• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

BlackBerry efsanesine ne oldu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ThorJ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,801
Arkadaşlar, geçmişte şu anın Apple'ı gibi olan BlackBerry'e ne oldu? Bir ara akıllı telefonları vardı ancak Android bir takım cihazlar çıkarmasına rağmen ilgi görmedi.

BlackBerry şu an ne durumda arkadaşlar, batışta mı?

Bilenler var mı?

Satışı durduruldu diye biliyorum.

Satışı durdu maalesef. Bir efsane daha öldü.

Arkadaşlar, geçmişte şu anın Apple'ı gibi olan BlackBerry'e ne oldu? Bir ara akıllı telefonları vardı ancak Android bir takım cihazlar çıkarmasına rağmen ilgi görmedi.

Bilenler var mı?
Çok illet bir cihazdı normal data paketleri ile bağlantı yapamaz bb özel bb paketi almalıydın falan, son zamanlar da bu konuda esnediler ama iş işten geçmiş oldu

TCL ile olan 4 yıldır devam eden ortaklık ve lisans anlaşması bitti. Fakat piyasadaki telefonların garanti ve tamir işlemleri devam edecek. Bundan sonra Blackberry daha çok bireysel amaçlı ürün yerine kurumsal yazılım ve donanım işlerine kendilerini kaydırıyorlar.

bu kadar kaliteli bir markanın piyasadan birden silinmesine bende anlam verememiştim. gerçi hala bi kaç telefonunu görüyorum tam olarak kaldırıldımı bilmiyorum ama yazık oldu

bu kadar kaliteli bir markanın piyasadan birden silinmesine bende anlam verememiştim. gerçi hala bi kaç telefonunu görüyorum tam olarak kaldırıldımı bilmiyorum ama yazık oldu
Zamanında Apple'dan daha pahalı cihazları vardı.

Telefonlarından WhatsApp gitti eski telefonları gitti bende BlackBerry 9900 vardı whatsao gitmese onu kullanicaktim diğerleri pek önemli degil ama whatsap şimdi ise girince önemli yani aslında tuşlu telefon olarak alabilirdik ama niye bitirdiler anlamadım

apple nokia ve adroid bütün platformlardan daha iyiydi işletim sistemi çok sıtabildi ama neticesinde pahalı ve popülerliği az bir telefondu bir iş telefonu olarak tasarladın ve geliştirildi o yüzden kullanıcının ihtiyaçlarını pek karşılamazdı

Bilenler var mı?
Başlığı görünce bize konuyu özetledin sandım o yüzden girdim :D

He's dead, Apple killed him in time,man.
O öldü,Apple zamanında onu öldürdü,dostum.

He's dead, Apple killed him in time, man.
Kanka üç beş tane Türkçe kelime ekle de ceza yeme.
26-) Yazım ve paylaşım dili Türkçedir, forum içerisinde Türkçe yazmanız tavsiye edilir. Sadece Cafe SDN [English] bölümünde İngilizce kullanılabilir diğer bölümlerde Türkçe haricinde bir dil kullanmak yasaktır.

Bazı cihazlar kendi işletim sistemleriyle veya yazılımlarıyla geliyor. Bir bağdarlama yükleyeceğiniz zaman ücret mukabili yükleyebiliyorsunuz ve alternatifini de bulup kullanamıyorsunuz. Bu gibi kısıtlamalar sebebiyle belki bu cihazlara teveccüh az olabiliyor. Mesela androidde bazen ücretli veya reklamlı bir yazılımın birçok başka alternatifini bulmak ve yüklemek mümkün olabiliyor.