İstanbul Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Benim en cok kil oldugum nokta ise Allah'in adini kullanarak eylem yapmalari. Zalimler icin yasasin cehennem, atesi bol olur insallah.

Cennete gidiceksiniz diye beyinleri yıkanıyor hocam tek tek dünyada saf çok ne yazıkki.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan : Saldırıyı Lanet İle Kınıyorum ( Ntv )

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Teröristleri ziyaret edenler, ve bunu açıklamada sakınca görmeyenler ve onları destekleyenler, yataklık yapanlar, bilgi sızdıranlar olduğu sürece ve Suriye Rus işgali altında kaldığı sürece, Ülkemizde terör bitmez. Terör istikrarsızlıktan beslenir. O da doğumuzda hiç eksik olmuyor. Bir zamanlar Lübnan yaklaşık 30 sene iç savaş yaşamıştı. Sonra Irak işgali yaşandı ve bugün de Suriye işgal altında. 15 seneden önce de bu işgal ve iç savaş bitmez. sowyet Rusyanın Afganistan işgali de o kadar sürmüştü. Ara sıra gelişmiş ülkelerde de böyle olaylar yaşanır tabii'ki, ama genelde Petrol ve yer altı rezervleri bulunan bölge ve yakınlarında yaşanır bu tür şeyler. Son terörist ölse dahi, gerisi mutlaka gelir bir yerlerden. Bize de yakışmaz, başka ülkelerin pisliklerini desteklemek. Her zaman güçlü ve etkin olmak zorundayız. ("Su uyur, Düşman uyumaz" demiş atalarımız) Terörün bir çözümü yok. önlemleri var. Onları da her zaman karşı tarafın yeni taktiklerine göre yeniden uyarlamak gerekiyor. Terörün günümüzdeki birinci amacı, Türkiyenin finans kaynaklarını kurutmak ve ekonomisini çökertmek. Öncelikle, bu günlerde Turizm öldürülmeye çalışılıyor. Daha dün haberlerde izlemiştim, Laleli esnafının "Rusya ile düzelme yoluna giden ilişkilerimizden" umutlu olduklarını. Teröristlerin İstanbulu hedef seçmiş olmaları bir tesadüf değil. Amaçlanan hedefe göre seçilmiş bir saldırı.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
güvenlik yapabileceği herşeyi yapmış.
o silahın ve bombanın türkiyeye girişini mit in takip etmesi gerekiyor.

bu kaçıncı olay oldu artık. o kadar bomba patladı ne öğrendik bu olaylardan. hiç mi ihmal veya sorumlu yok.
devletin çaresiz kalması halkı da çaresizliğe iter buda radikal grupların güçlenmesini sağlar.
bu teröristlere karşı kendini savunmak isteyen türk halkı ne yapsın silahlansın mı.

devlet artık en sert önlemleri almalı. bu şekilde giderse bu ülke önce geriye gider sonrada bir bakmışız işgal edilmişiz.
en bariz örneği de ukranyadır. bir daha atatürk de zor çıkar bu topraklardan

MR.Torrent

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
herkes zamanlamaya değinmiş, neymiş dünki iyi gelişmelerden sonra olmuş
demekki ülkede ne zaman iyi bir gelişme olsa adamlar bomba patlatabilir
yani adamlar istediği zaman eylem yapabilir ... durum çok vahim alışıyoruz artık, çok yazık

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Sosyal medya geçici süreliğine yasaklandı dns kullanan arkadaşlar ise yavaşlık hissedecektir.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Allah belalarını versin(forum kuralları olmasa neler derdim de )

Sercan40

Profesör
Reaksiyon puanı
372
Malesef...

image.png

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
güvenlik yapabileceği herşeyi yapmış.
o silahın ve bombanın türkiyeye girişini mit in takip etmesi gerekiyor.

bu kaçıncı olay oldu artık. o kadar bomba patladı ne öğrendik bu olaylardan. hiç mi ihmal veya sorumlu yok.
devletin çaresiz kalması halkı da çaresizliğe iter buda radikal grupların güçlenmesini sağlar.
bu teröristlere karşı kendini savunmak isteyen türk halkı ne yapsın silahlansın mı.

devlet artık en sert önlemleri almalı. bu şekilde giderse bu ülke önce geriye gider sonrada bir bakmışız işgal edilmişiz.
en bariz örneği de ukranyadır. bir daha atatürk de zor çıkar bu topraklardan
İşte sorun da bu . Güvenlik gerekeni yapıyor ama gerekeni yapması gerekenler gerekeni yapmıyorlar ! Çıkıyor kınıyor ve olay bitiyor . Herkes bunun neden yapıldığını biliyor da ... Bazı ****** kafalılar anlamıyor .

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yaşasın zalimler için cehennem..
Başımız sağolsun..

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
86da7a26220205a6ebfbbfa96440fdab.jpg

Havalimanlarının ana girişlerine bu cihazlardan koyulmalı.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Amerikan haber ajansı AP : Işid Türkiye saldırısını üstlendi.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bırakın artık bilmem kimi korumak için doğruları ezip geçmeyi. Partizanlıkla bu ülke daha iyi bir yere gitmeyecek. Suriye ve Irak olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Sosyal medyayı da hemen engellemişler. Haberleri adam gibi bir oradan takip edebiliyordum. Haber sitelerine girip, acurun yarışmasında ne olmuş, hangi dizide kim kimi aldatmış haberlerini görmekten yıldım.

Son düzenleyen moderatör:

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Pardon ama Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı patlıyor insanlar ölüyor buna rağmen böyle birşey... Gerçi sende haklısın.
Ben göz önünde olanı söylüyorum. Benim halamın oğlu 8 ay önce şehit oldu. Bizzat Babam ellerinden kurtuldu bende fikir belirtemiyeceksem :)

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Bu resmen ..... en önde gidenlerinin insanlara zulüm etmek için verdiği üst düzey mücadele de bizim onlara karşı nekadar savunmasız olduğumuzun göstergesi yazık ölen onca insana. Olay ilk duyulduğun da ölen insanları ŞEHİT diye ilan ederek insanların acılarını hafifletme çabaları da ayrı bir şaçmalık. Gece yayın yasağı gelmeden önce havalimanın da görevli bir kişi ya da olayı bizzat yaşayan birisinin paylaşımını okudum diyor ki '' ilk patlama X-ray cihazında gerçekleşti görevliler çantada bomba mı var diye birbirlerine sorarken o an patladı ve onun arkasından pasaport kısmında ikinci patlama oldu '' eğer dediği doğruysa olayda yine güvenlik açığı var bir kişi X-ray dan geçmiş ve pasaport kontrole kadar ilerlemiş. Ülkenin en işlek havalimanın da bunun olması çok çok üzücü. Avrupa bizimle istihbarat paylaşmazken bilgileri kendilerine saklarken biz hala onlara dost köle olma çabasındayız ya yazık la yazık.....

Son düzenleyen moderatör:

Gökhan KEMİKSİZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Allah rahmet edenlerin ailesine sabırlar versin, orada bulunan kişilerin göndermiş olduğu resimleri maalesef ki gördüm, bu kalleşlikten sşağılıktan çok çok başka bir durum gerçekten, kahrolun, o ailelerin o geride kalanların gözlerinin önünde...

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Ekşi sözlükte biri olayı şöyle anlatmış:
az önce biri 50 metre ötemde diğeri üzermde olan patlamalardır. güncelleyeceğim.

edit 2: arkadaşın biri atatürk yazamadığım için eleştirmiş. aratürk yazmışım şimdi gelen mesajla gördüm. kusura bakma dostum, aşağıyı okursan nasıl bir kafayla yazdığımı anlarsın. artık idare et.

edit: arkadaşlar mesajlarınız için çok sağolun, ben iyiyim. hala inanamıyorum bir tane çizik bile yok. sırayla anlatayım.

uçuşa gitmek için havaalanına dış hatlar terminali güvenlik kontrol noktasından girdim. kontrolden sonra eşyalarımı toplayıp çantama koydum ve ekip odasına doğru yürümeye başladım. 15-20 metre gitmiştim ki insanların iç hatlar terminalinden bana doğru koştuklarını gördüm. öncesinde silah ya da bomba sesi duymadım. kavga oluyor sanırım diye düşündüm ama koşan insan sayısı o kadar fazlaydı ki silah ihtimalini düşünmeye başladım. derken dış hatlar araç kiralama kiosklarının olduğu çıkış kapısında bir patlama oldu. 20-25 metre kadar önümde. burada gördüklerimi yazmak istemiyorum. sonrasında giriş yaptığım güvenlik noktasına doğru koşarken bi ara gözüm dışarı kaydı ve yerde yatan 5-6 kişi görebildim. bu sadece benim kısıtlı görüş alanımda görebildiğim kadarı. koşarken kendimi atacak bir yer aradım, çünkü bu tip saldırılarda bir tane bomba patlamaz. bir kaç yerde eş zamanlı ya da arka arkaya bomba patlatılır. bunu düşünürken o binada her yerin bomba ile tuzaklanmış olabileceğine artık o sersem kafayla karar verip geldiğim yerden çıkmaya karar verdim. ama dışarıda yatan insanları görünce dışarısının da güvenli olmadığına karar verip kendime en çok nerede korunak sağlayabilirim diye düşünerek xray cihazlarının oradaki polis kulübesine girmeye karar verdim. sonra xray cihazlarının oraya vardığımda orada kolu bacağı yaralanmış insanları gördüm ve hemen oradaki polis kulübesine sığındık. içinde polis yoktu. güvenlik görevlileri zaten fena halde panik, ağlayanları mı ararsınız, amaçsızca koşuşanları mı... sırtımızı kulübeye dayadıktan sonra herkesin bavullarını ve çantalarını toplayıp önümüze yığınak yaptım olası bir diğer patlamada kalkan vazifesi görmesi için. hemen sonra bir kabin memuru arkadaşımı daha gördüm bacağından yaralanmış. siper aldığım yerden çıktım onu getirmek için, iyi olup olmadığını sordum, kocam almaya geliyor dedi. iyi hadi gel geçelim kocan gelene kadar şuraya diyecektim ki cümlemi bitiremeden bir bomba daha patladı dibimizde. tam patlama yerini kestiremiyorum, ya 4-5 metre arkamızdaki xray cihazında ya da sırtımızı dayadığımız polis kulübesinin duvarının arkasında oldu ama dibimde patladığını iliklerime kadar hissettim. ortalık birden toz duman oldu zaten, kulübedeki bütün sandalyeler xray cihazı ve etrafındaki bütün edevat darmadağın bir şekilde etrafa saçıldı.

bakın arkadaşlar, bu kısmı açıklamakta gerçekten zorlanıyorum. orada bulunan bütün insanlar yara almadan sağlam bir şekilde dışarı attık kendimizi. kimseye bir şey olmadı hala inanamıyorum. bende bir tane çizik bile yok. yemin ederim, bombanın patlamasının değil, benim oradan sağ salimi de geçtim çiziksiz kurtulmama inanamıyorum. dışarı çıktığımda yerde yatan insanları gördüm ve kapalı otoparka attım kendimi. bu entryi de orada yazdım alelacele. sonrasında da geçen bir arabayı durdurup atladım (çok teşekkür ediyorum o duran arkadaşa da, allah razı olsun) ve havaalanından çıktım. şimdi evdeyim.

mesaj atan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, hepinize cevap yazacağım. kusura bakmayın, kendime gelmem biraz zaman aldı, güncelleme o yüzden bu kadar geç geldi

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
yarın unutulur gider.
ölen öldüğü ile kalır.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Bu kadar korunaklı bir hava limanında patlamanın olması çok şaşırtıcı. Ölenlere Allah rahmet eylesin.
Yapanlarında Allah tez zamanda belalarını versin..

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Ekşi sözlükte biri olayı şöyle anlatmış:
az önce biri 50 metre ötemde diğeri üzermde olan patlamalardır. güncelleyeceğim.

edit 2: arkadaşın biri atatürk yazamadığım için eleştirmiş. aratürk yazmışım şimdi gelen mesajla gördüm. kusura bakma dostum, aşağıyı okursan nasıl bir kafayla yazdığımı anlarsın. artık idare et.

edit: arkadaşlar mesajlarınız için çok sağolun, ben iyiyim. hala inanamıyorum bir tane çizik bile yok. sırayla anlatayım.

uçuşa gitmek için havaalanına dış hatlar terminali güvenlik kontrol noktasından girdim. kontrolden sonra eşyalarımı toplayıp çantama koydum ve ekip odasına doğru yürümeye başladım. 15-20 metre gitmiştim ki insanların iç hatlar terminalinden bana doğru koştuklarını gördüm. öncesinde silah ya da bomba sesi duymadım. kavga oluyor sanırım diye düşündüm ama koşan insan sayısı o kadar fazlaydı ki silah ihtimalini düşünmeye başladım. derken dış hatlar araç kiralama kiosklarının olduğu çıkış kapısında bir patlama oldu. 20-25 metre kadar önümde. burada gördüklerimi yazmak istemiyorum. sonrasında giriş yaptığım güvenlik noktasına doğru koşarken bi ara gözüm dışarı kaydı ve yerde yatan 5-6 kişi görebildim. bu sadece benim kısıtlı görüş alanımda görebildiğim kadarı. koşarken kendimi atacak bir yer aradım, çünkü bu tip saldırılarda bir tane bomba patlamaz. bir kaç yerde eş zamanlı ya da arka arkaya bomba patlatılır. bunu düşünürken o binada her yerin bomba ile tuzaklanmış olabileceğine artık o sersem kafayla karar verip geldiğim yerden çıkmaya karar verdim. ama dışarıda yatan insanları görünce dışarısının da güvenli olmadığına karar verip kendime en çok nerede korunak sağlayabilirim diye düşünerek xray cihazlarının oradaki polis kulübesine girmeye karar verdim. sonra xray cihazlarının oraya vardığımda orada kolu bacağı yaralanmış insanları gördüm ve hemen oradaki polis kulübesine sığındık. içinde polis yoktu. güvenlik görevlileri zaten fena halde panik, ağlayanları mı ararsınız, amaçsızca koşuşanları mı... sırtımızı kulübeye dayadıktan sonra herkesin bavullarını ve çantalarını toplayıp önümüze yığınak yaptım olası bir diğer patlamada kalkan vazifesi görmesi için. hemen sonra bir kabin memuru arkadaşımı daha gördüm bacağından yaralanmış. siper aldığım yerden çıktım onu getirmek için, iyi olup olmadığını sordum, kocam almaya geliyor dedi. iyi hadi gel geçelim kocan gelene kadar şuraya diyecektim ki cümlemi bitiremeden bir bomba daha patladı dibimizde. tam patlama yerini kestiremiyorum, ya 4-5 metre arkamızdaki xray cihazında ya da sırtımızı dayadığımız polis kulübesinin duvarının arkasında oldu ama dibimde patladığını iliklerime kadar hissettim. ortalık birden toz duman oldu zaten, kulübedeki bütün sandalyeler xray cihazı ve etrafındaki bütün edevat darmadağın bir şekilde etrafa saçıldı.

bakın arkadaşlar, bu kısmı açıklamakta gerçekten zorlanıyorum. orada bulunan bütün insanlar yara almadan sağlam bir şekilde dışarı attık kendimizi. kimseye bir şey olmadı hala inanamıyorum. bende bir tane çizik bile yok. yemin ederim, bombanın patlamasının değil, benim oradan sağ salimi de geçtim çiziksiz kurtulmama inanamıyorum. dışarı çıktığımda yerde yatan insanları gördüm ve kapalı otoparka attım kendimi. bu entryi de orada yazdım alelacele. sonrasında da geçen bir arabayı durdurup atladım (çok teşekkür ediyorum o duran arkadaşa da, allah razı olsun) ve havaalanından çıktım. şimdi evdeyim.

mesaj atan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, hepinize cevap yazacağım. kusura bakmayın, kendime gelmem biraz zaman aldı, güncelleme o yüzden bu kadar geç geldi
güvenlik açığına baksana adam bombayla silahla içeri girmiş benim de yukarı da yazdığım gibi nasıl olurda girer aklım almıyor ?

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
güvenlik açığına baksana adam bombayla silahla içeri girmiş benim de yukarı da yazdığım gibi nasıl olurda girer aklım almıyor ?
Demekki kullanılan xray cihazları o kadar kapsamlı tarayamıyor.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Demekki kullanılan xray cihazları o kadar kapsamlı tarayamıyor.
taramaz olur mu çok iyi hatırlıyorum tıraş bıçaklarımı almışlardı benden sırt çantam da duruyor diye ama şöyle bir sınıflandırma var havalimanına girerken yapılan aramanın kapsamı daha düşük daha hızlı geçiriyorlar insanları ama bilet aldıktan sonra ki geçişte daha detaylı kontrol ediliyor ki zaten olay da iki kontrol noktasının arasında gerçekleşti

axen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kınama töreni sonrası bu da unutulur gider

MoMoLa

Asistan
Reaksiyon puanı
50
Güvenlik zaafiyeti yokmuş. Suç şehid olanlarda. Allah rahmet eylesin.

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
kınama töreni sonrası bu da unutulur gider
Somayı hatırlayan var mı mağdur aileler noldu haberi olan varmı Ankara saldırısını hatırlayan var mı bu konuda herhangi çalışma yapan biri varmı insanlarımız böyle sorumsuzca ölmeye devam edecek onda şüphe yok herkes kınasını yakar 2 ay sonra Atatürk havalanında patlama oldu desen ne zaman olmuştu yahu çoktan unuttum Japonya ya da çinde böyle bir olay olmuş olsa ülkenin içişleri bakanı harakiri yapar avrupa da olsa İçişleri bakanı ve istihbarat başkanı istifa ederdi ama burası Türkiye insanımız ölür adam istifa edecekmisiniz sorusunu gülerek geçiştirir.