Sardaukar
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 903
Söylenen o tabi kimse gelip demez ki bunu insanlara yedirecez diyeKedi köpek maması yapımında ve hayvanat bahçesinde kullanım için getirilecekmiş. İnsanlara yedirmek için değil.
Mantıklı.Kedi köpek maması yapımında ve hayvanat bahçesinde kullanım için getirilecekmiş. İnsanlara yedirmek için değil.
Yemek isteyen varsa gider talep ederSöylenen o tabi kimse gelip demez ki bunu insanlara yedirecez diye
Bu söylediğin gerçekten doğru bir şey. Sağlık boyutu ve ticari boyutunu düşünmek gerekiyor. Malum herkes at ya da eşek eti yemiyor (bazı fast food zincirleri de sipariş etmiş olabilir) ve büyük ihtimalle şu sektörde ülkemizde bunu için alındığını düşünüyorum:Konuya 2 farklı yerden bakıyorum.
1- Ticari boyutu
Bence olumlu bir gelişme. Zira Sudan ile bizim ticaret bağlantımız ithalattan çok ihracat üzerine. Yaptığımızın 5 katını ihraç ediyoruz Sudan'a.
Ortada 434 milyon dolarlık bir pazar var. Bu pazarın geliştirilmesi için yeni ürünlerin ithal-ihraç edilmesi olumlu bir gelişmedir, ticaretin gelişmesine ve genişlemesine vesile olur.
Ekli dosyayı görüntüle 83109
2- Sağlık boyutu
Maalesef bu konuda tereddütlerim var. İthal edilecek etlerin gerekli sağlık taramalarından geçmesi vs. gibi güvenlik önlemleri alınmalı.
500 Ton et, piyasa sürülecek tutarda bir et değil, korkmayın sizin kebapların içerisine girmez500 ton, yani 500 tane hayvan demek. Çok küçük bir rakam.
Muhtemelen bu etler ile kedi köpek maması yapımında kullanılacak..
Eh işte o hayvanlar kesin bu adama gitti.
Ne ? Ülkemizde Şok,BİM,A-101 gibi firmalar Et ve Süt Kurumu adında at eti satıyor resmen...Yemek isteyen varsa gider talep eder![]()
İkbal Sucuk peki?Ne ? Ülkemizde Şok,BİM,A-101 gibi firmalar Et ve Süt Kurumu adında at eti satıyor resmen...
Hazır almak zaten iyi değil tanıdığın kasaptan alıcaksın.Hazır alırsan Şahin alEn iyi sucuk, kasabı bildiğin ve kendisinin yaptığı sucuk. Ha bu arada akşama sanırım sucuklu yumurta vardı evde.. Bir an önce mesai bitsin diye bekliyorum..![]()
Cumhuriyet Sucukları güzel oluyor gerçekten, Apikoğlu da iyi ama Aç Bitir, Şipşak, Emin bunlar tehlike. Haram sucuk.En iyi sucuk, kasabı bildiğin ve kendisinin yaptığı sucuk. Ha bu arada akşama sanırım sucuklu yumurta vardı evde.. Bir an önce mesai bitsin diye bekliyorum..![]()
EvetCumhuriyet Sucukları güzel oluyor gerçekten, Apikoğlu da iyi ama Aç Bitir, Şipşak, Emin bunlar tehlike. Haram sucuk.![]()
Olabilir, ben CarrefourSA da çalışırken orada da domuz eti satılıyordu ama ben hiç Canan kaftancıoğlunun eşi gibi alıpta domuz eti yemedimNe ? Ülkemizde Şok,BİM,A-101 gibi firmalar Et ve Süt Kurumu adında at eti satıyor resmen...
Boşuna da ben McDonals ve Burger'a gitmiyormuşum Allah'a şükür.![]()
Mc Donalds’ta Domuz yağı çıktı Helal setfikası iptal edildi!
İslami helal sertifikası meclisi, McDonald's restoran zincirinin İslami helal sertifikasını iptal etti.www.akasyam.com
Mc Donalds’ta Domuz yağı çıktı Helal setfikası iptal edildi!
İslami helal sertifikası meclisi, McDonald's restoran zincirinin İslami helal sertifikasını iptal etti.
Prof. Dr. Ahmet Akgündüz Mc Donalds’ın 1 Ağustos tarihinden itibaren iptal edildiğini ve gerekçe olarak da baharatlarında, mayonezlerinde, soslarında ve kızarmış patateslerinde domuz yağı çıkmış olmasını gösterdi.
Ahmet Akgündüz’ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya “McDOnalds dünyanın hiçbir yerinde helal değildir. Kahvesinden tutun dondurmasına kadar. Şekerinde bile domuzun maddeleri vardır.” Şeklinde yorumlar yapıldı.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
McDonalds Etlerinde Bulunduğu Kanıtlanan Kimyasal Madde
![]()
McDonalds Etlerinde Bulunduğu Kanıtlanan Kimyasal Madde
Fast food zinciri McDonalds, ürettiği hamburgerlerinde birçok madde kullanılıyor. Peki, hazır gıda zincirinin kullandığı hamburger kimyasal maddesi ne?www.webtekno.com
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
McDonald's tan korkunç itiraf
McDonald's yanık yağlarla insan sağlığı üzerinde oynanan kumarın hilelerini itiraf etti...
![]()
McDonald's tan korkunç itiraf
Haber 7 - McDonald's yanık yağlarla insan sağlığı üzerinde oynanan kumarın hilelerini itiraf etti...www.haber7.com
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bende aynı, onlardan sadece oda ayda yılda bir, 1.5 tl lik külahlı dondurmalarından alırım başkada bir şey alıp yemem.Boşuna da ben McDonals ve Burger'a gitmiyormuşum Allah'a şükür.![]()
Sizin işiniz gücünüz İmamoğlu'na atmak.Sizene ? İsterse hristiyan olur. Bizim dinimizde zorlama yoktur.Herkes istediğini yapar. İmamoğlu taraflısı değilim.Ama senin profil fotoğrafından belliZaten
Olabilir, ben CarrefourSA da çalışırken orada da domuz eti satılıyordu ama ben hiç Canan kaftancıoğlunun eşi gibi alıpta domuz eti yemedimAklıma geldi de eşim bir oturuşta yarım domuzu yiyor demişti.
Dondurmayı maraş usulu alıp denemek çok güzel bir haz, keçi sütlü dondurmalar bir harikaBende aynı, onlardan sadece oda ayda yılda bir, 1.5 tl lik külahlı dondurmalarından alırım başkada bir şey alıp yemem.
Benim mesajımda imamoğlu ibaresi geçiyormu iyicene bak, Allah akıl fikir versin diyorum sadece.CSizin işiniz gücünüz İmamoğlu'na atmak.Sizene ? İsterse hristiyan olur. Bizim dinimizde zorlama yoktur.Herkes istediğini yapar. İmamoğlu taraflısı değilim.Ama senin profil fotoğrafından belli![]()
Gerçekten ama Canan Kaftancıoğlu deyince arkadan İmamoğlu çıkıyor...Benim mesajımda imamoğlu ibaresi geçiyormu iyicene bak, Allah akıl fikir versin diyorum sadece.
Bu arada senin dinin ne bilmiyorum ama dininin kıymetini bil, baksana domuz etini bile sana hoş karşılatıyorCSizin işiniz gücünüz İmamoğlu'na atmak.Sizene ? İsterse hristiyan olur. Bizim dinimizde zorlama yoktur.Herkes istediğini yapar. İmamoğlu taraflısı değilim.Ama senin profil fotoğrafından belli![]()
Buna ön yargı derlerGerçekten ama Canan Kaftancıoğlu deyince arkadan İmamoğlu çıkıyor...