İlginç fan sesi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bonhard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bonhard

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar işlemci yükte değilken fan döndüğü esnada titreşimli bir ses çıkıyor ama laptopumu alıp sağa veya sola yatırıdığımda o ses kesiliyor içini açıp baktım ama fanımın orası bantlı olduğundan dolayı korktum ve pek açıp inceleyemedim. Başına böyle bir şey gelen var mı ?? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

• 0bd1fdb6-a274-41ae-a730-4ae49f4f60e2.jpg
    0bd1fdb6-a274-41ae-a730-4ae49f4f60e2.jpg
    114.5 KB · Görüntüleme: 126
  • 6ac42aef-71f6-4c21-90b1-2577fe0d6399.jpg
    6ac42aef-71f6-4c21-90b1-2577fe0d6399.jpg
    99 KB · Görüntüleme: 135

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Arkadaşlar işlemci yükte değilken fan döndüğü esnada titreşimli bir ses çıkıyor ama laptopumu alıp sağa veya sola yatırıdığımda o ses kesiliyor içini açıp baktım ama fanımın orası bantlı olduğundan dolayı korktum ve pek açıp inceleyemedim. Başına böyle bir şey gelen var mı ?? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Bu fanlar genelde çıkıyor komple fan yaprağı da dahil biraz bakın zorlayın çıkarsa alın güzelce yıkayın kurulayın fanın motor kısmında ufak bir delik olur oraya da 2-3 damla makine yağı falan damlatın güzelce bant ile kapatın sesi kesilecektir. Kesilmez ise fan çöp olmuştur yenisini almanız gerekir. Aşağı da resim bıraktım sizin fanın normalde böyle komple çıkması lazım. Tam ortada ki kısma zaten fan giriyor. Arkada koruma bantı olur onu çıkartınca zaten ortaya çıkıyor yağ damlatma yeri. Eğer sizin fanınız böyle çıkmıyorsa bütün halde çıkıyorsa o zaman sadece dediğim yağ işlemini yapıp ıslak mendil vs ile de fanın tozlarını alın.

895de373cb00e9a2237322f14bdbff7f.jpg

Bant bu şekilde olur genelde

28042014045733.jpg

Bonhard

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bu fanlar genelde çıkıyor komple fan yaprağı da dahil biraz bakın zorlayın çıkarsa alın güzelce yıkayın kurulayın fanın motor kısmında ufak bir delik olur oraya da 2-3 damla makine yağı falan damlatın güzelce bant ile kapatın sesi kesilecektir. Kesilmez ise fan çöp olmuştur yenisini almanız gerekir. Aşağı da resim bıraktım sizin fanın normalde böyle komple çıkması lazım. Tam ortada ki kısma zaten fan giriyor. Arkada koruma bantı olur onu çıkartınca zaten ortaya çıkıyor yağ damlatma yeri. Eğer sizin fanınız böyle çıkmıyorsa bütün halde çıkıyorsa o zaman sadece dediğim yağ işlemini yapıp ıslak mendil vs ile de fanın tozlarını alın.

895de373cb00e9a2237322f14bdbff7f.jpg

Bant bu şekilde olur genelde

28042014045733.jpg
peki bu ses neden ben laptopbu sola veya sağa cevirdigim zaman kesiliyor veya hızlandığı zaman ? Bir de bu fanın neden sol tarafını bantla kaplamışlar sesi kesmesi için mi ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
makina yağıdamlatma fan miline gres yağı sür.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
peki bu ses neden ben laptopbu sola veya sağa cevirdigim zaman kesiliyor veya hızlandığı zaman ? Bir de bu fanın neden sol tarafını bantla kaplamışlar sesi kesmesi için mi ?

Fanı orda tutsun diye yapıştırılıyor hava çıkış tarafına sakın bant falan yapıştırma.

Bonhard

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Fanı orda tutsun diye yapıştırılıyor hava çıkış tarafına sakın bant falan yapıştırma.
O zaman o bantı çıkarmamda bi sıkıntı oluşmaz çünkü o bantı çıkarmadan fanı çıkaramıyorum. Bantın altında bir de folyomsu bir şey var galiba

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Fan yalpalıyor olabilir. Yalpaladığında o koruma kapaklarından birine inceden sürter. Böyle bir durum yaşadım çözümüde kapağın orta kısmını biraz dışarı yamultmakta buldum.
En son çaresizlikten deneyeceğiniz yöntem olsun.

Bonhard

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Fan yalpalıyor olabilir. Yalpaladığında o koruma kapaklarından birine inceden sürter. Böyle bir durum yaşadım çözümüde kapağın orta kısmını biraz dışarı yamultmakta buldum.
Olası bir fan değişikliğinde bana nasıl bir fan önerirsiniz daha iyi performans vericek bir tane olarak ?

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Olası bir fan değişikliğinde bana nasıl bir fan önerirsiniz daha iyi performans vericek bir tane olarak ?
Tabiki aynı fandan öneririm. Yuvası, boyutu, şekli kendine has oluyor. Benzer bir model bulsak bile boyuttan yana sorun çıkabilir.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
Cihazınızın garantisi varsa gönderin baksınlar, yapacağınız işlem garantiyi bozar.
Garantisi yoksa sanırım fanınızın balansı bozulmuş, yenisi ile değiştirmenizde yarar var.

Bonhard

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Cihazınızın garantisi varsa gönderin baksınlar, yapacağınız işlem garantiyi bozar.
Garantisi yoksa sanırım fanınızın balansı bozulmuş, yenisi ile değiştirmenizde yarar var.
Garantisi yok malesef arkadaşların dediği yöntemleri uygulayacağım eğer olmazsa mecbur fan alıcam yeni
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim fanımın modeli nedir biliyor musunuz

Son düzenleme:

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Garantisi yok malesef arkadaşların dediği yöntemleri uygulayacağım eğer olmazsa mecbur fan alıcam yeni

Benim fanımın modeli nedir biliyor musunuz
Laptopun modelini yazarak yedek parca aratabilirsiniz. Ornegin, acer aspire e5 573 laptop fanı yedek parça dediginde çikar. Tabi sen ilan basliklarini yinede kontrol et farklı bir sey gelmesin

Bonhard

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
ilginiz için saolun gençler

Ecomanya

Profesör
Reaksiyon puanı
658
Babamın laptobundada aynı problem vardı. Fan'ın vidalarında eksiklik varsa köşelerde üst kapağı birleştirilen yerde aradaki boşluktan ses çıkıyor.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
vida ilacı ve raptiye deneyin.

Bonhard

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
baktım ama eksik vida göremedim sizde de mi yükte değilken o ses geliyordu sadece ?

raptiyeyi ne şekilde kullanıcam ?
fanın teneke kapağı tutturmak için...