İnternet hızı

kayacaN0

Asistan
Reaksiyon puanı
223
Öncelikle merhaba, uzun zamandır internetim yavaş aslında yavaş değil ama oyunlarda falan bi sıkıntı olmuyor ama oyun indirmeye gelince iş orda patlıyor. Saatte 1-2gb anca indiriyor mesela Lol indircektim şimdi 7gb 11.5saatte inicek diyor bana. 11saat ne yav neyse asıl soruma geçeyim ben. Bu internet hızını nasıl hızlandırırım?

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Öncelikle merhaba, uzun zamandır internetim yavaş aslında yavaş değil ama oyunlarda falan bi sıkıntı olmuyor ama oyun indirmeye gelince iş orda patlıyor. Saatte 1-2gb anca indiriyor mesela Lol indircektim şimdi 7gb 11.5saatte inicek diyor bana. 11saat ne yav neyse asıl soruma geçeyim ben. Bu internet hızını nasıl hızlandırırım?
yeni bir sağlayıcıya geçebilirsin türk net öneririm 30gb oyunu yaklaşık 2.5-3 saatte indiriyorum ve fiber değil 35 mbps alıyorum.

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,000
36 gb ı 1.3 mbsn sabit 5 6 saatte yükledim

ilkaybaki

Asistan
Reaksiyon puanı
97
İnterini manel bir şekilde hızlandırmak istiyorsan imkansız, ben Türk Telekom dayım internetim iyi ama biri whatsapptan görüntülü konuşunca, oyun indirince internet gg oluyor. Bende başka yere geçicem.

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
İnternet hızınızı bilmeden yorum yapmak imkansız.
Öncelikle kullandığınız Sağlayıcı ve paketi söyler misiniz?
Sonra ise wifi ve ethernet ile test sonuçlarını atar mısınız?

100 mpbs internete de LoL 1 gün demişti 2 saatte indi.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Paketiniz nedir acaba? Paketinizi ve speedtest sonuçlarınızı paylaşırsanız ona göre yardımcı olabiliriz. Eğer paketinizdeki hızları alabiliyorsanız speedtest üzerinden, hızınızı artırmanın tek yolu paket yükseltmek olacaktır. Eğer kabloyla bağlanıp öyle test etmenize rağmen paket hızınızdan düşük sonuçlar alıyorsanız internet sağlayıcınızla görüşmeniz gerekir. Lütfen kablo ile internete bağlanıp o şekilde test edin ve paket bilgilerinizle birlikte test sonuçlarınızı da paylaşın lütfen. Aksi halde yardımcı olamaz kimse maalesef.

kayacaN0

Asistan
Reaksiyon puanı
223
İnternet hızınızı bilmeden yorum yapmak imkansız.
Öncelikle kullandığınız Sağlayıcı ve paketi söyler misiniz?
Sonra ise wifi ve ethernet ile test sonuçlarını atar mısınız?

100 mpbs internete de LoL 1 gün demişti 2 saatte indi.
Ekran Görüntüsü (231).png

Turkcell Superonline
Mesaj otomatik birleştirildi:

yeni bir sağlayıcıya geçebilirsin türk net öneririm 30gb oyunu yaklaşık 2.5-3 saatte indiriyorum ve fiber değil 35 mbps alıyorum.
fiyatı nedir tam olarak

kayacaN0

Asistan
Reaksiyon puanı
223
Acaba kullandığınız paket nedir?
Değerler çok kötü görünüyor bu wifi ile mi ethernet ile mi?
Acilen müşteri hizmetlerini arayın derim. Onlar çözerler İSS değiştirmeye gerek yok.
8Mbps download wifi ile bağlanıyorum müşteri hizmetlerini arasakta hiç bir şey değişmiyor 2 dakika sonra aynı hıza düşüyor

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
8Mbps download wifi ile bağlanıyorum müşteri hizmetlerini arasakta hiç bir şey değişmiyor 2 dakika sonra aynı hıza düşüyor
Aramanızı öneririm tekrardan. İnternet hızının çok kötü olduğunu söyleyin.

Peki modemi kapatıp açınca hız düzeliyor mu?
Ethernet ile bağlanıp test sonucu gönderir misiniz?

kayacaN0

Asistan
Reaksiyon puanı
223
Aramanızı öneririm tekrardan. İnternet hızının çok kötü olduğunu söyleyin.

Peki modemi kapatıp açınca hız düzeliyor mu?
Ethernet ile bağlanıp test sonucu gönderir misiniz?
modemi kapatıp açınca hiç bir fayda olmuyor ne düşüyor nede yükseliyor ama ethernet ile bağlayıp deneyeceğim bi

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
hiç kopma falan oldu mu? çünkü dediğiniz değerler baya yüksek normal bir internete göre
sadece ilk kurulumda sıkıntı çıktı 1-2 hafta bekledik ama ondan sonra hiç kopma yok eğer kablolarınız altyapınız sağlam ise kopma filan olmaz.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Anladığım kadarıyla Türkcell Superonline'dan 8Mbps indirmesi olan bir paket alıyorsunuz ancak 4Mbps veriyorlar. Aradığınızda da arttırıp geri düşürüyorlar. Türkcell'in böyle hareketler yaptığını düşünmezdim ancak sizin operatör değişme vaktiniz gelmiş. Şahsen ilk önce Turk.Net öneririm, eğer bölgenize hizmet vermiyorlarsa Millenicom, o da olmazsa NetSpeed öneririm.

Edit: Bu operatörlerin hiçbirinde taahhüt zorunluluğu bulunmuyor. Aklınızda olsun. (Bir tek Millenicom isteğe bağlı taahhüt yapıyor.)

Turk.Net;
85TL ile 100Mbps'e kadar verebildiği en yüksek hızı veriyor. Bazı bölgelerde 10TL karşılığı altyapınızın desteklediğinden daha hızlı bir hizmet verebiliyorlar. Buradan altyapı durumunuzu sorgulayabilirsiniz.

Millenicom;
Millenicom Turk.Net'e göre biraz daha pahalı. Eğer altyapınız fiber ise aşağıdaki kampanyalar bulunuyor. Diğerleri için altyapı sorguladığınızda kampanyalar çıkacaktır. Buradan altyapı durumunuzu sorgulayabilirsiniz.
a.PNG

NetSpeed;
Netspeed'in paketleri burada bulunuyor, kendiniz ADSL/VDSL/Fiber altyapılar için inceleyebilirsiniz. Buradan altyapı durumunuzu sorgulayabilirsiniz.

Benim önerim olan Turk.Net'in hâli hazırda abonesiyim. Eğer referansımı kullanarak abone olursanız hem siz hem ben 1 ay ücretsiz internet kazanıyoruz. İlgilenirseniz buyrun;
Davet kodu (Müşteri Hizmetlerine Söylemek İçin): DYJ69CS72EUP

Bağlantı (İnternetten abone olmak için): <https://turk.net/p/DYJ69CS72EUP>

Siz anlamadınız beni Upload hızım 0.60 Download hızım 14.00 @kayacaN0 'ın interneti 0.60 Upload olup ta Download hızı düşük oluyor.
Siz hızın yüksekliğinden bahsetmiyorsunuz oranın yüksekliğinden bahsediyorsunuz o yüzden yanlış anladı karşınızdaki. Kelime seçiminiz yanlış.

kayacaN0

Asistan
Reaksiyon puanı
223
Anladığım kadarıyla Türkcell Superonline'dan 8Mbps indirmesi olan bir paket alıyorsunuz ancak 4Mbps veriyorlar. Aradığınızda da arttırıp geri düşürüyorlar. Türkcell'in böyle hareketler yaptığını düşünmezdim ancak sizin operatör değişme vaktiniz gelmiş. Şahsen ilk önce Turk.Net öneririm, eğer bölgenize hizmet vermiyorlarsa Millenicom, o da olmazsa NetSpeed öneririm.

Edit: Bu operatörlerin hiçbirinde taahhüt zorunluluğu bulunmuyor. Aklınızda olsun. (Bir tek Millenicom isteğe bağlı taahhüt yapıyor.)

Turk.Net;
85TL ile 100Mbps'e kadar verebildiği en yüksek hızı veriyor. Bazı bölgelerde 10TL karşılığı altyapınızın desteklediğinden daha hızlı bir hizmet verebiliyorlar. Buradan altyapı durumunuzu sorgulayabilirsiniz.

Millenicom;
Millenicom Turk.Net'e göre biraz daha pahalı. Eğer altyapınız fiber ise aşağıdaki kampanyalar bulunuyor. Diğerleri için altyapı sorguladığınızda kampanyalar çıkacaktır. Buradan altyapı durumunuzu sorgulayabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 137601

NetSpeed;
Netspeed'in paketleri burada bulunuyor, kendiniz ADSL/VDSL/Fiber altyapılar için inceleyebilirsiniz. Buradan altyapı durumunuzu sorgulayabilirsiniz.

Benim önerim olan Turk.Net'in hâli hazırda abonesiyim. Eğer referansımı kullanarak abone olursanız hem siz hem ben 1 ay ücretsiz internet kazanıyoruz. İlgilenirseniz buyrun;
Davet kodu (Müşteri Hizmetlerine Söylemek İçin): DYJ69CS72EUP

Bağlantı (İnternetten abone olmak için): <https://turk.net/p/DYJ69CS72EUP>

Siz hızın yüksekliğinden bahsetmiyorsunuz oranın yüksekliğinden bahsediyorsunuz o yüzden yanlış anladı karşınızdaki. Kelime seçiminiz yanlış.
Türknet'e baktım baya güzel gözüküyor 75tlye 35mpbs şuan kullandığımız internete 100tl veriyoruz şaka gibi :D bu arada fiber internet mi?

Mehmet Aldemir

Profesör
Reaksiyon puanı
709
Paketini yükselt yada başka firmadan al interneti benim türk telekom 16 mbpse kadar paket 15.2 ye 1.9 alıyorum.

kayacaN0

Asistan
Reaksiyon puanı
223
Türknet'e baktım baya güzel gözüküyor 75tlye 35mpbs şuan kullandığımız internete 100tl veriyoruz şaka gibi :D bu arada fiber internet mi?
bulunduğum bölge altyapı yokmuş o yüzden başvuru yapılamazmış??

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
Türknet önermeyecektim zaten.
Superonline veya Kablonet e başvurmanızı öneririm.
Türknet sıkıntı çıkarıyor, öneren kişi 1 ay ücretsiz için önermiş.

kayacaN0

Asistan
Reaksiyon puanı
223
Türknet önermeyecektim zaten.
Superonline veya Kablonet e başvurmanızı öneririm.
Türknet sıkıntı çıkarıyor, öneren kişi 1 ay ücretsiz için önermiş.
zaten superonline kullanıyorum bundan sonra da kullanmayacağım sebebi ise 1-2ay önce internet 3 gün boyunca kesilmişti binada sadece bizim o sürede de benim canlı derslerim vardı babam arada falan işte tartıştı biraz sonra müşteri hizmetlerinden birisi bize 'o zaman meb i arayalım canlı dersleri iptal etsinler' gibi bir şey dedi 2 sonra da internet geldi ama gelmeseydi de olurdu çünkü çok yavaştı 1 hafta sonra da o sorun çözüldü yani sırf bu yüzden superonline dan nefret ediyorum

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
zaten superonline kullanıyorum bundan sonra da kullanmayacağım sebebi ise 1-2ay önce internet 3 gün boyunca kesilmişti binada sadece bizim o sürede de benim canlı derslerim vardı babam arada falan işte tartıştı biraz sonra müşteri hizmetlerinden birisi bize 'o zaman meb i arayalım canlı dersleri iptal etsinler' gibi bir şey dedi 2 sonra da internet geldi ama gelmeseydi de olurdu çünkü çok yavaştı 1 hafta sonra da o sorun çözüldü yani sırf bu yüzden superonline dan nefret ediyorum
Kablonet derim o zaman.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Kablonet derim o zaman.
Türkneti 1 ay ücretsiz için önermedim verdikleri en hızlı internet veren sağlayıcı oldukları için önerdim tabi fiber se bilemem ama 10 lira fark ile fibere geçip interneti 100 mbps yapabiliyorsunuz o yüzden önerdim.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
ADSL/VDSL/Fiber fark etmiyor. Turk.Net tek paket ile bütün hizmetlerini sunuyor. (Bu arada 75TL demişsiniz 85TL olması lazımdı onun yanlış olmasın)
Altyapı sorguladığınızda böyle bir sonuç veriyorsa üzgünüm Turk.Net ile hizmet alamazsınız. Kötü oldu sizin için. :/ Millenicom ve Netspeed'i değerlendirebilirsiniz. Olmazlarsa Kablonet bakarsınız. (Hiçbiri olmazsa Vodafone bakarsınız. Artık o da olmazsa değişmeyin. Sürekli hız problemi için Superonline'ı ararsanız artık bıkacaklar ve hızınızı indirmeyeceklerdir. Benim önerim böyle.)