Türkiye Filistin'e 5 milyon dolar hibe edecek

SelimAkoguz

Asistan
Reaksiyon puanı
267
İmamoğlu 6.5 milyona Fatih Sultan Mehmet tablosu alıyor. Ona sesiniz çıkmıyor. Başka bir ülkeye yardım edince fabrika muhabbetine giriyorsunuz. Garip bir durum.
Oda saçma benim için bir tabloya o kadar para verilmez ülkeye ne getiriyor o? Alınmasında berki tek etken bu ülke için manevi değere sahip olması ama bence yinede saçma

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ya hala 5 milyon doların tartışması mı yapılıyor. 5 milyon dolar küçük para diyorum size.
5 milyon dolar veriyorsun bir dost kazanıyorsunuz.

Siz asıl harcamaları sarayı falan konuşun sorgulayın.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Oda saçma benim için bir tabloya o kadar para verilmez ülkeye ne getiriyor o? Alınmasında berki tek etken bu ülke için manevi değere sahip olması ama bence yinede saçma
Saçmaysa o konuya da yorum yap o zaman. Sessiz kalma:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Pandemi döneminde halkına yardım etmek yerine, halktan 10₺ yardım bekleyenler için, 5 milyon büyük paradır.

Hadi gene iyisin :D Yeni çarpıtmanı bulmuşun.

Evet abi adam hem 10 TL topluyor hemde para dağıtıyor. Bu adam kim ya kimin parasını kime veriyor. Sana Fİlistin mi lazım...

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Devletin fabrika açması 1930larda kaldı. Devlet fabrika falan açmaz. Devletin işi değil çünkü fabrik açmak. Fabrika açmak özel sektörün işidir. Devlet sadece yer sağlar, 3 sene vergi alınmaması gibi ekonomik kolaylıklar sağlar. 2 atom bombası yiyen japonya 988 milyar dolar ayırırken japonyadan 20 sene önce savaştan çıkan türkiye 15 milyar dolar ayırabiliyorsa ve bağış kampanyaları yapmak zorunda kalıyorsa bunun hesabını gidin ülkeyi 80 sene yönetipte anca bayrak direğinin ipini üretebilenlere sorun. Tayyip kızacağınız en son adam bu konuda.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Devletin fabrika açması 1930larda kaldı. Devlet fabrika falan açmaz. Devletin işi değil çünkü fabrik açmak. Fabrika açmak özel sektörün işidir. Devlet sadece yer sağlar, 3 sene vergi alınmaması gibi ekonomik kolaylıklar sağlar. 2 atom bombası yiyen japonya 988 milyar dolar ayırırken japonyadan 20 sene önce savaştan çıkan türkiye 15 milyar dolar ayırabiliyorsa ve bağış kampanyaları yapmak zorunda kalıyorsa bunun hesabını gidin ülkeyi 80 sene yönetipte anca bayrak direğinin ipini üretebilenlere sorun. Tayyip kızacağınız en son adam bu konuda.
Kimse bu hükümet kadar güçlü ve bu hükümet kadar iktidar olmadı bu ülkede.

Bir şey daha. Demokrat partiden beri bu ülkeyi sağ partiler yönetti.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Yatırım Bile Olmayan Kimseye Faydası Dokunmayan Heykel ve Heykelciklere Gırla Verilen Paralar Yerine Müslüman Ve Dost Bir Devlete Yapılan Yardımı Çok Gören Sizler İşinize Gelmeyince Nasılda Muhasebeci Kesiliyorsunuz.

Ülkede Yardıma Muhtaç İnsanlar Yok Değil Lakin Bir Şekilde Gerek Devlet Gerekse Yurdum İnsanı Tarafından Yardım Ediliyor. Sırf Karşıt Olmak Adına Uydurduğunuz Bahaneler Mide Bulandırıcı.

Filistin Müslümanlar İçin Ne Kadar Değerliyse Ordaki Müslüman Kardeşlerimizin de Bizim Üzerimizde Hakları Vardır. Tıpkı Doğu Türkistan Arakan vs Yapılan Yardımlar Gibi Buda Üzerimize Borçtur.

Yok Ben Müslüman Değilim İnancım Yok Diyorsan Sana Ne Yazsak Boş.

Son düzenleme:
M

Murat Burç

SDN Okuru
Yarırım Bile Olmayan Kimseye Faydası Dokunmayan Heykel ve Heykelciklere Gırla Verilen Paralar Yerine Müslüman Ve Dost Bir Devlete Yapılan Yardımı Çok Gören Sizler İşinize Gelmeyince Nasılda Muhasebeci Kesiliyorsunuz.

Ülkede Yardıma Muhtaç İnsanlar Yom Değil Lakşn Bir Şekilde Gerek Devlet Gerekse Yurdum Şnsanı Tarafından Yardım Ediliyor. Sırf Karşıt Olmak Adına Uydurduğunuz Bahaneler Mide Bulandırıcı.

Filistin Müslümanlar İçin Ne Kadar Değerliyse Ordaki Müslüman Kardeşlerimizin de Bizim Üzerimizde Hakları Vardır. Tıpkı Doğu Türkistan Arakan vs Yapılan Yardımlar Gibi Buda Üzerimize Borçtur.

Yok Ben Müslüman Değilim İnancım Yok Diyorsan Sana Ne Yazsak Boş.
Ben tekrar söyleyeyim. Bu filistine yapılan yardımı filistin bize sallamadığı sürece destekliyorum.

Bu yoruma da katılıyorum. Ülkedeki heykel namına dikilen putlar, inşaat firmaları, geçiş garantili yollar, hasta garantili hastaneler ve sarayları da sorgulayalım diyorum.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
5 Milyon dolara bile birbirimize girecek tartışmalara başlamak üzereysek, herkesin bir kendine gelip neler olup bittiğini sorgulaması gerek, ekonomisi ilk 20 içinde ki bir devlet için "net çerez parası"dır bu para.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Not:
5 Milyon dolara bile birbirimize girecek tartışmalara başlamak üzereysek, herkesin bir kendine gelip neler olup bittiğini sorgulaması gerek, ekonomisi ilk 20 içinde ki bir devlet için "net çerez parası"dır bu para.
Açlıktan kırılıyoruz başkan.

Reaksiyon puanı
16,128
Filistin'i savunmaz gözetmezsek kimsenin umrunda olmazlar yok olur giderler milyonlarca masum insanın katlinden sorumlu olursunuz Atatürk de Filistin halkının korunmasını isterdi...
sev yada sevme...

izleyin de görün.

aylmz07

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Bizim arkamızdan iş çevirmeyen Filistin'i tabiki koruyup, gözetelim.Keşke Irak ve Suriye halkını da koruyup gözetebilseydik.O zaman herşey çok daha başka olurdu.

Kiboline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
52
Her seferinde sırtımızdan vuranlara destek... 1 kuruş hakkım var ise gerisini yaradan biliyor.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Bilmeden konuşmak yargılamak???

Alkol ve Sigara zammı ile ilgili çok eski bir konuda altına eleştirici yorum yazdığını anımsıyorum. ( Bunu sigara ve alkol kullandığına yordum. ) Eğer kullanmıyorsa ne güzel böyle devam etsin...

M

Murat Burç

SDN Okuru

willkommen

Asistan
Reaksiyon puanı
156
Filistinliler zamanında topraklarını Yahudillere sattılar devamında da adamlar bağımsızlık ilan etti. Şimdi de İsrail bizi işgal etti diye sızlanıyorlar, az bile bunlara, bu aldıkları 5 milyon dolarla da bol bol taş alıp İsrail polisine atarlar artık. Verilen paraya yazık günah tabi.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Filistinliler zamanında topraklarını Yahudillere sattılar devamında da adamlar bağımsızlık ilan etti. Şimdi de İsrail bizi işgal etti diye sızlanıyorlar, az bile bunlara, bu aldıkları 5 milyon dolarla da bol bol taş alıp İsrail polisine atarlar artık. Verilen paraya yazık günah tabi.
Ben de topraklarını sattılar diye hatırlıyorum

willkommen

Asistan
Reaksiyon puanı
156
Ben de topraklarını sattılar diye hatırlıyorum
Şuan benzeri bir durum da ülkemizde var. Güney doğu bölgemizde aynı şekilde toprak satıyoruz yabancılara, %2 lik toprağımız satıldı neyimiz var neyimiz yok satılıyor çünkü üretim tüketime yetmiyor cepten yemeğe devam.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Sardaukar vardı eskilerden. ( Şuan süresiz banlı heralde. )
Onun zamanında Yurtdışı ve Türkiye Alkol sigara karşılaştırmasıymıydı ulaşıma ve sigaraya gelen zamlarmı neydi yada. Oradaki yorumlarından ve eleştirilerinden ben sigara ve alkol kullandığını düşündüm. ( Kullanmıyorsan helal olsun özür dilerim yorum için. Haksız bir itham oldu. )

Şuan orada direnen ve topraklarını satmayan 5 milyon insan ne olacak ? Bazıları paraya tama edip sattı diye hepsi şerefsiz mi olacak ayrıca ?
Ayrıca toprak satıldı diye orada kimse ülke kuramaz normalde. Burada müslümanlara bir zülum var ayrıca.
Ben sigara ve alkolün yasaklanması taraftarıyım. Ya başka birşeyi eleştirmişimdir yanlış anlaşılmıştır ya da gaflet halimdir.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Adamlara müstahak onlara demeye getiriyorsunuz. ( Bazısı yanlış yaptı ise bu neden bütün bir halkı veya ülkeyi sorumlu yapsın. )
Ben onlara müstahak demedim dünyada zor durumda olan açlık çeken bir sürü yer var. Öncelik kendi ülkemiz olmalı diye düşünüyorum.

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
Hissediyorum, Bu Konuda Birileri Banlanacak.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ben onlara müstahak demedim dünyada zor durumda olan açlık çeken bir sürü yer var. Öncelik kendi ülkemiz olmalı diye düşünüyorum.

Şu yorumdan alıntı yapıp bende öyle biliyorum dediğinizde o yoruma katılmış olursunuz.

Yorumun içindede bunlara AZ BİLE deniyor. ( Burada bunlar dediği Müslüman din kardeşlerimiz. ) Bilindiği üzere türkçede BU-ŞU- O tarzı sözler neler veya hangi canlılar için kullanılır. )
Burada hem bir aşağılama hemde küçük görme var. Başka konularda 8 milyona tablo alınır en önde alkışlarsınız İNSANİ YARDIMLARDA ne gerek vardı vatandaşa dağıtılırdı dediniz mi olmuyor işte. Hem nalına hem mıhına olmuyor.

Son düzenleme:
M

Murat Burç

SDN Okuru
Bunu da görmek kısmet oldu. Şükür diyorum.
Çaktım duvara bir çivi! :D

Vay, sen hadis de biliyormuşsun!
Senin yaşındaki çocukların, bebelerin orada neler çektiğini, hangi şartlarda yaşadığını bilmezsin tabii.
Ne kadar isterdim ki sana süt emziren anne yüreğine de zerre kadar merhamet ve diğergâmlık nakşedebilseydi. Sahi, diğergâmlık ne demek, tabi onu da bilmezsin. Ama burada racon kesersin. Rabbim senin gibi düşünen hiç kimseye bu ülkede yöneticilik nasip etmesin.
Saraya yatırmasınlar yeter.

Reaksiyon puanı
6,371
Nedense her gündem konusunda, açılan konunun konusunun dışına çıkan bir tartışma oluyor, bir çok kişi birbirinin dediklerine laf atıyor, veya cevap veriyor. Bir zamandan sonra tüm mesajların başka bir mesajın cevabı oluyor. Her hangi birisi birinin dediğine cevap yazıyor, sonra tüm mesajların başka bir mesajın cevabı olduğu noktaya geliyor. Şükür ki biri banlanmıyor ama, konu ayrı bir yere gidiyor ve bir zamandan sonra mesajlara verilen cevaplar, cevap verilen mesajlar ile alakasız olabiliyor. Yani kısaca bir zamandan sonra gündem konuları çığırından çıkıp cevap yazma ve karşı taraftakini haksız durumuna düşürme yarışmasına dönüşebiliyor (Öyle yapılmıyor, burada öyle olmadı sadece mesaj kasmak için mesaj yazma, bilmeden konuşma gibi şeyler demeyin lütfen bunlar olabiliyor ki genelde bu oluyor). Ama yanlış anlamayın ben size bunları yapıyorsunuz demiyorum, bunlar olabiliyor ve genelde oluyor diyorum. Ki tartışan kişiler sadece karşıdakini haksız çıkarmaya odaklandığı için cevapladığı mesaj ile alakasız cevaplar yazmaya başladığı zaman, cevapladığı mesajı yazan kişi ben öyle demedim, yanlış anlıyorsun, dediğim şey şu gibi şeyler söylediğinde laf kalabalığı oluyor, dediği şeyi anlatmak için dediklerinin aynısını bri kere daha yazıyor bu da laf kalabalığı oluşturuyor. YANİ KISACA konunun konusu konuşulsa da konu çığırından çıktı. Umarım dediklerimi yanlış anlamazsınız.

• Beğen
Reactions: 023

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
Nedense her gündem konusunda, açılan konunun konusunun dışına çıkan bir tartışma oluyor, bir çok kişi birbirinin dediklerine laf atıyor, veya cevap veriyor. Bir zamandan sonra tüm mesajların başka bir mesajın cevabı oluyor. Her hangi birisi birinin dediğine cevap yazıyor, sonra tüm mesajların başka bir mesajın cevabı olduğu noktaya geliyor. Şükür ki biri banlanmıyor ama, konu ayrı bir yere gidiyor ve bir zamandan sonra mesajlara verilen cevaplar, cevap verilen mesajlar ile alakasız olabiliyor. Yani kısaca bir zamandan sonra gündem konuları çığırından çıkıp cevap yazma ve karşı taraftakini haksız durumuna düşürme yarışmasına dönüşebiliyor (Öyle yapılmıyor, burada öyle olmadı sadece mesaj kasmak için mesaj yazma, bilmeden konuşma gibi şeyler demeyin lütfen bunlar olabiliyor ki genelde bu oluyor). Ama yanlış anlamayın ben size bunları yapıyorsunuz demiyorum, bunlar olabiliyor ve genelde oluyor diyorum. Ki tartışan kişiler sadece karşıdakini haksız çıkarmaya odaklandığı için cevapladığı mesaj ile alakasız cevaplar yazmaya başladığı zaman, cevapladığı mesajı yazan kişi ben öyle demedim, yanlış anlıyorsun, dediğim şey şu gibi şeyler söylediğinde laf kalabalığı oluyor, dediği şeyi anlatmak için dediklerinin aynısını bri kere daha yazıyor bu da laf kalabalığı oluşturuyor. YANİ KISACA konunun konusu konuşulsa da konu çığırından çıktı. Umarım dediklerimi yanlış anlamazsınız.

Haklısın
Bence Boş Yapmak Kurallara Aykırı Olm- Ah! Zaten Yanlış Bilgi Verme Yasağı Var. yoksa yanlış mı hatırlıyorum?