Para her şey değil!

balaybelen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
şunu demek istiyorum
evet param var ve 14 yaşındayım ve son model telefonum marka sweatlerim 1k-2k lık ayakkabılarım vqr kolejde okuyorum vb ama siz şöyle bişey anlamışsınız para=mutluluk değildir hergün mesaj atıyosunuz zenginsin ve paran var nasıl mutlu değilsin eğer para sizi mutlu ediyorsa bu sizin karaktersizliğiniz önemli olan sevgi elbette ailenize arkadaşlarınıza bakarken hep son kez bakıyomuş son kucaklaşıyomuş gibi davranın lütfen bunları yaşadığım için söylüyorum lütfen daha bu para konularıyla alakalı bişey yazmayın

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
?????????

Profilindeki kısma yazacağınıza telefon önerilerine mi yazdınız?

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Dünyadaki en iyi hayatı yaşıyorsun işte nasıl dertin var o dertleri boşver sen kardeş mis gibi hayat işte ayrıca para mutluluktur bunu buraya yazamam çünki yazmaya çalışırsam onun kitabını çıkarırım daha iyi şuan da en iyi hayat sende sonra gelmiş buraya mutlu olmadığını yazmışsın mutlusun ama farkında değilsin yani bu kadar zengin insan olmak için %5 şansın var ve olmuşsun şimdi sen minnacık kötü şeyler için üzülüyorsun büyük bir kötü şey bile olsa yani bu kadar şanslısın başına daha kötü hiç bir şey gelemez.

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Para gerekli ama çok olduğu zaman işi bozar

En başta sağlık ve huzur gerekli

Ama devir kötü para olmayınca insan sıkıntı çekiyor

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867
Bu arada "para mutluluğu satın alamaz" diye bir söz var ama para olmadan normal şehir hayatında mutlu olmayı geç yaşayabilir misin para olmadan?

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Bu arada "para mutluluğu satın alamaz" diye bir söz var ama para olmadan normal şehir hayatında mutlu olmayı geç yaşayabilir misin para olmadan?
Onları zengin olmayan kişilere söylüyorlar böylece pek bu konulara kafalarını takmıyorlar. Öyle bi adaletsizliğe geldikki artık zenginler bilimsel olarak zengin olmayanlardan daha çok ömürü var isteyene söylerim nasıl olduğunu

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Çok sevdiğim bir söz vardır evet para herşeyi satın alamaz ama parasızlık hiçbirşeyi satın alamaz.
Parayla bile mutlu olamıyorsanız parasız kalınca intihar edersiniz demek ki.
Para = mutluluktur
Huzur = vicdan rahatlığıdır
Sağlık = kaderdir bunun genel olarak parayla alakası olmaz ama yine de parası olan kişi daha sağlıklı olur çünkü düzenli check up yaptırır.
Zengin de sevdiklerini kaybediyor fakir de zengin de amansız hastalıklara yakalanıyor fakir de zengin de yaptıkları bazı şeylerden huzursuz oluyor fakir de.

Reaksiyon puanı
5,164
Ben bu güne kadar Parayı da gördüm parasızlığıda. Bundan 20 yıl öncesinde babam kendine klinik açmaya çalışırken inanılmaz borç ödedik. Ben babamın istediğim basit bir şekeri alamadığı için gözlerinin dolduğunu hatırlarım. O gün anladım para mutlu etmiyor ama parasızlık mutsuz ediyor...

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Ben bu güne kadar Parayı da gördüm parasızlığıda. Bundan 20 yıl öncesinde babam kendine klinik açmaya çalışırken inanılmaz borç ödedik. Ben babamın istediğim basit bir şekeri alamadığı için gözlerinin dolduğunu hatırlarım. O gün anladım para mutlu etmiyor ama parasızlık mutsuz ediyor...
Şimdi mesajınızda parasızlıktan bahsetmişsiniz ama para mutlu etmiyor demişsiniz

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Henüz bu mutluluk mutsuzluk ayrımını yapabilmek için gereken yaşta olduğunu sanmıyorum kardeşim. Allah gönlüne göre versin, sen hayırlısını iste gerisini şimdilik kafana takma, hayatını yönlendir. Kendi yolunu çiz. Bu genel yorum tabii. Ha, son yazdığın tabii ki doğru. Değil para, dünya üzerindeki hiçbir güç gideni geri getiremez.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,589
Para ve hüzur böyledir.
Otobüs durağında ağlamaktansa, Son model Mercedes`in içerisinde ağlamak gibi fark yaratır.

Mercedes daha havalı değilmi? :cool: Hemde Son model Vito`lar başka alem yahu. 2000 model Vito kullanıcısı olarak bu arabaya hasta olmuşum bee adamlar Nasıl dizayn tutturmuşlarsa yolda bile görürken sanırsın önünden 8K çözünürlüklü resim geçiyor.

fad3a05s-960.jpg

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Para ve hüzur böyledir.
Otobüs durağında ağlamaktansa, Son model Mercedes`in içerisinde ağlamak gibi fark yaratır.

Mercedes daha havalı değilmi? :cool: Hemde Son model Vito`lar başka alem yahu. 2000 model Vito kullanıcısı olarak bu arabaya hasta olmuşum bee adamlar Nasıl dizayn tutturmuşlarsa yolda bile görürken sanırsın önünden 8K çözünürlüklü resim geçiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 87720
Bunun yerine Tesla marka araba almak daha mantıklı

AynŞTAyn

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
99
Balat'ta (İstanbul) deliler kahvesi var oraya git. Belki mutluluk bir yardım dır, bir işin ucu olmaktır artık adını sen ver.
İzle

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,852
Para demek her şey değildir. Para bana göre sadece bir ticaret / borç için kullanılan bir araçtan başka bir şey değil.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,019
Sınırsız paran olsa, istediğin her şeyi yaparsın. Peki ne istersin? Hiç bir şey. Aklına gelenler, içmek, eğlenmek, oyun oynamak. Çok içtiğin için böbreklerin çürür, Çok eğlencenin sonu her zaman kavga olur. Çok oynamak insanı dünyadan uzaklaştırır. Kur farkları paranın değerini düşürürür, artırır ve sen de sürekli takip etmek zorunda kalırsın ve krizli günlerde depreyona girersin. Bir süre sonra arkadaşlarının da, akrabalarının da seni kullandığını fark edersin ve malını, mülkünü koruma derdine düşersin ve onlardan uzaklaşırsın. Bazıları Paranoyak bile olabiliyor.

Elindeki paran bir işe yaramıyorsa, paranın olmasının da bir önemi kalmıyor. Allah o nedenle yaralı bir şekilde kullanmasını becerenlere zenginlik nasib ediyor. Sen (sözüm Ali'ye) sade içersin.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Sınırsız paran olsa, istediğin her şeyi yaparsın. Peki ne istersin? Hiç bir şey. Aklına gelenler, içmek, eğlenmek, oyun oynamak. Çok içtiğin için böbreklerin çürür, Çok eğlencenin sonu her zaman kavga olur. Çok oynamak insanı dünyadan uzaklaştırır. Kur farkları paranın değerini düşürürür, artırır ve sen de sürekli takip etmek zorunda kalırsın ve krizli günlerde depreyona girersin. Bir süre sonra arkadaşlarının da, akrabalarının da seni kullandığını fark edersin ve malını, mülkünü koruma derdine düşersin ve onlardan uzaklaşırsın. Bazıları Paranoyak bile olabiliyor.

Elindeki paran bir işe yaramıyorsa, paranın olmasının da bir önemi kalmıyor. Allah o nedenle yaralı bir şekilde kullanmasını becerenlere zenginlik nasib ediyor. Sen (sözüm Ali'ye) sade içersin.
Boş laf. Para mutluluktur. Ekstrem durumları ısıtıp ısıtıp önümüze koymayın.

Yukarıda denildiği gibi tüm zamanlarda özellikle bu devirde normal insanlar için parasızlık sinir, stres, huzursuzluk ve mutsuzluk yapar.

Bunun yanı sıra para da büyük bir çoğunluğu mutlu yapar. Bu dünyanın her yerinde bu durum böyledir.

Dayanaksız, kanıtsız boş laflar. 100 adamdan, 100 zenginden kaçının hayatı allak bullak oldu kaçının tutsak istatistiğini 20yi geçmez. Baya baya kötümser rakam bu da ha baya baya kötümser.

Parasızlıktan kaç aile dağıldı. Kaç kişi öldü desek yine istatistik tutsak ver coşkuyu durumu çıkar ortaya.

Ben ortopedi, göz, kulak burun boğaz gibi bölümlere randevu alamamıştım 3 ay. Ha şöyle bir şey var aşırı devletçi biri olduğum için ne olursa olsun devlete randevu almaya çalışırım fakat özel seçeneğini düşünsem direk 400 TL girecek 20şer dakikadan 80 dakika için.

Parayı kötüleyenleri mesaja boğmak istiyorum forumda ama kendimi tutuyorum.

Para mutluluk ve huzurdur. Çok açık ve net.

Fakir mutlu olamaz demiyorum olur. Ama bugün bir çok insan fakirlikle baş edebilecek ruh haline sahip değil. Bir çok insan fakirken mutlu olmaz arkadaşım olmaz. Dine sözde bağlı olanlar öbür tarafta huri alıcam, şunu yapıcam zenginler yanacak diye kendini avutur. Adama sorarlar gidip geldin mi de insanların ahiret akıbetini biliyor musun diye.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Konu sahibi sustu galiba mutlu olduğunun farkına varmış.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
İşte insanlar burda yanılıyor para sadece madde almıyor arkadaşlarım yani yemek içmek gezmekten ibaret değil dünya.Para hayat standartını yükseltir daha iyi bir ev daha iyi bir hayat sunar.Bakınız yaklaşık 10 gündür bizim suyumuz yok neden hava eksi derecede sular donmuş çünkü mardin eski bir şehir depolar dışarda.Ayrıca para olduğu zaman daha sağlıklı olursun istediğin yerde istediğin zaman kontrollerini yaptırabilirsin.Hayatta en değerli şey zamandır zamanı da ancak para satın alabilir yoksa sürekli çalışarak zamanını feda edersin.Kendini birçok konuda etkin şekilde geliştirmeni sağlar.Yav herşeyi geçtim parayla istediklerini yaptın hâlâ mutlu olamadın mı en kötü ihtimalle madem para getirmedi mutluluk diyorsun bağışla bütün mal varlığını sonra gir bir işe çek paşalar gibi kredini yaşamaya devam et bakalım daha mutlu olacak mısın.Yani ben şuan 30 yaşındayım şuan zengin olsam yapmak istediğim herşeyi yapmaya belki ömrüm bile yetmeyebilirken nasıl hepsini yapıp da mutsuz olacağım merak ettim doğrusu.Para mutluluk getirmiyor yalanı zengin yalanıdır hiçbirinin de bi tarafı yemez malvarlığını herşeyini bağışlayıp fakir hayatı yaşamak.