Apple'mı Samsung'mu ? TARTIŞMA - ÖNERİ

Hangisi Tercih Edilmeli? [İOS 11'ide baz alın]

• Kullanılan toplam oy
    81

Eren Kose

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
iPhone daki stabiliteyi ve Apple daki müşteri hizmetlerini e tabii birde bu telefon en az 3 sene donmadan gidecek bunları göze alarak iPhone tercih et

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
874
3000+ ile alakası yok, kasan telefona kasmıyor diyecek bir pozisyonda değiliz ;)
iPhone 7+ aldım Ve sizin iPhone 7 tanıtım videonuzu o yarım saatlik videonuzu izleyince iphoneye bakışım iyi yönde değişti teşekkür ediyorum :)

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
İphone kullanıcı olarak İphone tavsiye etmiyorum. Elit bir algı oluşturup bir iki yalanla insanları marka bağımlısı yapıyorlar.

1- Cebime uygun mu? Hayır

2- Teknik destek iyi mi? Hayır

3- Bahsedilen yazılımsal artı avantaj mı? Hayır

Eee ne farkı var! Hepsi bir birinin aynı Samsung diye tekelleştirmek istemem ama Android en azından daha geniş bir alan tanıyor verdiğiniz parayı daha çok hak ediyor.

Bu fiyatlara bu telefonlar paranın karşılığı mı? Kesinlikle HAYIR

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
874
İphone kullanıcı olarak İphone tavsiye etmiyorum. Elit bir algı oluşturup bir iki yalanla insanları marka bağımlısı yapıyorlar.

1- Cebime uygun mu? Hayır

2- Teknik destek iyi mi? Hayır

3- Bahsedilen yazılımsal artı avantaj mı? Hayır

Eee ne farkı var! Hepsi bir birinin aynı Samsung diye tekelleştirmek istemem ama Android en azından daha geniş bir alan tanıyor verdiğiniz parayı daha çok hak ediyor.

Bu fiyatlara bu telefonlar paranın karşılığı mı? Kesinlikle HAYIR

O senin düşüncen kardeşim evet android daha geniş kapsamlı bir sistem ama teknik destek konusunda bence berbat iş yapılıyor.Ben gittim biliyorum.Birde ne olursa olsun iOS daha uzun ömürlü daha stabil ve hızlı bir sistem.

Benim bir buçuk sene evvel yeğenime verdiğim iPhone 5s bile hala güncelleniyor.

Cebime uygun değil derken fiyat bazından doğru ama eğer başka bir iPhone alamayacak durumda iseniz ve bu yüzden böyle söylüyorsanız bu çok yanlış ben samsung'da ,İphonede kullandım kendi platformlarında en üst seviyede telefonlar ikiside sizin bilmeniz gereken şudur :İOS Ve Android biribirinden ayrı iki platformdur Ve bu şekilde değerlendirilmelidir.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
O senin düşüncen kardeşim evet android daha geniş kapsamlı bir sistem ama teknik destek konusunda bence berbat iş yapılıyor.Ben gittim biliyorum.Birde ne olursa olsun iOS daha uzun ömürlü daha stabil ve hızlı bir sistem.

Benim bir buçuk sene evvel yeğenime verdiğim iPhone 5s bile hala güncelleniyor.

Cebime uygun değil derken fiyat bazından doğru ama eğer başka bir iPhone alamayacak durumda iseniz ve bu yüzden böyle söylüyorsanız bu çok yanlış ben samsung'da ,İphonede kullandım kendi platformlarında en üst seviyede telefonlar ikiside sizin bilmeniz gereken şudur :İOS Ve Android biribirinden ayrı iki platformdur Ve bu şekilde değerlendirilmelidir.

Evet belirttiğiniz gibi hepsi kendi düşüncem. Ayrıca yeni bir telefon alma durumum yok hatta kullanım ömrü sözde 7 sene olan iphone 6 cihazımı kullanmayı düşünüyorum ancak siz olayı kişisel algılamışsınız dediğim gibi bir iki yalan ile insanları marka bağımlısı olmaktan başka bir şey değil. Selamlar.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
874
Evet belirttiğiniz gibi hepsi kendi düşüncem. Ayrıca yeni bir telefon alma durumum yok hatta kullanım ömrü sözde 7 sene olan iphone 6 cihazımı kullanmayı düşünüyorum ancak siz olayı kişisel algılamışsınız dediğim gibi bir iki yalan ile insanları marka bağımlısı olmaktan başka bir şey değil. Selamlar.

Valla benim eski 5s'i yeğen kullanıyor.Bir daha iPhone almayı düşünüyor.Ben eski bir Samsung kullanıcısıyım samsungtan memnundum şimdi ip 7+ var yine memnunum

İnan İriz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Öldürürler kardeş napıyon sen :D
hahahahaha
--- Gönderi Güncellendi ---
Öldürürler kardeş napıyon sen :D
hahahahaha
--- Gönderi Güncellendi ---
Fanboyluğa hiç gerek yok!

Pil = Samsung

Kamera = Samsung

Tasarım = Samsung aldı gitti

Arayüz akıcılığı = Samsung'da Apple'da gayet akıcı ama ileri vaadde Apple garanti verirken Samsung 2 yıl sonrası ne olur bilemem.

Fiyat Performans = İkisininde fiyatlarını hakettiğini söyliyemem ama daha iyi olmasına rağmen daha ucuz olan Samsung'u tercih ederdim örneğin Samsung S8 - İphone 7 Plus

Kullanışlılık = Tabikide Samsung ama yaşlılar veya daha sade bir tasarım istiyenler Apple'ı tercih etmeli.

Güvenlik vs = Samsung'a ROM atmadığınız sürece dandik uygulamalar virüsler bilinmedik içerikler indirmeyip telefonun size sunduğu özgürlük alanını kötüye kullanmazsanız eğer Apple ve Samsung gayet güvenli cihazlardır. Apple daha güvenli demeyin lütfen ünlüleri fotoğrafları LG'den çalınmıyor hepsi İcloud

Sonuç ise Marka ve uzun yıllar sadece arayüzü ile akıcılık sağlayan bir telefon istiyorsanız Apple

Amma velakin ben verdiğim paranın hakkını her donanımda tasarım, kamera, pil ve özgürlük gibi özelliklerde sonuna kadar alırım diyorsanız Samsung tercih edin [S7 Edge, S8]

Adametcem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Senelerce android kullandım iPhone 7 ile iOS a geçtim. Genel izlenimim kısaca şu; eğer amiral gemisi almıyacaksan androidle uğraşma.

Doğukan S

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Iphone 7'nin bataryası günü çıkarıyor ? Uzun zamandır bu kadar gülmemiştim.

Emre Kilic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung s6 serisinden sonra koklu degisime gitti ve artik uzay otesi cihazlar yapmaya basladi. Bi android sevdalisi olarak ip4 ten sonra apple kullanmamaya karar verdim bu zamana kadar 100-200 arasi taki ilk cep telefonundan bu yana model telefon kullanmisimdir heralde. Suanda s8 kullaniyorum, parmak izi sensorunun konumuna ve home tusu ve donanimsal tuslarin kaldirilmasina uyuz olmus olsamda yinede manyak bi telefon. Kesinlikle piyasanin en iyisi. Apple guncellemeyi uzun sure veriyor fakat yeni bir model cikacagi sira (tanidiklarimin basina cok geldigi icin) 3 kusak oncesi telefonlarda abuk subuk arizalar cikartip yeni telefon aldirmaya zorluyor gibi geliyor. En basiti telefonun pili %42 lerde vs. De oldugu sirada biranda kapanmasi veya baseband cipinin bozulmasi gibi. Iphone 7 serisi oncesi bircok ip5s cop olmustur bir guncelleme sonrasi baseband sorunu yuzunden bu zamana kadar samsung veya baska bi android telefonda pili dolu gosterirkne kapanma sorununu en azinda. Ben hic yasamadim. Bir sevmedigim ios ozelligide app storeda onceden satin aldigin yukledigin uygulamalari satin alinanlar menusunden sittin sene kaldiramaman ama androidde istedigin butun eski uygulamalari kaldirabiyosun ve bir daha listelenmiyor. Ve touchwitz in en sevdigim ozelligi kisiler de gezerken soldan saga kaydirarak birini arayabilmen veya sagdan sola sms atabilmen daha anlatsam sayfalarca surecek bircok ozellik. Iphone nunmu var batarya sorunun var powerbank siz hayatin olmaz(plus modelleri haric). Androidde veya ios tada kasmalarin sebebi uzun sure telefonlari yeniden baslatmamak ve acik uygulamalari kapamamak. Egerki haftada 3 gunde bir olmak uzere duzenli olarak 2 kere yeniden baslatilirsa kullandiginiz telefon daha stabil ve kasmadan kullanambiza olanak saglayacaktir. Apple artik kalitesini bayagi bozdu. Ekranlarin kenar taraflarinda sarama vs. Olmasi kasa kalitesi ve hep ayni hatlarda telefon cikarmasi baydi diyebiliriz. Iphone 8 inde sizdirilan gorsellerinde yine ahni cizgilerden ilerleyecegi sadece full ekran degisikligiyle kenarlar ve arka yapisinda hatlarda degisiklik yapmayarak yine kabak tadi verecek olmasi. Suan s8 kullaniyorum fakat bana gore galaxy s7 kullabilabilecek ele oturan ekran boyutu tam kivaminda ve herseyiyle sizi tatmin edebilecek tek telefon diyebilirim.

Herkezin gorusune saygim sonsuz.

Basinizi sisirdiysem kusura bakmayin.

Herkeze selamlar sevgiler.

Erdem_Özdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senelerce android kullandım iPhone 7 ile iOS a geçtim. Genel izlenimim kısaca şu; eğer amiral gemisi almıyacaksan androidle uğraşma.

Sen a5 2017 yi biliyomusun kullandınnı veya gördün mü hiç? Alalı 6 ay oldu s7 nin aynısı resmen hatta pili daha iyi olanı diyelim. android 8 güncellemesi de gelecek, bu ayın 31inde s8 arayüzü (samsung experience) ve anddoid 7 de gelcek. Amiral gemisi harici android alınmaz düşüncesi çok saçma ve gereksiz bir düşünce. Samsung j7 prime a bile android 8 verecek.

LeoCorte

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
S7 Edge en iyi listedeki en iyi F/P ürünü fakat 7 32 neden o kadar yüksek yavaş bir cihaaz. 128 yada 256 olanları hızlıdır.

M

Murat Burç

SDN Okuru
S7 Edge en iyi listedeki en iyi F/P ürünü fakat 7 32 neden o kadar yüksek yavaş bir cihaaz. 128 yada 256 olanları hızlıdır.
7 ve 7 Plus 32nin yazma hızı düşük okuma hızı değil. Savunmak istediğim falan anlaşılmasın iPhonelardan tiksinirim.
4K felan düzenlemediği sürece yazma hızı ayak bağı olur mu bilmiyorum. Hoş androiddeki gibi klasörler arası bi dosya transferi seçeneğide yok.
İşi okuma ile olacak o da diğerleri ile aynı benim bildiğim. Yazma dediğim gibi 4K veya herhangi bir çözünürlükte video düzenleme dosya aktarımı gibi yerlerde belli olur.
Hoş bu dediklerime dayanarak kimse 7 32yi alınabilir bir cihaz olarak değerlendirmesin. O cihaz her halükarda o fiyatlarda çöp.

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
Artık güvenemem Apple'a S8+ alır geçerim.2 içirisin de yaptığı strateji sayesinde bu kadar stabilite sahibi bir şirketi Time amcamız farklı bir seviye ye geriletti.Stabilitesi artık eskisi kadar meşhur değildir.

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
Selam olsun dünyalı dostum.Tebrikler. ^_^ Hiç biri tabak gibi telefon yapacaz sizi çezbedecez. :D

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
çok fazla telefon değiştirmeyen birisi olarak benim için asıl önemli noktası yazılım desteği. 2014 yılında çıkan galaxy s5 en son android sürümünü alamazken 2013 yılında çıkan iphone 5s şu an iphone 7 ile aynı ios sistemini yükleyebiliyor.
eski bir 4s, daha sonrasında ise şu anda lg g4 kullanan birisi olarak şahsen ip8 çıkmasın bekliyorum. ilk iphone çıktığından itibaren 10ncu yılı olduğu için fazladan bişeyler katabiliteleri yüksek. donanım olarak s8 kağıt üzerinde üstün ama önemli olan son kullanıcıya yansıması.

*bir de kişisel zevk meselesi olarak samsungun aşırı renkli ekranları hoşuma gitmiyor. tabi seveni var sevmeyeni var

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
iPhone 7 kırıldığı için yaklaşık 4-5 aydır tekrar iPhone 5s kullanıyorum. iPhone'nin yeni cihazı çıkacağını duymasaydım 7 alacaktım fakat şuanda yeni cihazını sabırla bekliyorum :)

Birkan Öztürk

Doçent
Reaksiyon puanı
154
O kadar yorum okudum ki hangisini savunacağımı bilemedim 2 markaya olan görüşüm değişiyor nedense neyse kullandığım markanın hiç bir şekilde donma kasma sıkıntıları olmadığından samsung önereceğim bence ( S7 edge kullanıyorum )

Reaksiyon puanı
5,172
Hicbir yorumu okumadim ama android i kullanabileceksen alicaksin kullanamayacaksan direk iphone

Hickimse gelistiricinin hatasindan dolayi brick(yazilimsal cokme) olmaz yada veri kaybi yasamaz

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
Hicbir yorumu okumadim ama android i kullanabileceksen alicaksin kullanamayacaksan direk iphone

Hickimse gelistiricinin hatasindan dolayi brick(yazilimsal cokme) olmaz yada veri kaybi yasamaz
İşte düzmantıkla gidersin apple kendi yaptığını için sorun yaşanmaz diye bir şey yok açıklarını bulan onlarca kullanıcısı mevcut androide insanlar geliştirdikleri için daha açık bir alan.

Reaksiyon puanı
5,172
Bence burada konusmamasi gerekenler

1)Daha once androidde kullandim iosun yerini tutamaz(android eski android deyil bence bu anlasilmali)

2)Androidde cok fazla gereksiz servis uygulama var.(artik gereksiz uygulama yok ancak gereksiz servisleri basit bir debloat ile kaldirabilirsin bukadar soylenene kadar hepsini kaldirirdin mesela)

3)samsung 3 yildan sonra guncelleme almiyor(aosp romlar ne diye samsung icin var kardesim 3 yildan sonra stabil olarak kullanasin diye hem iosunda 3. Guncellemeden sonra ne hale geldigini kendi gozlerimle gordum)

Reaksiyon puanı
5,172
İşte düzmantıkla gidersin apple kendi yaptığını için sorun yaşanmaz diye bir şey yok açıklarını bulan onlarca kullanıcısı mevcut androide insanlar geliştirdikleri için daha açık bir alan.
Kardesim hacklerin %90 i kodlarda acik aramayla olmuyor kisilerin acigini bulmakla oluyor ve bu aciklar belli seyler dikkatli oldugun muddetce sikinti yok ki ben daha turkiyede hackleneni gormedim allah askina hacklensen senin fotografini ne yapsin adam unlu deyilsin bisey deyilsin en fazla reklam virusu bulasir ikide bir reklam cikar ondanda kurtulamk icin titanyum backup ile guvenilir verileri yedeklersin bide reset atarsin veri kaybin bile olmaz

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
Kardesim hacklerin %90 i kodlarda acik aramayla olmuyor kisilerin acigini bulmakla oluyor ve bu aciklar belli seyler dikkatli oldugun muddetce sikinti yok ki ben daha turkiyede hackleneni gormedim allah askina hacklensen senin fotografini ne yapsin adam unlu deyilsin bisey deyilsin en fazla reklam virusu bulasir ikide bir reklam cikar ondanda kurtulamk icin titanyum backup ile guvenilir verileri yedeklersin bide reset atarsin veri kaybin bile olmaz
Aynen öyle CIA bizi izliyormuş.