Para her şey değil!

M

Murat Burç

SDN Okuru
boş yaptığınızın farkına vardım o yüzden susuyom gözünüz para hırsından yanıyor be yazık
Kardeşim bırak o zaman parayı.

100 tlye giy ayakkabı, 1000 tlye telefon kullan okula yürüyerek git. Kaliteli yiyecekler yeme nerede ucuz varsa onu ye. Ucuz giysi giy. Paranı da bağışla mütevazı hayat yaşa.

Sonra gel millete para hırsından yanıyorsun de

Düşmez kalkmaz bir Allah var. Hareketlerine, söylediklerine dikkat et Allah öyle yere çakar ki yere sonra ne yaptık da bu duruma geldik dersiniz.
Git kendini başka yerde tatmin et. Sana sadece acıyarak bakıyorum.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,019
Mesela:
Manisa Tarzanı'nın hiç parası olmamış. Ve olmasını istememiş te. Ve kendisi o haliyle mutluymuş.
Hayattan tüm beklentileriniz para üzerine kuruluysa, parasız mutsuz olursunuz. Parayla da mutsuz olursunuz, çünkü hep daha çoğunu istersiniz.
Ama Manisa Tazanı doğa ile iç içe yaşamak istemiş ve o haliyle mutluymuş. Hayatında bir don dışında hiç bir şeyi olmamış. Ve o hayatı kendi seçmiş.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Mesela:
Manisa Tarzanı'nın hiç parası olmamış. Ve olmasını istememiş te. Ve kendisi o haliyle mutluymuş.
Hayattan tüm beklentileriniz para üzerine kuruluysa, parasız mutsuz olursunuz. Parayla da mutsuz olursunuz, çünkü hep daha çoğunu istersiniz.
Ama Manisa Tazanı doğa ile iç içe yaşamak istemiş ve o haliyle mutluymuş. Hayatında bir don dışında hiç bir şeyi olmamış. Ve o hayatı kendi seçmiş.
Hayattaki tüm beklentiler para üzerine kurulu değil hayatta seni ileri taşıyacak geliştirecek insan gibi yaşamanı sağlayacak herşeyin altından para mevzusu çıkıyor.2000 tlye bir maaşla a30 almıştım böyle bir ülkede yaşıyoruz paranın değerinin olmadığı bir ülkede.Bir de tanıdıklar diyor ki 2000 lira telefona mı verdin ağızları açık kaldı sanıyorlar en iyisini almışım ? yine biz araştırıyoruz öğreniyoruz insanların piyasadan bile haberi yok belki de o yüzden mutludurlar diycem de daha göremedim ben mutlu birini.Mutluluk rolü yapan çok insan gördüm ama.Bu insanlar da illa veriyor bir yerde açık anlıyorsun zamanla rol yaptığını çünkü insan acizdir.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,019
Bir insan memnunsa mutludur. İnsanı mutsuz eden doyumsuzluk.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Para demek güç demektir. Para herkesi satın alabilir, alamayacağı tek şey sağlıktır, karşı cins daima ilk senin maddi durumuna bakar. Senin ufak ergen dertlerin bunu görmeni engelliyor sanırım.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867
Sağlık değil de ölümsüzlük olsa daha iyi :)

AynŞTAyn

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
99
Aslında sorun para değil bence güvence kaynağı ve telkin ihtiyacı,
Çünkü gözlemlerime dayanarak insan bir dayanak arıyor bunu da en kolay nereden kurtarırım diyor patrondan da bir kaç gaz telkini oluyor.
Ben hidayet istedim, oldu
Güven ve telkinde Rabbime ve onun buyruklarına ve geçmiş tüm peygamberlerine uydum uymaya da çalışıyorum .
Ve hiç bir şeyden korkmadan hayata her sabah 3te gülerek başlıyorum. Hamdü senalar tek ilah olan Hz. Allah'a olsun, O ne güzel arkadaş dost ve vekildir. Ben hayatımı Rabbimin rızasını kazanmak için harcıyorum keşke daha önce uyansa idim bu rüyadan,
Rabbim bunun daha hayırlı olduğunu bildiğinde bu zamanda olması uygunmuş.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
parayla sağlık alınmıyor ölen birisi geri getirilmiyor yaşadığım şeyleri söylüyorum eskiden bende para düşkünüydüm ama ders çıkardım ki para herşey değil
Oda yakında şimdi öyle değil ama yakında olucak. Bu olmasa bile siz zenginler biz fakirlerden daha uzun yaşayacaksınız, ne yazıkki.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dünyanın en zengin insanısın ama tedavisi olmayan bi hastalığa yakalandın olabiliecek şeyler sonuçta
Öyle birşey olma ihtimali %0.000001'dır zengin bir insan için, sağlıklı besleniyorsun spor yapıyorsun ellerini bakteri bırakmayan sabunla yıkıyorsun tedavisi olmayan hastalığa nasıl yakalancan?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,019
Corana virüsü.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Sabancı ya gerek yok , steve jobs ve daha nice insanlar :cool:
Sultan Süleyman a kalmadı bu dünya neyin derdinde nereye kadar ....
Sultan Süleyman a kalmadı evet ama Sultan Süleyman da hayattayken sizin gibi aman banane sanki bana mı kalacak dünya deyip oturmadı bir köşede.

AynŞTAyn

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
99
Sultan Süleyman a kalmadı evet ama Sultan Süleyman da hayattayken sizin gibi aman banane sanki bana mı kalacak dünya deyip oturmadı bir köşede.
Benim çalışmadığımı siz nereden çıkardınız,yanılıyorsunuz 25 sene Türkiye de ve yaklaşık 5 senedir de yurt dışında çalışmaktayım Rabbim izin verirse de daha da sağlığım izin verdiği müddetçe de çalışmayı nasip etsin.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Benim çalışmadığımı siz nereden çıkardınız,yanılıyorsunuz 25 sene Türkiye de ve yaklaşık 5 senedir de yurt dışında çalışmaktayım Rabbim izin verirse de daha da sağlığım izin verdiği müddetçe de çalışmayı nasip etsin.
Burdaki kasıt çalışmamak değil dünya malı dünyada kalır düşünce tarzıyla hareket etmek.Dünya malı evet sana kalmıyor ama senden sonrakilere kalıyor.Para olduğu sürece de kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda kalmaz insan yaşadığı süre içinde.

Reaksiyon puanı
16,128
Ünlü işadami 200 yaşini görmek için milyon dolar harcadi ama göremedi Azrail rüşvet kabul etmiyor...

Livia sas Junius

Profesör
Reaksiyon puanı
1,561
ölümü durdurmanın şimdilik bir yöntemi yok ama olduğunda bunu sadece para satın alabilecek.

Reaksiyon puanı
16,128
Artik aktif carbon nasil yapilir dersi aliyor belkide...

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Adam konu açtı ne güzel şelale gibi akıyor gelen cevaplar. Genellikle cevap verildikten sonra konuşulmuyor pek.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Lütfen şu konuda konuşulmaya devam edilsin arkadaş. Para herşeydir zaten alamayacağın şeyi hiçkimse yapamayacağı için para herşey oluyor yani arkadaş bak 1 milyar doların var evreni yok etmek istiyorsun bunu hiç kimse yapamaz(Allah dışında) e hiçkimse yapamayacağı için noluyor para her şey oluyor. Anlamıyorum be arkadaş ya ne kadar şanslı bir çocuk gelmiş hayatını beğenmiyor.