Windows Defender Yeterli mi ?

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Bir kez bile sıkıntı yaşamadım mis gibi kullanıyorum yeter ki windows orijinal olsun.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Bir kez bile sıkıntı yaşamadım mis gibi kullanıyorum yeter ki windows orijinal olsun.
Sıkıntı yaşatır demedik. Lakin %100 koruma sağlayamaz demişimdir. Demediysem de şimdi diyorum. :)
Bence hiçbir antivirüs %100 koruma sağlayamaz.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Sıkıntı yaşatır demedik. Lakin %100 koruma sağlayamaz demişimdir. Demediysem de şimdi diyorum. :)
Peki sayın moderatörüm sizin dediğiniz gibi olsun. Ben defenderim ile mutluyum. :D

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
Hiçbirine güven olmaz. Hatta bir Firefox developer'ı ya da yetkilisi Windows Defender dışında antivirüs kullanmayın. Çünkü antivirüslerdeki açıklardan sisteminiz zarara uğrayabilir gibisinden konuşmuştu.
@eronis Hocam yukarıdaki anlattığım haberi biliyorsunuzdur siz. :)
o eleman msden para yemiştir yoksa defender gibi etkisiz elemandan koruma sağlamak imkansızdır...

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Hiçbirine güven olmaz. Hatta bir Firefox developer'ı ya da yetkilisi Windows Defender dışında antivirüs kullanmayın. Çünkü antivirüslerdeki açıklardan sisteminiz zarara uğrayabilir gibisinden konuşmuştu.
Arkadaşlar mesajımda söylediğim konuşmaya dair haberi buldum. :)

Mozilla’nın eski geliştiricisi blogunda yayınladığı yazıda çarpıcı iddialara yer verdi. Robert O’Callahan’a göre kullanıcıların bilgisayarlarının güvenliğini emanet ettikleri yazılımlar, sistemde değişik güvelik zaafiyetlerine sebep olabiliyor. Yazılım geliştiricisinin iddiasına kadar eğer işletim sisteminiz Windows 7 ve üzeriyse bir de güncelleştirmeleri ihmalkârlık etmeyen bir kullanıcı iseniz antivirüs kullanmanıza lüzum yok zira Microsoft’un kendi güvenlik yazılımı sistemin güvenliğini temin etmek için oldukça tatmin edici.
Kaynak: Mozilla Vakfı’nın eski mühendisinden antivirüs yazılımları uyarısı

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
En büyük güvenlik zaafiyeti aptal kullanıcıdır. Bazen hacker'lar sizin makinenize iletişimi olmadan, virüs bile olmadan arada sadece bir kaç gerçek bilginizi bilerek sizin adınıza pek çok iş yapabilir, borca girebilir.
Hatta bir Firefox developer'ı ya da yetkilisi Windows Defender dışında antivirüs kullanmayın. Çünkü antivirüslerdeki açıklardan sisteminiz zarara uğrayabilir gibisinden konuşmuştu.
Eski Firefox geliştiricisinin dediğine göre, 3. parti antivirüsler sadece Windows işletim sistemini bozuyor. Defender sistemin kendisiyle daha entegre olduğu için sorun çıkarmıyor.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,589
Düşüncelerinize saygım sonsuz ama ben şiddetle Eset Smart Security 10 öneririm. Baya hafif ve koruması oldukça güçlü bana göre.

Bende çok antivirüs denedim ama Esetde durakladım ;)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Bana mı dedin sen eleman para yemiştir diye
Yok hocam. Arkadaş benim mesajımdan alıntılamış. Mesajımda ise Firefox'un eski geliştiricisinin konuşmasından bahsetmiştim.
Bu sebepten arkadaşın dediği "o eleman" ifadesinin Firefox'un eski geliştiricisine dediğini düşünüyorum. :)

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Yok hocam. Arkadaş benim mesajımdan alıntılamış. Mesajımda ise Firefox'un eski geliştiricisinin konuşmasından bahsetmiştim.
Bu sebepten arkadaşın dediği "o eleman" ifadesinin Firefox'un eski geliştiricisine dediğini düşünüyorum. :)
Açıklamalarınız için teşekkür ederim konu anlaşılmıştır sıkıntı yok iyi forumlar herkese.

barbo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Ben Hiç antivürüs kullanmıyorum Windows defender yeterli İnternette gezerken anti şok popup ve flaş banner kullanın şifrelerinizi sanal klavye ile yazın ve ayda bir kez adwcleaner ile pc nizi taratıp tekrardan başlatın hepsi bu Yıllardır tek bir virüs yemedim Programları orjınal sitelerinden indirin crack falan sakın güvenmeyin Https ve kilit işaretine dikkat edin özellikle banka sitelerinde

Reaksiyon puanı
16,128
anti virüssüz windows yol geçen hanı gibidir...
avast free kurun.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,026
Windows Defender bir Anti virüs yazılımı.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Windows Defender'ı yeterli bulmuyorum.
Malwarebytes Premium'u önerebilirim; programın özellikle kötü amaçlı web sitesi korumasını başarılı buluyorum. ;)

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Windows Defender çöp . Ben virüs programı kullanmıyorum . İndirdiğim şeylerin virüslü olup olmadığını anlıyorum :)