LG G5 Kullanıcı Kulübü

kingomaster

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kafamda LG G5 veya Asus zenfone 2 (veya yakında çıkarsa 3) almak var. Bununla ilgili çift hatlı telefon kullananlara sorum var;

1) Asus Zenfone 2 'de aynı anda 2 hatta aktif. Örneğin aynı anda birisi ile konuşurken diğer hattan da çağrı alabiliyorsunuz. LG G5'te durum nasıl? İstediğimiz simkarttan istediğimiz zaman arama yapıp arama alabiliyor muyuz, yoksa biri aktifken diğeri pasif falan mı?

2) Asus Zenfone 2'de sadece tek bir sim (sim 1) karttaki mobil verisini kullanabiliyoruz. Diğerindeki simkartların yeri değişmedikçe kullanılamıyor. Bu durum LG G5'te nasıl?

3) hb sitesinde D market diye birisi paralel ithalatla satıyor. Delta dediğiniz firma bu mu? Fiyatı en uygun olan bu firma :)

4) Zenfone 2 ile LG G5 arasında 600 TL fiyat farkı var. Açıkçası kararsız kaldım. Özellikle de önceki sayfaları okudukça... Ne dersiniz?

Şimdiden teşekkürler...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
LG G5 alacak paran varsa Zenfone 2'ye bakılmaz. G5 alıp bütçe sıkıntısı çekeceksen, Zenfone 2 almak yerine o fiyata, daha iyi telefonlar var, onlara bakabilirsin.

kingomaster

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sayın Bloother,

Bütçe sıkıntım yok. Teknik özellikleri karşılaştırıyorum. O nedenle zenfone 2 dedim. Benim için önemli olan çift hatlı ve işlemci ve ram'inin kuvvetli bir makine olması. Bulabilsem Note 5 çift hatlı almak istiyordum ama hem yok hem de samsung'dan bıktım. başka telefon bakıyorum.

Yukarıdaki sorularıma cevap verebilir misiniz?

iyi günler.

cx105lumutcan

Doçent
Reaksiyon puanı
83
Donanım diyorsun zenfone 2 daha iyi diyorsun. Lg g5 note 5tende zenfone 2 dende daha iyidir

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sayın Bloother,

Bütçe sıkıntım yok. Teknik özellikleri karşılaştırıyorum. O nedenle zenfone 2 dedim. Benim için önemli olan çift hatlı ve işlemci ve ram'inin kuvvetli bir makine olması. Bulabilsem Note 5 çift hatlı almak istiyordum ama hem yok hem de samsung'dan bıktım. başka telefon bakıyorum.

Yukarıdaki sorularıma cevap verebilir misiniz?

iyi günler.
Öyleyse LG G5 çift hatlı alabilirsin. Zenfone 2 zayıf bir cihaz. Ayrıca sorunludur.

kingomaster

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sayın arkadaşlar LG G5 kötü demiyorum zaten. Neyse sorumu güncelleyeyim o zaman;

1) LG G5'te aynı anda birisi ile konuşurken diğer hattan da çağrı alabiliyor musunuz? İstediğimiz simkarttan istediğimiz zaman arama yapıp arama alabiliyor muyuz, yoksa biri aktifken diğeri pasif falan mı?

2) Sim kartların her ikisinin de mobil veri imkanlarından faydalanabiliyor muyuz?

3) hb sitesinde D market diye birisi paralel ithalatla satıyor. Delta dediğiniz firma bu mu? Önceki yazışmalarda Delta firmasının servisi iyi demiştiniz. O nedenle soruyorum. :)

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Sayın arkadaşlar LG G5 kötü demiyorum zaten. Neyse sorumu güncelleyeyim o zaman;

1) LG G5'te aynı anda birisi ile konuşurken diğer hattan da çağrı alabiliyor musunuz? İstediğimiz simkarttan istediğimiz zaman arama yapıp arama alabiliyor muyuz, yoksa biri aktifken diğeri pasif falan mı?

2) Sim kartların her ikisinin de mobil veri imkanlarından faydalanabiliyor muyuz?

3) hb sitesinde D market diye birisi paralel ithalatla satıyor. Delta dediğiniz firma bu mu? Önceki yazışmalarda Delta firmasının servisi iyi demiştiniz. O nedenle soruyorum. :)
P9 çift hat alman daha mantıklı. Sırf zenfone 2 de o özellik var diye alınmaz. Fiyasko çıktı.

Reaksiyon puanı
14
g5 in tasarımı kötü olabilir(sizce)fakat ortada bi emek var abi adamlar canavar gibi telefon yapmış,
kamera süper,sistem süper,fiyat uygun daha ne istersiniz çay,kahve:tearsofjoy:

kingomaster

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Herkese bravo. Basit 3 tane soru sordum. Sorulara cevaplar dışında herşey söylendi. Emeği geçen herkese tebrikler :D

ohmg

Asistan
Reaksiyon puanı
35
bu telefonun ekranı neden 800 liralık telefonlar gibi soluk duruyor? acaba incelediğim teknoloji mağazasındaki telefonun ekranı sürekli açık olduğu için mi böyle bir sorun vardı bilemiyorum ama IPS LCD bu kadar da soluk renk vermemesi lazım bir amoled ekran kadar parlak görüntüler sunamıyor olsada. ayrıca kamerasında kumlanma sorunu gördüm ben geniş açı olayı güzel ama fotoğraflarda çok detay alamadım açıkçası. ayrıca pili de 2800mah olarak çok kötü.

cartoonpier

Asistan
Reaksiyon puanı
81
bu telefonun ekranı neden 800 liralık telefonlar gibi soluk duruyor? acaba incelediğim teknoloji mağazasındaki telefonun ekranı sürekli açık olduğu için mi böyle bir sorun vardı bilemiyorum ama IPS LCD bu kadar da soluk renk vermemesi lazım bir amoled ekran kadar parlak görüntüler sunamıyor olsada. ayrıca kamerasında kumlanma sorunu gördüm ben geniş açı olayı güzel ama fotoğraflarda çok detay alamadım açıkçası. ayrıca pili de 2800mah olarak çok kötü.
Telefonun ekranı soluk değil. Gayet net. Amoled ekrandan farkı yok. Kamerada kumlanma dediğiniz yakın objeye odaklanmada ise. Bu gayet normal dijital focus o yüzden. Tüm cihazlarda aynıdır. Pil demişsiniz. Sd820 200mah lık açığı gayet güzel kapatıyor.

ohmg

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Telefonun ekranı soluk değil. Gayet net. Amoled ekrandan farkı yok. Kamerada kumlanma dediğiniz yakın objeye odaklanmada ise. Bu gayet normal dijital focus o yüzden. Tüm cihazlarda aynıdır. Pil demişsiniz. Sd820 200mah lık açığı gayet güzel kapatıyor.
tamam buraya birkaç fotoğraf atar mısınız hem düşük ışıkta hem normal olarak aynı objeyi aynı açıdan çekerseniz daha ayrıntılı inceleyebiliriz.

kingodisko26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
bende 2 haftadır fılan kullanıyorum da ekranı gerçekten bıraz soluk kalıyor dıger telefonların full parlaklıgına göre ama kullanımda sıkıntı olmuyor güneşte filan da rahatlıkla görebılıyorsun ekranı yansıması da o kadar yok

Past simple tens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar .

Telefonu yarın alacağım için acelem var önceki mesajlara bakamıyorum . Öncelikle G5'i kılıfla kullanmayı düşünüyorum o yüzden tasarımı sıkıntı değil. Benim için telefon performanslı olmalı , stabil çalışmalı ve pil süresi de iyi olmalı . Aynı zamanda 3-4 yıl gibi bir kullanım ömrü sunmalı . Sizce G5'i almalı mıyım ? Beklentilerimi karşılıyabilir mi ? Ve 604k harici bir telefonu olup kronik sıkıntılar yaşayan var mı ? Bu arada telefonun seri numarasına nerden bakabileceğimizi söylerseniz iyi olur.

Teşekkürler.

aysesayar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir hafta içinde lg g5 alacağım. Ancak alacağım yerde stoklarda 604k serili telefonlar mevcut. Ve telefon ithalatci firma garantili. Sizce alsam sorun çıkar mi??

kingomaster

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Haydaaaa...
Telefon geldi 604 serisiymiş... Naapsam ki iade mi etsem açmadan :(

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
604 k kullanıyorum 4 aydır hiçbir sorun yok bende

kingomaster

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Iphone sonra samsung s5 şimdi de G5 kullanan birisi olarak ilk gün izlenimlerimi aktarayım,
Iphone'u geçin. Tam bir mongol makinesi (sözüm meclisten dışarı)
Samsung iyi makine. Ama RAM olayı 2 GB yetmiyor. Kasıyordu.
LG kasmıyor. Hızlı ve menüler keyifli. Pek çok şeyi ayarlama imkanı var. Samsung'da bu kadar detaylı kişiselleştirme olayı yok.
Ancak Samsung'un ekranı çok daha canlı ve Net. Amoled ekranın farkı.
LG mavi taban rengi kullanmış. Göze sağlığı açısından daha dost bir yapı.

Yukarıda 3 tane soru sormuştum. Şahsen o soruların tereddütü içinde aldım telefonu.... Bari ben söyleyeyim cevapları,
1. Her iki hat aktif olarak kullanılabiliyor. Mesela biriyle konuşurken diğerinden de çağrı alabilmek mümkün. Ayrıca hangi hattan görüşmek istediğinizi çok kolaylıkla ayarlayabiliyorsunuz.
2. Mobil veri kullanımı her iki hattan da mümkün. Ama tabii aynı anda değil. :) Menüden ayarlayabiliyorsunuz.
3. D market Delta iletişim değil. Umarım servise işim düşmez :(