İphone 7 beklemede fazla şarj kullanımı

technotrob

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Herkese merhabalar. Bir hafta önce iphone 7 aldım. İlk defa iphone kullanıyorum. Telefonumu yüzde yüz şarj edip bırakıyorum. Ortalama sekiz saat sonra sabah aldığımda telefonun yüzde seksen dokuz şarjı kaldığını görüyorum. Bundan önceki telefonum samsung s6'ydı. Android olmasına rağmen o bile yüzde üç şarj tüketiyordu. Bunun yüzde on, on bir gibi şarj tüketimi normal midir?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Hayır kesinlikle normal değil yüzde 1 yüzde 2 en fazla olması gereken
Önce İos 10.2ye güncelle öyle dene eğer gunceleldiysen cihaza iTunesten restore yap (bu işlemi yapınca tüm verilerin silinir buna dikkat et ve önemli verileri yedekle ) eğer bu da çözüm olmazsa servis yolu gözüküyor cihaza

technotrob

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
İos 10.2 ye güncelledim. Güncellemeden sonra bırakınca sabah yüzde yüz aldım. Sonraki günde aynı yüzde yüzdü. Ama şimdi tekrar yüzde onlara çıktı.

Turkmenmert

Asistan
Reaksiyon puanı
95
İos 10.2 ye güncelledim. Güncellemeden sonra bırakınca sabah yüzde yüz aldım. Sonraki günde aynı yüzde yüzdü. Ama şimdi tekrar yüzde onlara çıktı.
Şarjdan sonra eğer telefonu kullanıp bırakıyorsan dediğin gibi düşme ihtimali olabilir. Ben aylardır bırakıyorum %1 bile düşmüş almadım telefonu

technotrob

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Şarjdan sonra eğer telefonu kullanıp bırakıyorsan dediğin gibi düşme ihtimali olabilir. Ben aylardır bırakıyorum %1 bile düşmüş almadım telefonu
Özellikle denedim. Şarj tam dolunca fişi çekip bırakıyorum. Sabah baktığımda en az yüzde on gitmiş.

AdilH

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İcloud yedeklemesinin kapalı, yer bildirimlerinin kapalı olduğundan emin olun. Özellikle icloud yedeklemesi yedekleme yapmadığın zaman açık olmasın şarj yer ve telefon ısınır. Yer bildirimlerinde ise her uygulama için sadece uygulamayı kullanırken aktif olsun seçeneğini seç.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Hocam yüklü uygulamaların arkaplan kullanımını kısıtlayın. Ne yaparsanız yapın, bunları kısıtlamadan verim alamazsınız.

Byperest

Asistan
Reaksiyon puanı
9
ben birkaç hafta önce aldım ıphone 7'yi şarj problemiyle karşılaşmadım. Wi-fi, konum açık şekilde bırakıyorum belki 1 en kötü yüzde 2 düşüyor. Telefonu nasıl şarj ettiğinde önemli. Telefon %30 un altında şarj edilip %100 olduktan sonra 10 dakika daha şarjda tutmak batarya ömrü ve yavaş şarj tüketimi durumdan iyi yönde etkilenir batarya. Batarya problemi yaşayanlar hemen teknik servise başvursun.

technotrob

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
En fazla 8 saat bekliyor. Üstelik konum servisleri kapalı, arkaplanda uygulama yenileme kapalı, iclout kapalı şekilde bırakıyorum.

mert-memic

Asistan
Reaksiyon puanı
26
En fazla 8 saat bekliyor. Üstelik konum servisleri kapalı, arkaplanda uygulama yenileme kapalı, iclout kapalı şekilde bırakıyorum.

şarjunuz %100 oldudan sonra hemen çekerseniz dediginiz olur %5 ile %10 arasında şarj düşüşü yaşanıyor fakat %100 oldukdan 30dk sonra çkarıp telefonda hiç iş yapmadan sabah aldıgınızda hayla %100 dür fakat şarjdan çıkarıp oynadınız %95 de falan bıraktınız sabah telefonu elinize aldıgınız da ise %93 %90 falan olacaktır.

bunun altında düşüyor ise batarya kalibrasyonunda sıkıntı çıkarıyordur. bunu için apple destek ile iletişime geçmeilisiniz.

İyi Günler :)

technotrob

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
şarjunuz %100 oldudan sonra hemen çekerseniz dediginiz olur %5 ile %10 arasında şarj düşüşü yaşanıyor fakat %100 oldukdan 30dk sonra çkarıp telefonda hiç iş yapmadan sabah aldıgınızda hayla %100 dür fakat şarjdan çıkarıp oynadınız %95 de falan bıraktınız sabah telefonu elinize aldıgınız da ise %93 %90 falan olacaktır.

bunun altında düşüyor ise batarya kalibrasyonunda sıkıntı çıkarıyordur. bunu için apple destek ile iletişime geçmeilisiniz.

İyi Günler :)
Bir de bunu denicem. Eğer olmazsa artık apple desteğe sorucam. Teşekkürler.

cem ertaşkın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
zaten sahte şarj aleti sakın kullanmayın derim sahte şarj aleti bataryayı öldürüyor

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Hocam benim dediğimi niye yapmadınız ki. İki Dakikanızı almaz ve kesin çözüm. Apple müşteri hizmetleri ni arayıp sizden donanım testi yapmasını isteyin. O size ayarlar-gizlilik - tanılar ve kullanıma girip oradan karşıya göndermenizi isteyecek bir buton peyda olucak. Gönder dediğiniz zaman ise Telefonun bütün durumu donanımsal ve yazlımsal olarak ortaya çıkmış olacak.

Zor birşey değil, müşteri hizmetleri sizi yönlendiriyor.

Ya da şunu tıklayın.

Contact Apple Support

Konu başlığını seçin. K. Adı ve şifre.

Canlı sohbete geçiliyor.

Sonraki adımlar aynı.

Yapın ve bizi bilgilendirin.

mert-memic

Asistan
Reaksiyon puanı
26
şu an hakkı abinin ıphone 7 olan video izledim oda akşam 50 de falan şşarjı varken sabah telefonun kapandıgını söylemiş büyük ihtimal batarya kapsamlı bir sıkıntı.

technotrob

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Bir de bunu denicem. Eğer olmazsa artık apple desteğe sorucam. Teşekkürler.
Dediğiniz gibi 100/100 olunca yarım saat kırk beş dakika kadar çıkarmadım. Arka planda uygulama yenileme, konum hizmetleri gibi ayarlar açık bir şekilde bıraktım ve sabah telefonu 100/100 şarjla aldım. Gün içerisinde 6 saat kullanım, 22 saat kadar bekleme süresi oldu. 100/2 de şarja takıp 100/90 da aldım ve aynı şekilde bıraktım. Bu sefer sabah 100/83 oldu. Bu durumda telefonda bir sıkıntı var mıdır? yoksa normal mi?

mert-memic

Asistan
Reaksiyon puanı
26
normal fakat telefonu tam şarj olmadan şarjdan çıkarırsanız şarj süresi biraz daha kısalır

technotrob

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Hocam benim dediğimi niye yapmadınız ki. İki Dakikanızı almaz ve kesin çözüm. Apple müşteri hizmetleri ni arayıp sizden donanım testi yapmasını isteyin. O size ayarlar-gizlilik - tanılar ve kullanıma girip oradan karşıya göndermenizi isteyecek bir buton peyda olucak. Gönder dediğiniz zaman ise Telefonun bütün durumu donanımsal ve yazlımsal olarak ortaya çıkmış olacak.

Zor birşey değil, müşteri hizmetleri sizi yönlendiriyor.

Ya da şunu tıklayın.

Contact Apple Support

Konu başlığını seçin. K. Adı ve şifre.

Canlı sohbete geçiliyor.

Sonraki adımlar aynı.

Yapın ve bizi bilgilendirin.
Apple müşteri hizmetlerini aradım. dediğiniz gibi bir rapor istendi ve cihazın yazılımla alakalı sıkıntısının olmadığı söylendi. Çözüm olarak da havaların soğuk olduğu ve telefonumu taşırken iç cebime koymamı söylediler. Vücut ısımı alması gerekiyomuş :):) Bu tüketimin normal mi? olduğunu sorduğumda, cihazımın çok yeni olduğunu ve üç gün daha denememi söylediler.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Apple müşteri hizmetlerini aradım. dediğiniz gibi bir rapor istendi ve cihazın yazılımla alakalı sıkıntısının olmadığı söylendi. Çözüm olarak da havaların soğuk olduğu ve telefonumu taşırken iç cebime koymamı söylediler. Vücut ısımı alması gerekiyomuş :):) Bu tüketimin normal mi? olduğunu sorduğumda, cihazımın çok yeni olduğunu ve üç gün daha denememi söylediler.

Onların ben aklına tüküreyim. Ahmaklar ya. İskarpin ayakkabı mı lan bu daha yeniymiş.

technotrob

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
ben birkaç hafta önce aldım ıphone 7'yi şarj problemiyle karşılaşmadım. Wi-fi, konum açık şekilde bırakıyorum belki 1 en kötü yüzde 2 düşüyor. Telefonu nasıl şarj ettiğinde önemli. Telefon %30 un altında şarj edilip %100 olduktan sonra 10 dakika daha şarjda tutmak batarya ömrü ve yavaş şarj tüketimi durumdan iyi yönde etkilenir batarya. Batarya problemi yaşayanlar hemen teknik servise başvursun.
Dediğiniz gibi %30 un altında şarja takıp %100 olmadan alınca sizin cihazınızda aynı tüketimi yapıyor mu?

Turkmenmert

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Dediğiniz gibi 100/100 olunca yarım saat kırk beş dakika kadar çıkarmadım. Arka planda uygulama yenileme, konum hizmetleri gibi ayarlar açık bir şekilde bıraktım ve sabah telefonu 100/100 şarjla aldım. Gün içerisinde 6 saat kullanım, 22 saat kadar bekleme süresi oldu. 100/2 de şarja takıp 100/90 da aldım ve aynı şekilde bıraktım. Bu sefer sabah 100/83 oldu. Bu durumda telefonda bir sıkıntı var mıdır? yoksa normal mi?
Gayet normal

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Dediğiniz gibi %30 un altında şarja takıp %100 olmadan alınca sizin cihazınızda aynı tüketimi yapıyor mu?

Hocam bundan şehir efsanesi. kesinlikle itibar etmeyin. Ben şarjda iken 2,5 saat NFS oynuyorum. Öyle yok %30'un altında yok %100 olmayınca gibi şeyler maalesef doğru değil

yildirim2022

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Ben de iPhone 7 ye geçeli bir kaç hafta oldu. Konum, senkronizasyonlar aklına ne gelirse açık durumda. İlk defa iPhone a geçmem sebebiyle genel bir deneyim elde etmek için cihazı bu şekilde kullanıyorum ve çok şaşkınım aldığım verimden. Telefonu kısıtlayıp kullansam inanılmaz bir seviyeye gelir demek ki. Önceden hep Sony kullanırdım ve Stamina Mod efsanedir bilindiği üzere. Android 6 ile Sony bu uygulamayı rezil etti ama önceki deneyimlerimle kıyaslayacak olursam en iyi pil kullanımı elde ettiğim telefon iPhone 7 olmuş durumda.

technotrob

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Cihazımı denemeye devam ediyorum. Akşam şarjı %43 le bıraktım. Sabah aldığımda şarj %28 kalmış. Sizce de bu çok değil mi? Lütfen iphone 7 si olan arkadaşlar pil deneyimlerinizi yazar mısınız?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Cihazımı denemeye devam ediyorum. Akşam şarjı %43 le bıraktım. Sabah aldığımda şarj %28 kalmış. Sizce de bu çok değil mi? Lütfen iphone 7 si olan arkadaşlar pil deneyimlerinizi yazar mısınız?
Çok az bir kelime
Gece yatarken wifi yi ve arkada çalışanları kapat ve cihazı iTunesten restore et