General Mobile 5 Plus Kullanıcıları Kulübü

burak656

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar bende gm 5 plus kullanıcısıyım merak ettiğim birkaç birsey var öncelikle ben bu telefonda galeriyi bulamadım birazda şaşırdım acıkcası çünkü yıllardır kullandığım telefonların hepsinde vardı bir diğer konu mesela whatsaptan mesaj geliyo ekran kilitliyken mesaj geldiğini gösteriyo ama kildi açtıktan sonra yıllardır görmeğe alıştığım sey yok whatsapın üzerinde 1 veya 2 gelen mesaj sayısı yazmıyor bu sadece whatsapta değil normal mesajlarda cevapsız aramalarda hiçbirinde böyle bir bildirim yok bi ayarı falan varmıdır birde rahatsız etme modunda titreşimi nasıl açabilirim ?

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
merhaba arkadaşlar bende gm 5 plus kullanıcısıyım merak ettiğim birkaç birsey var öncelikle ben bu telefonda galeriyi bulamadım birazda şaşırdım acıkcası çünkü yıllardır kullandığım telefonların hepsinde vardı bir diğer konu mesela whatsaptan mesaj geliyo ekran kilitliyken mesaj geldiğini gösteriyo ama kildi açtıktan sonra yıllardır görmeğe alıştığım sey yok whatsapın üzerinde 1 veya 2 gelen mesaj sayısı yazmıyor bu sadece whatsapta değil normal mesajlarda cevapsız aramalarda hiçbirinde böyle bir bildirim yok bi ayarı falan varmıdır birde rahatsız etme modunda titreşimi nasıl açabilirim ?
bundan önce eski androdli sürümlü bir cihaz kullanıyordun sanırım.galeri android 4 ten itibaren yok.fotoğraflar uygulaması var. sol üstteki 3lü çizgiye bas cihaz kkasörlerine tıkla.cihazdaki fotolarıda görürsün.

burak656

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bundan önce eski androdli sürümlü bir cihaz kullanıyordun sanırım.galeri android 4 ten itibaren yok.fotoğraflar uygulaması var. sol üstteki 3lü çizgiye bas cihaz kkasörlerine tıkla.cihazdaki fotolarıda görürsün.
peki diğer yazdıklarımla ilgili bir bilginiz var mı

ali3892

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ithalatçı g4 var ghost screenli ama firma(ora iletişim) cihaza hiç bişey yapmadan geri gönderdi. sizce bu şekilde kullanmaya devam mı etmeliyim yoksa gm 5 plusla takas yapmaya mı çalışmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum.rkadaşlar ithalatçı g4 var ghost screenli ama firma(ora iletişim) cihaza hiç bişey yapmadan geri gönderdi. sizce bu şekilde kullanmaya devam mı etmeliyim yoksa gm 5 plusla takas yapmaya mı çalışmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum.

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
peki diğer yazdıklarımla ilgili bir bilginiz var mı
rahatsız etme deki titreşimi bilmiyorum.

bildirim sayısı da uzun zamandır gösterilmiyor. bunu istersen nova launcher kullanabilirsin. o zaman bildirim sayısı gstermeyi aktif edebiliyorsun.

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
+BİLGİ :)

eğer gm5+ ınız varsa ve polarize bir güneş gözlüğünüz varsa telefona bakarken kör olduğunuzu düşünüp benim gibi korkmayın. hangi ekranlarda bu durum var bilmiyorum ama geçen gün güneş gözlüğümle ekrana baktım ve hiçbirşey gözükmüyordu. kör oldum diye korktum bi an. :D sonradan analadım ki polarize camla gm5+ ın ekranı gözükmüyor. :D bilginiz olsun. (eşimdeki sony m4aqua yı çok rahatlıkla kullanabildim.yani ıps ekranda sıkıntı yok)

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
+BİLGİ :)

eğer gm5+ ınız varsa ve polarize bir güneş gözlüğünüz varsa telefona bakarken kör olduğunuzu düşünüp benim gibi korkmayın. hangi ekranlarda bu durum var bilmiyorum ama geçen gün güneş gözlüğümle ekrana baktım ve hiçbirşey gözükmüyordu. kör oldum diye korktum bi an. :D sonradan analadım ki polarize camla gm5+ ın ekranı gözükmüyor. :D bilginiz olsun. (eşimdeki sony m4aqua yı çok rahatlıkla kullanabildim.yani ıps ekranda sıkıntı yok)
hahahahahaha :D

oda güzelmiş bende diyorum ekran soldan sağdan neden sarımsı :D meğer ondanmış yüklendin mi güncellemeyi acayip farketti batarya :) kamera da öle

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31

oda güzelmiş bende diyorum ekran soldan sağdan neden sarımsı :D meğer ondanmış yüklendin mi güncellemeyi acayip farketti batarya :) kamera da öle
yok abi ya gelmedi bana. dediğin gibi temizledim ara arada kontrol ediyorum ama gelmedi. :(

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
yok abi ya gelmedi bana. dediğin gibi temizledim ara arada kontrol ediyorum ama gelmedi. :(
cihazlar arasında farklılık olduğunu duymuştum bir yöntem söyleyim sıkılmazsan onu dene kardeşim .
Cihazı normal sıfırla menüden fabrika ayarlarına getir
kurulum yapma Google Hesabı ile aç sadece adımları atla
sonra bu şekilde hard Format at

bir tane telefonu bu şekilde yaptım. Bu arada telefonu alan kişi sayısı artıyor inşallah hizmette eskisi gibi yapmaz #GeneralMobile

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
cihazlar arasında farklılık olduğunu duymuştum bir yöntem söyleyim sıkılmazsan onu dene kardeşim .
Cihazı normal sıfırla menüden fabrika ayarlarına getir
kurulum yapma Google Hesabı ile aç sadece adımları atla
sonra bu şekilde hard Format at

bir tane telefonu bu şekilde yaptım. Bu arada telefonu alan kişi sayısı artıyor inşallah hizmette eskisi gibi yapmaz #GeneralMobile
sıkıntı olacağını sanmıyorum. problem değil ya. bi kaç güne gelir.
bugün 3g deki batarya kullanımını test ediyorum. lte den sonra at arabası gibi geliyor. :D

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
sıkıntı olacağını sanmıyorum. problem değil ya. bi kaç güne gelir.
bugün 3g deki batarya kullanımını test ediyorum. lte den sonra at arabası gibi geliyor. :D

Son batarya durumu şu anda :)
Screenshot_20160512-160229.png

Ozan Koşar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Güncelleme desteğini bir yana koyarsak bazı inceleme videolarında arayüzde bazı eksikler dikkatimi çekti ve kendi kendime sormaya başladım; acaba saf Android fazla mı saf? Mesela uygulamaların bildirim sayısının gözükmemesi biraz ilginç değil mi?

Özellikle kamera uygulaması bana çok yavan geldi. General Mobile'ın hatası mı yoksa Android'in eksiği mi bilmem ama ses tuşları ile zoom yapamamak da bana çok saçma geldi. Yani muhakkak göründüğü kadar kolay değildir böyle bir özellik eklemek yazılım açısından bakıldığında ama o kadar da zor değildir yahu?..

Aklıma takılan bir konu da hep "saf Android az pil harcar, az RAM harcar" üzerinden övgüler diziliyor; e ben eksik gördüğüm her özellik için ekstra uygulama yüklesem bu az tüketimden ödün vermiş olmayacak mıyım? Belki da bu uygulamaların çoğu arka planda çalışmayacağı için hiçbir değişiklik olmayacak. Bilmiyorum çok kafam karıştı...

Galiba sorun benim kullandığım telefondaki (Sony Xperia C4) arayüzün yüzde kaçının Sony tarafından geliştirildiğini bilmememden kaynaklanıyor.

Bir de üst üste çok inceleme videosu izleyince insan, normalde hiç gözüne çarpmayacak konulara odaklanıp sapıtabiliyor da... :oops:

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Farklı bakış açılarını hep sevmişimdir. Elbette hem iOS hem android kullanan biri olarak android saf halde kullanımı büyük bir avantaj değil şahsi fikrim bu yönde. Bu arada bir çok android amiral gemisi model kullandığımı da belirteyim.
Android bana göre her zaman geliştiricilere yeni alanlar açan bir sistem
iOS da durum farklı herkes nizami bir dursun beyler der gibi :)

Google geçtiğimiz günlerde android one programın da değişiklikler olacağını duyurmuştu umarım daha da gelişir

Saygılarımla

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
Saf android denilen şey mesela cm nin offical sürümlerindede karşımıza çıkıyor bazen cihazlara göre can sıkıyor bazen cihaza ait bir çok özellik atlanıyor saf android dediğimiz yazılımlarda cihazımıza ait özellikler kullanılamıyor örn vermek gerekirse g3 te cm 12.1 yada 13 yükleyince akıllı yüz algılama çift dokunarak kilitleme ve buna benzer stock rom da bulunan birçok özelliği barındırmaması tabiki bu yazdıklarım android one programındaki cihazlar için geçerli olmayabilir..

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Güncelleme desteğini bir yana koyarsak bazı inceleme videolarında arayüzde bazı eksikler dikkatimi çekti ve kendi kendime sormaya başladım; acaba saf Android fazla mı saf? Mesela uygulamaların bildirim sayısının gözükmemesi biraz ilginç değil mi?

Özellikle kamera uygulaması bana çok yavan geldi. General Mobile'ın hatası mı yoksa Android'in eksiği mi bilmem ama ses tuşları ile zoom yapamamak da bana çok saçma geldi. Yani muhakkak göründüğü kadar kolay değildir böyle bir özellik eklemek yazılım açısından bakıldığında ama o kadar da zor değildir yahu?..

Aklıma takılan bir konu da hep "saf Android az pil harcar, az RAM harcar" üzerinden övgüler diziliyor; e ben eksik gördüğüm her özellik için ekstra uygulama yüklesem bu az tüketimden ödün vermiş olmayacak mıyım? Belki da bu uygulamaların çoğu arka planda çalışmayacağı için hiçbir değişiklik olmayacak. Bilmiyorum çok kafam karıştı...

Galiba sorun benim kullandığım telefondaki (Sony Xperia C4) arayüzün yüzde kaçının Sony tarafından geliştirildiğini bilmememden kaynaklanıyor.

Bir de üst üste çok inceleme videosu izleyince insan, normalde hiç gözüne çarpmayacak konulara odaklanıp sapıtabiliyor da... :oops:

Saf android evet gerçekten çok saf.bazı aradığınız özellikler olmuyor.bulunmuyor.bulundurulmuyor.ama alışınca ufak eklentiler bile size cazip gelmiyor.alamıyorsunuz bunları.
İstediğiniz özellikler için çeşitli uygulamalar kullanabilirsiniz.ki nova launcher bunlardan biridir ve gerçekten çok hafif yani kalmadan telefonu çok guzellestirebilirsiniz.

kameradaki bu özellik custom romlarla gelebiliyor.

dediğin gini her eklenti belli bir seviyeden sonra sisteme yük olmaya başlıyor.

ama bence sony z2 z3 m4aqua kullanmış biri olarak sony kullanacağıma gm5+ ile saf android kullanayım daha iyi. sony de aşırı kasıyor ve ısınıyor. ayrıca saf adroid bir proje.nexus seriside android one cihazlarıda. yani bu cihazları alanlar bunları kabul eden insanlar.

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Beyler bu cihazda pil göstergesi nerde bulamadım

üst barı tam açarsan görürsün. yada bir ipucu vereyim.
üst barı aşağı çek.ayarlar simgesi gözükünce uzun bas.yaklaşık 10 saniye.ekrana bişi gelmeyecek.parmağını kaldır. sistem arayüzü ayarlayıcısı açılmış oldu böylelikle.sonra menüden ayarlara girin en aşağı inin oradan sistem arayüzü ayarlayıcısından da her zaman ekranda olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

CrazyGuardian

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Video zoom var siz bulamamisiniz. Videoyu ac.iki parmaginla ekrana bas s yuvarlak cevir

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
arkdaşlar 2 yılı aşkın süredir nexus5 kullanıp saf android isteğimden ötürü lg nexus 5x ve huawei nexus 6p nin Türkiyeye getirilmemesi nedeniyle gm5+ almış bir kullanıcıyım.
saf androide, custom romların arasında gezme özgürlüğüne, kafama göre xposed uygulamalarını kullanabilme rahatlığına çok alıştım. bu nedenle gm5+ aldım. sonuna kadar da tercihimin arkasındayım.

saf androidi ilk kullananlara ilk zamanlarda biraz basit gelebilir. ancak alışınca diğerlerindeki eklentiler canınızı sıkabiliyor. bunu custom romlar arasında çok gezdiğim için biliyorum. alışkanlık yapıyor yani :D ancak isterseniz kullancağınız custom romlarla istediğinizden çok ama çok daha fazla özellik kullanabilirsiniz.

bu arada bu zamana kadar n5 te (nexus5) kullandığım en iyi custom rom euphoria idi. ancak geliştirmeyi sonlandırdılar. cm 13 kullandım ancak cm11 ve cm12 deki işlevsellik cm13 te yoktu. cm14 ü bekliyorum.

hattoriy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
üst barı tam açarsan görürsün. yada bir ipucu vereyim.
üst barı aşağı çek.ayarlar simgesi gözükünce uzun bas.yaklaşık 10 saniye.ekrana bişi gelmeyecek.parmağını kaldır. sistem arayüzü ayarlayıcısı açılmış oldu böylelikle.sonra menüden ayarlara girin en aşağı inin oradan sistem arayüzü ayarlayıcısından da her zaman ekranda olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
eyvallah saol kardeş

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Ekran

Ekli dosyalar

• Screenshot_20160512-202711.png
    Screenshot_20160512-202711.png
    63.1 KB · Görüntüleme: 601

kadirbabacan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba telefonu 3 gün önce aldım ve sürekli olarak kullanıyorum olumlu ve olumsuz yorumlarına geceyim tasarım olarak guzel fakat tek elle telefonu tutmak ve kullanmak mümkün değil keşke ebatlar biraz daha dusuk olsaydı kalınlık ve arka kapak gerçekten çok iyi telefonun inceliği süper ağırlığı büyüklüğüne göre normal yazimsal olarak stock android (saf) olduğu için göze pek yalin geliyor notification felan yok telefonu alanlara şiddetle öneriyorum yüklendikten sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız nova, apus, smart felan hiç bulaşmayın derim fiyat olarak 999 TL iyidir fakat sonuçta android 100-200 TL fark ile iPhone 5S alınabilir.

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20

Kardeşim bana daha güncelleme gelmedi, snapchatteki kamera sıkıntısı düzeldi mi? Netleyemiyor ve yakın çekiyor