FreeDOS bilgisayara termal macun yerine diş macunu sürersem sıkıntı çıkarımı ?

Aducat

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Pekickısa süreliğine olurmu mesela 1 gün sonra değiştirmek zaten ej iyisi termal macun ama idare etmek zorundayım

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Anasayfada başlığı görünce istemsizce kahkaha attım ? ? Hiç sürmeyin daha iyi çünkü macun soğutcu blok ve işlemci arasındaki ısı iletimine engel olabilir, çok ısınırsa arada bir saç kurutma makinesiyle soğutursunuz bir ara benim fan bozulmuştu oyunda kasma yaptıkça saç kurutma makinesi kullanarak soğutup devam ediyordum :)

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767
Gres yağı denemenizi tavsiye ederim performansı artırıp aşınmayı azaltabilir.

Aducat

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Freedosda ısınırmı bilemem ama saç krurtma makinesi ilgginçvhikayemiş bide gres

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767
Bir abi olarak acilen termal macun alıp sürmeni tavsiye ediyorum. Gres yağı sen diş macunu sürsem ne olur dediğinden şaka amaçlı bir cevap idi. Saç kurutma makinesi olayında ise arkadaş bu makinelerde bulunan bir düğme mevcut basılı tuttukça makine içerisindeki tel ısınmıyor ve dışarıdan makinenin aldığı havayı serin olarak üflüyor bunu demek istemiş sana. Yoksa normal şekilde saç kurutma makinesi kullanılmaz tabi ki de.

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Merhaba, ben Casper NIRVANA C600 kullanıyorum. Bilgisayarım eskidi ve Windows 10u silip FreeDOS kurdum. Sadece QBasic 4.5 kullanıyorum termal macun yerine diş macunu sürersem sıkıntı olur mu ??.?.?
Eşortmanlı şevket hoca misali cevap vereyim.... sadece işlemciye sürmek yetmez anakart, hdd felan her yerine sür. Pc in biraz yanacaktır ama sakın korkma.. ??

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,000
Eşortmanlı şevket hoca misali cevap vereyim.... sadece işlemciye sürmek yetmez anakart, hdd felan her yerine sür. Pc in biraz yanacaktır ama sakın korkma.. ??
ona gore vıdeo yapıodu bır adam atıyım ona bır ara 80 gb samsung ideye sata kablo taktım duman cıktı kapattım hemen pc ıy.D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu işin sonu şöyle olmasın da aman diyelim :)

Bu cocuk ayrı bır alem yav ahahahaah

Aducat

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Bakmayın alay etmiyoruz, takılıyoruz öyle :) Dediğim gibi bu yöntem ısı iletimine engel olabilir, termal macun yoksa hiç bir şey sürmeden de kullanabilirsiniz.
evet ben 1 saat önce termal macunu söktüm sıkıntı yok derecede yükseklik veya düşüklük göremedim ama

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
evet ben 1 saat önce termal macunu söktüm sıkıntı yok derecede yükseklik veya düşüklük göremedim ama
İşlemciyi biraz zorlarsanız ısı değerleri fazlasıyla artmaya başlayacaktır, termal macun sürene kadar mümkün olduğunca yüklenmeyin internette surf yapmak yeterli.