İlk önce hangi yazılım dilinden başlamam lazım.C mi C++ mı Pyhton mu ? Bu dillerle ne yapabilirim.

daily.Chavo

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,494
Az çok html biliyorum.Szce hangi dilden başlamam lazım.Birde Bu dillerle ne yaparım açıklarsanız sevinirim.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Hayal gücüne değil, yeteneğine ve bilgi seviyene bağlı. (Ne yapabileceğin)

Son düzenleme:

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Yorum yazan arkadaşlar hangi uzmanlıklarına göre yazıyorlar bilmiyorum. Ben sektörde çalışan bir yazılımcı olarak söyleyeyim. Başlangıç için seçeceğin dilin nesne yönelimli bir dil olması gerek. En uygun seçenekler java ve c# tır. Arayüzüne en hızlı alışacağın c# tır. İçeriği de dokümantasyonu da devasadır.

Python başlangıç dili olarak tavsiye etmiyorum. Önce daha kolay adepte olabileceğin dillerde algoritma geliştirme mantığını öğrendikten sonra python geçebilirsin.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Çocuğun kafası C# almaz. İngilizcesi de yoktur kesin. C# kodları çok uzun. Scratch ile başlasın, kod yazmayı sonra öğrenir.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Çocuğun kafası C# almaz. İngilizcesi de yoktur kesin. C# kodları çok uzun. Scratch ile başlasın, kod yazmayı sonra öğrenir.
Tamamen yanlış, c# başlangıç için mükemmel bir dildir. Ayrıca bırak "çok uzun" olmayı tam tersine çok kısa olduğu için java geliştirenler c# geliştirenler le dalga geçer.

Bir örnek messagebox.show, tek bir kodla forum oluşuturur, içine label koyar, bunu bütün programı kesecek şekilde thread olarak gerçekleştirir, ortalar ve formatlar.

ikakbay

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Bence Matlab ya da vbs ile başla, bunlar her ne kadar programlama dili olmasa da, program yazmanın genel mantığını oturtmanı sağlar.

sedatistan

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Az çok html biliyorum.Szce hangi dilden başlamam lazım.Birde Bu dillerle ne yaparım açıklarsanız sevinirim.
Öncelikle HTML bir yazılım dili değildir.Görsel olurşturmak için kod yazarsın.
Senin bence öncelikle şuna karar vermen gerek.
Frontend mi? Backend mi?
İkisinin yazılım dilleri ayrıdır.
HTML'den hoşlandıysan kafan matematiğe fazla basmıyorsa benim gibi frontend'e yönelmeni tavsiye ederim.
Benim matematiğim kuvvetli algoritma kurarım günlerce kafama takıp bir sorunu düşünürüm dersen backendci ol.
Keza bizim ön tarafı süslerken arka tarafıda birilerinin yırtınıp doldurması gerekiyor.(hmffhmfff mhff)

barisprlk0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Yazılım dili seçerken kolay olup olmamasına çok dikkat etmeyin , bir süre sonra hepsi aynı zorlukta gelecektir zaten. Python öğrenmesi daha kolay olsa da c# veya c++ ile zorluk açısından dağlar kadar fark yok. Yazılım dili seçerken duruma ileriye dönük bakman gerekir. Örneğin oyun geliştiriceksen C# veya C++ öğrenmelisin android program geliştiriceksen daha çok Java tavsiye ederim. Mesaj atarsan konuşabiliriz :)