Çift işletim sistemi ve çift açma tuşu

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımı ilk aldığımda windows ve Hp os olarak çift işletim sistemiyle birlikte gelmişti. Bilgisayarı açmak için çift tuş bulunuyordu. Yani bilgisayar kapalıyken A tuşuna bastığımda windows açılıyordu, yine aynı şekilde bilgisayar kapalıyken B tuşuna bastığımda Hp os çalışıyordu. Dual boot gibi ikisi bir birinden bağımsız çalışıyordu. Şu an Hp os falan kalmadı. Sormak istediğim windows un yanına linux kurmak istiyorum ve B tuşuna basıldığında linux açılmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Bilgisayarım: HP Pavilion dv6-6c04st Entertainment Dizüstü Bilgisayar Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bunun için bir BIOS ayarı yok mu ? Bunu muhtemelen anca BIOS'tan yaparsın. Daha önce hiç duymadığım bir özellik :)

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Bunun için bir BIOS ayarı yok mu ? Bunu muhtemelen anca BIOS'tan yaparsın. Daha önce hiç duymadığım bir özellik :)
Tam olarak bende bilmiyorum. BIOS benim de aklıma geldi. Şimdi disk biçimlendirip linux u kursam windows un yanına büyük ihtimalle açılışta soracak linux mu windows mu diye.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Tam olarak bende bilmiyorum. BIOS benim de aklıma geldi. Şimdi disk biçimlendirip linux u kursam windows un yanına büyük ihtimalle açılışta soracak linux mu windows mu diye.
Zaten normalde öyle yapıyor da sen 2 düğme falan dedin beni de merak ettirdin :D 2 tane hard disk falan mı var ?

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Zaten normalde öyle yapıyor da sen 2 düğme falan dedin beni de merak ettirdin :D 2 tane hard disk falan mı var ?
Yok 1tb hdd vardı. Yıllar geçti diski falan biçimlendirince Hp os gitti . O 2. Tuş da duruyor öyle. Şimdi onu, bu söylediğim şekilde ayarlayabilirsem çok iyi olacak.:)

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Lg netbook lardada vardı öyle bir şey normal düğmenin yanında bir düğme ilede farklı bir sitem açılıyordu ama o zamanlar baktığımda o düğmeyi farklı bir sisteme atama yok tu