aylmz07
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 84
Pandemi döneminde halkına yardım etmek yerine, halktan 10₺ yardım bekleyenler için, 5 milyon büyük paradır.
Oda saçma benim için bir tabloya o kadar para verilmez ülkeye ne getiriyor o? Alınmasında berki tek etken bu ülke için manevi değere sahip olması ama bence yinede saçmaİmamoğlu 6.5 milyona Fatih Sultan Mehmet tablosu alıyor. Ona sesiniz çıkmıyor. Başka bir ülkeye yardım edince fabrika muhabbetine giriyorsunuz. Garip bir durum.
Saçmaysa o konuya da yorum yap o zaman. Sessiz kalma:Oda saçma benim için bir tabloya o kadar para verilmez ülkeye ne getiriyor o? Alınmasında berki tek etken bu ülke için manevi değere sahip olması ama bence yinede saçma
Pandemi döneminde halkına yardım etmek yerine, halktan 10₺ yardım bekleyenler için, 5 milyon büyük paradır.
Kimse bu hükümet kadar güçlü ve bu hükümet kadar iktidar olmadı bu ülkede.Devletin fabrika açması 1930larda kaldı. Devlet fabrika falan açmaz. Devletin işi değil çünkü fabrik açmak. Fabrika açmak özel sektörün işidir. Devlet sadece yer sağlar, 3 sene vergi alınmaması gibi ekonomik kolaylıklar sağlar. 2 atom bombası yiyen japonya 988 milyar dolar ayırırken japonyadan 20 sene önce savaştan çıkan türkiye 15 milyar dolar ayırabiliyorsa ve bağış kampanyaları yapmak zorunda kalıyorsa bunun hesabını gidin ülkeyi 80 sene yönetipte anca bayrak direğinin ipini üretebilenlere sorun. Tayyip kızacağınız en son adam bu konuda.
Ben tekrar söyleyeyim. Bu filistine yapılan yardımı filistin bize sallamadığı sürece destekliyorum.Yarırım Bile Olmayan Kimseye Faydası Dokunmayan Heykel ve Heykelciklere Gırla Verilen Paralar Yerine Müslüman Ve Dost Bir Devlete Yapılan Yardımı Çok Gören Sizler İşinize Gelmeyince Nasılda Muhasebeci Kesiliyorsunuz.
Ülkede Yardıma Muhtaç İnsanlar Yom Değil Lakşn Bir Şekilde Gerek Devlet Gerekse Yurdum Şnsanı Tarafından Yardım Ediliyor. Sırf Karşıt Olmak Adına Uydurduğunuz Bahaneler Mide Bulandırıcı.
Filistin Müslümanlar İçin Ne Kadar Değerliyse Ordaki Müslüman Kardeşlerimizin de Bizim Üzerimizde Hakları Vardır. Tıpkı Doğu Türkistan Arakan vs Yapılan Yardımlar Gibi Buda Üzerimize Borçtur.
Yok Ben Müslüman Değilim İnancım Yok Diyorsan Sana Ne Yazsak Boş.
Açlıktan kırılıyoruz başkan.5 Milyon dolara bile birbirimize girecek tartışmalara başlamak üzereysek, herkesin bir kendine gelip neler olup bittiğini sorgulaması gerek, ekonomisi ilk 20 içinde ki bir devlet için "net çerez parası"dır bu para.
Ne içkim var ne sigaram. Eskiden dedemin sigaralarını sobaya atardım içmesin diye.İçkiyi sigarayı bırak birşey olmaz MaaşAllah'ın var Açlıktan ölmezsin![]()
Bilmeden konuşmak yargılamak???
Şişt. En çok onlar bilir.Bilmeden konuşmak yargılamak???
Ben öyle birşey hatırlamıyorum.Alkol ve Sigara zammı ile ilgili çok eski bir konuda altına eleştirici yorum yazdığını anımsıyorum. ( Bunu sigara ve alkol kullandığına yordum. ) Eğer kullanmıyorsa ne güzel böyle devam etsin...
Ben de topraklarını sattılar diye hatırlıyorumFilistinliler zamanında topraklarını Yahudillere sattılar devamında da adamlar bağımsızlık ilan etti. Şimdi de İsrail bizi işgal etti diye sızlanıyorlar, az bile bunlara, bu aldıkları 5 milyon dolarla da bol bol taş alıp İsrail polisine atarlar artık. Verilen paraya yazık günah tabi.
Şuan benzeri bir durum da ülkemizde var. Güney doğu bölgemizde aynı şekilde toprak satıyoruz yabancılara, %2 lik toprağımız satıldı neyimiz var neyimiz yok satılıyor çünkü üretim tüketime yetmiyor cepten yemeğe devam.Ben de topraklarını sattılar diye hatırlıyorum
Kim şerefsiz dedi? Siz yine koptunuz gidiyorsunuz...Şuan orada direnen ve topraklarını satmayan 5 milyon insan ne olacak ? Bazıları paraya tama edip sattı diye hepsi şerefsiz mi olacak ayrıca ?
Ben sigara ve alkolün yasaklanması taraftarıyım. Ya başka birşeyi eleştirmişimdir yanlış anlaşılmıştır ya da gaflet halimdir.Sardaukar vardı eskilerden. ( Şuan süresiz banlı heralde. )
Onun zamanında Yurtdışı ve Türkiye Alkol sigara karşılaştırmasıymıydı ulaşıma ve sigaraya gelen zamlarmı neydi yada. Oradaki yorumlarından ve eleştirilerinden ben sigara ve alkol kullandığını düşündüm. ( Kullanmıyorsan helal olsun özür dilerim yorum için. Haksız bir itham oldu. )
Şuan orada direnen ve topraklarını satmayan 5 milyon insan ne olacak ? Bazıları paraya tama edip sattı diye hepsi şerefsiz mi olacak ayrıca ?
Ayrıca toprak satıldı diye orada kimse ülke kuramaz normalde. Burada müslümanlara bir zülum var ayrıca.
Kim şerefsiz dedi? Siz yine koptunuz gidiyorsunuz...
Ben onlara müstahak demedim dünyada zor durumda olan açlık çeken bir sürü yer var. Öncelik kendi ülkemiz olmalı diye düşünüyorum.Adamlara müstahak onlara demeye getiriyorsunuz. ( Bazısı yanlış yaptı ise bu neden bütün bir halkı veya ülkeyi sorumlu yapsın. )
Ben onlara müstahak demedim dünyada zor durumda olan açlık çeken bir sürü yer var. Öncelik kendi ülkemiz olmalı diye düşünüyorum.
Saraya yatırmasınlar yeter.Bunu da görmek kısmet oldu. Şükür diyorum.
Çaktım duvara bir çivi!
Vay, sen hadis de biliyormuşsun!
Senin yaşındaki çocukların, bebelerin orada neler çektiğini, hangi şartlarda yaşadığını bilmezsin tabii.
Ne kadar isterdim ki sana süt emziren anne yüreğine de zerre kadar merhamet ve diğergâmlık nakşedebilseydi. Sahi, diğergâmlık ne demek, tabi onu da bilmezsin. Ama burada racon kesersin. Rabbim senin gibi düşünen hiç kimseye bu ülkede yöneticilik nasip etmesin.
Nedense her gündem konusunda, açılan konunun konusunun dışına çıkan bir tartışma oluyor, bir çok kişi birbirinin dediklerine laf atıyor, veya cevap veriyor. Bir zamandan sonra tüm mesajların başka bir mesajın cevabı oluyor. Her hangi birisi birinin dediğine cevap yazıyor, sonra tüm mesajların başka bir mesajın cevabı olduğu noktaya geliyor. Şükür ki biri banlanmıyor ama, konu ayrı bir yere gidiyor ve bir zamandan sonra mesajlara verilen cevaplar, cevap verilen mesajlar ile alakasız olabiliyor. Yani kısaca bir zamandan sonra gündem konuları çığırından çıkıp cevap yazma ve karşı taraftakini haksız durumuna düşürme yarışmasına dönüşebiliyor (Öyle yapılmıyor, burada öyle olmadı sadece mesaj kasmak için mesaj yazma, bilmeden konuşma gibi şeyler demeyin lütfen bunlar olabiliyor ki genelde bu oluyor). Ama yanlış anlamayın ben size bunları yapıyorsunuz demiyorum, bunlar olabiliyor ve genelde oluyor diyorum. Ki tartışan kişiler sadece karşıdakini haksız çıkarmaya odaklandığı için cevapladığı mesaj ile alakasız cevaplar yazmaya başladığı zaman, cevapladığı mesajı yazan kişi ben öyle demedim, yanlış anlıyorsun, dediğim şey şu gibi şeyler söylediğinde laf kalabalığı oluyor, dediği şeyi anlatmak için dediklerinin aynısını bri kere daha yazıyor bu da laf kalabalığı oluşturuyor. YANİ KISACA konunun konusu konuşulsa da konu çığırından çıktı. Umarım dediklerimi yanlış anlamazsınız.