Telefonda taksitlendirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ylmz42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ylmz42

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Beyler normal de iPhone 7 Plus 128 gb lık peşin alacaktım. Ama 2 3 ay beklemem lazım gibi. Bende taksitle almaya karar verdim ama kredi kartı aileden gelen bir gelenek var kullanmıyoruz. Bende şu vatan , mediamarkta felan taksiylendirmeler olduğunu duydum. Bu taksitlendirmeler nasıl oluyor. O bankanın kredi kartı olması gerekiyor mu ? Faiz var mı veya vade farkı mı alıyorlar ? Bu şekilde telefon alan varsa yardımcı olabilir mi ?

mehmetk1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kredi kartı olmasına gerek yok bankadan kredi kullandiriyorlar. Kredi kkb puaninizin yeterli olması gerekiyor.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
faiz illaki var.yüzde oranını unuttum
ben operatör tarife üzerinden almak istedim.hiçbir banklaya tek kuruş borcum olmadığı halde bana onay vermedi.ama kredi kartı veriyorlar,limitini arttırmama onaya verıyorlar.nıye onay vermediler anlamadım

sifirbakiye

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
437
Operatörler telefonu verirken 6 aylık ödediğin fatura toplamını alıyor ve onu bölüyor aylık bir ücret belirlemişler, onun altında kalırsan sana telefon vermiyor. Nedeni sorduğunda söylemeliydi sana.

Yukarıda verdiğim örnektir ve Vodafone hattı kullanıcıları içindir.

Son düzenleme:

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Operatörler telefonu verirken 6 aylık ödediğin fatura toplamını alıyor ve onu bölüyor aylık bir ücret belirlemişler, onun altında kalırsan sana telefon vermiyor. Nedeni sorduğunda söylemeliydi sana.
ben faturalı hat kullanmıyorum.ama şartlarında son 6ay kullanıcısı olmak gerekmış
sorgulamada banka onay vermıyor.

sifirbakiye

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
437
ben faturalı hat kullanmıyorum.ama şartlarında son 6ay kullanıcısı olmak gerekmış
sorgulamada banka onay vermıyor.

Faturasız hat kullanıcıları içinde bir ölçü vardır. Operatörün banka onay vermedi demesi bana ilginç geldi, ilk fırsatta gidip soracağım.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Faturasız hat kullanıcıları içinde bir ölçü vardır. Operatörün banka onay vermedi demesi bana ilginç geldi, ilk fırsatta gidip soracağım.
ya bunların ne yaptıkları belli değil.bayyideki ekran sorgulamasında banka uygundur gibi mesaj yazıyor ama secenekler ilerlemıyor.güya farklı birşey yazması gerekiyormuş.bankayla irtiabata geçecektim sorgulamanın adını unuttum.zaten gerek yok.2500 tl olan telefonu 24 ay taksıt+ en düşük konuşma+internet paketlyle toplam 4 bin tl ye falan gelıyor

sifirbakiye

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
437
Sakın alma o şekilde sadece sen değil kimse operatörden telefon almasın.

Apocalypse_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,279
Operatörlerden 12 , 24 ve 36 Ay taksitlendirme yaptırabilirsiniz. Veya Teknosa ve Vatan Bilgisayar gibi teknoloji mağazalarında TC Kimlik numaranızı verdiğiniz de size mağazanın anlaşması olduğu bankadan kredi çekilir mağazadan çıkmanıza bile gerek Yok.

ylmz42

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Operatörlerden 12 , 24 ve 36 Ay taksitlendirme yaptırabilirsiniz. Veya Teknosa ve Vatan Bilgisayar gibi teknoloji mağazalarında TC Kimlik numaranızı verdiğiniz de size mağazanın anlaşması olduğu bankadan kredi çekilir mağazadan çıkmanıza bile gerek Yok.

Kardeşim biraz detaylı anlatır mısın ? Vatan veya mediamark a bir yakınımla gitsem (çünkü benim düzenli sigorta yok ) sadece telefonu alıp T.C kimlik no yu veriyoruz. Bu kadar demi yok bankaya gidip evrak alma felan yok demi ?

Apocalypse_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,279
Kardeşim biraz detaylı anlatır mısın ? Vatan veya mediamark a bir yakınımla gitsem (çünkü benim düzenli sigorta yok ) sadece telefonu alıp T.C kimlik no yu veriyoruz. Bu kadar demi yok bankaya gidip evrak alma felan yok demi ?
MediaMarkta var mı bilmiyorum. Ama Teknosa ve vatan banka ile anlaşmalı kimin adına kredi çekilecekse onun tc kimlik numarasını veriyorsunuz anında krediniz ile alışverişinizi yapabiliyorsunuz.

Request Rejected

https://www.denizbank.com/bankacili...krediler/webden-kredi-basvuru-mediamarkt.aspx

ylmz42

Asistan
Reaksiyon puanı
43
B
MediaMarkta var mı bilmiyorum. Ama Teknosa ve vatan banka ile anlaşmalı kimin adına kredi çekilecekse onun tc kimlik numarasını veriyorsunuz anında krediniz ile alışverişinizi yapabiliyorsunuz.

Request Rejected

https://www.denizbank.com/bankacili...krediler/webden-kredi-basvuru-mediamarkt.aspx
Beyler Odebank ın müşteri hizmetleriyle görüştüm 12 ay için ortalama 500 600 tl "faiz" koyuyorlar. Operatörler 36 ay yapsa 2000 bini bulacağını zannetmiyorum. Bilgilerin içinde sağol kardeşim.

Apocalypse_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,279
B

Beyler Odebank ın müşteri hizmetleriyle görüştüm 12 ay için ortalama 500 600 tl "faiz" koyuyorlar. Operatörler 36 ay yapsa 2000 bini bulacağını zannetmiyorum. Bilgilerin içinde sağol kardeşim.
rica ederim

ylmz42

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Hatta şunu da söyleyim vodafone fiyatları açıklamış zaten hattım vodafone 24 ay + cep kurtaran veriyorlar ve 4800 felan iPhone 7Plus 128 gb ama vatandan taksitlendirme yaptırmaya kalksak 5.070 tl felan ödeniyor.

AMC

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
845
Kredi kartı kullanılmazmı ya adam gibi kullandınmı candır o zaten karta taksit yok değişik bir ülkeyiz o konuda.

ylmz42

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Kullanmıyoruz kendimi bildim bileli. Arada işte netten sipari için felan. Diğer türlü çok zor. Ama operatörler bu sefer vade farkını iyi koymuşlar çünkü bankalar taksitlendirme ile de 400 500 koyuyorlar ustelik 12 ay hiç değilse 24 ay da rahat rahat öderim. İlk seriler her zaman sıkıntılı değil mi bir de 2.seri telefonlar ne zaman sürülüyor piyasaya ?

hi-guys

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Bir yakınınızda ticari kredi kartı varsa kullanabilirsiniz. O kredi kartlara taksit oluyor.

ohmg

Asistan
Reaksiyon puanı
35
ne demek cep telefonuna taksit olmaması nasıl bir ülkeyiz böyle nasıl bir kafadır iğreniyorum şu ülkeden yemin ederim...

kredi kartına hiçbir şekilde taksit yapamazsın anca kredi kartın varsa karttan taksitli para çekersin o şekilde alır çektiğin parayı ödersin aydan aya ama bankadan mini kredi çekmek daha mantıklı çünkü kredi kartına göre biraz daha az faiz alıyorlar sanırım bankaların faiz oranlarını araştır ki 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynıdır zaten.

hi-guys

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Nasıl kredi kartına taksit yapılamaz ?
Ticari kredi kartları telefon sektörü dahil 9 taksit imkanı sunuyor.Bizzat kendim aldım.

ylmz42

Asistan
Reaksiyon puanı
43
O
ne demek cep telefonuna taksit olmaması nasıl bir ülkeyiz böyle nasıl bir kafadır iğreniyorum şu ülkeden yemin ederim...

kredi kartına hiçbir şekilde taksit yapamazsın anca kredi kartın varsa karttan taksitli para çekersin o şekilde alır çektiğin parayı ödersin aydan aya ama bankadan mini kredi çekmek daha mantıklı çünkü kredi kartına göre biraz daha az faiz alıyorlar sanırım bankaların faiz oranlarını araştır ki 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynıdır zaten.
Odeabank ı araştırdım 4500 tlye 12 ayda 550 tl felan faiz koyuyorlar. Ve 1 tl de olsa faize karşıyım :) Ve operator de hele ki vodafone da cep kurtaran paketi de hediyeymiş ve 24 ay a 550 tl faiz koyuyorlar. Bence en mantıklısı Vodafone dan almak tek sorunum 32 mi 128 gb mı ona karar veremedim.

ylmz42

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Neyse beyler Vodafone dan almaya gidiyorum şimdi 14 ekimde elimde olur INSALLAH 32 veya 128 arasında kaldım bakalım renk mat siyah.

ylmz42

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Su ana kadar 3 cihaz aldim, sorun yasamadim. Surpriz fatura falan hic gelmedi, hat turkcell

Turkcell in puan dağıtımı çok saçma arkadaşımın hattı Türkcell daha bugün sordurttuk hemen hemen hattın yası felan aynı ama o 60 tl lik faturası var benim ise 30 oda düzenli ödüyor bende benim puanım hemen hemen herşeye yetiyor. Ama onun ki sadece 1200 tl lik telefon alabiliyor. Türkcell bana gore biraz daha fazla kar koyuyor.

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Turkcell in puan dağıtımı çok saçma arkadaşımın hattı Türkcell daha bugün sordurttuk hemen hemen hattın yası felan aynı ama o 60 tl lik faturası var benim ise 30 oda düzenli ödüyor bende benim puanım hemen hemen herşeye yetiyor. Ama onun ki sadece 1200 tl lik telefon alabiliyor. Türkcell bana gore biraz daha fazla kar koyuyor.
Turkcellin pianlama sistemi cok degisik. Ama ilk baktiklari sey 6 aydan beri faturali misiniz ve bir gun dahi gecikmis borcunuz var mi. Bundan baska kredi kartindan veya banka araciligi ile otomatik odemeniz varsa yine arti puan oluyor. Sari kutuda iyi puan birikiyor ama, onunla hediye ceki falan almak da mumkun, isterseniz aksesuar veya paketler de alabiliyorsunuz. Ne bileyim, bu artilari olunca da banka ile falan ugrasmak sacma geliyor. Her ay unutmadan kredini odemek icin ugrasacaksin falan. Otomatik odemeden kesilip duruyor iste, farkina bile varmiyorum

ylmz42

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Turkcellin pianlama sistemi cok degisik. Ama ilk baktiklari sey 6 aydan beri faturali misiniz ve bir gun dahi gecikmis borcunuz var mi. Bundan baska kredi kartindan veya banka araciligi ile otomatik odemeniz varsa yine arti puan oluyor. Sari kutuda iyi puan birikiyor ama, onunla hediye ceki falan almak da mumkun, isterseniz aksesuar veya paketler de alabiliyorsunuz. Ne bileyim, bu artilari olunca da banka ile falan ugrasmak sacma geliyor. Her ay unutmadan kredini odemek icin ugrasacaksin falan. Otomatik odemeden kesilip duruyor iste, farkina bile varmiyorum

Bilmiyorum fiyat olarak da çok fark var gibime geliyor.

ohmg

Asistan
Reaksiyon puanı
35
arkadaşlar eğer ticari kredi kartınız yoksa tek çekim alın daha sonra her ay %30'u olan asgarisini öder 3-4 taksitle telefon almış olursunuz faiz de yemezsiniz.