Ubuntu üzerinden Windowsa geçemiyorum

tarikrp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Arkadaşlar lütfen yardım edin windows 10'a ne yaptıysam yapayım geçemedim. Ubuntu işletim sistemi birçok şeyi desteklemiyor ve arayüzü de çok karışık. Windows 10'a geçmek için türlü türlü şeyler denedim ama bir türlü sonuca ulaşamadım. Terminal üzerinden iso dosyalarını usbye yazdıracak uygulamaları kuramıyorum kodları aynı yazsam da. Başka bilgisayarım da yok. Windows 10 iso dosyasına ve bir usb'ye sahibim ancak bir türlü yazdıramıyorum işletim sistemini usb'ye.

Şimdiden teşekkürler.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254
Elinizle UEFI GPT USB hazırlamayı denediniz mi? Bilmiyorsanız size TeamViewer üzerinden yardım ederim. :)

tarikrp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Woeusb kur eğer uefi değilse tek yol woeusb
terminal(uçbirim) kullanarak kuramıyorum kodları kopyalayıp yapıştırıyorum ama sürekli hata veriyor ve kurulmuyor. cevabın için teşekkür ederim başka bir önerin var mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elinizle UEFI GPT USB hazırlamayı denediniz mi? Bilmiyorsanız size TeamViewer üzerinden yardım ederim. :)
buradan yazarsanız beni çok mutlu edersiniz gerçekten. teamviewer kullanmıyorum çünkü

Kapalı hesap

Asistan
Reaksiyon puanı
68
terminal(uçbirim) kullanarak kuramıyorum kodları kopyalayıp yapıştırıyorum ama sürekli hata veriyor ve kurulmuyor. cevabın için teşekkür ederim başka bir önerin var mı

buradan yazarsanız beni çok mutlu edersiniz gerçekten. teamviewer kullanmıyorum çünkü
Eğer uefi işe bunu yap

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254

İlk önce GNOME Disk Utility (Diskler) üzerinden USB'nizi FAT32 GPT olarak biçimlendirmeniz gerekiyor (internetten bakabilirsiniz nasıl yapıldığına). Daha sonra Windows 10 ISO dosyasınızı Disk mounter (Disk bağlayıcı) ile açın ve içerisini USB'ye kopyalayın. Bu kadar. :)

Eğer uefi işe bunu yap
Benim dediğim yöntem tam olarak bu. :)

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254
Ama ben kendim öğrenerek yapmıştım ilk yaptığımda.

tarikrp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü - 2020-09-11 19-59-13.png
    Ekran Görüntüsü - 2020-09-11 19-59-13.png
    100.6 KB · Görüntüleme: 246

tarikrp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Laptop ise marka model, masaüstü ise anakartınızı yazarsanız daha iyi yardımcı oluruz. :)
Ubuntu üzerinden anakartımı nasıl öğreneceğimi bilmiyorum bu işletim sisteminde her şey çok zor ancak şunu söyleyebilirim bios menü gelmeden önce ekranda çıkan ilk yazı casper.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254
Ubuntu üzerinden anakartımı nasıl öğreneceğimi bilmiyorum bu işletim sisteminde her şey çok zor ancak şunu söyleyebilirim bios menü gelmeden önce ekranda çıkan ilk yazı casper.
Masaüstü PC ise kasanın kapağını çıkartıp bakabilirsiniz anakartınızın modeline. :)

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254
özür dilerim bu konularda bilgisizim, foxconn anakarta sahibim
Sorun değil bizim için. :) Büyük ihtimalle UEFI Class 0 (Legacy BIOS) olmalı. Öyleyse UEFI kurulum desteklemez. O yüzden çalışmamış olabilir. O videoda anlatılan yöntemi sadece GPT yerine MBR olarak deneyin.

ATHEON

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Hocam wine kurup oradan rufusu çalıştırmayı denesen işe yarar mı acaba. Anakart uefi desteklemese bile mbr yazdırırsın. Eski bioslar için mbr çalışıyor kendimden denedim.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254
Hocam wine kurup oradan rufusu çalıştırmayı denesen işe yarar mı acaba. Anakart uefi desteklemese bile mbr yazdırırsın. Eski bioslar için mbr çalışıyor kendimden denedim.
Çalışmıyor. Çünkü her şey Windows için ayarlı. Açılıyor ama bir şey yapılamıyor yani. :)

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,254
MBR herhalde çalışacak. PC-DOS 2.0 ile gelen bir disk bölüm düzeni çünkü. GPT ise 1998'de IA-64 için gerekli olan EFI/UEFI geliştirilirken ortaya çıkmıştır.