• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Hazırda Beklet vs Uyku Modu

ZEUS124

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Merhaba SDN ailesi ben laptop aldım ve işlerim kısa süreli oluyor 1-3 saat takılıyorum sonra kapatıyorum 1-2 saat arayla tekrar açıyorum bazen hiç açmıyorum ertesi güne kadar. Ama sonradan aklıma geldi ki "ben ne yapıyorum aç kapa aç kapa laptopun ömrünü tüketiyorum" neyse benim demek istediğim hangisi daha sağlıklı uyku modu mu? Hazırda bekletmek mi?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Direk kapatmak.
Masaüstü bilgisayarımda GTA 5'i açtım sonra uyku moduna aldım yarım saat geçti üzerinden bilgisayarı uykudan uyandırdım. GTA 5'i RAM'den çağırdı şaka gibi . Sözde uyku modu.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Windows 10 daki uyku modu pc yi kısmen kapatıyor win7 de falan denemeniz hiç sağlıklı değil

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
359
Uydu modu bilgisayarın tamamen kapanması gibi. Hazırda beklet ise her an açılmayı bekler halde kendi kapaması bilgisayarın ama elektrik tüketir. Uyku modu bilgisayar kapandığı şekilde elektrik alıyor, diye biliyorum.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Uydu modu bilgisayarın tamamen kapanması gibi. Hazırda beklet ise her an açılmayı bekler halde kendi kapaması bilgisayarın ama elektrik tüketir. Uyku modu bilgisayar kapandığı şekilde elektrik alıyor, diye biliyorum.

Windows 10 da olay şöyle uyku modu hazırda beklet ikisi monte edilmiş bir şekilde bilgisayar resmen kapanıyor bütün fanlar duruyor ama az elektrik alıyor geçmişi kaybetmemek için pc nin güç düğmesine basınca direk açılıyor win7 de pc düşük güç tüketimde çalışıyor zaten güç düğmesi yanıp sönüyordu hazırda beklet modu zaten oturumu kitliyor diye biliyorum

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
benim bildiğim de uyku modunda ramde olan şeyleri hdd/ssd ye alıyor ve bilgisayarı kapatıyor. siz açtığınızda ordan geri çağırıyor. hazırda beklet ise, ramdeki bilgiyi saklamak için rami açık tutuyor diğer bütün fonksiyonlar kapalı olarak biliyorum.

Akif52

Profesör
Reaksiyon puanı
110
Hazırda beklet bilgisayarı kapat ama açtığında herşey karşında. HDD'de belli bi miktar birşeyler depolanıyor. Eskiden çok kullanıyordum. Uyku modundan daha işlevsel olduğu noktalar var. Uyku modunda bırakırsan sürekli, Pil bitebilir mesela. Zaten bilgisayar hala açık. Altı üstü görüntü yok.