Dolar ve Euro rekorlar kırmaya devam ediyor!

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Ben boşa laf anlatıyorum sizin gibilere kafa boş olduktan sonra ne anlatırsan anlat anlamıyorsunuz.

Bir dakika, orada durun.
Tamam ekomomiden şikayet eden birisiyim, ama asla ülkemi bu gibi sebeplerden dolayı terk etmem. Fikrinizi kendinize saklayın. Yüzdeleme yaparken araştırıp, düşünüp konuşun. Geçici bir iktidar yüzünden ülke mi terk edilir? Akıl nerede? Mantık nerede? Onca şehide yazık değil mi? Bir bayrak uğuruna sen bu topraklarda yaşa diye şehid olana yazık değil mi? Lütfen.
Hakaret yiyorum raporluyorum ama ilgilenen yok, sorun nedir

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Uzun lafın kısası eğer bir dengelenme olsun istiyorsak ekonomi yönetiminin düzgün adımlar atması lazım. Nedir bu adımlar
1- Faiz fobisinden vazgeçmek gerekiyor. Tabii ki hepimiz faizler düşük olsun rahat kredi alalım ev alalım araba alalım istiyoruz. Ama bakın 2018de TCMB faizi 24 e çıkarttığında ABD'de FED de faiz arttırıyordu ve bir şekilde aynı yönde hareket ediyorduk. Bugün ise FED faizi düşürürken biz daha da faiz arttırmak zorunda kalıyoruz. Neden ? Çünkü öncelikle bu iktidarın milyarlarca dolar satarak dövizi tutma ama bunun karşılığında faizi düşük tutma hevesi yüzünden. Bugün ise satacak döviz yok ve faizi daha da arttırmak zorunda kalacağız kuru tutmak için. Yoksa dolarda 8,50 - 9,00 - 9,50 kurlar görülebilir.
2-Sayın RTE AB'ye ne derdi hep. Maç oynanırken kural değiştiriyorlar. Aynısını bu ülkenin ekonomi yönetimi yabancılara yaptı. Şark kurnazlığı ile para swapı kanallarını tıkadı. Londradaki yabancı bankalara TL vermiyeceksin dedi. Bunun üzerine Londrada TL faizileri 100 hatta 1000 oranlarını gördü. Yabancıyı cezalandırdı aklınca. Kardeşim bu kadar cari açığın varken o yabancıya muhtaçsın ve eğer sen bir şekilde sermaye hareketlerine bu tarz engeller koyarsan yabancı çıkar ve bir daha da gelmez. En azından bu iktidar varken gelmez.
3- Londraya gidip oradaki Stanford Oxford vs gibi üniversitelerden mezun fon yöneticilerine düşük faiz olursa düşük enflasyon olur masalları anlatırsan senin de ülke olarak bir güvenilirliğin kalmaz.

kısaca ya bu iktidar ekonomide 180 derece döner ve akıllı politikalar izler ya da yeni bir iktidar gelir o yapar. Ama ezilen vatandaş olur her zamanki gibi.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Olay sadece kur değil maalesef. Bir şey aldığımız zaman Türkiye Devleti, abi bana bana da alsana diyerekten otlakçı gibi yanımızda beliriyor ne yazık ki. Bir kendimize bir devlete alıyorduk, şimdi ikinciyi almaya yaklaşıyoruz.

Son düzenleme:

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Olay sadece kur değil maalesef. Bir şey aldığımız zaman Türkiye Devleti, abi bana bana da alsana diyerekten otlakçı gibi yanımızda beliriyor maalesef. Bir kendimize bir devlete alıyorduk, şimdi ikinciyi almaya yaklaşıyoruz.
Evet, vergi konusunu da unutmamak lazım.

daily.Chavo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,494

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Yahu ben anlamıyorum. AKPyi seversiniz veya sevmezsiniz. Erdoğanı seversiniz veya sevmezsiniz. Ama bütün bunlardan bağımsız bu memleket hepimizin. Çok uzun zaman 1 usd 1.12 - 1,50 bandında giderken son dönemde devamlı surette TL eğer değer kaybediyorsa bunun bir sebebi olmalı diye düşünür insan.
Şimdi bunun iki adet sebebi var:
1- son dönemdeki kötü yönetim değil ÇOK KÖTÜ yönetim ekonomi politikalarındaki
2-Dış güçler. Evet gerçekten de dış güçler var. Ama siyaseten iktidarın buna izin vermemesi lazım. Mavi Vatan mesela. Hepimiz savunuyor muyuz. Evet savunuyoruz. Çünkü partiler üstü bir durum var burada. Lakin Doğu Akdenizde Suriye, İsrail, Mısır..Hep bunlara karşı politika izledik. Şimdi Mısırda darbe oldu Erdoğanın desteklediği İhvancılar gitti. Bize ne. Ben memleketimin çıkarına bakarım. Darbe deyip Mısır ile küstün. E be kardeşim o zaman darbe olan Mali ile neden hala ilişkilerini devam ettiriyorsun. Uzun lafın kısası darbe bahene. İhvan gitti. Mısır bitti Erdoğan için. Bu kadar sığ politika olmaz. Bu kadar sığ politika izlersen ve ALENEN herkesi düşman edersen dış güçlerin ekmeğine yağ sürmekle kalmaz bir de kaymak sürersin ekmeğe.

Hayatımda hiç AKPye oy atmadım atmam da. Ama sadece Sayın Erdoğan'ın ilk dönem başbakanlığına geçer not veririm. Gerisi ile her dönem bir önceki dönemden beter vaziyette.

Erdoğan yerine lider sayın deniyor. Erdoğan gider muhakkak ki 88 milyon Türkiyeden bir insan çıkar...

CoffeX

Doçent
Reaksiyon puanı
518
+Dolar yükselmiş, ülke gidici.
-Hayır, eskiden dolar düşükken fazla bir şey farketmiyordu.
+
Screenshot_2020-10-09-16-59-47.jpg

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Kim mesela ? Yeni bir Ekmek için Ekmelettin çıkarmasınlar ?
Kim diye sormanız enteresan. Siz bu milletin içersinden düzgün idareciler çıkacağını düşünmüyorsanız ona birşey diyemem.
Sayın Erdoğanın yıllar önceki lafı ile size cevap vereyim.
Ben Keramet ehli değilim.
Ancak Mustafa Kemal Atatürk'ü çıkarmış bu millet Erdoğandan çok çok daha iyi bir lider çıkarır. Ki Erdoğan'ın da iyi bir lider olduğunu zaten düşünmüyorum.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Kim diye sormanız enteresan. Siz bu milletin içersinden düzgün idareciler çıkacağını düşünmüyorsanız ona birşey diyemem.
Sayın Erdoğanın yıllar önceki lafı ile size cevap vereyim.
Ben Keramet ehli değilim.
Ancak Mustafa Kemal Atatürk'ü çıkarmış bu millet Erdoğandan çok çok daha iyi bir lider çıkarır. Ki Erdoğan'ın da iyi bir lider olduğunu zaten düşünmüyorum.

18 Yıldır çıkmadığına Erdoğan tek başına iktidarda işte onu diyom bende... Gene bir Ekmek İçin Ekmelettin vakası yaparsalar 2023 yılında veya bir Abdullah Gül olayı bir 5 yıl daha gider bu SIĞ muhalefet yüzünden Erdoğan.
Kimse Muhalefetten memnun değil 11 yıldır seçimi kaybediyor ama genede 1300 delegenin 1251 inin oyu ile tek aday olarak çıkıyor partiden o ne olacka ?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Güzel! kriterler, birinin ayağına, diğerinin çantasına bakarak lider seçmek, şaka gibi ya.
Allah, Muhammed, İslam, yüce dinimiz diyip diyip devletin malıyla lüks içinde yaşayanları istemiyorum. Hdi diyelim devletin malı değil kendi paraları. O zaman da bize tasarruf edin diyip kendileri israf ve bolluk içinde yüzmesin.

Hem müslümanız diyorlar hem de millet ekonomik krizdeyken devletten deli paralar almayı kendilerine yedirebiliyorlar.
Özel sektörde çalışsalar kimse hiçbirşeylere karışmaz. Orası devlet bu kadar basit.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
18 Yıldır çıkmadığına Erdoğan tek başına iktidarda işte onu diyom bende... Gene bir Ekmek İçin Ekmelettin vakası yaparsalar 2023 yılında veya bir Abdullah Gül olayı bir 5 yıl daha gider bu SIĞ muhalefet yüzünden Erdoğan.
Kimse Muhalefetten memnun değil 11 yıldır seçimi kaybediyor ama genede 1300 delegenin 1251 inin oyu ile tek aday olarak çıkıyor partiden o ne olacka ?
Umutsuzluğa gerek yok. Ancak ben hep şunu söyledim. Hiç de haklı olmayı ummam ama
Erdoğan ekonomik kriz ile geldi ekonomik kriz ile de gidecek.
Muhafazakar halkımızın tek kriteri alnı secdeye değiyor oldukça daha çok da sıkıntılar yaşarız.