Para her şey değil!

rovou

Alperen Karaoğlu
Reaksiyon puanı
73
Bence para her şey demektir çünkü para ile satın alamayacağın, aldığında mutlu olamayacağın birşey yok bence. Bak mesela bir tanıdığımız S20 Ultra alıyor bütün gözler onun üzerinde oluyor, bir araba alıyor herkes onun arabasına bakıyor. Hadi bunları geçtim, giyim kuşam bile ayrı olur para olunca, biz ne yapıyoruz, indirim kovalıyoruz, para olunca indirimde bekleme, al geç. En iyi örnek evlilik olur herhalde, parası olan adamı kim istemez? Ayrıca birini sevdiysen ve o da seni sevdiyse ailesinin vermeme gibi bir şeyi olmaz. Bence para var huzur var, fazla para da iyi değil bence, kararınca harcayacaksın parayı o en iyisi. E ben şimdi mutlu muyum?, tabiki mutluyum, huzurun varsa para her şey değil ama bir noktada para her şey oluyor, bence iyi düşün derim. O giydiğin marka sweatlerin, 1k-2k lık ayakkabıların'ı çok isteyen ama alamayanlar da çok, paranın kıymetini bil.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Bence para her şey demektir çünkü para ile satın alamayacağın, aldığında mutlu olamayacağın birşey yok bence. Bak mesela bir tanıdığımız S20 Ultra alıyor bütün gözler onun üzerinde oluyor, bir araba alıyor herkes onun arabasına bakıyor. Hadi bunları geçtim, giyim kuşam bile ayrı olur para olunca, biz ne yapıyoruz, indirim kovalıyoruz, para olunca indirimde bekleme, al geç. En iyi örnek evlilik olur herhalde, parası olan adamı kim istemez? Ayrıca birini sevdiysen ve o da seni sevdiyse ailesinin vermeme gibi bir şeyi olmaz. Bence para var huzur var, fazla para da iyi değil bence, kararınca harcayacaksın parayı o en iyisi. E ben şimdi mutlu muyum?, tabiki mutluyum, huzurun varsa para her şey değil ama bir noktada para her şey oluyor, bence iyi düşün derim. O giydiğin marka sweatlerin, 1k-2k lık ayakkabıların'ı çok isteyen ama alamayanlar da çok, paranın kıymetini bil.
Çocuk para demeye okadar alışmışki 1000-2000 demek yerine 1k-2k diyor.

rovou

Alperen Karaoğlu
Reaksiyon puanı
73
Çocuk para demeye okadar alışmışki 1000-2000 demek yerine 1k-2k diyor.
Bence mutluluğunun farkında olamayan biri. Biz orta halli bir aileyiz, mutlu muyum?, mutluyum ama param olsa daha mutlu olur muyum?, tabiki evet. Paranın kıymetini bilmiyor bence. Mutsuzsa bize dağıtabilir gibi geliyor paraları :tearsofjoy: :tearsofjoy:

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
şunu demek istiyorum
evet param var ve 14 yaşındayım ve son model telefonum marka sweatlerim 1k-2k lık ayakkabılarım vqr kolejde okuyorum vb ama siz şöyle bişey anlamışsınız para=mutluluk değildir hergün mesaj atıyosunuz zenginsin ve paran var nasıl mutlu değilsin eğer para sizi mutlu ediyorsa bu sizin karaktersizliğiniz önemli olan sevgi elbette ailenize arkadaşlarınıza bakarken hep son kez bakıyomuş son kucaklaşıyomuş gibi davranın lütfen bunları yaşadığım için söylüyorum lütfen daha bu para konularıyla alakalı bişey yazmayın
tabi her şeyin başında sağlık gelir her şey para değil ama malesef günümüzde para olmadan rahat bir şekilde geçinemiyorsun bence haline şükret senin yerinde olmak isterdim en azından maddi olarak sıkıntı çekmezdim en basitinden yurt dışına gidip yerleşme imkanın var son model telefonu katmıyorum bile bence herkes senin yerinde olmak ister

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
tabi her şeyin başında sağlık gelir her şey para değil ama malesef günümüzde para olmadan rahat bir şekilde geçinemiyorsun bence haline şükret senin yerinde olmak isterdim en azından maddi olarak sıkıntı çekmezdim en basitinden yurt dışına gidip yerleşme imkanın var son model telefonu katmıyorum bile bence herkes senin yerinde olmak ister
Efendim niye herşey para değil?

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Bomboş bir konu zengin olup mutlu olmayan varsa servetini bana devredebilir biraz da para ile mutsuz olalım şu yalan dünyada.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
kesinlikle en azından geçim derdin ay sonunu nasıl getirecem ya da telefon değiştirme sıkıntısı çekmezsin
Ve bilgisayarın bozulunca benim gibi 2 saat uğraşmak yerine direk "hizmet"çini çağırıp bilgisayarını 2 dakkada uzmanlar tarafından tamir ettirebilirsin.

BAHADIR TÜRÜT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eve belki para olunca istediğin imkanlara kolayca ulaşabiliyorsun yorulmadan terlemeden bişeylere sahip olabilirsin. Rahmetli Sakıp SABANCI'nın dediği sözlerden birtanesi bunu çok güzel özetliyor "Fabrikalar yaptım, evler yaptım, şirketler kurdum. Ama engelli oğlumun ayağına bir çift ayakkabı alıp onu yürütemedim. En büyük zenginlik sağlıktır. Geç de olsa beni anlayacaksınız. " benim hiç bukadar param olmadı bu arada. Evet bu yüzden paranın alamıyacağı çok şey var örnek sağlık, dürüslük, saygınlık en önemliside SEVGİ ve saymakla bitmeyen kişisel özelikler... ?

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Ve bilgisayarın bozulunca benim gibi 2 saat uğraşmak yerine direk "hizmet"çini çağırıp bilgisayarını 2 dakkada uzmanlar tarafından tamir ettirebilirsin.
ben asıl spor ve beslenme için zengin olmak isterdim ortalama bir spor salonuna yazılırdım zaten hocalar ilgilenmiyor bende uzaktan eğitim paketi alırdım fıstık gibi ilerleme kaydederdim ya da Çankaya'daki Gym Kong'a yazılırdım Emin hocadan pt hizmeti alırdım profesyonel bir destek alırdım istediğim noktaya gelirdim bu arada bu işin sırrı %70 beslenme %20 antrenman %10 dinlenmedir genetik falan hikaye tabi genetiğin de önemi var ama asıl fark disiplinli çalışmadan ortaya çıkıyor

Son düzenleme:

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
ben asıl spor ve beslenme için zengin olmak isterdim ortalama bir spor salonuna yazılırdım zaten hocalar ilgilenmiyor bende uzaktan eğitim paketi alırdım fıstık gibi ilerleme kaydederdim ya da Çankaya'daki Gym Kong'a yazılırdım şimdi ismini vermek istemiyorum hocadan pt hizmeti alırdım profesyonel bir destek alırdım istediğim noktaya gelirdim bu arada bu işin sırrı %70 beslenme %20 antrenman %10 dinlenmedir genetik falan hikaye tabi genetiğin de önemi var ama asıl fark disiplinli çalışmadan ortaya çıkıyor
Birde şey var biliyormusun, bedelli askerlik.Şimdi zenginin oğlu örneğin bu arkadaşımız gibi para verip askeri atlayabilcek ama biz, durumu öyle olmayanlar ne olcak? askere gideceğiz bir yerimize bir şey olma riski olcak bir yerimizi kaybedebiliriz, şınav çekicez çektiğimiz acı ama o zengin oğulları ooh kebab valla keyiflerine diyecek bir şey yok.

BAHADIR TÜRÜT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eve belki para olunca istediğin imkanlara kolayca ulaşabiliyorsun yorulmadan terlemeden bişeylere sahip olabilirsin. Rahmetli Sakıp SABANCI'NIN dediği sözlerden birtanesi bunu çok güzel özetliyor "Fabrikalar yaptım, evler yaptım, şirketler kurdum. Ama engelli oğlumun ayağına bir çift ayakkabı alıp onu yürütemedim. En büyük zenginlik sağlıktır. Geç de olsa beni anlayacaksınız. " benim hiç bukadar param olmadı bu arada. Evet bu yüzden paranın alamıyacağı çok şey var örnek sağlık, dürüslük, saygınlık en önemliside SEVGİ ve saymakla bitmeyen kişisel özelikler... ?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Eve belki para olunca istediğin imkanlara kolayca ulaşabiliyorsun yorulmadan terlemeden bişeylere sahip olabilirsin. Rahmetli Sakıp SABANCI'nın dediği sözlerden birtanesi bunu çok güzel özetliyor "Fabrikalar yaptım, evler yaptım, şirketler kurdum. Ama engelli oğlumun ayağına bir çift ayakkabı alıp onu yürütemedim. En büyük zenginlik sağlıktır. Geç de olsa beni anlayacaksınız. " benim hiç bukadar param olmadı bu arada. Evet bu yüzden paranın alamıyacağı çok şey var örnek sağlık, dürüslük, saygınlık en önemliside SEVGİ ve saymakla bitmeyen kişisel özelikler... ?
Torunları zenginlik içinde yaşıyor.

Sevgi sadece yanılsama. Çok az insan bu devirde fakir birini sever. Geçiniz. Aynı örneği verip durmayınız lütfen rica ediyorum. Herkese çıkabilir sağlık sorunları. Diğer bütün sülalesi refah ve mutluluk içerisinde.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Kimin nasıl yaşadığı bilemem ilgi alanım değil bir gün torunlarıda anlayacaktır dedelerinin ne demek istediğini konumuzda torunları değil bu arada genel bir soru soruldu şahit olduğumuz tanık olduğumuz olaylardan özet çıkartıylruz saygılar...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kimin nasıl yaşadığı bilemem ilgi alanım değil bir gün torunlarıda anlayacaktır dedelerinin ne demek istediğini konumuzda torunları değil bu arada genel bir soru soruldu şahit olduğumuz tanık olduğumuz olaylardan özet çıkartıylruz saygılar...
İstatistik bilimi çok önemli bir bilim. Araştırın derim.
Fakirlik rezilliktir. Yıl 2020 sevgi, saygı muhabbetine girmeyin. Dünya show dünyası.

Acayip irite oluyorum şu duygu, sevgi, saygı tayfasından.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Birde şey var biliyormusun, bedelli askerlik.Şimdi zenginin oğlu örneğin bu arkadaşımız gibi para verip askeri atlayabilcek ama biz, durumu öyle olmayanlar ne olcak? askere gideceğiz bir yerimize bir şey olma riski olcak bir yerimizi kaybedebiliriz, şınav çekicez çektiğimiz acı ama o zengin oğulları ooh kebab valla keyiflerine diyecek bir şey yok.
Valla benim için hava hoş alt tarafı 6 ay yapıp evime dönecem bedelli askerlik yapmasam da olur

M

Murat Burç

SDN Okuru
Fakirin halini çocuğuna yiyecek alamadığı için gizlice ağlayan, hatta intihar eden babaya sorun.

Neymiş herşey para değilmiş. Bunu diyen ve destekleyen benim gözümde bu milleti sömüren bir kan emicidir konumu gitmesin diye halkı uyutmaya çalışıyordur.

Benim gücüm belli boyum belli fakat gücüm yettikçe böyle düşünen, söyleyen ve destekleyenlere karşı çıkacağım. Bu halk hayvan değil. Birileri onu hayvan olarak görse ve hatta onu hayvan seviyesinde bir insan olduğuna inandırsa da hayvan değil.

Bu halka inatla sevgi, saygı ve özellikle şükür pompalanıyor. Öyle birşey yok.
Şükür etmesin kimse demiyorum. Hal aramak başka şey nimete nankörlük bambaşka şey.

Zaman geçecek, insanlara güzel görünen yüzler solup gidecek, güçlülerin burnu sürtülecek. Elbet bir gün inşallah.

Elbet bir gün.

@|SeYYaH| sizi göremedim buralarda. Bir yorumunuzu görmek isterdim.

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,405
CgLa8gvW4AEMbdy.jpg
7170223a-f435-47f6-ad9d-487014816f0d-m.jpg

M

Murat Burç

SDN Okuru

Muratcım, şimdi sen böyle bir cümle kurunca... Özellikle siyasi muhalif olmamıza rağmen sağlam inançlı biri olduğun mülahazasıyla her zaman duyduğum "Sevgi, saygı"ya rağmen!

Şimdi benim söyleyebileceklerimin de pek bir önemi kalmadı sanırım.
Ben kesinlikle sözlerimin arkasındayım. İnatla sevgi, saygı ve şükür pompalanıyor. Lafta. Bunlar hep halkı yatıştırma çabaları. Hiçbir şey hakkın korunmasından yani dolaylı yoldan adaletten daha önemli değildir. Seviyoruz diye adaleti yanıltıp yalan şahitlik yapalım mesela. Öyle mi?

Hakkın korunması ve teslim edilmesi karşısında herşey anlamsız ve önemsizdir. Dinin korunması ve yaşatılması da dinin hakkını teslim etmektir mesela.
İnatla manevi duygular öne sürülerek hak ihlallerini göz ardı edilmesi sağlanıyor bu ülkede.

Bir paragraf tek cümleye indirgenip değerlendirilmez.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Eve belki para olunca istediğin imkanlara kolayca ulaşabiliyorsun yorulmadan terlemeden bişeylere sahip olabilirsin. Rahmetli Sakıp SABANCI'NIN dediği sözlerden birtanesi bunu çok güzel özetliyor "Fabrikalar yaptım, evler yaptım, şirketler kurdum. Ama engelli oğlumun ayağına bir çift ayakkabı alıp onu yürütemedim. En büyük zenginlik sağlıktır. Geç de olsa beni anlayacaksınız. " benim hiç bukadar param olmadı bu arada. Evet bu yüzden paranın alamıyacağı çok şey var örnek sağlık, dürüslük, saygınlık en önemliside SEVGİ ve saymakla bitmeyen kişisel özelikler... ?
O dediğin yakında mümkün olcak hemde şimdiden mükemmel olmaya başladı bile. Protez diye bir şey var ve her gün daha da yeni şeyler çıkıyor engelliler için.

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,405
her ne olursa olsun,zamanında sırtınıza vuracak dostunuz yoksa gene fakirsiniz,gene fakirsiniz
Ahh sırtım ahhh deyim söz vardır :)

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,405
Paralı zamanlarımda oldu,parasız zamanlarımda,param varken çevremdeki arkadaşlarımı gördüm,menfeatleri öğrendim,eskilerden kalan söz vardır hala geçerlidir "PARAN ÇOKSA KEFİL OL, İŞİN (AKLIN )YOKSA ŞAHİT OL"para elbette lazım olur insana parasız hayat olmaz.
.zaten etrafındaki insanlarda senin parana göre ,karakterine göre dizayn olur(buna izin veren sensindir aslında)aslında çok örnek hayatta,her ne kadar ben yaşadım,öğrendim dese de kişi kulak arkasında kalmıştır son işi:).

~ KaanCK ~

Profesör
Reaksiyon puanı
1,591
Bende Ibanımı atayım banada para yollasın bari.
Hem güzel hayat yaşarsın ama,
çok harcarsan mutsuz olursun.