Bu Sistemi Almalı mıyım?

TahaYigit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Beyler bir kaç gün önce bir pc gördüm, vatanda. Pcnin şu anki fiyatı 4620 tl yani bilgisayar 1000 dolar. Bilgisayarın resmi aşşağıda görebilirsiniz. Bu pv alınır mı bileşenleri uyumlu mu ve beni kaç yıl götürür? Bunları cevaplarsanız çok süper olur??
6FF0CF38-31A9-4486-AB58-DC62BDF0E836.png

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba,
Öncelikle Vatan pahalı. Onun yerine Teknobiyotik, Sinerji, İtopya gibi sitelerden alışveriş yapmanızı öneririm.

Bilgisayara gelecek olursam, AMD Ryzen işlemcili bir sistem toplamanızı öneririm. Daha uzun ömürlü bir sistem olur. İsterseniz AMD işlemcili sistem önerebilirim.

TahaYigit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
@Cyb3r_K1ng Ben intel bir sistem toplamak istiyorum, ailem de öyle sitelerden almamı istemiyor. Bu yüzden vatandan alıyorum. AMD ye gelecek olursa ömür değil performans istiyorum. Amdnin hız vermesi için ücreti arttırmam lazım.
Benim tek sorum bu sistem bileşenleri birbirine uyumlu mu. Arıza felan çıkarır mı?

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
@Cyb3r_K1ng Ben intel bir sistem toplamak istiyorum, ailem de öyle sitelerden almamı istemiyor. Bu yüzden vatandan alıyorum. AMD ye gelecek olursa ömür değil performans istiyorum. Amdnin hız vermesi için ücreti arttırmam lazım.
Benim tek sorum bu sistem bileşenleri birbirine uyumlu mu. Arıza felan çıkarır mı?
Bileşenler uyumlu. Sorun yok.

TahaYigit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
@Cyb3r_K1ng Peki ben bunu 1070ti veya 1070 e yükseltsem sorun çıkarır mı ileride

TahaYigit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Rica ederim. Söylemeden geçmeyim. Rami şunu alsanız daha iyi.
CORSAIR 8GB Vengeance DDR4 2666MHz CL16 Single Ram - Vatan Bilgisayar
Bir de PSU'yu 80+ alın derim.
Psu tam olarak ne oluyor acaba? Ben pek anlamıyorum da? Bu arada dediğiniz rami alacağım!

---- Mesajlar birleştirildi ----

Rica ederim. Söylemeden geçmeyim. Rami şunu alsanız daha iyi.
CORSAIR 8GB Vengeance DDR4 2666MHz CL16 Single Ram - Vatan Bilgisayar
Bir de PSU'yu 80+ alın derim.
He tamam güç kaynağı. Güç kaynağı galiba kasanın içinde var. O yüzden almama gerek yok diye düşünüyorum.

Şu anki hali ile tamam ise psu sıkıntı yok. Psu sadece 1070 e geçtiğimde yetmiyebilir değil mi. 1060 ı kolayca kaldırması lazım

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Intel alırsan günü, Ryzen alırsan sonraki 3-4 yılını kurtarırsın ama karar senin. Sonuçta 2. nesil Ryzen işlemcilerden tam performans almak için X470 çipsetli anakart gerekiyor ki fiyatları da biraz yüksek.

TahaYigit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Intel alırsan günü, Ryzen alırsan sonraki 3-4 yılını kurtarırsın ama karar senin. Sonuçta 2. nesil Ryzen işlemcilerden tam performans almak için X470 çipsetli anakart gerekiyor ki fiyatları da biraz yüksek.
Günü derken? Hızlı bozulur mu demek istiyorsunuz? Eğer mümkünse siz bana 4600 tlye gtx 1060 lı ryzen sistem dizebilir misiniz?

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
PSU 1070'e yeter problem olmaz.
Sistem gayet uyumlu ve güzel. Fiyatı da hiç fena değil alınabilir gayet rahat.

Günü derken? Hızlı bozulur mu demek istiyorsunuz? Eğer mümkünse siz bana 4600 tlye gtx 1060 lı ryzen sistem dizebilir misiniz?
Hızlı bozulur değil. İleri de anakart değiştirmeden yeni işlemci takabilirsin manasında. Yoksa Intel'de gayet güçlü bir platform ama biz geleceği düşünerek genelde Ryzen tavsiye ederiz.

Son düzenleme:

TahaYigit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
PSU 1070'e yeter problem olmaz.
Sistem gayet uyumlu ve güzel. Fiyatı da hiç fena değil alınabilir gayet rahat.
Teşekkür ederim inşallah bugün alıyorum. Cevabın bana gerçekten yardımcı oldu sağol.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Hızlı bozulur değil de Intel soketleri hızlı değişir. 2-3 sene sonra işlemci değiştirmek istediğin zaman anakartını da değiştirmek zorunda kalırsın. AMD 2020 yılı da dahil olmak üzere aynı işlemci soketinde kalacağını söyledi. O yüzden 2020 yılında işlemci değiştirmek istediğin zaman anakartında BIOS güncellemesi yapıp istediğin işlemciyi takabilirsin ama şuan topladığın sistemden biraz daha tuzlu olur. Tabi RAM, anakart ve işlemcin daha iyi olacak ona göre kararını vermelisin yoksa topladığın sistem kötü değil.

TahaYigit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hızlı bozulur değil de Intel soketleri hızlı değişir. 2-3 sene sonra işlemci değiştirmek istediğin zaman anakartını da değiştirmek zorunda kalırsın. AMD 2020 yılı da dahil olmak üzere aynı işlemci soketinde kalacağını söyledi. O yüzden 2020 yılında işlemci değiştirmek istediğin zaman anakartında BIOS güncellemesi yapıp istediğin işlemciyi takabilirsin ama şuan topladığın sistemden biraz daha tuzlu olur. Tabi RAM, anakart ve işlemcin daha iyi olacak ona göre kararını vermelisin yoksa topladığın sistem kötü değil.
Zaten 2018 yılındayız 2020 ye kalmış 2 yıl 2 yılda bozulacağını sanmıyorum bu bilgisayarın.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Zaten 2018 yılındayız 2020 ye kalmış 2 yıl 2 yılda bozulacağını sanmıyorum bu bilgisayarın.
Bilgisayarın bozulmasından söz etmiyorum ki öyle bir şey demedim ben. Intel bozulur diye bir şey de demedim. İleride işlemci değiştirmek için anakartını da değiştirmek zorundasın Intel alırsan ikisi çok ayrı şeyler.

TahaYigit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarın bozulmasından söz etmiyorum ki öyle bir şey demedim ben. Intel bozulur diye bir şey de demedim. İleride işlemci değiştirmek için anakartını da değiştirmek zorundasın Intel alırsan ikisi çok ayrı şeyler.
Intel almayı düşünüyorum ileride ama benim için sıkıntı yok anakartı da dğeişirim.

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,279
Intel almayı düşünüyorum ileride ama benim için sıkıntı yok anakartı da dğeişirim.

Anakartı Değişmen İleride Performans Sağlayacak anlamına gelmez.. Karar Senin Hayırlı OLsun, Ryzen Su durumda INtelden Her Halükarda Üstün.. Bunuda Render Yapan Biri OLarak Söylüyorum.

TahaYigit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Anakartı Değişmen İleride Performans Sağlayacak anlamına gelmez.. Karar Senin Hayırlı OLsun, Ryzen Su durumda INtelden Her Halükarda Üstün.. Bunuda Render Yapan Biri OLarak Söylüyorum.
Eğer bu sistemi ryzen ile dizsek ne kadar daha para katmam gerekir?

TahaYigit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Son düzenleme: