- Reaksiyon puanı
- 1,503
Rolling release'in mantığı aslında çok yeni değil uzun zamandır bu mantık var.Beyler, sizden fikir almak istiyorum. Sizce yuvarlanan sürüm mü yoksa sabit sürüm mü günlük kullanımda tek işletim sistemi olarak kullanmaya uygun. Ya da şöyle sorayım, yuvaralanan sürümler sizce günlük kullanımda tek işletim sistemi olmaya uygunlar mı ? Manjaro kullanıyorum ama kafamda bir soru, hani şanssızlık ya, tam en ihtiyacım olduğu bir anda sistemin çalışmayı bırakması benim işimi baya bozar. Aranızda yuvarlanan sürümleri uzun zamandır kullananlara soruyorum, sizce yuvarlanan sürüm bu tür bir kullanıma, hatta iş bilgisayarlarına uygun mu ? Bu işletim sisteminin ve programların stabil şekilde çalışmaları gerek.
--- Gönderi Güncellendi ---
Sorun olmamalı sistem genelinde, karşısındaki kişinin bilgisayar kullanmaktan pek anlamayan biri olduğunu varsayalım. Manjaro'da şahsen Ubuntu'dan daha az sorun yaşadım. Youtube-dl için ek ppa eklemedim, Tux guitar direk 1.4 sürümü ile geldi, hızlıydı, bunları 16.04'de de yapıyorum ama uğraştırıyor.
Bir system 76 ve Ubuntu Phone hayranı olarak ve profesyonellerin tercihi olduğu ve netbook'umun touchpad'ini tam kapasitede multitouch'tan gesturelara kadar çalıştırabilen tek dağıtım olduğu için Ubuntu 16.04'e kanım ısınıyor açıkçası. Son derece güvenilir bir işletim sistemi olarak görüyorum ve belki tamamen Ubuntu'ya geçebilirim bu yüzden.
System76 - Ubuntu Laptops, Desktops, and Servers
Ubuntu for phones and tablets | Ubuntu
--- Gönderi Güncellendi ---
Bazılarınızın aksine bence dağıtım tek bir tane olmalı ve ona bağlı kalınmalı. İş dağıtım olunca dual boot bazen bir çözüm olmuyor. Geniş bir alanda kullanabileceğim bir şey arıyordum ve bu yüzden sanırım 16.04'e geçiş yapacağım ama yine de fikrinizi duymak isterim. Sizce yuvarlanan sürüm dağıtımlar yeterince iyiler mi ? Misal bir iş yerinde kullanmak için ? Ya da eğitim yeri, devlet dairesinde ? Ya da ev içi bir server da ?
Normal dağıtımlarda zaten güncelleme yapılıyor, sürekli güncellenen dağıtım varken bu rolling release'in çok bir anlamı yok.
Debianda ubuntuda mintte "apt-get dist-upgrade" komutu ile yeni çıkan sürüme kolayca yükseltebiliyor; Sizin için sistemin stabilitesi önemli ise eski usul en güvendiğiniz dağıtım en iyisidir her zaman. Rolling release'in bir artısı yok nasılsa onun da sürekli yeni versiyonu çıkıyor, e ne farkı kaldı statik sürümlerden

Susenin eski gücünde olmadığı doğrudur. Novel satın aldıktan sonra dağıtımı ücretli hale getirmeleri zaten yeterince kan kaybettirmişti onlara.Suse eski gücünde değil.
Özellikle son versiyonları kötü.
Novell satıldıktan sonra SuseStudio'nun akibeti belli değil.
Novell'in hatası da Linux satarak para kazanabileceği zannetmesi oldu, beklenen son yani sürpriz yok.
Kanaatimce Suse SAP ile işbirliği içinde çalıştığından dolayı hiçbir zaman bitmez.
SAP'nin tepe yöneticisi olsam ilk yapacağım iş suseyi satın almak olurdu

Bu arada içinizde Deepin Desktop Environment'i ubuntu veya manjaroya kurup deneyen oldu mu?