Ubuntu üzerinden Windowsa geçemiyorum

tarikrp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254
hocam seni çok darladım biliyorum kusura bakma ama, program üzerinde flash diskim gözükmüyor ancak biçimlendirebiliyor ve içine girebiliyorum, nedeni ne olabilir acaba
Mountlanmamış olabilir. GNOME Disk Utility (Diskler) üzerinden kontrol edin.

Kapalı hesap

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Virtualbox kurup oradan rufus çalıştırılabilinir mi?
Hiç bir işe yaramaz viltualbox bir emülatör
Mesaj otomatik birleştirildi:

denedim yine de tavsiye için çok teşekkürler ama bir türlü bu işletim sisteminden uzakalşamıyorum
Bu yöntemi dene linuxta uygulama kurmanın 3 yolu vardır terminal, mağaza, deb dosyaları

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
3,029
Konu bilgisayar kapağına nasıl geldi? UEFI değil normal bir kurulum yapacaksan orijinal W10 iso indirip WoeUSB ile yazdırman gerekiyor. Yalnız kurulumun sonunda bir hata veriyor onu umursama. Woe USB ile kurulum yapıp sonucu yaz.

Kapalı hesap

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Konu bilgisayar kapağına nasıl geldi? UEFI değil normal bir kurulum yapacaksan orijinal W10 iso indirip WoeUSB ile yazdırman gerekiyor. Yalnız kurulumun sonunda bir hata veriyor onu umursama. Woe USB ile kurulum yapıp sonucu yaz.
Terminal üzerinden hata alıyor deb. Kurulumunu önerdim

tarikrp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Şu komutları sırasıyla çalıştırmayı dene:

sudo apt update

echo "deb Index of /nilarimogard/webupd8/ubuntu bionic main" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/webupd8.list

curl -s "https://keyserver.ubuntu.com/pks/lookup?op=get&search=0x531EE72F4C9D234C" | sudo apt-key add

sudo apt update

sudo apt install woeusb
Kaynak listesi okunamadı yazıyor terminalde. bir türlü çözemedim, iso dosyasını bir şekilde yazdırmayı başardım ancak boot etmeye çalıştığımda usb belleğimi seçiyorum ve beni siyah ekrana atıyor, ekran simsiyah, üstüne üstelik 10 saniye sonra tekrar ubuntu işletim sistemine geri dönüyorum. neden böyle oluyor acaba bir bilginiz var mı

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254
Kaynak listesi okunamadı yazıyor terminalde. bir türlü çözemedim, iso dosyasını bir şekilde yazdırmayı başardım ancak boot etmeye çalıştığımda usb belleğimi seçiyorum ve beni siyah ekrana atıyor, ekran simsiyah, üstüne üstelik 10 saniye sonra tekrar ubuntu işletim sistemine geri dönüyorum. neden böyle oluyor acaba bir bilginiz var mı
Legacy USB Support, External boot gibi ayarlar etkin mi?

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Bak yine adamı başka başka yerlere yönlendirdiniz yav sadece usb'yi mount edecek sonra etcher ile yazdıracak bu kadar basit yav ne virtual boxu alla allah

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Arkadaşlar lütfen yardım edin windows 10'a ne yaptıysam yapayım geçemedim. Ubuntu işletim sistemi birçok şeyi desteklemiyor ve arayüzü de çok karışık. Windows 10'a geçmek için türlü türlü şeyler denedim ama bir türlü sonuca ulaşamadım. Terminal üzerinden iso dosyalarını usbye yazdıracak uygulamaları kuramıyorum kodları aynı yazsam da. Başka bilgisayarım da yok. Windows 10 iso dosyasına ve bir usb'ye sahibim ancak bir türlü yazdıramıyorum işletim sistemini usb'ye.

Şimdiden teşekkürler.
Woeusb veya Ventoy kullanabilirsiniz.