Yardım Termal macun yerine diş macunu

zhrkvkzero77

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Merhabalar ben termal macun yerine diş macunu kullanıyorum. Sistemim çok düşük olduğu için çok zorlayamadığımdan çok ısınmıyor ve bir problem çıkmıyor. Ama bugün macun değişimi yapınca (gene diş macunu) sistem açılmamaya başladı bilgisayar açılıyor klavye ışığı sadece bir kere yanıyor sönüyor sonra hiçbir tepki olmuyor ve fanlar donmeye devam ediyor daha önce bu sorunu yaşamıştım ama kendiliğinden çözülüyordu şimdi öyle olmuyor.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Öncelikle diş macunu sürmeyi bırakın. İçindeki kimyasallar ısıyla farklı sonuçlara sebep olabilir.

2. olarak RAM'lerin takılı olduğu slotu değiştirin cihaz bir süre kapalı ve fişe takılı olmadan kalsın psu koruma moduna geçmiştir belki.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Diş macununda sıcaklık iletkenliği çok daha düşüktür, bunun yerine daima termal macun sürün kötü olanı bile olsa.

zhrkvkzero77

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Öncelikle diş macunu sürmeyi bırakın. İçindeki kimyasallar ısıyla farklı sonuçlara sebep olabilir.

2. olarak RAM'lerin takılı olduğu slotu değiştirin cihaz bir süre kapalı ve fişe takılı olmadan kalsın psu koruma moduna geçmiştir belki.
Denedim gene olmadı

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Beklemekten kastım 5 dakika falan değil. Prizden çıkartın sabaha kadar öyle dursun sabah düzelir büyük ihtimalle. Düzelmezse de çok şaşırmıyorum. Diş macunu sonuçta

zhrkvkzero77

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Beklemekten kastım 5 dakika falan değil. Prizden çıkartın sabaha kadar öyle dursun sabah düzelir büyük ihtimalle. Düzelmezse de çok şaşırmıyorum. Diş macunu sonuçta
Tamam hocam denerim teşekkürler peki hocam ben diş macununu silsem ve termal macun sürmesem bir sorun olur mu?

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Tamam hocam denerim teşekkürler peki hocam ben diş macununu silsem ve termal macun sürmesem bir sorun olur mu?
Açtığınız an 80-90 dereceleri görür. Termal macun alın. Çok pahalı bir şey değil. Örneğin şu kargo dahil 30₺ ve en az 3 yenileme kadar idare eder sizi.

zhrkvkzero77

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Açtığınız an 80-90 dereceleri görür. Termal macun alın. Çok pahalı bir şey değil. Örneğin şu kargo dahil 30₺ ve en az 3 yenileme kadar idare eder sizi.
Bilmiyorum hocam pentium e5200 işlemci çok ısınır mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bağlantı geçerli değil

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
Diş macunu ilk sürdüğünüz an tesirini gösterebilir ve işe yaradığı intibaı bırakabilir. Fakat çok hızlı bir şekilde kuruyacaktır ve sıcaklık olarak beklediğinizin tam tersi neticelere sebebiyet verebilir.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
işlemci işlemcidir. düşük de olsa, yüksek de olsa.. diş macunu sürülür mü ya, hangi akılsız sana önerdi bunu? youtube da gördüğünüz her şeyi uygulamaya kalkmayın.

fan çalışmaz, termal macun ısı iletimini doğru yapmazsa e5200 dediğiniz düşük işlemci 90 dereceleri geçer.. 3-5 saniye kadar kısa sürede hemde.. sistem kapanır, çok aç kapa yaparsanız bilgisayarınız zarar görür.

termal macun alın, bir daha diş fırçalamaktan başka yerde de kullanmayın.

zhrkvkzero77

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Hocam daha termal macun almadım ama hala bilgisayarı açamıyorum dediklerinizi uyguladım ancak termal macun almadan önce bilgisayarı kullanmam lazım diş macununu sildim şuan macunsuz duruyor ve hiçbir şekilde açılmıyor

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,940
Hocam daha termal macun almadım ama hala bilgisayarı açamıyorum dediklerinizi uyguladım ancak termal macun almadan önce bilgisayarı kullanmam lazım diş macununu sildim şuan macunsuz duruyor ve hiçbir şekilde açılmıyor
Bilgisayar düğmesine bastıktan sonra fanlar falan dönüyor mu

Walleyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
hocam Bilgisayar için üretilmiş şeyler var.. Diş macunu sürmek nedir ? Bu bilgisayar en dandik bilgisayar olsun diş macunu sürmek nedir ya. Diş fırçalamak için yapılmış bi maddeyi ne olarak bilgisayara sürdünki cidden aklım almıyor. Neyse soruna gelelim, Bilgisayar kendini %10 ihtimal korumaya almıştır içindeki enerjiyi boşaltın ve kullanmayı deneyin. Ama benim düşüncem diş macunu termal macuna nazaran daha akışkan olduğu için işlemci pin bölgesine inmiştir ve buda işlemcinin ruhunu uçuşa geçirmiştir. Elektrik bu hocam şaka değil o kadar voltaj geliyor dua et diş macunu kısa devreye sebep olup bi anda 200 300 derecelere çıkartmamış o bilgisayarı c4 gibi patlardı. Bilgisayarın acılırsa eğer termal macun kullanmam diyosan hiçbişey kullanma öyle kullan bi kaç ay ömrü vardır zaten. Nasıl bi akıl bunu yapar aklım hala almıyor siz arabanın yağ haznesine hiç zeytinyağı koyulduğunu duydunuzmu yada benzin deposuna işendiğini? Akıl var mantık var herşeyin bi kullanım amacı var valla kafayı yer insan.

Swochtiar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Macunla alakası olmayıp sadece şans eseri başka bir şeyin arıza yapmadığını kontrol ettiniz mi?

tolgacem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Termal macunu taşırıp kısadevreye sebebiyet vermediyseniz, bozulmuş başka bir şey var. Onu iyi analiz edin derim.

Termal macun ne olursa olsun sürün. Diş macunu denemiştim. Katılaşıyor ve ısı iletimi yok oluyor kuruduğunda. Hiç sürmemek daha avantajlı olacaktır. Donduğunda hiç bir işe yaramıyor.

Ucuza bir termal macun ya da pasta alın sürün. Anakart bazlı bir sorun olabilir açılmama ile ilgili.

zhrkvkzero77

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Yardımlarınız için çok teşekkürler sorunu anladım macun değişimi yaptığımda diğer işlemciyi takmıştım ve o işlemciyi çıkarmayı unuttum şimdi anladım o işlemci bozulmuş normal işlemcim ile kullanıyorum şuan.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Yardımlarınız için çok teşekkürler sorunu anladım macun değişimi yaptığımda diğer işlemciyi takmıştım ve o işlemciyi çıkarmayı unuttum şimdi anladım o işlemci bozulmuş normal işlemcim ile kullanıyorum şuan.
Düzelmesine sevindim. Umarım tavsiyelerimi dikkate alıp diş macunuyla kullanmamaya karar vermişsindir. Sana çok uygun fiyata önerilerde bulunduk. Eğer diş macunu ya da macunsuz kullanıyorsan mutlaka en kısa sürede o attıklarımızdan sana en uygun olanı alıp onu kullan :)

zhrkvkzero77

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Düzelmesine sevindim. Umarım tavsiyelerimi dikkate alıp diş macunuyla kullanmamaya karar vermişsindir. Sana çok uygun fiyata önerilerde bulunduk. Eğer diş macunu ya da macunsuz kullanıyorsan mutlaka en kısa sürede o attıklarımızdan sana en uygun olanı alıp onu kullan :)
hocam attığınız önerileri şimdi gördüm iki gün önce bunu aldım sizce iş görür mü

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
hocam attığınız önerileri şimdi gördüm iki gün önce bunu aldım sizce iş görür mü
Termal macunların hepsi iş görür :) Çok güçlü bir sistem değil zaten o yüzden detayları çok önemli değil. Termal macun olması yeterli :)

zhrkvkzero77

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Termal macunların hepsi iş görür :) Çok güçlü bir sistem değil zaten o yüzden detayları çok önemli değil. Termal macun olması yeterli :)
Hocam bu arada ben GTA 5te iken msi afterburner işlemci sıcaklığını 100 c gösteriyor bu normal midir

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Hocam bu arada ben GTA 5te iken msi afterburner işlemci sıcaklığını 100 c gösteriyor bu normal midir
Termal macun yoksa normaldir :) Eğer varsa arada boşluk kalmış ya da çok sürülmüş vs. olabilir Termal macunu çok kalın sürmeyin. Bir X işareti çizip fanı takın o kendisi oturacaktır.