Laptop Geç Açılıyor

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar hp pavilion 15 gaming cx-00026 model laptopa sahibim. donanımı gayet iyi fakat şöyle bir sorunum var. windows 10 son sürüm kullanıyorum. laptopun power tuşuna bastıkdan 4-5 sn sonra hp logosu geliyor sonra açılmaya başlıyor.bu gecikmeyi çözmenin bi yolu var mı ? Şimdiden teşekkürler.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
başlangıç programlarında düzeltmeye gidebilirsin burada devre dışı bıraktıkların sana biraz vakit kazandırabilir kendim antivirüs kullanmıyorum bu yüzden sistemim 15 sn gibi bir sürede açılıyor (= (SSD mevcut)

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Hep mi böyleydi yoksa sonradan mı böyle oldu? BIOS'tan Boot sırasını kontrol ettiniz mi?

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Yeni formatladım bilgisayarı uefi şekilde. HP logosu gelene kadar 4-5 sn süre geçiyor. başlangıç uygulamalarında 2 uygulama devrede sadece. son bios zamanı 4.6 sn yazıyor. biosda boot sırası ayarlanmıyor tek hdd var zaten. legacy boot disabled konumunda. Windows 8.1 de formatladım denemek için. 8.1 de daha hızlı açılıyor ama driver desteklemediği için mecbur 10 kullanmak zorundayım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ek not : abimin asus pc si var. işlemcisi i5 5200 u 4gb ram ve 120 gb wd green ssd mevcut. 8.1 pro yüklü o laptopda ve benim laptobumdan daha hızlı açılıyor. asus logosu da hızlı geliyor windows da çabuk açılıyor. benim bilgisayarda standart olarak optane 16gb bellek geliyor. onu söktüm ve şuan m2 ssd almak istiyorum. corsair mp 510 240gb lık ve xpg sx8200 pro 256 gb lık arasında kaldım. önerilerinize açığım.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Arkadaşlar hp pavilion 15 gaming cx-00026 model laptopa sahibim. donanımı gayet iyi fakat şöyle bir sorunum var. windows 10 son sürüm kullanıyorum. laptopun power tuşuna bastıkdan 4-5 sn sonra hp logosu geliyor sonra açılmaya başlıyor.bu gecikmeyi çözmenin bi yolu var mı ? Şimdiden teşekkürler.
o 5-4 saniye bios beklemesidir kesin, özel bir tuşa basarak bir menüyü açacakmısınız diye bekliyor, 4-5 sn sonrada açmayacağınızı anlayıp Windows 10'a geçiyor. Ha Windows 10 yavaş açılıyorsa, denetim massası pil seçenekleri güç düğmelerinin ne yapacağını seçin ordan hızlı başlatma tiki kapalıysa aç açıksa kapat çünkü bazı bilgisayarlarda daha yavaş açtırabilsede bazılarında gerçekten hızlandırıyor, ayrıca Windows 10 doğal olarak ta yavaş açılıyor. Bende oyun bilgisayarı var bak GTX 1050 diyorum i5 7. nesil diyorum 2 dakikada zor açılıyor

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
o 5-4 saniye bios beklemesidir kesin, özel bir tuşa basarak bir menüyü açacakmısınız diye bekliyor, 4-5 sn sonrada açmayacağınızı anlayıp Windows 10'a geçiyor. Ha Windows 10 yavaş açılıyorsa, denetim massası pil seçenekleri güç düğmelerinin ne yapacağını seçin ordan hızlı başlatma tiki kapalıysa aç açıksa kapat çünkü bazı bilgisayarlarda daha yavaş açtırabilsede bazılarında gerçekten hızlandırıyor, ayrıca Windows 10 doğal olarak ta yavaş açılıyor. Bende oyun bilgisayarı var bak GTX 1050 diyorum i5 7. nesil diyorum 2 dakikada zor açılıyor
Şuan bu durumda. tiki kaldırıyım mı ? benim pc özellikleri de i5 8300h 1050 ti var. Daha yeni formatladım tüm güncellemeleri vs yaptım. ve bios da hotkey delay diye bir seçenek var. o ayar 0 da ama 5 sn beklemesi saçma değil mi ?

Windows başlangıcı da bu şekilde

Ekli dosyalar

• s.png
    s.png
    10.7 KB · Görüntüleme: 458
  • s1.png
    s1.png
    32.3 KB · Görüntüleme: 471

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Şuan bu durumda. tiki kaldırıyım mı ? benim pc özellikleri de i5 8300h 1050 ti var. Daha yeni formatladım tüm güncellemeleri vs yaptım. ve bios da hotkey delay diye bir seçenek var. o ayar 0 da ama 5 sn beklemesi saçma değil mi ?

Windows başlangıcı da bu şekilde
Denemeye değer, bilgisayarı bozmaz diye biliyorum.

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Şuan bilgisayarın hp logosuna gelmesi 6 sn masaüstüne gelmesi 27 sn olarak ölçtüm.

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Daha mı hızlı?
Söylediğim değerler tiki kaldırmadan önceydi. tiki kaldırdım ve bilgisayar açılmıcak diye bi korktum çok yavaş açıldı ? Şuan en hızlı hp logosu 6 sn masaüstü 20 sn de geldiğini ölçümledim. birkaç bişeye daha bakıcam.

Hotkey delay ı 0 Dan 5 e çektim bu seferde 10 sn bekliyo. Biosu yapamamışlar ?‍♂️ hotkey delay kısmı bozuk. Fix 5 sn bekletiyo 0 da olsada.

Son düzenleme:

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
HP geri dönüş yaptı dedi biosunuzda sorun yok. sorun olduğunu düşünüyorsanız servise verin dedi..... Hayır anlamadığım şu. bariz bir şekilde post hotkey delay kısmı hatalı bozuk ama sorun yok diyolar. 0 sn de iken 5sn bekliyor. 5 e alıyorum 10 sn bekliyor. 10 a alınca 15 saniye bekliyor. +5 sn yazmayan süre var. normalde bu süre max 1sn olur. gerekli videoları vs de gönderdim sorunla alakalı ama hala sorun olmadığını söylüyorlar. tüm hp bilgisayar kullanıcılarında mı bu sorun var acaba ?

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
HP geri dönüş yaptı dedi biosunuzda sorun yok. sorun olduğunu düşünüyorsanız servise verin dedi..... Hayır anlamadığım şu. bariz bir şekilde post hotkey delay kısmı hatalı bozuk ama sorun yok diyolar. 0 sn de iken 5sn bekliyor. 5 e alıyorum 10 sn bekliyor. 10 a alınca 15 saniye bekliyor. +5 sn yazmayan süre var. normalde bu süre max 1sn olur. gerekli videoları vs de gönderdim sorunla alakalı ama hala sorun olmadığını söylüyorlar. tüm hp bilgisayar kullanıcılarında mı bu sorun var acaba ?
Hocam o süre olmazsa daha bios'a giremessiniz bios pilini değiştirmediğiniz sürece, bence kalsın iyi çünkü.

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Hocam o süre olmazsa daha bios'a giremessiniz bios pilini değiştirmediğiniz sürece, bence kalsın iyi çünkü.
Abimdeki pc asus. asus logosuna gelene kadar 1 sn geçiyo o sürede de biosa girilebiliyor. hp de 5sn nin gömülü olarak gelmesi çok saçma. abimin pc daha düşük donanımda sadece fark olarak ssd ve windows 8.1 var. pc nin toplam açılma süresi 7sn. 7sn sonra masaüstüne geliyo. benim pc şuan 6.sn de daha yeni hp logosuna geliyo :( 5000 tl lik pc aldım ama bunu daha önceden bilseydim monster a yönelirdim. beni çeken 1050 ti oldu :D

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Abimdeki pc asus. asus logosuna gelene kadar 1 sn geçiyo o sürede de biosa girilebiliyor. hp de 5sn nin gömülü olarak gelmesi çok saçma. abimin pc daha düşük donanımda sadece fark olarak ssd ve windows 8.1 var. pc nin toplam açılma süresi 7sn. 7sn sonra masaüstüne geliyo. benim pc şuan 6.sn de daha yeni hp logosuna geliyo :( 5000 tl lik pc aldım ama bunu daha önceden bilseydim monster a yönelirdim. beni çeken 1050 ti oldu :D
Bende monster abra var 3-2 dakikada zor açılıyor. Bulaşırsan en yeni modellerine bulaş yoksa önermem, yine şanslısın ha bunada şükret. Sen hayla saniyeleri düşünüyorsun.

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bende monster abra var 3-2 dakikada zor açılıyor. Bulaşırsan en yeni modellerine bulaş yoksa önermem, yine şanslısın ha bunada şükret. Sen hayla saniyeleri düşünüyorsun.
İntel Optane bellekle beraberken 15sn civarında açılıyordu toplam. optane i sattım yerine m2 ssd takmak için. şimdi büyük ihtimalle xpg sx8200 pro alıp takıcam 256gb lık olanı. o zaman performans uçar diye düşünüyorum.

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Dediğim şekilde xpg 8200pro 256 gb lık m2 ssd yi alıp taktım. Bilgisayarın baştaki 5sn lik gecikmesi biraz sinir bozucu olsa da açılış hızını 20+sn lerden 10sn ye çekebildim. bilgisayar resmen fişek oldu m2 ssd ile. windows 10 ssdsiz kullanılmaz net.