RunoadeS
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 2
Gece çıkar çıkmaz kurup denedim.Pardus her sürümde daha iyiye gidiyor ama benim archlinux'u bırakmaya niyetim yok.
İndirelim bakalım bu pardus u çok övüyolar bakalım nasılmış peki bir sorum olacak bu pardusta donanımları taıtmak için sürücüleri nerden bulucam.
Arada sadece 1 MB falan var sanırım. O nedenle değişen tek şey sadece fazladan eklenen diller olsa gerek. Paketlerde değişiklik olacağını sanmıyorum.
TORRENT cılar için kestirme...
------------------------------------
Pardus 2008.2 Canis aureus Kurulan CD - Tum diller
Pardus 2008.2 Canis aureus Kurulan CD Yerel (Türkçe ve nedense "baba dilimiz" ingilizce)
Pardus 2008.2 Canis aureus Calisan CD - KDE 3 Tabanli
Pardus 2008.2 Canis aureus Calisan CD - KDE 4 Tabanli (sanırım masaüstü daha cancanlı oluyor)
------------------------------------
şu an itibariyle birşey geldiği yok.. acaba direk indirip de "seed" mi yapsam
![]()
indirdim kurdum sadece bazı yerlerde düzeltme yapmışlar okadar valla ben şunu bilirim bişeye para vermiyosan onu tam anlamıyla yapmıyolar bu adamlara basacaksın parayı bak pardusu nasılda ada ediyolar ya bi giriyorum aynı sistem bi duvar kağıdı koymuşlar görüntü desen esnetik yok abi girin başlata tabiklasik değil modern başlata yukarıdaki isim gösterilen yer ile taban rengi uyuşuyomu bunun gibi bir sürü görsel hata ama bunun altında dahada yazılımsal hata çıkar bakacaz görecez
indirdim kurdum sadece bazı yerlerde düzeltme yapmışlar okadar valla ben şunu bilirim bişeye para vermiyosan onu tam anlamıyla yapmıyolar bu adamlara basacaksın parayı bak pardusu nasılda ada ediyolar ya bi giriyorum aynı sistem bi duvar kağıdı koymuşlar görüntü desen esnetik yok abi girin başlata tabiklasik değil modern başlata yukarıdaki isim gösterilen yer ile taban rengi uyuşuyomu bunun gibi bir sürü görsel hata ama bunun altında dahada yazılımsal hata çıkar bakacaz görecez
aliça kardeşim. Diğer arkadaşlarım sana gerekli cevabı vermişler ama ben yinede birkaç cevap eklemek istiyorum. Öncelikle pardus devlet desteği (tübitak) ile üretilen, ortaya çıkarılan bir linux türevidir. Devletin destek vermesi demek bunun devlet dairelerinde ve hatta milli savunma bakanlığı gibi bilgilerin son derece tehlikeden uzak olması gereken yerlerde kullanılması demektir. Bu sebeple güvenirlilik, sistem kararlılığı ve gizlilik gibi etkenler görsellikten çok daha önemli hale gelmektedir. Diyeceksinki pardus madem devlet için niye halka açtılar. Şunu unutmamak lazımdır ki bir işletim sistemini ne kadar çok insan kullanırsa o kadar çok bilgisayarda dolaylı yollardan teste tabii tutulmuş demektir. Buda sistemin kararlılığını bir şekilde arttırmış olacaktır. Tabi okullarda kullanılan windowslarında bir şekilde linuxlaştırılıp lisansa giden paranın eğitime harcanması gerekmektedir. Bu sebeplerden dolayıda pardus halka açık bir sistemdir. Zaten bir sistem ne kadar halka açık ve şeffaf olursa o derece başarılı olur. Bu her platformda böyledir. Örn : internet Explorer ve firefox.
Bunlardan dolayı pardustan görsellik beklemen biraz insafsızlık olur. Kaldıki KDE 4 ile yeterince görsel olacaktır.
windows 98 bile kafa tutamazken windows 7 ye kafa tutar mı demek ayıp
windows 98 bile kafa tutamazken windows 7 ye kafa tutar mı demek ayıp
Senin dediğin bir bakıma doğru ama gerçekte öyle değil win 98 megabitlerle ölçülür linux küçük kalır ama xp vista da yeniyorwindows 98 bile kafa tutamazken windows 7 ye kafa tutar mı demek ayıp
Komik bir yorum dahaBunu heryerde söyleme gülerler
Windows 98 demişsin.Sadece güvenlik için bile pardus kullanılabilir çünkü viruslerin neredeyse tamamı windows için yazılıyor.
Madem pardus'u kurup denemiyorsun.Aşağıda verdiğim video'yu izle de linux(pardus)'un efektler ve animasyon yönünden gücünü gör bakalım.
Pardus - Compiz gösterisi
linux ta CS varmıydı ya
pardusta gnome var mıydı yoksa yannış mı gördüm?
linux ta CS varmıydı ya
O zaten video, oyun değil.
sizi iyi anlıyorum öyle konuşmuşsunuzki bu konuda hiç bişey bilmiyorum tam tersine bu konuda çok şey biliyorum açık kaynağın ne denli önemli olduğunuda biliyorum benim tek demek istediğim konu KDE gibi veyahut başka masaüstü açık kaynak kod çalışmalarının oturup güncellenmesenin beklenmemesi eğer siz başka linux sürümlerinle yarışmak istiyorsanız eğer siz milleiyetçiyseniz ben kendi adıma hem destek veriyorum hemde pardus gibi bir işletim sisteminin ubuntu gibi saygı duyulmasını istiyorum onun içinde dediğim gibi masaüstü uygulamaları olsun kendi programları olsun bunların hepsini pardus çatısı altında yap görselliğe biraz daha önem ver yenilikçiliğe biraz daha açık ol ben destek vereyim ama siz demişsinizki bu adam açık kaynak düşmanı tam tersine özgürlük için sitesine ne paylaşımlar atmıştırım ben bi programcıyım java programcısı pardus istediğimiz zaman çok daha iyi olabilir ve saygın olabilir onun içinde başka dış kaynaklar değilde kendi kaynaklarımız çok daha iyi olacaktır saygılarımla beni anladığınız için teşekkür ederim.Bu yazdıkların karşısında kendimi bir cevap yazmaya karşı sorumlu hissettiğimden insanları aydınlatmak istiyorum.
Pardus tamamen özgür bir proje olup Linux türevidir.Windows'un teknoloji dünyasında yarattığı tekele karşı ortaya çıkan bu sistemin bütün türevleri ücretsizdir.Zaten asıl amaç da insanları bir bedel ödemeye zorunda bırakmadan yasal çerçeveler içerisinde özgürce bilgisayar kullanabilmelerini sağlamaktır.
Pardus'da ki bütün programlar ücretsiz olup açık kaynak kodludur.Bu sayede hem geliştiricilerin önünün açılmasıyla beraber var olan programlar da daha üst düzeye erişmektedirler.
2008.2 nin daha önceki sürümden bir farkı olmadığını savunmuşsun.Senin bakış açınla işletim sistemlerine bu açıdan bakarsak XP ile Vista arasında da başlat çubuğu ve görev yöneticisi dışında fark göremeyiz.
2008.2 sürümü ile beraber yüzlerce hata düzeltilmiş ve geliştirmeler yapılmıştır.En basitinden Java Update 11,Flash Player 10,Firefox 3.0x sayılabilir.Bunun dışında sistemin beyni olan kernel sürümü güncellenmiş,donanım tanıma özelliğinin kapsamı genişletilmiş,ağa bağlanma özellikleri kolaylaşmıştır.Ve daha nicesi...
Kısacası böyle bilip bilmeden yazılar yazman insanları yanlış yöneltmenle beraber onlarca insanın emeğine yapılan bir saygısızlıktır.
Teşekkürler