Tek bilgisayarda çift Windows kullanmak mümkün mü?

NinjaKaplumbağa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar, elimde bir bilgisayar var, istediğim gibi kullanabiliyorum fakat bilgisayar bana ait değil ve nasıl aldıysam eskisi gibi teslim etmek zorundayım. Bu bilgisayar Windows 11 ama ben bazı sebeplerden dolayı Windows 10 kullanmak istiyorum, fakat kalıcı olarak değil; geri eskisi gibi Windows 11'e geçebileyim. Böyle bir şey mümkün mü? Dual boot mu deniyordu, ne deniyordu? Nasıl yapabilirim? Eğer böyle bir şey mümkünse, anlatabilecek varsa yazabilir mi veya bu konuyla alakalı bir YouTube videosu (mümkünse Türkçe)

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,881
Mantık şöyle.
En eski Windows sürümünü ilk, vesonraki veya son sürümü de sonra kurarak mümkün. Eski sürüm yeni sürümün bir gün çıkacağından bihaber olduğu için yeni sürümü tanımaz ve üzerine yazar. Yeni sürüm öncekini geriye dönük uyumluluk nedeniyle tanır ve kaza yapmadan önce haber verir. İki ayrı disk bölümün olmalı. Veya daha çok sürüm için daha fazla bölüm. Fiziksel bölümlere en fazla 4 adete donanım izin veriyor. Windows mantıksal sürücüleri kabul etmiyor. Ve her Windows ayrı Lisans anahtarı ister.

Veya sanal makine kullanabilirsin. Sistemin yeterli güçlü olmalı ama sürüm sayısında sınırlama olmaz. Lisans yine gerekli. Aynı sürümü aynı Lisans ile birden fazla kez kurabilirsin. İki ayrı dik'e kurup, diski de değiştirebilirsin. (Aynı disk üzerinde aynı anda bazen sıkıntılara sebep olabiliyor.)

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Elinde yedek hdd veya ssd varsa hazırda bulunan belleği sök onu tak, Taktığın belleğe win 10 kur kullan.
bu kadar basit işte.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer yedek depolaman yoksa Dual boot ile falan uğraşma. Sistemi daha kötü duruma sokabilirsin.

Kötü duruma sokmaktan kastım sistem her açılışında hangi windowsu açayım diye sorar. Sonra kurduğun yeni sistemi kaldıramazsın al başına bela.
Kaldırsan bile yine sorabilir hangi sistemi açayım

Be bileyim artık kendin bilirsin istersen yap istersen yapma sorumluluk sana ait.

Mesele yapabilmek veya yapabilmemekte değil.
Mesele sorunla karşılaşırsan onu çözebilecek kadar araştırmaya odaklanabilirmisin sorusudur?

Son düzenleme:

NinjaKaplumbağa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Elinde yedek hdd veya ssd varsa hazırda bulunan belleği sök onu tak, Taktığın belleğe win 10 kur kullan.
bu kadar basit işte.

Eğer yedek depolaman yoksa Dual boot ile falan uğraşma. Sistemi daha kötü duruma sokabilirsin.

Kötü duruma sokmaktan kastım sistem her açılışında hangi windowsu açayım diye sorar. Sonra kurduğun yeni sistemi kaldıramazsın al başına bela.
Kaldırsan bile yine sorabilir hangi sistemi açayım

Be bileyim artık kendin bilirsin istersen yap istersen yapma sorumluluk sana ait.

Mesele yapabilmek veya yapabilmemekte değil.
Mesele sorunla karşılaşırsan onu çözebilecek kadar araştırmaya odaklanabilirmisin sorusudur?
Yedek ssd dediğiniz şu usb ile bilgisayara bağladığımız taşınabilir ssdler falanmı onlar işe yarıyorsa alayım 1 tane bu arada bilgisayarda bir sorun çıkarsa kesin çözerim üstünde dururum kesinlikle