsiyem durumu büyütmeyin. Utanıyorsanız notunuzdan 1 hafta sonra yalnızca siz hatırlayacaksınız. Not kaygınız varsa sıralama şu şekilde olmalı ayt >tyt > okul notları 1 düşükten hiç bir şey olmaz korkmayın.
Ailenize karşı mahçup olduysanız ilerideki sınavlarınızı yüksek tutun.
Yazdıklarınızdan içim rahatladı cidden çok teşekkür ederim , Peki aileniz hocayla konuştuklarında ne oldu eğer bir şansım daha varsa denemek istiyorum. Zor sorsa bile 40dan daha fazla alırım herhalde :'l

mahmut ince

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Yazdıklarınızdan içim rahatladı cidden çok teşekkür ederim , Peki aileniz hocayla konuştuklarında ne oldu eğer bir şansım daha varsa denemek istiyorum. Zor sorsa bile 40dan daha fazla alırım herhalde :'l
Deneyebilirsiniz tabiki ama şunu bilin sizin 4 yıllık notlarınızın ortalamasının %5 düşmesi (bir sürü düşük not demek) size yks de 3 puan kaybettirir buna karşılık yalnızca 1 ayt sorusunu yanlış yapmanız aynı puanı kaybettirecek.(9-10 da her gün düzenli çalışıp temeli sağlam tutun 11-12de de dişinizi sıkıp çalışırsanız istediğiniz yere gidebilirsiniz, önceliğiniz yks olsun)
Ailem hocayla konuştuktan sonra hocanın bana ilgisi artmıştı diğer sınavda da yüksek aldığımı hatırlıyorum.
Ayrıca düşük almak normal bir şey bunu kabullenin. İlerde de düşük alacaksınız bu son olmayacak, herkes için bu böyle.

slui.exe

Not against spontaneous decisions, one night only
Cezalı
Reaksiyon puanı
300
Ağlarken elim titreye titreye yazıyorum, fen lisesine gidiyorum ve matematik den 50 gibi bi not alıyorum telafi sınavı alabilir miyim bu durumda hoca nın insiyatifine kalmış bir şey mi bu

Yok mu bilen biri
Geçmiş olsun ikinci sınavda düzeltirsin yeter iste BİLGİ dört harflidir B harfini çıkar İLGİ bilginin 4/5'ü ilgidir derslerinle ilgilen yaparsın üzülme

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Evet kötü bir sonuç olmuş geçmiş olsun ancak düzeltilemeyecek bir şey değil. Ben de fen lisesi mezunuyum ve 9. sınıf ilk dönem mat notlarımı hiç unutmam: 73-62-56. Hal böyle olunca biraz daha matematiğe ağırlık verdim. Kendim yetemediğim yerlerde özel ders aldım ve lise diploma notum 95 oldu :) O yüzden düzeltilemeyecek bir şey değil. Sonraki sınavların için daha çok çabalar ve daha yüksek not alırsın. Kolay olmayacak ancak üniversiteye hazırlık sürecinde çok da faydasını görürsün bence.

LinuxIsNotUniX

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
963
eğer hocayla aranız iyiyse Allah yardımcın olsun
eğer hocayla aranız iyi değilse Allah daha çok yardımcın olsun

Amin